Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 4458 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם (נערך)

שלום רב לכולכם,

לפני חודש התחלתי להתעניין בטירוף בתחום הדיטיילינג, ומאז יום יום אני נכנס לפורום הזה וקורא שרשורים ארוכי עמודים

ומהודעה להודעה ומנושא לנושא אני מתחיל לאהוב את זה יותר. פשוט נהנה לקרוא כל תגובה שהיא בנושא הזה.

אז ככה, אני מעוניין להתחיל טיפול משמעותי ברכב שלי Hyundai ELANTRA i35 2012.

בשבועיים האחרונים התחלתי לשטוף את הרכב ידני ללא שטיפה(למרות שיש לי שטיפומט) :D

אני מעוניין לבצע פוליש+פלסטלינה+וקס/אוטם לרכב(מה שתמליצו לי אתם).

יש לי מלא סווירלים מעצבנים שמחרפנים אותי ואני נטרף מזה,

אז קראתי וראיתי שהרבה ממליצים על ה Meguiars Ultimate Compound, הבנתי שזה פוליש גס ולכן אני לא יודע

האם אני צריך פוליש גס/עדין. צירפתי כמה תמונות אם תוכלו לייעץ לי באיזה פוליש+פד להשתמש לרכב שלי זה מאוד יעזור לי.

הזמנתי גם פלסטלינה סינית מאיביי, ואני עומד לרכוש חומר סיכוך של Chemical Guys Luber.

הבנתי שהתהליך הולך ככה: שטיפה, פלסטלינה+חומר סיכוך, פוליש, אוטם/וקס.

יש לי כבר מס' מוצרים שאני שוטף איתם את הרכב:

שמפו Chemical Guys Citra

כפפה של Meguiars

מגבת ייבוש של UBER בדרכה לישראל :)

ג'ל לצמיגים Meguiars Enduracnce

והאם אני צריך להשתמש בוקס/אוטם? או שזה מיותר. ואם כן, קראתי הרבה על וקסים שונים כמו על ה Collinite 476s /845

הם די יקרים, אבל האם כדאי לקנות במחיר כזה וקס?

מאוד אודה לכם על העזרה הרבה, אני יודע שאני לא הראשון והאחרון ששואל את השאלות האלה אך התייחסות ספציפית לגבי

המקרה שלי עם הפרטים שלי יפנה לי תפנית שונה לגבי ביצוע הפרוייקט לרכב האישי שלי.

IMG_5043.jpg

IMG_5044.jpg

IMG_5102.jpg

IMG_5105.jpg

עריכה אחרונה על ידי Spo1zZeNN

Seat Leon 1.8T 248Hp//2017

Stage 1 // Revo

פורסם

לגבי הפוליש, כן, הUltimate Compound הוא פוליש אגרסיבי

באנגלית לפוליש יש שתי מילים, Compound שזה בעצם פוליש אגרסיבי וpoilsh שזה פוליש עדין.

לפי התמונות אתה צריך שלייף סבון, שיוף עם נייר מים עדין (יחסית) וצביעה (קצת קשה לראות אבל את השריטה אני מאמין שרק צביעה מחדש תוכל לתקן) פוליש עדין בהחלט יעזור לטשטש את המצב.

במידה ואתה מתכוון לעשות את זה בצורה ידנית פוליש אגרסיבי (הUltimate Compound מתאים) ופד חיתוך (אפשר למצוא בVIX)

התהליך הוא אכן כמו שכתבת (שים לב שמומלץ אחרי הפלסטלינה לשטוף שוב ואחרי הפוליש להשתמש בIPA)

לפי מה שאני מבין אין לך מגבת ייבוש, כדאי להצטייד באחת כזאת

את המחירים של הCollinite אני לא מכיר.

(כל מה שלא הבנת [קיצורים, אביזרים], בצע חיפוש בפורום, יש לא מעט מידע).

Renault Clio sport 2001 - Sold

תקשיב מה דניקס אומר לך.

פורסם

סה"כ, הבנת הכל ואתה בדרך הנכונה.

אני לא רואה סיבה למתחיל להתעסק בשלייף, אז נרד מזה לרגע.

ה-UC מומלץ עקב מספר סיבות; יחס מחיר/כמות טוב. זמין במספר רב של אתרים וחנויות. מתאים לפוליש ידני והכי חשוב, תוצאות.

ישנו מוצר נוסף בטווח המחירים הזה, ה 2.0 ScratchX, ממש דומה לUC אך עם חיתוך מעט עדין יותר.

פד חיתוך תוכל למצוא בvix או אוטוסטור, כמו שrupni אמר.

הקולינייט אכן ווקס עם הרבה שבחים, עם זאת, אתה לא חייב להזמין מוצר מחו"ל אם אתה רואה בזה בעיה.

יש עוד מוצרי הגנה שמומלצים בפורום, למרות שלדעתי, הביקורות מקובעות למספר מוצרים.

.When a man opens a car-door for his wife, it's either a new car or a new wife

טבלאות השוואה לפולישים,פדים ועוד.

פורסם (נערך)

אוקיי אז לאחר גישושים רבים נוספים, החלטתי פחות או יותר על התהליך ועל המוצרים שאני עומד לרכוש בזמן הקרוב.

*שטיפה מלאה ולאחר מכן פלסטלינה עם חומר סיכוך Luber

*שימוש בפוליש Ultimate Compound + פד כתום גס לצורך הורדת סווירלים+טשטוש עד כמה שאפשר של שריטות

אני קצת לא בטוח כל כך לגבי תהליך הפוליש(ראיתי סרטונים ביוטיוב של מגוויאר) מריחה יחסית חזקה פעמיים-4 פעמים.

*לאחר מכן שטיפה עם IPA כדי להוריד את השאריות שנדבקו לצבע.

פה הסתבכתי, הבנתי שאני צריך לקנות אלכוהול 70% מהסופר פארם אבל לא הבנתי איך הולך היחס של הדילול.

הבנתי שצריך 1:5 אבל לא הבנתי מה היחס הזה אומר, דילול של כמה לאיזו כמות של מים?

ולשטוף רק עם מים והאלכוהול ולייבש או להשתמש גם בכפפת שטיפה שיש לי?

*לאחר מכן החלטתי שאני אקנה את ה Opti Seal אחרי שקראתי פה רבות עליו ועל ה Zaino Z5 וה-JetSeal109

אבל לאחר תגובתו של Kenworth ו sChiPoPo החלטתי שאני ארכוש את האופטי סיל. אם מישהו יצליח להסביר לי שה JetSeal109 טוב יותר

אז אני ארכוש אותו.

עכשיו, כאן מגיעה השאלה ההכי חשובה שלי. ראיתי סרטונים רבים וקראתי גם הגלייז BlackLight ועל הV7 ועל השילוב שלהם.

רציתי לשאול האם שילוב של האופטי סיל ומעליו ה V7 יתן לי גם ברק טוב לרכב? או שהשימוש בו יעבוד טוב עם שילוב של ה BlackLight.

אודה לכם אם תעזרו לי, אם טעיתי/פספסתי שלב כלשהו או שיש מה לחדד בתהליך שאני הולך להעביר על הרכב שלי.

(אין לי כח להתחיל להתעסק בצביעה וכו׳ למיניהם בכל זאת זה רכב ליסינג ויש לי עוד שנה וחצי של שימוש בו ואני עושה זאת רק בגלל שיש לי שריטה שאני חייב לראות את הרכב נקי בין אם זה ליסינג או לא :) )

תודה רבה ואודה מאוד לכל מי שיעזור לי ייתן לי את תגובתו בעניין.

Stage 1 // Revo

פורסם

אם אתה מחפש ברק עדיף לך ליישם filler (גלייז כמו בלאקלייט או פרימה אמיגו) ומעליו אוטם. יתן לך ברק בכמויות.

אני כל הזמן נשאל אחרי שהאוטו שטוף אם שוב עשיתי "פוליש" לאוטו. זה רק גלייז+אופטי סיל.

פורסם (נערך)

אין שום צורך בV7?

רגע, אתה אומר למרוח את הגלייז BlackLight ומעליו את ה OptiSeal? זה יתן יותר ברק?

אני אמתין לתגובות נוספות כדי להיות בטוח.

Stage 1 // Revo

פורסם

זה נכון, במקרה ועובדים עם מכונה.

אבל הוא עובד באופן ידני, כך שבספק אם הוא יוכל לעשות יותר ממעבר אחד/שניים על כל הרכב, עדיין ישארו לו חצי מהסווירלים.

את מה שהוא לא יצליח להעלים ידנית, הוא יטשטש בכיף עם הגלייז, ויקבל ערך מוסף לגלוס.

הגלייז עם יכולת הפיליג הכי טוב שמכיר ביישום ידני, autoglym srp new formula.

זול מהמתחרים ועולה עליהם בכל קנה מידה, מוכיח את עצמו כל פעם מחדש.

האמיגו מוצר טוב, יותר נשען על יכולת ניקוי (ובעזרת מכונה), מאשר יכולת הפילינג שלו.

בכל מקרה אם אתה משתמש בבסיס (גלייז), ומעליו אופטיסיל, אין ממש צורך ב-v7 וביכולת ההגנה שלו.

הסיבה היא פשוטה, יקח לך פחות זמן לכסות שוב את הרכב עם אופטיסיל מאשר הרוטינה של קוויק דיטיילר כמו v7 (ריסוס, מריחה, הפיכה של המיקרו, ניגוב סופי).

אתה לא תקבל במקרה הזה ערך מוסף לברק, רק פסיכולוגית, וגם לא בטוח.

"יאללה בירי".

פורסם

גיל אז עדיף ליישם את הגלייז ומעליו את האופטי סיל ואני אקבל תוצאה טובה ?

ועוד שאלה לגבי יישום החומרים.

איזה מטליות או פדים אני צריך לקנות מאוטוסטור/ vix ליישום הגלייז והאוטם?

Stage 1 // Revo

פורסם

עדיף גלייז כן, מעבר ליכולת מילוי שלו, יש לו יכולת ניקוי מעולה שנותנת אחלה בסיס לחומר שיבוא מעליו.

ליישום הגלייז הייתי ממליץ לך על פד ידני שמיועד לפיניש, כזה שיש לו יכולת חיתוך עדינה, פחות מאשר לפד ידני שמיועד לפוליש.

ככה תמצה את יכולות הגלייז הכי טוב.

במקרה הכי גרוע (שהוא לא גרוע בכלל), גם פדים צהובים של מגווירס יהיו בסדר גמור.

"יאללה בירי".

• תוכן חדש...