Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 4455 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

שלום לכולם,

סתם משהו קטן ומעניין - עוד פנינה יקרה בעולם שהולך ונהיה אנטי סאונד לרכב, יצרן אחד שממש מבדל עצמו בתפיסה הזו ומשקיעה עשרות מילוני יורו בכדי ללכת בדיוק בכוון ההפוך, רכבים עם מערכות היי-אנד מתוחכמות כבר בדלת המפעל.

המאמר הבא מאוד מומלץ לקריאה:

http://www.eurocarnews.com/0/0/696/0/new-approaches-to-perfect-sound-hi-fi-expertise-at-audi.html

מדובר על הAudi sound concept

טכנולוגיה בשם WFS - Wave field synthesis

בקצרה - אאודי כבר מתחילת שנות ה2000, ליתר דיוק שנת 2003 הקימו מתקן ייעודי לפיתוח ובדיקות מערכות סאונד ברכבים שלהם, כבר בשנת 2005 הם החלו שיתופי פעולה עם BOSE ועם B&O (בנג אנד אולאפסון) והגיעו למספר פיתוחים של מערכות צליל בינן אחת המורכבת מלא פחות מאשר 14 רמקולים מפוזרים בתוך הרכב.

בחמש שנים האחרונות אאודי עובדת ביחד עם גוף שנקרא IDMT - המוסד לטכנולוגיות המדיה הדיגיטלית בגרמניה והם מסתמכים על מחקר שנעשה בשנות ה80 של המאה הקודמת (רובנו כבר היינו חיים אז אני מתאר לעצמי) וייושם בתוך בית קולנוע אי שם בגרמניה.

אותו בית קולנוע מצויד עד היום באותה מערכת צליל אשר בנויה מלא פחות מ192 רמקולים ורשת שלמה של מחשבים שמבצעים שם את הקסם שיוצר את העקרון עליו בנויה מערכת הצליל.

בגדול - העקרון הוא ניצול של גל הקול (האונה הקדמית) הפרונטלי-ישיר שמנגן הרמקול ופריסת הרמקולים במרחקים אסטרטגיים אחד מהשני תוך כדי ביצוע השהיית זמנים מדוייקת להפליא שיוצרת את אותה תוצאת שמע בתוך החלל של מערכת הצליל, לא משנה היכן אתם ישובים.

מומחי הפיתוח של AUDI עצמם העתיקו מבנה זה ותרגמו אותו לגוף של הQ7 וה A8 והגיעו למערכת שבנויה מלא פחות מאשר 62 רמקולים!

חמישה טוויטרים.

חמישה וופרים - אחד מהם הוא סאב וופר - כלומר ארבעה מידבאסים וסאב וופר אחד.

וכן כן - 52 - מידריינג'ים!

באחד מההסברים שם רשום שהם מדגימים את המערכת תוך כדי השמעה בלתי פוסקת של תנועת רכבים, שאגת אריות ותזמורת שהולכת מצד לצד ומקיפה את הרכב תוך כדי קריינות שמלווה את ההדגמה.

כרגע המגברים אשר "מרימים" את כל הפרוייקט תופסים את כל תא המטען של הQ7 והם מנוהלים ע"י שלושה מחשבים חיצוניים לרכב - ברגע שכל הנושא הזה ימוזער למימדים פרקטיים לרכב הדבר הזה יהיה קדמת הטכנולוגיה החדשה בתחום.

המאמר הזה הוא מאוקטובר 2010 אז אני לא יודע מה קרה מאז - אבל אחד הסיקורים היותר שווים לצפיה ללא ספק גם ב2014 ולכן רציתי להעלות את זה על גבי הפורום.

יתכן וכבר כתבו על כך כאן, עדיין - משהו קטן ונחמד ששווה אפילו סיקור חוזר.

תהנו.

B4 2010 - ANY-PHONE + MOSCONI AMAS96 + Pico DSP 8-12 + Stetsom HI.8004 + ScanSpeak D2004 + AlphaSonic 275 + Morel Hybrid602 + Morel CCWR254 + Audison TH10 +

Pioneer TS-X150

C5Aircross - Audsion BitHD + Bcon + Match 2.1amp *2 + Torotech MR2 + Sony XS-162-ES + JL 12TW3

פורסם

זה מעניין ללא ספק. לאדם ממוצע רק תגיד שיש 62 רמקולים והוא נדהם מזה.

כמה זה פרקטי בכלל? כמה עולה המערכת הזאת כמובן כתוספת ולא בסטוק.

כמו שאני מכיר את המדינה שלנו, זה יעלה המון כסף.

רק לחשוב על סביב 50 ומשהו מידים שיש ברכב וזה כבר נשמע לא "קצת" מוגזם. כל מה שמספרים על מוזיקה הקפית והשייות זמן וכו'.. לא עושה עלי רושם גדול.

נכון, ישנם כמה מחשבים שמנהלים את כל הסלט הזה ואולי זה נשמע טוב אפילו. אבל זה רכבים שדגש הוא לתת חוויה לכולם באותו ופה זאת הבעייה לדעתי.

הרי לבנות במה עם רוחב ועומק לכולם באוטו זה נשמע לי בלתי אפשרי פשוט. כדי לתת לזה חוות דעת,צריך לשמוע את זה.

HU:alpine w520e +701

Amp(tw+mid) Mcintosh mc420 Amp(midbass) Diamond audio D5 600.2

set: Eton rsr160 + mid: Eton_PFC80

Mono JL 500/1 sub: ID8

פורסם

כשאני אומר לאנשים שהאאודי שלי מגיעה עם 10 רמקולים מהחברה וניתקתי הכל בשביל לחבר סט אחד של קומפננט חושבים שאני מפגר :/.

HU: Clarion CZ702 AMP 1 : Celestra FA475x

AMP 2: Phoenix Xenon 400.1 Sub: Seas Lotus

COMP : Ground Zero Uranium

[h=1][/h]

פורסם

כאן מגיעים ההבדלים בין הקהל הייעודי למערכות האלו לבין הקהל שאנחנו לוקחים בו חלק.

אני בטוח שכשהמהנדסים של אאודי בונים מערכת הם מוגבלים או מוכוונים אפילו לפי המלצות של מספר גורמים רב כמו משרד הבריאות שלהם למשל, כמו הצורך לשמור את הרכב קל משקל למרות הכל בכדי שאלו שקונים רכב לפי נתון של 0-100 עדיין יהיו מרוצים למרות שהם לא נוהגים ברכב מרוץ וכו' וכו' והם מגיעים אחרי כל הפשרות האלה לתוצאה המיטבית - במקרה הזה, מערכת שנשמעת כמעט אותו הדבר מכל מקום ברכב.

אני גם בטוח שהמערכות האלו לא מתוכננות להשמע במיטבן בווליום מאוד גבוה - מה שמסביר תגובה כמו של אבישי.

עדיין - חתיכת טכנולוגיה.

B4 2010 - ANY-PHONE + MOSCONI AMAS96 + Pico DSP 8-12 + Stetsom HI.8004 + ScanSpeak D2004 + AlphaSonic 275 + Morel Hybrid602 + Morel CCWR254 + Audison TH10 +

Pioneer TS-X150

C5Aircross - Audsion BitHD + Bcon + Match 2.1amp *2 + Torotech MR2 + Sony XS-162-ES + JL 12TW3

פורסם

אני חושב שבסופו של דבר רכבים יגיעו עם מערכות מובנות ברמה גבוהה. זה יגרום לאנשים להפסיק לשדרג, שימו לב שלא מעט אנשים משדרגים מערכות (רמקולים מגבר וסאב) אבל מעדיפים להישאר עם ה huהמקורי כדי לא לאבד פונקציות כאלה ואחרות.

איך שאני רואה את הדברים, או שחברות לייצור רמקולים ייעלמו או שפשוט יתחילו לעבוד עם חברות רכב גדולות.

אני כותב את הדברים מתוך נסיון עם מערכת של Bose באאודי a6, הסתדרתי איתה מצויין.

כל הכבוד לבחור שניתק את המערכת באאודי לטובת סט קומפוננטים, אני בטוח שאתה היחיד.

פורסם

הוא ממש לא היחיד - אני רואה בניות שכאלו בשלל רכבי יוקרה בהרבה פורומים.

מה שאני כן יכול לאמר שבאופן בלתי מוסבר - המחשבה שאני אקנה רכב יוקרה יום אחד והמערכת המקורית והסיבוך של רמת האלקטרוניקה ברכב שכזה תמנע ממני להתקין מערכת סטריאו כמו שאני רוצה, עם הדרישות שלי - גורמת לי לחשוב פעמיים אם אני בכלל אעשה כזה צעד.

לא בכל רכב היום ניתן בכלל להתקין דאבל דין בצורה נורמלית - למזלי אני עוד בא בגישה של טאבלט ועדיין, תחשוב שהיית קונה מרצדס SCLASS מתחילת שנות ה2000 למשל - הייתי מתעסק עם המערכת המקורית?

בארץ לפחות, אתה צריך להיות לא שפוי בכדי לעשות דבר כזה.

ואם נסתכל על עוד רכבים - הרבה פחות יוקרתיים אבל יותר מודרניים - רנו? - לאטיטוד? קליאו? פלואנס? - אחלה רכבים בעיני, להתקין בהם מערכת בצורה שזה גם יראה טוב נראה לי סיוט עד כמעט בלתי אפשרי - אלא אם כן אתה נכנס להוצאות של בניות קאסטום וגם אז עדיין נשאר בעייתי.

Pioneer TS-X150

פורסם

lanosforce דווקא השרשור שלך "מה לאנדרואיד ולHU הייאנד" נכון מתמיד במצב הזה ,מי שרוצה מערכת ברכב פרימיום

כיום בכלל לא צריך להתעסק עם המערכת המקורית במקסימום לחבר אותה בחיבור "היילבל".

אתה רוצה הייאנד.? חבר נגן איכותי עם יציאה אופטית לפרוססור וסגור סיפור.

פורסם

תלוי איזה רכב - למשל רכבים של אאודי וBMW ניתן לחבר למוצרים של חברה שנקראת m0bridge ולהוציא מהם סיגנל אופטי נקי ישירות לתוך פרוססור ישירות מתוך יחידת הראש.

אבל אני רואה מה אנשים עושים ברכבים כמו קאדילק ATS, אינפיניטי, לקסוסים, פורשות וזה פשוט טירוף לשנות משהו ברכבים האלה - אז באמת אתה יכול לקחת טאבלט או אנדרואיד ולבצע שינוי אבל לגרום לזה להראות טוב זו תמיד בעיה הרבה יותר גדולה מאשר היית לוקח רכב הרבה יותר זול עם מנוע טוב, מבודד אותו אקוסטית יחסית בזול ומקבל "מוצר" שהרבה יותר מתאים לצרכים שלך מבחינת אודיו לרכב מאשר "רכב".

כל אחד והשגעונות שלו כמובן.

Pioneer TS-X150

פורסם

אדי, זה נכון אולי לארץ שלנו. ב ארה"ב ,רוסיה עדיין התחום של אודיו רחוק שנות אור מאיתנו ואנשים עושחם התקנות גם במרצדסים 600 ו BMW יוקרטיות.

התקנות של SQ שרובינו יכולים רק לחלום.

יש חרויות ואנשים קונים רכבים לתחרות לפי אקוסטיקה. מפרקים אותם לגורמים, משפתים ובונים אותם כמאת מ 0. אני רואה המון דברים כאלה.

אז זה שפה אנשים לא יעשו זאת, אז מה?

ד"א גם פה ראתי מישהו שעשה שינוי של דש בורד שלם , הפך שעון של טורים, האביר אותו למרכז כדי להתקים שם מידים סמו שהוא רצה.

לכן זה לא ממש נכון.

אבל כן. זה לא רגיל וזה לא טרוויאלי לרוב האנשים.

HU:alpine w520e +701

Amp(tw+mid) Mcintosh mc420 Amp(midbass) Diamond audio D5 600.2

set: Eton rsr160 + mid: Eton_PFC80

Mono JL 500/1 sub: ID8

פורסם

היו כמה רכבים ששינו את מיקום הדשבורד כאן בארץ - סמיון קוסטיק (סאונדסטורם) עשה זאת, בומב-באס או איך שקראו להם בזמנו מבאר שבע במאזדה MX5 ואני בטוח שיצא לי לראות לפחות עוד משוגע אחד כזה כאן בארץ.

ואני עוקב אחרי מספר פורומים, אמנם לא רוסיים כי לצערי, למרות היותי בעל דם רוסי, אני לא קורא או כותב רוסית וגם מבין מינימום ולא יותר - הפסד עצום שכולו שלי.

Pioneer TS-X150

פורסם

כבר לפני שנתיים, אם לא טועה, כתבתי כאן על מגמה שתלך ותגבר של יצרניות רכב שמבצעות שיתופי פעולה עם חברות האודיו כדי לשים תוצרת שלהם כבר כמערכת מובנית.

כיום, עם כל הכניסה של מערכות מולטימדיה למיניהן ברכבים, אני מניח שהמגמה הזו תוך שנים ספורות תתחיל לרוץ חזק ומהר הרבה יותר.

מה שמזכיר לי, יצא לי לראות לפני כמה ימים בנשיונל ג'יאוגרפיק את אחד הפרקים של "תעשיות על", הפרק היה על תהליך הייצור של הרולס רויס פנטום והיה מעניין לראות את הליך הבידוד המיוחד שהם מבצעים ברכב, כולל עבור האודיו, איך מותקנים שני סאבים גדולים מתחת לריצפת הרכב וכו', המערכת אגב תוצרת חברת לקסיקון שהתוצרת שלה גם מותקנת בדגמי היוקרה של יונדאי בארה"ב.

HU:OEM+Genesis series 3 high level adapor AMP:Phoenix Gold RX 400.4 COMP:Morel Virtus 602 SUB: Sundown Audio E8

https://www.youtube.com/watch?v=jtQs-1_TH-Q

פורסם

הפרק הכי מטורף של תעשיות על שיצא לי לראות היה על הבנטלי מולזאן - טירוף אמיתי!

Pioneer TS-X150

פורסם

האחד עם הסדנאות עץ ועורות שהם לוקחים לוח של גזע עץ ומוציאים ממנו ממש דפי עץ בשביל לעטוף את כל החלקים שצריכים גימור עץ.

סנדאות פשוט "פסיכיות" לעיבוד חומרים.

Pioneer TS-X150

• תוכן חדש...