Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 4468 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

שלום,

כבר שלושה חודשים אני פוגש בריכות שמן באזור המנוע העליון. כתמי השמן מתחילים קצת אחרי אזור המכסה שמן. אני מצרף דוגמא לבריכת שמן כזו. אני כל הזמן מנסה לספוג את השמן עם חתיכת נייר סופג או שופף קצת מים באזור, אבל הבריכות האלה חוזרות.

כמו שציינתי, המד שמן אינו מראה חוסר בשלושת החודשים הללו.

נראה כאילו בטיפול האחרון נשפך במוסך למי שהחליף את השמן שמן (פתח המנוע איפה שמוסיפים שמן היה מלוכלכך בצדדיו), אבל אחרי כמה ספיגות, הייתי מצפה שזה יעלם ככה.

איך אני יכול לזהות את מקום הדליפה? האזור שם של המצבר והמנוע מאוד קשה לניקוי ולגישה.

IMAG0311.jpg

IMAG0312.jpg

פורסם

עידכון: פירקתי היום את פתח האוויר והמצבר שיהיה לי גישה יותר טובה לאזור. קשה לי לשים את האצבע בדיוק מאיפה הנזילה. מצד ימין למנוע (שאני עומד מול הרכב) יש צינור גומי שעובר ליד הגוף מנוע. אני לא מצליח לראות אותו, אבל לגעת בו אני יכול והוא קצת שמנוני. נסיתי לנקות כמה שאפשר שם - ונראה אם הנזילה ממשיכה. נראה שהברירה היחידה היא כן היא להגיע למוכנאי.

פורסם

בנזין. וכן, הצבע מעיד שזה שמן מנוע.

אני מחר אנסה לצלם עם הטלפון בזווית את המקום שממנו אני "חושד" יש נזילה, וישתף את התמונה - בתקווה שזה ישפוך קצת יותר אור על הבעיה.

פורסם

טוב, הנה עוד כמה צילומים מכמה זוויות. אולי מישהו יצליח לזהות משהו - למרות שאני מניח שזה די קשה. בתמונה הראשונה סימנתי באדום איפה אני חושב שהנזילה נמצאת. או לפחות ככה נראה לי ממישוש והסתכלות מכמה זוויות. יש צינור גומי כולשהו שעובר שם.

ניתן לראות את הכתם שמם בפתח בו מוסיפים שמן. הוא חזר ככה מהמוסך מהטיפול האחרון כמו שציינתי לפני כמה חודשים. ושאלת השאלות היא - אני כל הזמן רואה שמן מצטבר לאחר שאני משתדל לנקות אותו, אבל אין שום ירידה בכמות השמן במדיד? השמן הזה צריך היה לצאת מאיפשהו לא?

IMAG0327.jpg

IMAG0336.jpg

IMAG0337.jpg

IMAG0338.jpg

IMAG0339.jpg

IMAG0340.jpg

פורסם

אולי בטעות שמילית שמן מנוע נשפך שם ? אין מצב שלא נאכל לך שמן בשום אופן ויש נזילות.זה או שנשפך לך שמן או הזעת שמן של המנוע

פורסם

מי שהחליף שמן מנוע בפעם האחרונה היה המכונאי בטיפול 10,000 - והוא אכן כנראה שפך שמן. הבנתי את זה מאחר וכמו שציינתי אתה יכול לראות שאזור הפקק מוכתם - הוא לא הגיע ככה למכונאי.

יחד עם זאת, עברו מאז יותר משלושה חודשים, וכל פעם שאני מנקה את הבריכות האלה, הם מצטברות מחדש לאחר כמה ימים. הגיוני שאם באמת נשפך שמן, הוא היה צריך לטפטף כבר כולו אחרי כמה חודשים לא?

לכן זה כל כך משונה. מד השמן לא השתנה בשלושה חודשים האחרונים, אבל כל פעם אני מנקה פינה מסוימת משמן, לאחר כמה ימים יש שמן מחדש בא.

מהי בעצם הזעת שמן של המנוע?

פורסם
טוב, הנה עוד כמה צילומים מכמה זוויות. אולי מישהו יצליח לזהות משהו - למרות שאני מניח שזה די קשה. בתמונה הראשונה סימנתי באדום איפה אני חושב שהנזילה נמצאת. או לפחות ככה נראה לי ממישוש והסתכלות מכמה זוויות. יש צינור גומי כולשהו שעובר שם.

ניתן לראות את הכתם שמם בפתח בו מוסיפים שמן. הוא חזר ככה מהמוסך מהטיפול האחרון כמו שציינתי לפני כמה חודשים. ושאלת השאלות היא - אני כל הזמן רואה שמן מצטבר לאחר שאני משתדל לנקות אותו, אבל אין שום ירידה בכמות השמן במדיד? השמן הזה צריך היה לצאת מאיפשהו לא?

גם התמונות האלו לא משהו אבל הכוון שלי זה אטם מכסה שסתומים

פורסם

תודה רבה Dan-Idin. בדקתי, וזה נראה לי קצת יותר מרמתי להחליף את האטם. אני יקפוץ למכונאי אני מניח. מה הסדר גודל של הטיפול כדי שאני אדע שלא שודדים אותי (אם אכן זאת הבעיה). והאם כדאי ללכת למוסך מורשה של קיה או שכל אטם יהיה מספיק?

בנוסף, יש סיבה שזה קרה אחרי טיפול רכב? יכול להיות שבטיפול הם שיחקו עם הלחץ שם על האטם או משהו בסגנון שגרם לו פתאום לנזול?

תודה.

פורסם

תודה על העזרה חברים. אני איגש למוסך לתקן את זה. רק למוסך מורשה של קיה יהיה אטם מקורי? או גם מוסכים אחרים יהיו בסדר ורק להדגיש שאני רוצה מקורי?

• תוכן חדש...