Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 4484 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

בהמשך לדיון כאן:

http://goo.gl/4zzsov

כבר פעמיים אמרו לי מכרים שמעט מצויים בתחום שמחיר הדגם היוצא של הפיקאסו פשוט יתרסק בגלל הדגם החדש ועדיף להשקיע עוד ~20K בדגם החדש כיוון שעם דיזל ותיבה אוטומטית לא-רובוטית הוא ישמור על ערכו הרבה יותר טוב.

בנסועה של 30K לשנה אני מכסה את הפרש המחירים תוך שנתיים פחות או יותר וגם הרכב ישמור על ערכו הרבה יותר טוב.

עריכה: למעשה, מחיר ה-PACK הרשמי הוא רק 10000 פחות מהדגם החדש, עם אבזור מקביל. וגם בא בכחול-בהיר-לא-ליסינג ויפה :-)

מצד שני - זה רכב חדש שמאבד המון מערכו בשנים הראשונות אבל לא מצאתי פיקאסו/גרנד-סניק דיזל למכירה יד2 במחיר/ק"מ שפוי אם בכלל. נדירות מאוד. ראבאק - ממש לא תכננתי להוציא 180K עכשיו.

אני יכול לקחת אותו בליסינג אבל זה יעלה כ~800-700 ש"ח נטו יותר בחודש מהפיקאסו היוצא - אחרי שקלול החיסכון בדלק.

אשמח לחוות דעת... תודה!

פורסם

אני לא בטוח שהבנתי את השאלה שלך...

המחירון של הפיקאסו יתרסק בדגם החדש ובדגם הלא חדש כי מחירונים של רכבים צרפתיים יקרים מתרסקים. גם מחירונים של רכבים לא צרפתיים לא מתרסקים. בעצם, כל המחירונים מתרסקים.

המחירון של פיקאסו מודל 2009 לא יתרסק באופן מיוחד, כנ"ל גם המחירון של פיקאסו 2010 או 2011. הסיבה: מי שרוצה לקנות פיקאסו כזה לא יכול לעלות למודל 2014, זה פשוט לא רלוונטי מבחינתנו בכל הקשור לעלויות.

אלא אם אתה מתכנן לקנות פיקאסו מהצורה הישנה מודל 2014, ואז ברור שמבחינת שיקולי שמירת ערך עדיף לקנות את הדגם החדש. אם כי יש מספיק שיקולים טובים אחרים לקנות את הדגם היוצא.

מחפש סוזוקי ג'ימני סטיישן 1,600 סמ"ק אוטומט

פורסם (נערך)

צודק - לא הייתי ברור מספיק.

אני מתלבט בין כמה חלופות:

(1) ליסינג ממקום העבודה ל-C4 פיקאסו PACK מהדגם הנוכחי (החדש יקר מדי בליסינג... +1000 ש"ח לחודש אם כי חוסך למעביד בדלק)

(2) קניה של C4 פיקאסו 2014 - דגם חדש (דיזל, אוטומטי, מאובזר) מול PACK הנוכחי שאמור להיות מתומחר אגרסיבית אני מאמין.

(3) קניה של C4 פיקאסו יד2 בזול כדי להוריד עלויות. 2011 נראה לי פשרה טובה אבל רק 2007/8 זה חיסכון של ממש.

בדקתי במחשבון כאן:

https://www.savetax.co.il/CarCostsCalculator.aspx

אפשרות (1) מול (3) - יש 500 ש"ח נטו הפרש לחודש בין לנסוע ברכב בן 7 עם מעל 150K ק"מ ולהתעסק עם טסט, מוסכים, ביטוחים, תקלות, קניה ומכירה לבין רכב חדש מהיבואן בלי התעסקות, שירותי דרך, אחריות יצרן ורכישה אפשרית ב-15% הנחה בסוף התקופה (מינימום הנחה).

1.jpg

* זה עדיין 18000 ש"ח נטו לאורך התקופה!

* בתחשיב שמתי~2000 ש"ח לתיקונים ברכב הישן (3) בשורה של טיפול שנתי וגם תכיפות הטיפולים גבוהה יותר.

* מימון אני לא צריך - רק לשם השוואה מה שקיבלתי מסיקסט. יקר!

* ירידת ערך ב-(3) של 10% לשנה. כנראה בפועל יותר מזה...

אפשרות (1) מול (2) עבור פיקאסו החדשה - בעיקר בזכות החיסכון בדלק לעומת עלות הליסינג הגבוהה נראה שבעלות פרטית, עם כל ירידת הערך, עדיין זולה ב~750 ש"ח מליסינג ויקרה רק ב~200 ש"ח לחודש מרכב בן 7!

הרבה פחות התעסקות ומוסכים, יש אחריות יצרן ואין התעסקות בקניה.

2.jpg

* הדיזל מעט זול מ-95 וככל שאסע יותר אופציה (2) נהיית משתלמת יותר בהשוואה ל-(1) שם את החיסכון מרגיש המעביד ול-(3) עם רכב בנזין ותיק.

* לעניות דעתי דגם דיזל אוטומטי ישמור על ערכו טוב בהרבה מהדגמים הנוכחיים.

אפשרות (1) מול (2) עבור פיקאסו הנוכחי - לא משתלם לקנות. עדיף ליסינג (~400 ש"ח פחות) או חדשה (700 ש"ח פחות ורכב עדיף). גם תמחור אגרסיבי ל-155000 ש"ח מוריד את העלות החודשית של (2) רק במעט ל-4350 ש"ח.

3.jpg

אני מניח שאפשר לשחק קצת עם המספרים וההנחות ולקבל תמונה קצת שונה אבל ממה שנראה לי לקנות חדש-מהניילונים לא יוצא יקר משמעותית הלכה למעשה, ודאי לא אם משקללים את השקט הנפשי, אחריות יצרן ומיעוט התקלות.

פיספסתי משהו?

עריכה אחרונה על ידי gillz
פורסם

האם בנוסף לעלות הרכב מהשכר, נפגעות גם ההפרשות הסוציאליות? לרב זה המצב וההפרש מגלם עוד כמה מאות ש"ח לעלות רכב הליסינג.אם אני לא טועה רשמת שאתה אמור לנסוע בקו ת"א - ב"ש (בית עבודה), אם זה המצב אתה מאד אופטימי בהערכת הנסועה השנתית שלך -אם אתה עובד כל השבוע מהמשרד, צפה ליותר מ-55K ק"מ בשנה.

Subaru BRZ 2.4 6MT | Ford Focus 1.5 ST_Line  

פורסם

אם תסתכל בעמודה השמאלית בחישובים שצירפתי יש גם סעיפים של פגיעה בהפרשות הסוציאליות וזה כלול בחישוב למיטב הבנתי.

לגבי הנסועה - אני נוסע רק פעמיים-שלוש בשבוע ולפעמים מעדיף רכבת אם זה בשעות של פקקים (60 ש"ח הלוך-חזור לעומת מעל 150 ש"ח ברכב בנזין).

ובהערת אגב - לפי איך שהמדינה בשנים האחרונות הולכת ושוחקת לנו את הפנסיה, ההפסד בהפרשות הסוציאליות יהפוך לצערי בשנים הקרובות לוירטואלי בלבד. אנחנו לעולם לא נראה את הכסף הזה בפועל - אולי שבריר ממנו.

פורסם (נערך)

רק לגבי נתוני צריכת הדלק של ה-C4 פיקאסו דיזל - ממה שראיתי בכל מיני מקומות (למשל כאן) הנתונים האמיתיים בד"כ נמוכים ב~10-15% מנתוני היצרן שמפרסמים בסיטרואן ודגמי דיזל בעבר הגיעו לכמעט ~20 ק"מ לליטר בפועל :

http://www.honestjohn.co.uk/realmpg/citroen/c4-grand-picasso-2007/16-e-hdi-airdream-egs

Untitled.jpg

אז יש בסיס טוב להניח שאפשר לקבל נאמר 1:18 אמיתיים בגרסת הדיזל שנמכרת עכשיו.

פורסם

18 קילומטרים לליטר נשמע לי כמו נתון מאוד אופטימי בנסיעה משולבת, אפילו רנו פלואנס או מגאן סטיישן דיזל לא מגיעות לנתון כזה והן קלות וקטנות משמעותית מהפיקאסו.

מחפש סוזוקי ג'ימני סטיישן 1,600 סמ"ק אוטומט

פורסם

דווקא בפלואנס ובמגאן סטיישן נתונים אמתיים הם כן באזור ה-18 ק"מ/ל' - (לשכן יש סטיישן ולעמית בעבודה יש פלואנס).מנסיון, נתוני צריכת הדלק המופיעים באתר NetCar לרב מאד ריאליים לנהיגה משולבת (50%/50% עירוני/בין-עירוני). במקרה שלך מדובר בנהיגה בין-עירונית כך שהתוצאה צריכה להיות טובה יותר - נתון של 18 ק"מ/ל' בפיקאסו החדשה נראה לי מאד ריאלי.

Subaru BRZ 2.4 6MT | Ford Focus 1.5 ST_Line  

פורסם

מניסון ההורים שלי קנו לפני מספר שנים את הקסרא פיקסו החדשה ומייד שנכנסה ה C4 המחיר שלה נפל קשה!!!!

פורסם (נערך)
18 קילומטרים לליטר נשמע לי כמו נתון מאוד אופטימי בנסיעה משולבת, אפילו רנו פלואנס או מגאן סטיישן דיזל לא מגיעות לנתון כזה והן קלות וקטנות משמעותית מהפיקאסו.

תראה פה:

http://www.autocar.co.uk/car-review/citroen/grand-c4-picasso/mpg

בנסיעת מבחן מקיפה טענו שהגיעו ל-1:18 ויותר מזה בפועל בבין-עירוני ובממוצע בכל הבחינה 1:16 בערך.

• תוכן חדש...