Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

מכונת תפירה MARDIX- מישהו מכיר?

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 4415 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

נפלה לידיים שלי מכונת תפירה ישנה של MARDIX, תוצרת הארץ. קיוויתי שיש פה מישהו שיוכל לעזור לי עם מעט מידע לגביה, כי אני לא מבין כלום במכונות תפירה... וגוגל לא ממש הצליח לעזור לי.

תודה לעונים.

אתם בטח גם רוצים תמונות, נכון?

אז הנה.

2014-04-01 19.19.00.jpg2014-04-01 19.19.11.jpg2014-04-01 19.19.38.jpg

ערוץ היוטיוב שלי: BuildiT - DIY Israel.

אם הייתי טוב במתמטיקה, לא הייתי דופק חשבון כל הזמן.

בתאריך 7.5.2025 בשעה 12:58, Night Driver כתב:

ברווז זה עוף ימי. גם מוח של ציפור וגם זיכרון של דג.

פורסם

נעלם לאיזה חודשיים ואפילו לא אומר שלום.

נדמה לי אתה יכול להביא אותו עם 172 כ"ס, וזה יותר ממה שאתה מבקש ב 22 כ"ס, אז אל תלחץ עד הסוף.
פורסם

להבנתי, בשביל שלום צריך לשחרר אסירים. או את פולארד. שהוא גם אסיר. ולשחרר זה קשה. אז אני לא אומר שלום. אני גם לא אומר מלחמה. ואני גם לא אומר מלחמה ושלום, כי אני לא טולסטוי, ואני גם לא אומר שלום וביטחון כי אני לא ראש ממשלה.

הגיוני, לא?

פורסם

נראה כאילו חסרים לך חלקים. במכונות תפירה בד"כ יש מין פדאל (אני חושב שהוא קובע את מהירות המחט) ואמור להיות שולחן או חלק שיושב מתחת למשטח עם המחט שיש בו מחט (או משהו כזה) נוספת.

זו אמנם מכונה אחרת, אבל העיקרון זהה בכולן:

Dm83zA5-Yyk דרך יוטיוב
ERROR: If you can see this, then YouTube is down or you don't have Flash installed.

רגל וחצי, 4 כ"ס.

מדוע לא כדאי לקנות פרארי:

אין תא מטען (כן, כן).

פאקינג אביר בסיאט לבנה.
פורסם (נערך)

מרדיקס היתה חברה ישראלית שייצרה והרכיבה מכונות תפירה.

המכונה שצילמת היא מכונה שמקורה בחברה השויצרית ברנינה, והורכבה בארץ על ידי מרדיקס באמצע שנות ה-60. הדגם האמור היה משוכלל במיוחד, אפשר תפירה אוטומטית של לולאות לכפתורים, וכן ביצוע רקמה (הדגמים נגבעו באמצעות המנוף שבמכסה העליון). כמוכן היתה חזקה מאד.

איך אני יודע: אמא שלי קנתה מכונה מאותו דגם (במיתוג Bernina-Mardix) בקיץ 1967, למיטב זכרוני עלתה משהו כמו 900-1000 ל"י, שימשה אותה למעלה מ-30 שנה (אולי קרוב ל-40) בצורה אינטנסיבית מאד, כולל לתפירת קנבס וג'ינס. הוחלפה במכונות תפירה ואובלוק מודרניות של ברנינה.

לגבי החלקים החסרים: המכונה נראית מוזנחת לחלוטין, קרוב לודאי שגם הבפנוכו לא שמור, והסיכוי למצוא חלקי חילוף אפסי. אני חושב שאם היה אפשר לתקן מכונות כאלה אמא שלי היתה מתקנת את שלה ולא מחליפה אותה לפני 15-20 שנה.

מכל מקום - הקופסא השחורה בצד האחורי היא מנוע חשמלי שמתחבר על ידי רצועה לגלגל הגדול מימין (יש לך שרידים של רצועה כתומה), המנוע מבוקר על ידי פדאל שקובע את מהירות התפירה. מתחת למכסה שבגג המכונה יש מתקן לגלילת חוט על ה-bobbin (אותו תוף זעיר שנכנס מתחת ללוחית שמתחת למחט ומספק את החוט התחתון (מכונת תפירה משתמשת בשני חוטים וקושרת אותם). הכפתורים מימין שולטים על התך (הפסיעה, רוחב הזיגזג ונדמה לי שגם היפוך כיוון התפירה), הגלגל בגג כנראה שולט במת ח החוט, החלונית עם המעויינים מצביעה על המיקום במחזור של הרקמה. מה עוד - לא זוכר. אבל בטוח דבר אחד - לבשתי הרבה בגדים מדהימים שאימא שלי תפרה במכונה כזו.

כמוכן צודק קייזר - המכונה אמורה להיות מותקנת על רהיט מתאים (זה מה שהיה אצלנו בבית - ארונת שהמכונה התקפלה לתוכו, אבל מרוב שימוש הדבר מעולם לא נעשה), או מזוודה.

עריכה אחרונה על ידי sperial
לפני 5 שעות, David32 כתב:

מה שאתה לא מבין זה שאתה מבזבז את הזמן שלך, את תעבורת האינטרנט שלך ואת אורך החיים של סוויצים במקלדת שלך.

פורסם

מה זה מנוע אני עוד יודע :lol:

וזה נראה יותר כמו אילתור של משהו שנועד להיות רצועה, מאשר שאריות של רצועה.

אני לא מתכוון להשמיש אותה, אין לי את הידע, הכח והכלים להתעסק עם זה.

תודה על המידע לגבי מאיזו תקופה היא.

פורסם

קוריוז שמתאים לחובבי רכב - המנוע שהיה מותקן במכונה של אמא שלי נשא בגאון את סמל Hillman

מה שאתה לא מבין זה שאתה מבזבז את הזמן שלך, את תעבורת האינטרנט שלך ואת אורך החיים של סוויצים במקלדת שלך.

• חודש מאוחר יותר...
פורסם

וזה נראה יותר כמו אילתור של משהו שנועד להיות רצועה, מאשר שאריות של רצועה.

אני לא מתכוון להשמיש אותה, אין לי את הידע, הכח והכלים להתעסק עם זה.

התגלגלה לידי מכונת תפירה של סובינה, נושאת את הכיתוב "יוצר בישראל", וגם בה יש רצועה זהה. בהתחלה חשבתי שזאת גומיה לשיער. אח"כ עלתה השערה שהצבע הבולט נובע מכך שהרצועה חשופה, ונועד למנוע תאונות.

על המכונה כתוב שהאחריות בתוקף מ 9/75. אך היא נראית יותר מיושנת משלך.

כשקיבלתי את המכונה לידי היא לא הייתה תקינה. השמשתי אותה, והיום תפרתי איתה כמה בדים סתם כדי לתרגל.

אני חושב ששווה לנסות לסדר את המכונה שלך. האם הפדאל בידך?

תבדוק ידנית אם היא מתפקדת כראוי, תגרז ותשמן איפה שצריך. אם הכל פועל כשורה תוכל לרכוש סט הכולל מנוע ופדאל ב-30 דולר באיביי.

FIAT Punto SX75 1998 > Punto EVO active 2010 > Bravo sensation 2011

פורסם

אין לי את הפדאל, וגם אין לי כל כך רצון להתעסק עם זה, האמת. להתחיל ללמוד מאפס לגבי איך, מה, כמה, למה, מתי, איפה וכיצד, פשוט יחרפן אותי. אני אמנם אוהב שיחזורים אבל לא של דברים כאלה.

פורסם

בבוקר יום רבעי האחרון לא ידעתי כלום לגבי מכונות תפירה. גם לא איך משחילים את החוט.

למחרת, ביום חמישי המכונה כבר הייתה מחוברת לחשמל ופועלת. היה חסר עדיין מחט.

ביום ראשון הגיעה לידי מחט, הורכבה, והמכונה מתפקדת כמו חדשה.

רוצה להגיד: גם אני לא ידעתי כלום ולא הייתי צריך להשקיע כ"כ הרבה כדי להשמיש אותה.

אני כאן כדי לעזור אם יש שאלות. ואני מניח שיש עוד כמה שישמחו לעשות זאת.

אגב, תמונה של החלק הכי מעניין לא הבאת. של החלק האחורי איפה שנמצא המנוע. (מבט לתמסורת הרצועה)

פורסם

תמסורת הרצועה פשוטה מאד - פולי על המנוע, פולי על הציר הראשי של המכונה. בלי שיניים או כל דבר מתוחכם אחר. המהירות נקבעת על ידי עצמת הלחיצה על הפדאל, אבל איני יודע באיזה מנגנון בדיוק. אולי אציץ בהזדמנות על המכונות של אמא שלי, אם כי הן הרבה יותר חדישות. עם זאת הבפנוכו לא היה מבייש שום שעון מיכאני מתוחכם, למשל, במכונה של הברווז, כ-20 תבניות לרקמה, שלא לדבר על המנגנונים היותר בסיסיים של קימה-אחורה, קביעת אורך התך, קביעצת רוחב הזיג-זג וקביעת המתח על החוט.

פורסם

רציתי לראות דווקא את חיבורי החשמל שם. אצלי יש שקע-תקע עם צורה מסויימת שנתקלתי בה גם ברשת.

הפדאל זה נגד משתנה גדול. יש הרבה כריכות של סליל, ובדריכה על הפדאל מזיזים זחלן על הכריכות.

פורסם

אכן שקע ותקע מסויימים, גדולים כפי שהיה מקובל לפני הרבה שנים (מישהו זוכר תושבת אוקטל של שפופרות רדיו?). אני לא יודע אם הסטנדרד היה בין לאומי או לא. לגבי השימוש בנגד משתנה בפדאל - יתכן שזה נכון, סה"כ המנועים בהספקים לא גבוהים במיוחד, אבל איני זוכר שהפדאל היה מתחמם כפי שצפוי מנגד. מצד שני - אניחנו מדברים על טכנולוגיות משנות ה-50-60 של המאה ה-20, ואולי אפילו קודם.

פורסם

אני אומר את זה אחרי שפירקתי את הפדאל. כשחיברתי את הסובינה שלי המנוע לא הסתובב. התחלתי לחפש מה התקלה, בין היתר פירקתי את הפדאל. גם בדקתי עם רב מודד את הערכים שהוא נותן. ההתנגדות המקסימלית הייתה כ600 אוהם למיטב זכרוני.

פורסם

אנ לא מתווכח אתך. מעולם לא פירקתי פדאל של מכונת תפירה.

היום אשאל את אמא שלי אם נותר משהו מהמרדיקס (זהה לזו של הברווז) - אם כי אני מניח שהושלכה במעבר דירה.

• תוכן חדש...