Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

1.6 מול 2.0

eladn11
dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 4503 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

שלום,

סוגייה שאני נתקל בה לאחרונה ברכבים שאני רואה ואנשים שמחזיקים בהם. ויעזור לי בקבלת החלטה.

ישנן שתי גישות:

1. רכב מסוים בעל 2 גירסאות מנוע של 1.6 או 2.0 ליטר הגדול יותר יהיה חסכוני יותר מאחר ומדובר באותה רכב ומנוע חזק יותר אשר מתאמץ פחות ולכן צורך פחות דלק.

2. גישה שאומרת שמנוע גדול יותר צורך יותר דלק.

מה מהגישות הנ"ל נכון?

לצורך הדוגמא גם רכבים : סובארו B3 או יונדאי I30

תודה.

פורסם

זה מאוד תלוי ברכב, היה לי לנסר 1.6 שאכל 1:1 כמו שיש לי עכשיו עם מנוע 2.5. לעיר עדיף מנוע קטן בגלל רמזורים, פקקים ונסיעות קצרות.

אני אישית מאמין שמנוע גדול (לא יותר מדי גדול) יותר יאכל פחות דלק אבל זה מאוד תלוי בסגנון נהיגה, הרבה לחיצות מן הסתם יאכל יותר מהמנוע הקטן.

פורסם
זה מאוד תלוי ברכב, היה לי לנסר 1.6 שאכל 1:1 כמו שיש לי עכשיו עם מנוע 2.5. לעיר עדיף מנוע קטן בגלל רמזורים, פקקים ונסיעות קצרות.

אני אישית מאמין שמנוע גדול (לא יותר מדי גדול) יותר יאכל פחות דלק אבל זה מאוד תלוי בסגנון נהיגה, הרבה לחיצות מן הסתם יאכל יותר מהמנוע הקטן.

נהיגה נורמטיבית לחלוטין, רגועה. לא מחפש להיות ראשון בזינוק.... :)

זו שאלה שמעניינת אותי וגם תשפיע האם לקחת רכב ספציפי.

אני אחדד גם - האם לצורך הדוגמא - יונדאי I30 מנוע 1600 תצרוך פחות או יותר דלק מI30 עם מנוע 2000....

פורסם

תלוי באופי הנסיעה בחלוקת הדרך בין עירונית לבין עירונית.

ככל שהדרך יותר עירונית עדיף מנוע קטן.

ככל שהדרך יותר מהירה ובעלת פחות עצירות והאצות עדיף גדול, אבל גם עד רף מסוים.

מתחדשת*

פורסם

באופן כללי, מנוע קטן יותר יצרוך פחות דלק ממנוע גדול יותר ברוב מצבי הנהיגה היומיומית.

כל זאת נכון, כל עוד גירסת המנוע הקטן לא סובלת ממחסור רציני בכוח יחסית לגודל הרכב.

דוגמא קיצונית - נניח יש יונדאי i30 עם מנוע 1.2 ליטר ו 50 כ"ס.

ברכב כזה אתה תנהג רוב הזמן בפול גז, תוך משיכת הילוכים והפעלת עומס גדול על המנוע, רק בשביל להתקדם בקצב סביר.

ואז צריכת דלק תהיה גדולה מאוד.

אם מנוע 1.6 מספק ביצועים סבירים לרכב הנ"ל ואתה לא מאמץ אותו יותר על המידה ולא נוהג בסל"ד גבוה - רוב הזמן הוא יהיה חסכוני יותר ממנוע 2.0.

ככל שהרכב נוסע בתנאי עומס גדולים יותר, כך הפרש לטובת ה 1.6 יצטמצם.

פורסם

כמו שצויין מעליי - זה תלוי נסיבות

יחס משקל גוף לכוח מנוע

סוג הנסיעה

מספר התנעות ביום

אתה לא יכול לצפות מרכב גדול עם מנוע קטן לטפס כל יום את העליות של ירושלים ולהשאר חסכוני מצד שני אין לך מה להתניע ספינת שיוט אם כל הנסיעות שלך הן למכולת הקרובה.

B4 2010 - ANY-PHONE + MOSCONI AMAS96 + Pico DSP 8-12 + Stetsom HI.8004 + ScanSpeak D2004 + AlphaSonic 275 + Morel Hybrid602 + Morel CCWR254 + Audison TH10 +

Pioneer TS-X150

C5Aircross - Audsion BitHD + Bcon + Match 2.1amp *2 + Torotech MR2 + Sony XS-162-ES + JL 12TW3

פורסם

שלום אלעד,

כמו שכבר ענו כמה חברים, התשובה היא לא חד משמעית ובנסיעה ללא הרבה האצות ורגועה באופן כללי צריכת הדלק ברכב בעל מנוע קטן יותר תהיה חסכונית יותר.

בהשוואת B3 בין מנועי 1.5, 2.0 יש שוני חשוב נוסף.

בעלת המנוע 2.0 מעבירה את הכח אל הכביש דרך ארבעת הגלגלים. מוסיף מעט מאוד בצריכת הדלק, מוסיף המון בבטיחות האקטיבית ובחוויית הנהיגה.

• תוכן חדש...