Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 4497 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

המצבר ברכב שלי עייף כבר אחרי טראומה שהוא עבר פעם כאשר עבר פריקה מלאה (הרכב עמד המון זמן בהמתנה לחלפים מחו"ל). מאז הוא חלש ואחרי כמה ימים מרגישים שהוא נחלש בהנעה ראשונה.

למען הסר ספק, אין זליגה משמעותית, טעינת אלטרנטור מושלמת.

מחפש להתחדש במצבר בסביבות 95AH. איזה מצבר מומלץ?

העדפות שלי:

1. איכותי שיחזיק לפחות 3 שנים, בעל פריקה נמוכה כי אני נוסע מעט והרכב עומד ימים ברציפות.

2. מחיר סביר, לא מחפש את היקר ביותר ולא את הזול ביותר.

3. לא מחפש טכנולוגיות ופיצ'רים, כמו מצבר ג'ל, פריקה עמוקה, פוליש עם חלב קיפודים מטזמניה וכד'.

מישהו יכול לשפוך אור על מצברי FIAMM? איזה תוצרת זה? איכות טובה?

יש בארץ אפשרות להשיג במחיר סביר מצבר VARTA?

וולטה ושנפ סבירים באיכות?

אם יש שליחה עד הבית, זה בכלל מעולה.

אילו פרמטרים נוספים אני צריך לדעת על מצבר לפני שאתה קונה?

תודה רבה.

כיצד לחסוך דלק? להאיץ לאט, לצבור תנופה לקראת עליות, לחזות מהלכים של נהגים אחרים בכביש, לא לעבור על המהירות המותרת, להמנע מגז-ברקס אלא לגלוש כמה שיותר ולהתאים נסיעה לתנאים

פורסם

Fiamm הוא יצרן איטלקי עם מצברים מצויינים. גם ורטה כאלה.

מחיר סביר למצבר ורטה הוא רק כזה שממותג תחת מדבקה (Energizer, Start-up) שגם מגיעים עם אחריות קצרה יותר.

איתמר

"מדינה מפותחת היא לא מדינה בה העניים נוסעים ברכב פרטי אלא מדינה בה העשירים נוסעים בתחבורה ציבורית"

פורסם

תודה, איתמר.

יש מקומות מומלצים לרכישת המצברים האלו (עם עדיפות למשלוח אם שירות כזה קיים) ?

כיצד לחסוך דלק? להאיץ לאט, לצבור תנופה לקראת עליות, לחזות מהלכים של נהגים אחרים בכביש, לא לעבור על המהירות המותרת, להמנע מגז-ברקס אלא לגלוש כמה שיותר ולהתאים נסיעה לתנאים

פורסם

מרק, תודה.

המצבר עבור מרצדס.

FIAMM אני חושב שאני יכול להשיג. ורטא, בוש וקטרפילר נמכרים בארץ? היכן להשיג?

תודה.

פורסם

צבי, רכשתי וורטה 100 אמפר לפני קצת יותר משלוש שנים (http://www.carsforum.co.il/vb/showthread.php?342461-%D7%9E%D7%A6%D7%91%D7%A8-%D7%95%D7%95%D7%A8%D7%98%D7%94-%28VARTA%29-%D7%94%D7%90%D7%9D-%D7%A0%D7%97%D7%A9%D7%91%D7%99%D7%9D-%D7%90%D7%99%D7%9B%D7%95%D7%AA%D7%99%D7%9D) ישירות מהיבואן (טלרון). עד לפני כחודש ההתנעה היתה בנגיעה (במרצדס שלי מספיק סיבוב המפתח להתחיל את ההתנעה ואין צורך להחזיק אותו) והיום אני מרגיש כי לוקח לו טיפה יותר זמן אך כמעט לא מרגישים את נפילת המתח בזמן התנעה. טוב, אם זה כך אחרי שלוש שנים אז אני מרוצה.

מה שחשוב בבחירת מצבר הוא:

-גודל פיזי וסידור קטבים.

-זרם התנעה (לא הקיבולת!) שלו, בדרך כלל ככל שקיבולת המצבר גדולה יותר אז זרם ההתנעה גדול יותר אך המתאם אינו לינארי. הפרמטר של זרם התנעה הוא CCA (בדוק לפי תקן EN), ברכב של אישתי (זהה לשלי) מותקן מצבר של 65 אמפר/שעה והוא מניע ללא בעייה.

-סיבולת פריקה, ברכבים בהם ישנה צריכת חשמל זמנית מהמצבר בלבד (תאורה, כלים, תקשורת וכו') יש חשיבות לסיבולת הפריקה. פריקת יתר מקצרת מאוד את חיי המצבר (כתוצאה מהתגפרות הלוחות) ויש לשקול שימוש במצברי פריקה עמוקה.

-טכנולוגיה. מצברים בטכנולוגיית Sealed (בארץ הם מכונים "ללא טיפול" או "ללא אחזקה") דורשים צינורית איוורור, אאל"ט מערכות "סע/עצור" דורשות גם הן מצברים מסוימים.

עריכה: ניחשתי:-P קרא את השירשור שהבאתי, יש שם את כל מה שצריך.

פורסם

חיים, תודה רבה על התשובה המפורטת. וורטה נשמע מצויין. אבדוק מידות של המצבר שלי, איפה נמצאים קטבים, גובה וכד'.

במיוחד טוב נשמע המצבר של 100AH בעל זרם חזק במיוחד.

מעניין איך FIAMM בהשוואה לוורטה מבחינת איכות ומחירים.

• תוכן חדש...