Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 4501 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם (נערך)

פז'ו 307 שנת 2006

כשאשתי נסעה הרכב החל לגמגם בכביש מהיר, לאחר 15 דקות נסיעה. נדלקה נורת מנוע. חום מנוע היה תקין.

עצרה בצד, חיכתה דקה, הניעה שוב ונסעה למוסך - עוד 15 דקות, אבל נסעה לאט יותר. הפעם לא נדלקה כל נורה והנסיעה חלקה.

במוסך (מורשה) אמרו: המחשב מראה שהיה גמגום במנוע. מסקנה: התחמם. אמרו נעשה שטיפה למערכת קירור עם חומר פלאשינג, נחליף בית טרמוסטט. נעגל כלפי מטה, יעלה 1000 ש"ח.

אמרתי לאשתי (ולמנהל העבודה במוסך) שתחזור עם האוטו ואם ניתקל שוב - נחזור לבצע כמו שהציעו לנו.

מנהל העבודה אמר שאם המנוע יתחמם זה לא יופיע במד החום של המנוע, אז להיזהר.

אשתי אמרה שהיא לחוצה מזה ושהיא בהריון ושצריך לעשות קניות ושאני לא משקיע בה כמו פעם. אח"כ נרגעה.

בנסיעה חזרה - לא היתה שום בעיה. נסיעה איטית ברובה. כ40 דקות.

חיפשתי פה על פלאשינג ובית טרמוסטט, לא הגעתי למסקנה אם נהגתי נכון, או שנכון יהיה לבצע כפי שהציעו.

מה אומרים?

תודה

אגב, הרכב טופל רק במוסכים מורשים ורק עם נוזל קירור של היצרן.

עריכה אחרונה על ידי יאסו
פורסם

1000שח על פלאשינג ובית תרמוסטט??

רעב הבחור!.

חוץ מזה לא הבנתי למה לא להחליף את התרמוסטט עצמו?!.

לא נשמע לי משהו..

יש פה בפורום 2-3 בעלי מקצוע שפיגו זאת המומחיות שלהם ויש להם הרבה נסיון,אני מציע לך לפנות לאחד מהם.

מה שלא יהיה,אל תדחה את זה,כי יש פה מכלום פוטנציאל לנזק.

פורסם
רק לא הבנתי למה שהיתחממות לא תופיע כאינדיקציה במד החום שזה התפקיד שלו?

גם אני לא. זה נשמע לי שהוא מנסה להפחיד אותה ולשכנע לבצע את התיקון.

מדובר במוסך אלמוג ופנר - מורשה של פז'ו. אולי גם בגלל זה המחיר?

פורסם
רק לא הבנתי למה שהיתחממות לא תופיע כאינדיקציה במד החום שזה התפקיד שלו?

המצב היחידי שהשעון יכול להראות 90 מעלות ולמעשה הרכב "מתבשל" זה אם כל המים נעלמו,במקרה כזה,זה נכון.

פורסם

תיחקרתי את אשתי קצת וכנראה שזה מה שאמר לה מנהל העבודה - אם ייתאדו המים, לא תהיה אינדיקציה לחום המנוע.

גם אמר שהטרמוסטט זה 400 שח.

יחד עם שאר העלויות והנוזלים מגיע ל1000

פורסם

טרמוסטט לא עולה 400 שקל, ומי קירור מקורי ואכותי ( שהם לא מי ברז עם צבע ) לא מתאדים.

המחיר הוא שחיטה, וכנראה ניצל את חוסר הידע של אשתך.

אם אתה מהמרכז לך לגבע או אורן, הם בטוח ימצאו לך את הבעייה.

Peugeot 206 Xs 1.6l 16v :lol:

Peugeot 205 Forever 1.4l 8)

Peugeot 306 1.4l - נגנבה :-(

פורסם
טרמוסטט לא עולה 400 שקל, ומי קירור מקורי ואכותי ( שהם לא מי ברז עם צבע ) לא מתאדים.

המחיר הוא שחיטה, וכנראה ניצל את חוסר הידע של אשתך.

אם אתה מהמרכז לך לגבע או אורן, הם בטוח ימצאו לך את הבעייה.

טרמוסטט מקורי לרכב הזה עולה כ-570 ש"ח כולל מע"מ(מגיע כיחידה סגורה עם הפלאנג'ים וחיישן טמפרטורה), אכן יקר.

עדיין 1000 ש"ח מחיר קצת גבוה. האם מפלס נוזל הקירור ירד? במוסך הוסיפו נוזל?

פורסם
טרמוסטט מקורי לרכב הזה עולה כ-570 ש"ח כולל מע"מ(מגיע כיחידה סגורה עם הפלאנג'ים וחיישן טמפרטורה), אכן יקר.

קודם כל המון תודה על העזרה.

נוזל הקירור לא ירד ולא הוסיפו נוזל. זה העניין - אני בכלל לא בטוח שהדיאגנוזה של טרמוסטט נכונה..

פורסם

נשמע מעט מוזר. בשביל להיות רגוע במקומך הייתי פונה לבדיקה באחד המוסכים המומלצים בפורום לרכבך-

"אם הדרך", "אורן שירותי רכב", או "גבע".

פורסם

ואין שום אפשרות לפרק את היחידה הסגורה הזאת ולהחליף רק את הטרמוסטט הכושל שבפנים? הצרפתיות של היום הם לא הצרפתיות של פעם תאמין לי :?

פורסם

הם רציניים שהם בנו את בית הטרמוסטט מפלסטיק :shock:??, לא פלא שהם נסדקות ודולפות כמו מסננת.

• תוכן חדש...