Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 4499 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

• תגובות 34
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

תמונות שפורסמו בשרשור

פורסם

יש דליפת וואקום , והמערכת לא יכולה לפצות את יחס האוויר דלק לגמרי , ולכן הטורים גבוהים, טמפרטורת הדלק היא גבוהה , בגלל שמשאבת הדלק התחממה , המשאבה התחממה כיוון שהיא מסתובבת מהר מדי , היא מסתובבת מהר מדי כיוון שיש צינור מפוצץ בתוך טנק הדלק , ולחץ הדלק נפרק חלקית בתוך טנק הדלק,

יש פה שני תקלות , דליפת וואקום , וגם משאבת דלק תקולה. זה לפי דעתי

• ספונסר פורום
פורסם (נערך)

שלום חברים,

מערכת הדלק ברכב הנ"ל היא תקינה לחלוטין. טמפ' הדלק בתוך מסילת הדלק במנועים שמצוידים בהזרקה ישירה, יכולה להגיע גם ל 393 מעלות KELVIN שהם 119.85 מעלות CELSIUS.

הduty cycle מתאר את חלק הזמן של פעולה מחזורית שבה פעילות מתקיימת. אם נעבור לקצת מתמטיקה, אז הנוסחה של דיוטי סייקל היא:

D=t/T.

t- מתאר את משך הזמן בו המערכת פעילה.

T- הוא משך זמן מחזור שלם.

משאבת הזרקת דלק גבוה מפוקדת ע"י רגולטור, שתפקידו לקבוע כמה דלק יכנס למחזור היניקה של המשאבה.

הרגולטור מקבל את הפקודה שלו מה ECU, ע"י סיגנל בעל DUTY CYCLE מסוים. ככל שהduty cycle, יהיה גבוה יותר כך הרגולטור יפתח יותר ועל כן יאפשר מעבר רב יותר של דלק, בהליך היניקה של משאבת הדלק.

הדיוטי סייקל שיוצא מהECU הוא הפלט של תהליך עיבוד. תכליתו הוא, להגיע לספציפיקציות של האלגוריתם, לגבי הלחץ הרצוי במסילת הלחץ הגבוה שנמצאת אחרי המשאבה.

בזמן ההתנעה לדוגמה, הduty cycl יהיה גבוה, על מנת לאפשר למשאבה לבנות את הלחץ הנדרש במהירות האפשרית. כלומר הרגולטור יפתח ויאפשר יניקה מוגברת של דלק.

לאחר שהלחץ יגיע לספציפיקציה של האלגוריתם, ה duty cycle ירד עד להתייצבות הלחץ הרצוי.

בסיבובי סרק הduty cycle המקובל הוא עד 55%. בין 55% עד ל60% זה טווח אפור ומעל 60% זה רמז עבה לתקלה אפשרית.

במידה והלחץ שבונה המשאבה, אינו מגיע לספציפיקציה הדרושה. תופיע לנו התקלה:

16471/P0087/000135 - Fuel Rail/System Pressure: Too Low

נזכר בזאת, שמחשב ניהול המנוע מתיר טולרנס של עד 5 BAR ,בין לחץ הדלק הרצוי למצוי.

במקרה שלנו לא הופיעה קוד התקלה הנ"ל והDUTY CYCLE היה תקין, מכאן שמערכת הדלק תקינה.

בין הפותרים נכונה את החידה, יוגרל גלון שמן שרוף מפאסט שנת 93 :lol:

בברכה,

אופיר רודניצקי

אחראי דיאגנוסטיקה במוסך רון.

משאבת לחץ גבוה  אופיר רודניצקי.png

עריכה אחרונה על ידי מוסך רון

מרכז שרות מומחה לרכבי פולקסווגן אודי סיאט וסקודה .

במוסך רון מקבלים שנה אחריות על עבודה וחלפים .

ישראל ב"ק 18 ת"א 035373204 .

• ספונסר פורום
פורסם

חידה מעניינת, ככל הנראה דליפת וואקום משמעותית שגורמת לעליית סל"ד סרק ולתיקוני דלק קבועים כפיצוי, וכנ" לגבי תיקוני הלמדה שרואה כל הזמן תערובת עניה למרות שמערכת הדלק תקינה, המנוע עובד בעודף אוויר.

אומנם אני לא מכיר את המנוע הזה, אך כנראה צינור וואקום אם קיימים, שסתום PCV פרוץ או דולף גם יגרמו לשריקה בתדר גבוה.

שבת שלום

אורן בן סימון

פורסם

רשומות 2 תקלות ,אני לא רואה קשר בינהם (לכאורה), לכן אתייחס רק לראשונה - מנוע במצוקת דלק -p0171 .

למרות שחסרים נתונים לאבחון ולא ציינתם וחבל באיזה תנאים התערובת היא ענייה - בסרק או בסל"ד גבוה (מצבים שונים ישלחו אותנו בחשיבה לאבחונים שונים ),אז אני מנחש שזה רק בסרק וללא עומס .

ע"פ הנתונים שהראיתם (אני מסתמך רק על הנתונים) אני שולל משיכת אוויר מפני שהמנוע מבוסס hfm ומשיכת אוויר מהצד יגרום לסל"ד המנוע להיות יותר נמוך מהנורמה להבדיל ממנוע מבוסס על map ששם הסל"ד היה מעט יותר גבוה בסרק .

פה אנו רואים סל"ד סרק סביר.,לחץ חליל סביר לסרק וכל שאר הנתונים סה"כ סבירים בעני חוץ ממפות הדלק שהשתנו לפקודת העשרה כוללת של כ 30% לתוספת.

(לגבי ה - PWM של משאבת הדלק הראשונית ההסבר שלך הוא לא מדויק אבל נעזוב את זה )

היות וכל מפות הדלק נקראות ומשתנות בפקודה מהנתון שחיישן החמצן הקדמי משדר - הדבר הראשון שאני ההיתי בודק זה האם החיישן משדר נכון והתערובת היא באמת ענייה בסרק או שהוא משקר ?.

במידה והוא אכן תקין ומשדר נכון והתערובת היא אכן ענייה בסרק ואתם ציינתם ציפצופים מאיזור הרצועות אני ההיתי חושב אולי משאבת אוויר משנית זורקת לי חמצן למערכת הפליטה ולכן הנתונים הם כמו שאנו רואים. ( זה רק ניחוש אנו לא ליד הרכב) .

אתה מבין שלא ניתן לתת לך אבחון או יותר נכון סיבה לסימפתום שהצגת רק בקוד תקלה ומעט מאד נתונים -אנו רק יכולים לתת הערכה מושכלת לסיבות ולנתונים המוצגים - רואים תערובת ענייה או יותר נכון פקודת להעשרה אבל באיזה תנאים ? - בסרק זה 123 ,בעומס זה 456 - אני ניחשתי בסרק .

לגבי התקלה השנייה - סל"ד מעט גבוה מהמצופה - קשה להתייחס מפני שמע ההזרקה הישירה השתנו עם הדורות (מצערת פתוחה קבוע או מפוקדת רגיל) כך שלא ניתן להתייחס כרגע לתקלה השנייה .

בכול מקרה גם עם שגיתי בניחוש אני אשמח לשמוע כמו כולם מה היתה התקלה ומה הפתרון.

בברכה.

חיים יוד.

פורסם

יש משיכה של אויר בין פרפר המצערת למנוע שמקורה (בדגמים אלו) בדכ בשסתום pcv תקול או הצינור שלו.

כאשר השסתום מתקלקל (ליכלוך, תקלה בקפיץ הפנימי) או הצינור משתחרר, נכנס יותר מדי אויר לסעפת היניקה וזה מקלקל את האיזון שתכנן היצרן בסעפת היניקה. השסתום אמור לנתב כמות מאוד ספציפית וקטנה של אויר בסלד סרק, ואם הוא מנתב יתר על המידה, זו התוצאה.

עריכה: את השמן השרוף מהפאסאט 93 תן במתנה לאופיר :lol:

איציק

Deepal S05 MAX MY26 272Hp 
   Citroen Berlingo XTR MY17
 1.6
HDi 100Hp Automatic

• ספונסר פורום
פורסם

אורן כל הכבוד, לאן לשלוח את הגלון של השמן ?

כן חברים רובכם הייתם בכיוון, אכן מדובר פה בתקלה של משיכת אוויר לסעפת היניקה.

החלק הפרוץ היה שסתום הPCV ,תפקידו של השסתום להגביל את הווקום שנכנס לחלל הארכובה .

כאשר הדיאפרגמה פרוצה הווקום שסורר בסעפת היניקה חודר כולו לחלל הארכובה ורעש השריקה החזק

נגרם מהאויר שחודר דרך מחזירי השמן של המנוע אל חלל הארכובה ומשם אל הסעפת וגורם לדילול התערובת

ולקיום של תערובת עניה מאד .

ניתן לראות בתמונה שצירפנו את תיקון הלמבדה הרגעי שאמור להיות במצב נורמאלי עד 5 אחוז, פלוס או מינוס, ואילו כאן את התיקון החריג להוספת דלק כדי לאזן את התערובת .

ובתיקון "לתווך ארוך" (אשר נגזר מהתיקון הרגעי )את השינוי הגבוה במסגרת הפעולה ,התיקון הנורמאלי צריך להיות באיזור האפס

כאשר ברכב הזה ניתן לראות שהתיקון עמד על 11 אחוז בעומס וכ 4 אחוז בסרק שזה נתון חריג מאד .

במקרה שלנו יחידת הבקרה לא מצליחה לייצב את התערובת אל אף הוספת הדלק לתווך ארוך כלומר כל מפת הדלק עברה לתיקון חיובי

ועדיין הלמבדא מדווחת על תערובת עניה רגעי .

כאשר התיקון לתווך ארוך עובר את ה 10 אחוז או בסמוך לכך (תלוי ביחידת הבקרה) יופיע קוד תקלה SYSTEM TOO LEAN

בנוסף יחידת הבקרה גם לא יכולה לרסן את עליית סיבובי המנוע בסרק שנגרמת בגלל חדירת האויר ולכן מגיע קוד התקלה IDLE CONTROL SYSTEM RPM HIGHER THAN EXPECTED

ניתן לראות בתמונה את הדיאפרגמה הכתומה, כאשר היא קרועה ומאפשרת את פריצת האויר לחלל הארכובה.

בנוסף אני מצרף את התמונה שלאחר התיקון כאשר ערכי הלמבדה וסיבובי המנוע נכונים .

20140305_122509.jpg

20140305_160515.jpg

• ספונסר פורום
פורסם

תאמין לי רון, כל בעל פולקסווגן שלא מטפל אצלך פראייר.

לגבי השמן הכתובת היא המרכבה 15 חולון, ואיציק, רק תגיע ותקבל גלון שמן שרוף של ברלינגו 1.6!:-D

אורן

• ספונסר פורום
פורסם

שלום חברים,

הנה עוד תקלה ברכב מסוג גולף עם מנוע 2.0L מדגם APK.

גם כאן ניתן לראות את הרכיב התקול דרך מסך הנתונים של ה DATA.

הפעם נגריל מסנן שמן משומש במצב כמעט חדש :wink:...

תיקון למבדא -25.jpg

פורסם (נערך)
שלום חברים,

הנה עוד תקלה ברכב מסוג גולף עם מנוע 2.0L מדגם APK.

גם כאן ניתן לראות את הרכיב התקול דרך מסך הנתונים של ה DATA.

הפעם נגריל מסנן שמן משומש במצב כמעט חדש :wink:...

לדעתי חד משמעית חיישן MAF תקול.

החיישן משדר למחשב זרימת אוויר קטנה מהזרימה שבפועל.

והמחשב מנסה לתקן את התערובת ע"י העשרתה.

עריכה אחרונה על ידי teyal

• תוכן חדש...