Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 4037 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

• תגובות 63
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

תמונות שפורסמו בשרשור

פורסם

רכב יפיפה! רק שישפרו את תא הנוסעים וסביבת הנהג הצפופה במיוחד. עד עכשיו הגב שלי מודה על הנסיעות במאזדה 2.

הרוב טוב.

פורסם

מזדה בהחלט התעוררה,מזדה 6 ניראית מצוין,ה3 מדהימה וה2 בהחלט נראית טוב,יפה מזדה.

היום: סיטרואן c3 2026 / סיטרואן c3 2024

פעם: פיאט דובלו 2002, פיאט פנדה 2011, רנו קליאו 2012, סיטרואן קקטוס 2016, מיצובישי ספייס סטאר 2014, רנו קליאו 2022.

פורסם

נראה כאילו מעכו אלפא מיטו לתוך A1.

לא נפלתי מהכסא. אומנם עיצובה של ה6 בהחלט מושקע ונאה, אבל כשמאזדה התחילה לעשות (כמו VW) קופי-פייסט לעיצוב מדגם לדגם, התחלתי להשתעמם ולפהק.

פורסם

היא אכן היתה זריזה גם בגלל מנוע 1.5 וגיר אוטומטי "טיפש".

אני באמת ובתמים ניסיתי לחפש זריזות של מזדה 2, במשך 70Kק"מ חיפשתי מתחת לרכב, פתחתי מכסה מנוע וחיפשתי, חיפשתי גם בבגז' ולא מצאתי.:oops:

הרכב הנוכחי זוועה מכל הבחינות. מנוע עם רצועת כוח צרה ביותר, לפני 4000סל"ד הוא פשוט לא קיים, אחרי 5000סל"ד סתם רועש וחסר תועלת. הרבה משפחתומטים מרמזרים אותה, אלה שלא בתאוצות ביניים עושים לה בית ספר.

גם אני חשבתי בהתחלה שמשקל קל ומנוע 1.5 יתנו לרכב הזה זריזות. אבל מניסיון שלי עם הדבר הזה, המנוע אנמי, הגיר לא מגיב ומסרס אפילו את המעט שמנוע הזה היה יכול להציע. הגיר לא מגיב, לפני הורדת הילוכים מ4 ל2 (וזה קורה לעיתים קרובות כי הגיר מעביר להילוך 4 על 45קמ"ש) עוצר קודם את הרכב, עוברות שני שניות ואז ההילוך יורד. בהעברות הילוכים בעיטות.

מניח שתחושת הזריזות באה מתגובה לא לינארית של דוושת הגז, בהאצה מהמקום בהילוך ראשון הרכב קופץ כמה מטרים ראשונים קדימה, שם הזריזות נגמרת - לפני שהזריזות מתחילה לרכבים אחרים. בפקקים זה בכלל קטסטרופה, דוושת גז לא מאפשרת להתחיל נסיעה איטית, אלא רק לקפוץ קדימה - יש לה מהלך סרק קטן ואז מכה.

כאשר נוסעים ללא מזגן וסל"ד סרק יורד ל600סל"ד, הרכב רועד כמו טרקטור דיזל עם צילינדר אחד לא תקין, אבל כאשר נוסעים עם מזגן הרכב קופץ קדימה במרץ גדול יותר כי יש מרים טורים עד 1000סל"ד בסרק.

קשה לי לדמיין רכב בעל התנהגות רגועה יותר, בכל אופן לא יצא לי לנהוג על רכב גרוע יותר. ואני בכלל לא מדבר על בידוד רעשים שלא קיים, שיכוך בורות נוראי, שהרכב קופצני, שרפרפים לא נוחים.

לפחות ההגה אינפורמטיבי ובסיבובים הרכב ניתן לחיזוי ואינטואיטיבי לפני שESP נכנסת לעינין ומקלקלת את כל החגיגה.

כיצד לחסוך דלק? להאיץ לאט, לצבור תנופה לקראת עליות, לחזות מהלכים של נהגים אחרים בכביש, לא לעבור על המהירות המותרת, להמנע מגז-ברקס אלא לגלוש כמה שיותר ולהתאים נסיעה לתנאים

פורסם

רכב מאוד מהנה בדגם הנוכחי, זריז ותזיזתי. מאוד מקווה שמשאר הבחינות מאזדה ישפרו את הרכב באלפי מונים (נוחות, איכות פנים, צריכת דלק).

ולכן אתן לו בכל הכבוד את הזכות להרצות לי על מחזיקי כוסות וגגות שמש, לא יותר מזה.

ZOOM-ZOOM

פורסם
אני באמת ובתמים ניסיתי לחפש זריזות של מזדה 2, במשך 70Kק"מ חיפשתי מתחת לרכב, פתחתי מכסה מנוע וחיפשתי, חיפשתי גם בבגז' ולא מצאתי.:oops:

הרכב הנוכחי זוועה מכל הבחינות. מנוע עם רצועת כוח צרה ביותר, לפני 4000סל"ד הוא פשוט לא קיים, אחרי 5000סל"ד סתם רועש וחסר תועלת. הרבה משפחתומטים מרמזרים אותה, אלה שלא בתאוצות ביניים עושים לה בית ספר.

גם אני חשבתי בהתחלה שמשקל קל ומנוע 1.5 יתנו לרכב הזה זריזות. אבל מניסיון שלי עם הדבר הזה, המנוע אנמי, הגיר לא מגיב ומסרס אפילו את המעט שמנוע הזה היה יכול להציע. הגיר לא מגיב, לפני הורדת הילוכים מ4 ל2 (וזה קורה לעיתים קרובות כי הגיר מעביר להילוך 4 על 45קמ"ש) עוצר קודם את הרכב, עוברות שני שניות ואז ההילוך יורד. בהעברות הילוכים בעיטות.

מניח שתחושת הזריזות באה מתגובה לא לינארית של דוושת הגז, בהאצה מהמקום בהילוך ראשון הרכב קופץ כמה מטרים ראשונים קדימה, שם הזריזות נגמרת - לפני שהזריזות מתחילה לרכבים אחרים. בפקקים זה בכלל קטסטרופה, דוושת גז לא מאפשרת להתחיל נסיעה איטית, אלא רק לקפוץ קדימה - יש לה מהלך סרק קטן ואז מכה.

כאשר נוסעים ללא מזגן וסל"ד סרק יורד ל600סל"ד, הרכב רועד כמו טרקטור דיזל עם צילינדר אחד לא תקין, אבל כאשר נוסעים עם מזגן הרכב קופץ קדימה במרץ גדול יותר כי יש מרים טורים עד 1000סל"ד בסרק.

קשה לי לדמיין רכב בעל התנהגות רגועה יותר, בכל אופן לא יצא לי לנהוג על רכב גרוע יותר. ואני בכלל לא מדבר על בידוד רעשים שלא קיים, שיכוך בורות נוראי, שהרכב קופצני, שרפרפים לא נוחים.

ממה שיצא לי לראות, המאזדה 2 מאיצה טוב מאוד. מה אכפת לך מה יש למנוע אחרי 100?

• חברי המעגל הראשון
פורסם

צביפר, הביאו לך אוטו דפוק. הכיעור הזה זריז כמו שד בעיר. המיוחד שהוא מגיע עם מדבקה של אויס:wink:

אומרים שהעתיד הוא אנרגיה סולארית, אז עברתי לסולר.

פורסם
נראה כאילו מעכו אלפא מיטו לתוך A1.

+1

אין סוף קונספטים שהגיעו ליצור הפכו מממתקים לפירות יבשים...

וְאָהַבְתָּ לְרֵעֲךָ כָּמוֹךָ

מָה שֶׁשָּׂנוּא עָלֶיךָ אַל תַּעֲשֶׂה לַחֲבֵרְךָ

Don't know what I want ; But I know how to get it

פורסם (נערך)
ממה שיצא לי לראות, המאזדה 2 מאיצה טוב מאוד. מה אכפת לך מה יש למנוע אחרי 100?

אושריקו, נהגת על מזדה 2?

ומה זה משנה 0-100? מה שחשוב זה תאוצות ביניים, כאן למזדה הקטנה אין מה להציע, הגיר גוזל את שאריות היכולות הלא מרשימות של המנוע.

אני מקווה שאתה מבין שלצרכים של עקיפות זה חשוב מאוד מה יש אחרי 100. אבל גם לפני כדי לבצע מהלך צריך לטחון מנוע, כי אם אתה נוסע 80 זה קצת בעייה להגיע ל100 תוך זמן סביר, במיוחד בשיפוע כביש. באופן רגוע בשיוט נינוח המהירות פשוט לא עולה, עם מזגן בכלל. ואז מורידים לשלישי והמנוע המסכן צורח.

יחסי העברה של הגיר ארוכים מידי, בורות בין הילוכים גדולים מידי ולמנוע אין מומנט.

צביפר, הביאו לך אוטו דפוק. הכיעור הזה זריז כמו שד בעיר. המיוחד שהוא מגיע עם מדבקה של אויסicon_wink.gif

מה שנכון - נכון. בעיר האוטו זריז בשני ההילוכים הראשונים שלו. אם מגבילים להילוך S או אפילו L (כאן זה שני הילוכים הראשונים) בעיר זה מספיק. אבל בבין עירוני המצב שונה (אני אוהב שיוט נינוח וזמינות כוח מידית בלי קיק דאון או צרכות של המנוע ועם המזדה הקטנה זה בלתי אפשרי).

עריכה אחרונה על ידי tzvipper

כיצד לחסוך דלק? להאיץ לאט, לצבור תנופה לקראת עליות, לחזות מהלכים של נהגים אחרים בכביש, לא לעבור על המהירות המותרת, להמנע מגז-ברקס אלא לגלוש כמה שיותר ולהתאים נסיעה לתנאים

פורסם (נערך)

מזדה בהחלט התעוררה,מזדה 6 ניראית מצוין,ה3 מדהימה וה2 בהחלט נראית טוב,יפה מזדה.

היא התעוררה עוד בתחילת שנות האלפיים, עם בעיטת ה Demio/323/626 הקובייתיות לטובת נקבות ה ZOOM. הבעיה היא שיש כ"כ הרבה מהן על כבישי ישראל, שזה עדיין MEH.

עריכה אחרונה על ידי ALÞћÃ
פורסם

אתה צודק,הלנטיס אולי לא הייתה מהפכה אבל ה 3 שהוצגתה הייתה מאוד יפה,פעם ראשונה רכב עם פנסים שקופים,אני זוכר קראתי עליה בהגה מאוד הרשימה,פשוט ה 3 שהחליפה אותה הייתה פשוט סתם.

היום: סיטרואן c3 2026 / סיטרואן c3 2024

פעם: פיאט דובלו 2002, פיאט פנדה 2011, רנו קליאו 2012, סיטרואן קקטוס 2016, מיצובישי ספייס סטאר 2014, רנו קליאו 2022.

• תוכן חדש...