Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 4038 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

• תגובות 63
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

תמונות שפורסמו בשרשור

פורסם (נערך)

אושריקו, אני כימעט ולא נוסע בעיר. :wink:

הרכב הזה בנוי לנסיעה בעיר מבחינת זריזות במהירויות שהוא זריז, אבל מבחינת צריכת דלק הרכב הזה רעב להפליא ולכן נופל בין הכיסאות - מצד אחד לא מתאים לשיוט כי המנוע לא גמיש ומיכל דלק קטן, ומצד השני צמא מידי בשביל עיר.

וחבל, כי יש לו אחיזת כביש, התנהגות מאוד צפויה והגה אינפורמטיבי. פיאסטה זה כניראה כל מה שמזדה 2 הייתה צריכה להיות והן אחריות לפלטפורמה. אני בטוח שעם גיר כפול מצמדים רובוטי המצב היה שונה ב180 מעלות. גיר אוטומטי 6 הילוכים ש2 החדשה תבוא איתו אולי יביא פתרון, אבל הרכב שוב יהיה צעד אחורה מאחורי המתחרות.

עריכה אחרונה על ידי tzvipper

כיצד לחסוך דלק? להאיץ לאט, לצבור תנופה לקראת עליות, לחזות מהלכים של נהגים אחרים בכביש, לא לעבור על המהירות המותרת, להמנע מגז-ברקס אלא לגלוש כמה שיותר ולהתאים נסיעה לתנאים

פורסם
אני בטוח שעם גיר כפול מצמדים רובוטי המצב היה שונה ב180 מעלות. גיר אוטומטי 6 הילוכים ש2 החדשה תבוא איתו אולי יביא פתרון, אבל הרכב שוב יהיה צעד אחורה מאחורי המתחרות.

ואתה אומר את זה על סמך מה?

גם הנוכחית לא צעד אחורה לעומת המתחרות ששווקו במקביל אליה. בוא נחשוב ביחד אלו מכוניות היו כבר בקטגוריה הזאת:

סוזוקי סוויפט? פנים גרוע באיכות והנדסת האנוש, בידוד רעשים לקוי, תא מטען שנראה לי שהתא כפפות באוטו שלי מאיים עליו, גיר איטי ומושבים אפילו פחות טובים מב-2 גם בגרסת הבסיס וכמובן שגם בגרסת הדינאמיק. (אגב למען הסר ספק אני דווקא אוהב את הסוויפט הרבה יותר מה-2).

דייהטסו סיריון? חוץ מצריכת דלק טובה ומרווח ראש מצוין לא רואה שיש לה יתרונות לגבי המאזדה.

יונדאי I20? אולי היא מרווחת יותר, המנוע שקט יותר והגיר חלק יותר (אך עדיין אטי יותר), אבל משאר ההיבטים הרכב הזה לא יותר טוב מבחינת נוחות, איכות, צריכת דלק, ביצועים או זריזות.

רנו קליאו (מהדור היוצא)? חוץ מתא נוסעים, רכב די מחורבן. אי אפשר לא להאיץ איתו גם במישור מתחת ל4K סל"ד שם שם אין לו מחץ מינימלי (ועוד הגיר הדביל אוהב למשוך את ההילוכים סתם למחוזות האלה). אני מכיר מישהו שהיה מקבל אותה דרך העבודה (עובד בתור נהג) עד שיום אחד נמאס לו ממנה לגמרי הלך לחברת ההשכרה שעובדת עם החברה שלו והחליף אותה במאזדה 2. הוא אמר שההבדל הוא שמיים וארץ לטובת המאזדה. גם הוא אגב נוסע כמעט רק מחוץ לעיר.

פורד פיאסטה (לפני המתיחת פנים)? אפילו שהיא חדישה יותר, איכותית קצת יותר וטובה יותר כמעט בכל מובן אפשרי סובלת מיחידת כוח בעייתית במיוחד בעיר.

תזכור שאתה מדבר פה על סופר מיני שמשווקת כבר מ-2007 בלי עדכונים מיוחדים. לדבר עליה בהקשר של זמינות כוח, נסיעות בין-עירוניות ודברים כאלה זה לא הגון. לא מדובר ברכב שבנוי לזה. גם אם תסתכל על המתחרות תראה שגם הן לא מביאות בשורה יותר משמחת במובנים האלה.

היום התחרות כבר הוציאה אותה לגמרי מהתמונה ולמעט המבצעי חיסול האלה אין סיבה כ"כ מוצדקת לרכוש אותה, היא כבר מיושנת וזקנה ככה שזה לא נכון לנסות להשוות אותה אליהן.

*אגב גם מבחינת דלק היא לא הכי גרועה. מה שמצחיק אותי שיונדאי I20 צורכת בערך כמוה אם לא יותר נחשבת לחסכונית יחסית. מבדיקות גם מציאותיות וגם מתוך מבחנים/KML וכד' המאזדה מוציאה צריכת דלק עדיפה.

אני לא נביא, מודה. אבל גם אתה לא ככה שאתה לא יכול להגיד שהיא תהיה "צעד אחורה מהמתחרות" מבלי שהרכב יצא לייצור בכלל. מהרושם שעושים ה-CX-5, ה-6 וה-3 בקטגוריה שלהם אפשר לראות שמאזדה מכוונת גבוה. בינתיים כל הדגמים החדשים של מאזדה נמצאים בצמרת ביחס למתחרים וזוכים להמון שבחים בכל פינה, ככה שהמאזדה 2 כמו השאר אמורה להיות מכונית טובה מאוד גם אם היא תשווק עם גיר אוטומטי 6 הילוכים. כרגע הגיר הזה הוא אחד הגירים הכי טובים היום בתחום ה"אוטומטי 4-6 הילוכים" פלנטרי. הוא מהיר, מובן וחלק עד עדי כך שגם בהשוואה לכפול מצמדים הוא מרגיש לא פחות טוב ואפילו מציע פעולה חלקה וברורה יותר.

פורסם (נערך)

גם הנוכחית לא צעד אחורה לעומת המתחרות ששווקו במקביל אליה.

cars-@-lover שכחת הונדה ג'אז שיש לה גם גירסא היברידית, שכחת יאריס שהן לא פחות טובות מהמזדה 2 אלא יותר טובות, ההיברידיות מבחינת צריכת דלק בכלל עולם אחר.

ושכחת את כל האירופאיות. פיאסטה ושות' רחוק יותר טובות והרשימה ארוכה: פיאסטה, כל נגזרות הפולו, קליאו, פיג'ו וסיטרואן.

אז באיזה מקום אחרי זה נשארת מזדה 2? הנוכחית עדיין משווקת במחיר מופקע של 105K לאומת מתחרות. אבל כאשר היא רק יצאה, כבר היו רכבים הרבה יותר טובים בקטגוריה.

דגם של סויפט שמבאים לארץ עם מנוע 1.2 זה הפסד גדול מאוד עבור המותג.

יונדאי I20 הרבה יותר טובה מדגם הנוכחי של מזדה 2, סאלון עדיף בהרבה, גיר יותר טוב, הרכב מרגיש הרבה יותר בוגר ונסיעה שלו חלקה יותר.

יונדאי I20? אולי היא מרווחת יותר, המנוע שקט יותר והגיר חלק יותר (אך עדיין אטי יותר), אבל משאר ההיבטים הרכב הזה לא יותר טוב מבחינת נוחות, איכות, צריכת דלק, ביצועים או זריזות.

זה שיונדאי מאיצה קצת יותר לאט 0-100, אין לזה שום משמעות, כי מבחינת צריכת דלק מזדה 2 כמו יונדאי ומבחינת זריזות, אז למזדה 2 אין שום זריזות כשצריך אותה. כל שבעצמך רשמת את כל הסיבות להעדיף את I20.

רנו קליאו (מהדור היוצא)? חוץ מתא נוסעים, רכב די מחורבן. אי אפשר לא להאיץ איתו גם במישור מתחת ל4K סל"ד שם שם אין לו מחץ מינימלי (ועוד הגיר הדביל אוהב למשוך את ההילוכים סתם למחוזות האלה).

גם מזדה 2 לא מאיצה במישור מתחת ל4000סל"ד. ודווקא אני בטוח שקליאו הרבה יותר נוחה ובידוד רעשים טוב יותר. אני מעדיף את זה על מיאוץ הקלאסי של 0-100. מניח שגיר בקליאו מסוג AL4 - גיר אוטומטי 4 הילוכים הטוב ביותר שנהגתי אי פעם, מדמה פעולה של ידני, בלימת מנוע, מוריד הילוכים בירידות, שומר הילוכים נמוכים בעליות. לאומת גיר שמ מזדה 2 שלא בולם, לא מוריד הילוכים - זוועה, הגיר הגרוע ביותר שאי פעם נהגתי.

תזכור שאתה מדבר פה על סופר מיני שמשווקת כבר מ-2007 בלי עדכונים מיוחדים. לדבר עליה בהקשר של זמינות כוח, נסיעות בין-עירוניות ודברים כאלה זה לא הגון. לא מדובר ברכב שבנוי לזה. גם אם תסתכל על המתחרות תראה שגם הן לא מביאות בשורה יותר משמחת במובנים האלה.

זה שרכב הזה 2007 זה לא מצדיק את הפיגור שלו לאומת המתחרות, כי המחיר גבוה. ב60K זה אחל'ה רכב לחדש.

ככה אפשר למכור לאדה ב120K כי זה פיאט סדאן משנות ה70' ולהצדיק את החסרונות בכך שזה דגם ישן.

אין הצדקה לשני כריות אויר, לדוושת גז שנתקעת בגלל שטיח שאין איך לתפוס אותו.

אם מזדה 2 לא לנסיעות בין עירוניות (ומה שאתה רושם אני מסכים איתך בנושא הזה), אז למה מזדה 2 כן מתאימה? לעיר? בשביל עיר היא לא מספיק חסכונית, תגובת גז אגרסיבית מידי ולא אחידה בזינוק (אין אפשרות באופן מדוד להתקדם מעמידה בלי ברקס, עוזבים גז והאוטו קופץ קדימה) - זה פשוט מסוכן בעיר ופקקים.

כיצד לחסוך דלק? להאיץ לאט, לצבור תנופה לקראת עליות, לחזות מהלכים של נהגים אחרים בכביש, לא לעבור על המהירות המותרת, להמנע מגז-ברקס אלא לגלוש כמה שיותר ולהתאים נסיעה לתנאים

פורסם

כבר עשינו דיון על זה בעבר נראה כי יש לך משהו עם הרכב....

אם נשווה את הרכב לשנת 2007 (ג.נ קניתי את הרכב ב07') לא היה לה מתחרים. העיצוב החיצוני ופנימי היה רמה אחרת מהתחרות (לדעתי), היה AUX/שליטה מהגה/ הגה עור, יותר משני כריות אוויר כולל ויילונות, סופר קלה עם מנוע חזק יחסית. ממה שאני זכור למתחרות לא היה מה להציע בזמנו. נסעתי לא מזמן בסוייפט 2011 - סלח לי אבל האוטו בדיחה לעומת המאזדה. הפיג'ו בשנת 07' גם הייתה מיותרת, קליאו סלח לי אני לא רוצה להגיב בכלל ועוד דגמים שבאותה שנה לא היה בכלל ניתן להשוואות לדעתי המאזדה ניצחה אותם בכל. בפסיאטה לא נהגתי בשנתונים המדוברים לכן אני לא יודע להגיב.

הבעיות שאני כן רואה במאזדה הינן צריכת דלק, בידוד רעשים ונוקשות. אגב כל פעם שאני נמצא במוסך גרמני באים אליי 5 אנשים בעלי גרמניות חדשות ושואלים על הרכב... נראה שבעיצוב היא עדיין להיט יחסית..

האמת על באמת מאת דן אריאלי.

ספר שרשום בו את כל האמת בפרצוף שלנו :twisted:

פורסם (נערך)

עיצוב? לא מגרד את הגחון של סויפט, לא חיצונית ולא פנימית (בדיוק היום השוותי). ולאומת אירופאיות הבדל תהומי. 0-100 זה לא הכל בחיים.

בעיני - רכב מכוער ברמות.

הרכב מרגיש קל משקל וזו לא מחמאה. מרגיש זריז כי על 80 מרגישים כאילו זה לפחות 200 (אפילו יותר גרוע, רכבים שמסוגלים להגיע למהירות כזאת לא מרגישים ככה). תוסיף לזה גיר ומנוע שנמצאים בקונפליקט קבוע.

לא יצא לי לנהוג על רכב גרוע יותר עדיין. פיסטה דור קודם עדיפה שנות אור חוץ ממנוע עצל, I20 עדיפה וVAGיות מרגישות מעולם אחר כמו חלליות. שקע AUX לא עושה לי את זה, במיוחד שמערכת מקורית היא כזאת שאני מעדיף לא להפעיל אותה בכלל - כמו לשמוע מוסיקה דרך הטלפון. מבחינת קבינה, היא ברמה של I10, אבל לI10 המושבים טובים יותר, היא זולה וחסכונית יותר - מתאימה הרבה יותר טוב לעיר.

תוספת:

יש לי שלוש בעיות עיקריות עם הרכב:

1. מנוע שלא קיים עד 4000סל"ד

2. גיר לא מגיב

3. מושבים לא נוחים

אם זה היה טוב, הייתי סולח לא מעט חסרונות אחרים והייתי מוכן לקבל שרכב הזה בר השוואה עם אחרים בקטגוריה.

הרכב לא מתאים לשום שימוש, לא חסכוני לעיר ולא נוח וחלש לנסיעות ארוכות.

פורסם

זה שיש לך משהו נגד הרכב כבר הבנו, אבל למה לטחון כל דבר 100 פעם? הבנו שלדעתך זה זבל של רכב, למרות שזה אחלה רכב גם בדור הנוכחי. אבל עבור הלאה.. עייפת.

פורסם
עייפת.

המשימה הושלמה.

• שנה מאוחר יותר...
פורסם

דלק אולי לא נותנים תשובה מתי תגיע עם איזה מנועים וכמה תעלה, אבל כבר העלו לכביש לפחות אחת.

נצפתה מאזדה 2 חדשה בצבע בורדו ליד הר הרצל .

פורסם (נערך)

איזה צחוקים, רכב תאילנדי.

מה שכן, היא נראית מאוד חמודה באדום ובעיצוב החדש, אם ככה היא באמת תהיה על הכביש.

אגב, בגלל שהשרשור הוקפץ שוב אז קראתי שוב את התגובות של צבי על המאזדה וזה רק גרם לי חשק לחשוק בנסיעה עליה איכשהו. כנראה שהוא ניסה לגרות את כולם ולבדוק.8)

פעם אחת יצא לי לבדוק ברמזור נגד מאזדה 2 עם הטויוטה שלי. סוף .

עריכה אחרונה על ידי אושריקו
פורסם

מרשימה. חבל שכל האלמנטים "המגניבים" כנראה יוסרו מגרסת הייצור הסדרתי: הספוילר, הדיפיוזר והג'אנטים הגדולים.

"Weyland Yutani Corp - "Building Better Worlds

Porsche GT4, Subaru BRZ, Audi A3

• תוכן חדש...