Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 4494 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

שלום.

הרכב הוא הונדה ג'אז 2005 אוטו', תיבה רציפה (7 הילוכ'), 127K ק"מ.

טיפול אחרון לפני 10K, הוחלף שמן גיר, (מקורי), הוחלפו גם הפלגים. (טיפול גדול של 120K).

התחיל אתמול.

הבעיה מתחילה להופיע כאשר הרכב "חם", כ 15 דקות לאחר תחילת הנסיעה.

בתאוצה לאחר רמזור או ממהירות 0.

כאשר אני לוחץ אל הגז ומרפה קצת (משחק אם הדבשה) . (ברכבים ישנים יותר, הדבר בדרך כלל גורם לעליה בהילוך).

קשה לי לתאר בדיוק את הפעולה שאני מבצע תאוצה או תעותה, מכיוון שהתופעה לא מופיע תמיד לרוב בהאצה.

הרכב מקבל מכה, סוג של קפיצה להילוך גבוה מידיי או החסרת הצתה במנוע.

לא קורא בהילוך סרק (ניוטרל).

לעזרתכם הודה מעוד.

כמו כן אשמח להמלצה אל מוסך או מכון לטיפול, באזור המרכז (פתח-תקוה).

בתודה מראש,

סלבה.

(סליחה אל שגיאות הכתב).

פורסם

גם אצלי הופיע בעיה דומה מאוד - יש לי הונדה ג'אז 2006, תיבה אוטו' רציפה, 110K ק"מ.

כאשר אני לוחץ על גז מופיעות לעתים קפיצות - דומה מאוד להתנהגות של תיבת הילוכים רובוטית. הדבר קורה במהירויות שונות 20 קמ"ש, 60 קמ"ש. לא שמתי לב להבדל בסל"ד.

גם אני דואג בטיפולים להחליף את שמן גיר CVT לשמן מקורי של הונדה.

מצטרף לבקשה לעזרה

דניאל

• 4 שבועות מאוחר יותר ...
פורסם (נערך)

כנ"ל עם ג'אז 2003

קורה פעם פעמיים בנסיעה במהירויות שונות

מצאתי בפורום הזה התייחסות

מישהו יכול להסביר בשפת העם מה תכ'לס כדאי לבדוק

אשמח לעזרה

תודה

עריכה אחרונה על ידי eshtul
פורסם

גם לי יש גיר רציף (דומה מאוד לשלכם) בפונטו ספייס.

בפונטו ספייס לא שמעי על כך שנתקלו בבעיות כלשהם, מה שכן שמעתי זה שאלו שכן הייתה להם בעיה בסחיבה והעברת הילוכים חלקה(כמו שאתם מתארים) החליפו פילטר שמן גיר!

העניין הוא שהפילטר הזה יקר מאוד ובפיאט בספר רכב כתוב לא להחליפו. כמובן שבאירופה כן מחליפים.

את הגיר שלי ושלכם ורוב הרציפים בעולם מייצרת אותה חברה ולכן אני דיי בטוח שלכם ולנו יש את אותו השמן וגם אותו הפילטר.

בדוק מתי הוחלף הפילטר אם בכלל.

פורסם

האם הטיפול בוצע במוסך מורשה?

האם הוחלף כל שמן הגיר?

כי למיטב ידיעתי לא מומלץ להחליף את כל השמן אלא כל פעם מחליפים משהו כמו רבע מהכמות.

(אצלי בסיויק נראה לי שמו 2.5 ליטר מתוך משהו כמו 7 ליטר)

פורסם

בדרך כלל בגיר רציף יש אגן שמן גדול. יש ממיר מומנט קטן ויש את הגיר. כשמוציאים את הפילטר שמן גיר, לא יוצא כל השמן החוצה ולכן לא מוסיפים את כל התכולה.

אצלי ברכב (פונטו ספייס) החלפתי את כל השמן (ממש הופתעתי מהכמות הכפולה שיצאה!).

בכל זאת, אני חוזר על שאלתי: האם הוחלפתם פילטר שמן גיר?!

• תוכן חדש...