Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 4493 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

שלום לכולם מדובר במאזדה לאנטיס 1.6 אוטומט

הופיעה אצלי בזמן האחרון בעיה מטרידה של רעידות בתחילת נסיעה ובמעבר מהילוך ראשון לשני .

ההילוך מתחלף אבל מלווה ברעידות .

חשוב לציין שלפעמים הם חזקות לפעמים חלשות ולפעמים בכלל לא מופיעות .

החשדות שלי הן שאיזשהו חיישן מעורב בעסק .

אשמח לכיוון אפשרי מקור הבעיה . לפני שאני אגש למכון גירים .

תודה.

• שבועיים מאוחר יותר ...
פורסם

בניתוק חיישן מצב מצערת הבעיה נעלמת .. שמתי חיישן ממאזדה אחרת המצב היה טוב לחמש דקות ואז שוב התחילו הרעידות יש לציין שהגיר לא מחליק אך ההילוכים מתחלפים ב 3k בערך אני דיי בטוח שעוד חיישן מעורב בעסק חוץ מחיישן ה tps אולי לעשות איפוס מחשב?

ניסיתי לנתק את הכבל מינוס ולהחזיר אך זה לא עזר ממש .

פורסם (נערך)

תיתכן בעיה במד כמות האוויר (MAF) גם הוא אחראי לחישוב העומס המופעל על המנוע. יתכן והוא מזייף.

אכן לא מחייב שישנה בעיה בגיר אלא הבעיה יכולה להיות מחיישן כלשהו לא תקין.

ההילוכים מתחלפים מאוחר משום שהמחשב מזהה עומס על המנוע ולכן מושך את ההילוכים, החיישנים האחראים על חישוב העומס הם בעיקר מד כמות האוויר וחיישן מצב מצערת.

בניתוק אחד מהחשיינים האלו אתה גורם למחשב לעבוד ע"פ הזיכרון לכן אין בעיטות במעבר ההילוכים.

לא ניתן לנתק את שני החיישנים יחד, המחשב חייב את אחד מהחיישנים האלו כדי שהמנוע יעבוד, ובכלל ככה לא בדוקים את מקור הבעיה ע"י ניתוק חיישנים...

לחיישן מצב מצערת ישנו כיוון מדוייק, צריך לכוון אותו בדיוק על 0.5V ברכב הזה נדיר מאוד שישנה תקלה בחיישן זה.

עריכה אחרונה על ידי ba323f
פורסם

היי יקיר,

הבאתי בית מצערת קומפלקט והתקנתי במקום שלי וקרה מה שהסברתי מקודם , לצערי אין לי חיבור OBD2 לכן איתור תקלות בעייתי אשמח אם תכוון אותי .

פורסם

האמת שלא , אני אנסה לנקות אותו עכשיו ,אני יכול לנסות ולחבר את חיישן הMAF של לאנטיס 2003 שקיימת ברשותי ולבדוק גם .אך ספק שהבעיה פה בזה.

אולי צריך לאפס את המחשב ? אני לא מוצא את מה שפרסמת פעם (גישור פינים ) לאיפוס , קניתי אפילו כבל מתאם בין חיבור השקע של מאזדה לOBD2 אך כצפוי לא הייתה הצלחה .

הבעיה התחילה לפני חודש אחרי לחיצת גז חזקה מדי ברמזור ומאז לא נעלמת .

פורסם

ניקיתי םא עזר ניתקתי חיישן כלשהו על הגיר נראה לי שזה החיישן של הממיר מומנט ושוב הגיר תפקד פלאים למעט העברה עצמאית של הילוכים וכמובן הבהוב של נורת הולד.

כשהכל מחובר לא מהבהבת שום נורה אבל הרכב נוסע זוועה.אנסה לנתק את המצבר לחצי שעה ומשם נראה כבר

פורסם

תפסיק לנתק דברים, אתה מחפש מתחת לפנס. אתה חייב חיבור למחשב , קריאת נתונים וקריאת תקלות. זה הכיוון הכי בטוח שלך.

עכשיו: מאזדה 6 2009 2.0L

היה:אאודי 80 אוטומטי 95, נפח 2 ליטר הזרקה מנוע ABT | העולם מתחלק ל- 10 סוגי אנשים: אלה שמבינים בינארי, ואלה שלא... :arrow:

פורסם

אתה צודק.. החיישן הזה נותק בטעות השקע שלו היה שבור .

מחר כנראה אקח את הרכב לקריאת תקלות .הדבר הזה מחרפן .

אין איזשהי אפשרות לעשות שקע ל obd ברכב ?

פורסם

מה ז״א? כבר יש לך שקע obd ברכב. השאלה לא מובנת.

עכשיו: מאזדה 6 2009 2.0L

היה:אאודי 80 אוטומטי 95, נפח 2 ליטר הזרקה מנוע ABT | העולם מתחלק ל- 10 סוגי אנשים: אלה שמבינים בינארי, ואלה שלא... :arrow:

פורסם

אין לי שקע obd הרכב שנת 1998 משמע שקיים אצלו חיבור עם פרוטוקול מיוחד ששייך למאזדה ופורד בלבד .

כל מיני מתאמים שקניתי למכשיר שלי( 2obdשאני משתמש בו לרכבים אחרים )

לא עובדים ,לכן שאלתי אם קיימת אפשרות או מישהו ניסה להוסיף שקע obd2 לרכב שלא קיים בו החיבור.

אם היה קיים אצלי החיבור כבר מזמן הייתי מאתר את התקלה...

פורסם

יקיר ניסיתי לשלוח לך הודעה פרטית אבל האינבוקס שלך מלא אז שלחתי לך במאזדה קלאב אשמח אם תחזיר לי תשובה.

פורסם

אין מה לעשות, החיבור הישן של מאזדה לא אוניברסלי והפרוטוקול ישן

כמעט ולא מוכרים מחשבים שקוראים אותו-רק מחשבים יעודים שאטרקטיביים לקניה רק לבעלי מוסך.

הנה ספי נתן לך פתרון, קפוץ אליו למכון בצומת סגולה (חבל שלא קיימים עוד הרבה בעלי מקצוע כמו ספי)

שי.

• תוכן חדש...