Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 4536 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

שלום לכל חברי הפורום.

ברשותי סוזוקי סוויפט ידנית שנת 2012 מזה כשנה וחצי. הרכב זריז, נוח מאוד, התנהגות כביש מצויינת, אני מאוד נהנה ממנו ובאמת שאין לי מילה רעה להגיד עליו למעט הגודל שלו...

הרכב הוא רכב שני בבית ומשמש אותי לנסיעה של כ 25000 ק"מ בשנה (לרעייתי יש רכב צמוד מהעבודה שמשמש אותנו בסופי שבוע) וחוץ מהסעת הילדים (3 שיחיו...) לבית הספר , גן , חוגים, וכו' אני נמצא בו רוב הזמן לבדי. העניין הוא שלמרות היותו רכב שני מצאתי אותו לא מעט פעמים פשוט קטן מידי בעיקר בתכולת תא המטען הפצפון.

החלטתי שאני מעוניין לשדרג את הרכב לאחד חדש וגדול יותר והמאזדות החדשות די קרצו לי כשהושקו באוקטובר האחרון. הלכתי לסוכנות ובאמת התרשמתי לטובה מהמאזדה גם חיצונית וגם פנימית. ההתלבטות שלי בין 2 הדגמים שבכותרת היא בעיקר בגלל העובדה שאין לי ממש צורך בספיריט מצד אחד אבל יש לי חשש מהצפת השוק ברכבי ליסינג שלוש ארבע שנים קדימה וירידת ערך גבוהה יותר מהספיריט. מה אומרים?

אגב בסוכנות לא מוכנים להוריד אגורה במחיר הספיריט (גם לא במחירי האבזור - קודנית חיישיני רוורס וכו') ובקומפורט כן הסכימו לתת הטבות בשווי 4000 ש"ח באבזור כך שיוצא שההפרש בין שני הרכבים על הכביש הוא 13000 ש"ח ולא 9000 ש"ח (הפרש במחיר המחירון).

פורסם

אם אתה רוצה את המאזדה 1500 למה שלא תקנה כ"יד שנייה 0 קמ מליסינג"? יש שם הנחות גדולות יותר אם זכור לי נכון - אני אמנם לא בקיא במאזדה החדשה.

השרשור הטוב ביותר בפורום

אני לא הייתי הולך לקנות עכשיו דייהו נובירה - אבל אחרי הרמה שהורגלתי אליה בדייהו נובירה, אני מוכן לעבור רק לב.מ.ו.

פורסם
...העניין הוא שלמרות היותו רכב שני מצאתי אותו לא מעט פעמים פשוט קטן מידי בעיקר בתכולת תא המטען הפצפון...

תא מטען של מאזדה 3 החדשה לא ממש גדול - 314/414 ליטר.

פורסם

ספציפית לעניין הגרסאות - אני לא חושב שיש מישהו שבאמת באמת צריך את הגרסא של ה-2 ליטר. אז מה כן? היא פשוט יותר חזקה ו"ביצועיסטית" ומי שמחפש רכבים יותר חזקים ומהנים יקח את הגרסא הזו. מי שצריכת הדלק יותר חשובה לו (למרות שאני מאמין שההבדל לא תהומי) ומחיר הקנייה - כנראה יקח 1.5 ליטר.

לעניין המכירה בעוד מס' שנים וההצפה של השוק - קשה מאוד להעריך, אבל כנראה שה-2 ליטר תימכר יותר מהר. מצד שני, אם מחירי הדלק ימשיכו לעלות ולטפס יכול מאוד להיות שאנשים ירתעו מגודל המנוע

פורסם

^ אני לא בטוח שיש הבדל מהותי בצריכת הדלק בין שני הדגמים. למעשה, סביר להניח שגרסת ה-2 ליטר תהיה חסכונית יותר במצבים מסויימים (שיוט לדוגמא).

מעבר לכך, ההבדלים אינם מסתכמים במנוע בלבד אלא גם בהבדלי אבזור מורגשים.

* מועדון אלפא רומיאו הישראלי IAROC *

פורסם

רשמתי שההבדל מהותי, ואני מסכים איתך שבשיוט רגוע כמעט ולא יהיה הבדל - אך בסביבה עירונית סביר שיהיה, זה עדיין שיקול ואי אפשר להגיד שצריכת הדלק זהה או שעולה בשיעור אפסי ולא מורגש.

לעניין המנוע/אבזור - השורה התחתונה שרציתי להגיד, אם לא היתה ברורה מספיק, זה שזה עניין בעיקר סוביקטיבי של פותח הדיון - האם מעוניין במנוע החזק ובתוספת האבוזר ויש לו את הממון הדרוש, או שזה מעל האפשרויות שלו

פורסם (נערך)

כאחד שנהג על שתיהן ובחר את הספיריט על פני ה1.5. ה1.5 מרגישה כבדה ועגלתית לעומת ה1.6 בשני הדורות הקודמים. (שגם אותם יש לי...)

בתמונה לפי הסדר

מאזדה 3 , 1.6 , 2004

מאזדה 3, 1.6, 2009

מאזדה 3, 2.0 , 2014

כולן אצלנו יד ראשונה.... (להעביר לפורום אספנות :-D)

8yryte4u.jpg

עריכה אחרונה על ידי firebirdrc
פורסם (נערך)
http://mazda3.mazda.co.il/Content/Specifications.pdf

לינק למפרט הטכני של ה-3 בארץ. בין היתר, תוכל לראות כי ההבדלים בצריכת הדלק כמעט זניחים.

אתה רציני? אתה מסתמך על דפי הנתונים הללו? אני רוצה לראות שהם עושות קצת מעל 1:20 בנסיעה בין עירונית כפי שטוען דף הנתונים...

ושוב, לא מבין על מה "הויכוח" - יש הבדל בצריכת הדלק נקודה. ההבדל לא מהותי וקריטי ככל הנראה - נקודה.

עריכה : לפי KML בגרסאות הקודמות (ה-1.6 וה-2.0 משנת 2013 כמייצגות) יש הבדל שמתורגם לכ-2000 ש"ח בשנה בנסועה של פותח הדיון - 25K ק"מ. דהיינו, 170 ש"ח לחודש - לא קריטי אבל קיים

עריכה אחרונה על ידי xtract1
פורסם
כאחד שנהג על שתיהן ובחר את הספיריט על פני ה1.5. ה1.5 מרגישה כבדה ועגלתית לעומת ה1.6 בשני הדורות הקודמים. (שגם אותם יש לי...)

בתמונה לפי הסדר

מאזדה 3 , 1.6 , 2004

מאזדה 3, 1.6, 2009

מאזדה 3, 2.0 , 2014

כולן אצלנו יד ראשונה.... (להעביר לפורום אספנות :-D)

8yryte4u.jpg

אחלה מפגש דורות, ה-3 החדשה במיטבה בצבע אדום במרכב האצ'בק, בדיוק מה שהייתי בוחר, ובטח אם מדובר בספיריט שגם חזקה וגם מאובזרת.

תתחדש וסע בדרכים טובות.

• תוכן חדש...