Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 4550 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

שלום לכולם,

ביום רביעי שעבר, 8 בינואר, התפרסמה בעיתון "ישראל היום" כתבה תחת הכותרת "סכנה: גם הרכב שלך עוקב אחריך". נכון, היום זה ממש טרנדי להילחץ מכל שיטות המעקב האקזוטיות שנחשפות מדי יום (ע"ע סנואודן), אבל מה שתפס את תשומת ליבי היה המשפט האחרון בכתבה:

"גם בישראל, אגב, יש מעקב אחרי מכוניות חדשות. כל משלוח של כלי רכב חדשים מגיע כשבתוך המנוע מוצפן למעשה כרטיס SIM, שמאפשר מעקב וניטור של פעולת המנוע".

מישהו יודע יותר פרטים על העניין הזה? אולי המשפט הזה חמק בטעות מעיני הצנזורה? ואם זה נכון - איפה אני יכול למצוא את מערכת השידור הזאת אצלי באוטו?

ועוד כמה שאלות טכניות (למי שלא נבהל מקצת חפירות): היכן נמצאת האנטנה? באיזו תשתית סלולרית זה משתמש? האם זה קיים במכוניות חדשות שאינן מצויידות ב-GPS?

מי שיכול לשפוך מעט אור - מוזמן להגיב.

נראה לי שכדאי להזדרז, לפני שמנהלי הפורום מקבלים טלפון בהול מהשב"כ להוריד את השרשור הזה...

דייקנות היא הכישרון לנחש בכמה הצד השני יאחר

פורסם

אתה מלחיץ את עצמך יותר מידי. כל המידע שיכול להיות עליך כבר נמצא אצל כל מי שרוצה.

המיקום שלך שיאסף דרך מיקום הרכב הוא הקטן שבבעיותך, תאמין לי. ואם כבר יכול להועיל.

השאלה היא מי אוסף את המידע הזה, המדינה? היצרן?

נדמה לי אתה יכול להביא אותו עם 172 כ"ס, וזה יותר ממה שאתה מבקש ב 22 כ"ס, אז אל תלחץ עד הסוף.
פורסם

השאלה נשאלה מתוך סקרנות טכנית, ולא מתוך לחץ.

אם אתה רוצה, אשלח לך את רשימת המקומות בהם ביקרתי מדי יום.

דייקנות היא הכישרון לנחש בכמה הצד השני יאחר

פורסם

רוצה בטח רוצה. אם אפשר גם פרטי כרטיס אשראי ותחתום לי על הצהרת יפוי כח :wink:

נדמה לי אתה יכול להביא אותו עם 172 כ"ס, וזה יותר ממה שאתה מבקש ב 22 כ"ס, אז אל תלחץ עד הסוף.
פורסם

יכול להיות להיות שהכוונה היא לאיתוראן? אני בספק אם מודול GSM אשכרה "מוצפן בתוך המנוע", להקשיח מודול כזה לסביבה עויינת זה לא עניין זול.

Leasingfahrzeug oder nichts

פורסם

תחפש במיקרוסכמה שמגשרת בין העכבה של האלטרנטור לבין המחשב רכב, אולי זה גם מחובר למצערת האלקטרונית, ואם זה מתקין חאפר אתה גם תזהה איזולירבנד על הצמה של הפנס האחורי, אחרת מאיפה הוא יקח מתח:roll:.

זו אחת מהסיבות שיש לי רכב ישן שפירקתי והרכבתי את כולו, כדי שלא יהיה סיכוי שיעקבו אחריי.

נשאל את השאלה, מי ישקיע מעקב על אזרח פשוט וסטנדרטי כמוך? (מהיכרות של כמה שורות שכתבת).

זה פרנויה טיפשית, תמשיך הלאה.

כל עוד אתה לא סוחר-נשק\סמים עבריין גדול, לא חושב שישתילו לך איזה אמצעי מעקב ברכב.

פורסם

השאלה היא איך זה שבשום מקום עד כה לא נרשם דבר על הנושא, והתשובה כנראה פשוטה - כי לא קיים.

אימפרזה 4*4 04 נמכרה :|

סובארו בי4 08 לימיטד ז"ל :cry:

סובארו בי4 09 גפ"מ :-)

BMW E92 8)

פורסם
השאלה נשאלה מתוך סקרנות טכנית, ולא מתוך לחץ.

אם אתה רוצה, אשלח לך את רשימת המקומות בהם ביקרתי מדי יום.

נו - בבקשה, שים גם מספר זהות, כתובת , וחשבון בנק. כי בשביל מה צריך פרטיות ? ממילא אין יותר מידי מה לעשות עם הפרטים האלה . ואם כבר גם שם מלא ...

גם כל אלה שמטשטשים את הרכב שלהם בתמונות שהם שמים בפורום, פראנואידים ? שים לנו גם מספר רכב, אם כבר .

יהיה מעניין

פורסם
נו - בבקשה, שים גם מספר זהות, כתובת , וחשבון בנק. כי בשביל מה צריך פרטיות ? ממילא אין יותר מידי מה לעשות עם הפרטים האלה . ואם כבר גם שם מלא ...

גם כל אלה שמטשטשים את הרכב שלהם בתמונות שהם שמים בפורום, פראנואידים ? שים לנו גם מספר רכב, אם כבר .

יהיה מעניין

אתה מודע לזה שאפשר להשיג את כל הפרטים שציינת חוץ מ כרטיס האשראי בכמה דקות כן? כל מה שצריך זה השם

פורסם

ישנם מותגים בישראל שהמחשבים השונים ברכב אכן שומרים מידע על מצב הרכב והנהיגה, כגון: הילוך תחילת נסיעה. סל"ד מנוע מקסימלי, מספר פעמים שבלם החנייה הופעל בזמן נסיעה, זמן עמידה בסרק ועוד עשרות רבות של פרמטרים.

לפני תביעת אחריות הטכנאים מחויבים להוציא את הנתונים האלה ולשלוח אותם אל היצרן כתנאי לתשלום התביעה, שבמקרים קיצוניים אכן נדחית על סמך נתונים אלה.

יצא לי למשל לדחות תביעת אחריות על מאוורר מנוע שהתפוצץ ובהיסטורית המנוע נרשם שהוא הגיע לסל"ד של פי 3 מסל"ד הקו האדום.

ישנם גם רכבים שמצוידים במערכת סלולארית שיכולה לדווח אוטומטית למוקד אם הרכב עבר תאונה או שאולי יש בו תקלה כלשהי. ברכבים שאני מכיר הנהג צריך להכניס כרטיס סים כדי שהמערכת הנ"ל תעבוד.

המידע שכביכול יש סים כזה בכל רכב הוא שגוי, כי אני מכיר לעומק (עד רמה של פתיחת המחשבים לצורך החלפת רכיבים תקולים) שלושה מותגים שבהם הסים לא מגיע מובנה מהיצרן.

פורסם

איך בדיוק מנוע מגיע ל"פי 3 מהסל"ד בקו האדום" ??

זה אומר שאם מדובר במנוע בנזין ממוצע, הוא הגיע ל-20K סל"ד, במקום 7K. נשמע לי לא הגיוני בעליל..

ומה עם מנתק הצתה ? אם יש מחשב כזה חכם כנראה שהוא גם מסוגל למנוע סל"ד יתר כדי למנוע נזק.

Tesla model Y RWD

Mazda Miata NC1 2008

פורסם

קשה להאמין שהסל"ד הגיע פי 3 מהמקסימום ברכב בנזין ממוצע, כי השסתומים היו מזמן צפים והמנוע היה נשבר במקום. גם בדיזל זה לא ייתכן, כי סל"ד מקסימלי לרוב 4.5~5K, אלא אם כן זו משאית אז סל"ד מקסימלי 2~3.5K וגם אז המנוע היה מת בדלל שהשסתומים היו צפים.

כיצד לחסוך דלק? להאיץ לאט, לצבור תנופה לקראת עליות, לחזות מהלכים של נהגים אחרים בכביש, לא לעבור על המהירות המותרת, להמנע מגז-ברקס אלא לגלוש כמה שיותר ולהתאים נסיעה לתנאים

פורסם

שים את הגיר בהילוך לא מתאים לשיפוע הכביש ולמשקל של המטען על הרכב. חכה מספיק זמן, והסל"ד יעלה ויעלה, עד שמשהו יישבר, או עד שהרכב יתהפך או ייכנס במשהו, או עד שהנהג יתאפס ויעצור את הרכב. מנתק ההצתה/הזרקה לא יכול לעשות כלום בנידון. הזרקת הדלק ממילא כבר מופסקת מהרגע שבו דוושת הגז לא לחוצה וסל"ד המנוע גבוה מסל"ד סרק.

פורסם

מצטער אבל אני לא רואה שום סנריו כזה שבו יש ירידה מספיק תלולה וארוכה שבה הרכב יאיץ תחת בלימת מנוע

למהירות שתביא אותו לסל"ד של 20K. גם לא 15K.

המצב היחיד שאולי יכול לקרות, וזה די קלוש - שאיכשהו תצליח ב-200 קמ"ש בגיר ידני, להכניס להילוך שני.

כנראה שאם תנסה ההילוך לא יכנס כי הפרש המהירות גדול מדי בשביל הסינכרון, אם איכשהו במזל זה ייכנס - המנוע יילך.

Tesla model Y RWD

Mazda Miata NC1 2008

• תוכן חדש...