Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 7916 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

אף פעם לא אטמתי, אתה רומז שהרמקול עדיין יישב בתיבה אטומה, למרות שחורי הניקוז יהיו פתוחים?

המשתמש עזב את הפורום.

if i have seen farther than other men it is because i have stood on the shoulders of giants

• תגובות 39
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

ימים פופולרים

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

פורסם

ואיך אתה קורא לחוצץ של החלון, חור קטן ?

תשכח מזה, האיטום לא נועד למנוע בריחות אויר

להשקיט את הדלת, למנוע ויברציות.. וכו..

ליצור בעזרת איטום, תיבה אטומה, אתה לא תיצור..

המשתמש עזב את הפורום.

if i have seen farther than other men it is because i have stood on the shoulders of giants

פורסם

מה יש להבין ?

מה יש להתווכח ?

השוואת בין דלת עם איטום, לתיבת תהודה אטומה.

אני אישית לא רואה קשר בין שני הדברים, והסברתי לך את אחת הסיבות העיקריות לאיטום -מניעת ויברציות.

אם מישהו חושב אחרת מדבריי, אשמח שיתקן אותי...

המשתמש עזב את הפורום.

פורסם

טוב חברה בכול אופן פירקתי את הקומפוננט מהדלתות ושמתי אחד מהם בתיבה של רמקול שהיה לי בבית

( במיקרה שניהם היו 5 ורבע ) והתיבה עם פורט , עכשיו שמתי ושומעים באמת יפה !

שווה לנסות ! ( עכשיו שומעים גם את הסאב מקדימה )

עכשיו אני רק צריך לשחק הרבה בכיוונים עד שאני ימצא את מה שמתאים לי !

למכירה , מגבר 2 ערוצים , 2מגברים 4 ערוצים , 2 מגברים מונובלוק, מחשב נייד ,קרוס 3 WAY , פורטים , מידים אילייט , רמקולים פולק אודיו לבית , בקיצור הכל לחץ כאן

פורסם
יש הבדל גדול בין דלת פתוחה לבין דלת שרק חורי הניקוז בה פתוחים. האיטום נועד גם לאטימת חלל הדלת. הצדק עם אדי.

אמרתי לך MIKMIK:mm_yeah:

עוד זה הבנתי מתי שדיברתי על אטימות עם המומח לדבר (אודי) :-P

פורסם
אחד התפקידים על האיטום בדלתות הוא להפוך את הדלת ל"תיבה אטומה" כדי לימנועה בריחות אוויר(שיפור הסאונד)..

1. הדלת רחוקה מלהיות תיבה אטומה כמו שבעל התרד מכין.

2. אם אכן אחת הסיבות העיקריות לאיטום - זה ליצור מהדלת "תיבה אטומה"

מזמן היו מפסיקים להשתמש בחומרים שעולים מאות שקלים, והיו עוברים לכל חומר אחרי, שמונע בריחות אויר (כל חומר יכול לעשות זאת).

אז בואו תחדדו את הידע שלי בנושא, מה ההבדל בין הסאונד שאני אקבל בשימוש בחומר יוקרתי , כגון דינימייט.

לבין כל חומר אחר, שיצור מהדלת שלי, תיבה אטומה ?

המשתמש עזב את הפורום.

פורסם

שום הבדל, פשוט יותר נוח לאטום את החורים איתו. תכלס עדיף להשתמש בחומר קשיח יותר מאקסטרים למשל ולכן יש לדיינמאט חומר שנקרא DYNAPLATE שמיועד יותר לאטימת חורים גדולים.

שמתי לב שלאחרונה אתה אוהב לעשות חיפושים בקארסאונד. אז יש שם ת'רד שRC קלארק טוען שגם אם נקדח חור שניים בתוך תיבה אטומה, לא נשמע הבדל. הוא עוד מוסיף לספר שהוא עשה את זה בתיבה של מתחרה מסויים ושהוא לא הבדיל (נשמע סיפור בידיוני כי לקדוח למישהו בתיבה זו חוצפה, אבל ככה הוא סיפר).

אותו דבר ברכב, יש הבדל בין חורים ענקיים לבין חורים קטנים.

פורסם

חח. תתפלא, אך כן קראתי את התרד המדובר.

ואכן , עשיתי את הניסוי המדובר,

עם חור בקוטר 2" , וגם אני לא הצלחתי למצוא הבדל, בין שני תיבות דומות.

ופעם ראשונה שאני שומע שלא רק דינימייט מומלץ (או כל חומר יוקרתי אחר)

מבחינת הסאונד שאפשר להפיק מהוופר,

אולי באמת כדאי לחבר"ה פה לשקול אמצעים אחרים יותר זולים, כדאי ליצור תיבת תהודה טובה יותר.

אדי, כניראה צדקת, כניראה מנסים לגרום לדלת להיות פחות מאווררת, אך הקשר בין דלת אטומה, לבין התיבה האטומה שהבחור רוצה להכין, הוא מקרי בהחלט.

המשתמש עזב את הפורום.

פורסם

מיקמיק... אתה אחד המשתמשים הכבדים פה בפורום - אתה צריך לדעת את זה :?

דיינמאט ייעודי לשימוש ברכב בגלל הדבק החזק שיש לו (שיציב גם על משטחים שהם לא ישרים כמו גג או ריצפה) ובגלל ההרכבה חומרים הייחודי שיש לו שמפחית בצורה משמעותית מאוד רזוננס ויוצר תמיכה טובה יותר לדרייבר. יש לדיינמאט גם חומר דמוי אלומיניום, שמשתמשים בו כדיי לסתום חורים בדלת (אחרי שהוא נדבק, הוא לא נפרד מהמשטח שהדבקת אליו - ממש כמו הלחמה) וכך ליצור תיבה "אטומה".

ואני בטוח שבעזרת גומיות עמידות באיזור החלון, אפשר ליצור אטימה טובה נגד כניסת גשם לדלתות.

פורסם

soundwave, לכובד שלי אין קשר לנושא ;)

לרוב אני ניכנס לנושאים שמעניינים אותי, או נוגעים לי..

איטום אף פעם לא עיניין אותי , בכל אופן, מה שאני הצלחתי להבין עד כה, שאין מתחרים לחומרים היוקרתיים

משום שהוופר איתם, נשמע שונה בגלל התהודה של הפח,

ולא בגלל האטימה של הדלת.

בכל אופן, את התיאוריה ידעתי, כמובן שידעתי שמשתמשים בזה בשביל למנוע רזוננס.

אבל אני שם 1000 שקל, שאם תצפה את הדלת שלך באפוקסי לדוגמא, הדלת לא תהייה פחות "מאסיבית"

והיא לא תהייה פחות אטומה, מכל "דבק" שיש על הדיינימייט.

אז אני באמת לא מבין למה השימוש בחומרים היוקרתיים, כל כך גובר, על אלטרנטיבות אחרות ....

בהקשר לגומיות של החלון, זה לא אפשרי לפי מה שידוע לי .. אתה גם תהרוג את המנוע של החלון שלך אם תשים לו גומי בעל התנגדות גדולה מידי.

המשתמש עזב את הפורום.

פורסם

אתה משווה Single-malt ל-Blended ? :wink:

אם תצפה את הדלת באפוקסי, הדלת אכן תהיה מאסיבית, אבל עשית שימוש רק בחומר אחד - ולך תדע מה יקרה לאפוקסי אחרי כמה זמן על הדלת!

דיינמאט נדבק לדלת בצורה כזאת שהוא הופך להיות חלק אינטגרלי מהדלת! הוא מורכב מכמה חומרים שביחד גם מונעים רזוננס, גם מתאימים לאקלימים קיצוניים וגם מותאמים ספציפית לשימוש ברכב.

דיינמאט מייצרים את החומרים שלהם ייעודיים לסביבת הרכב (וכמובן שהם מתאימים גם לסביבה ביתית - למה לא), עם בדיקות מעבדה והוכחות מעשיות מפה ועד להודעה חדשה.

אם היו לי אמצעים להתערב איתך - הייתי שמח מאוד לעשות זאת (אבל אין לי 8) ).

פורסם

מי קבע ששימוש בחומר אחד, לא יכול לענות לכל הדרישות ?

לפי מה שקראתי, הדינימייט לא עושה שום קסם, הוא מוסיף מאסה לדלת, ובכך מונע את הרנוזזס של הפח שלה.

אני מאמין שהאפוקסי חזק ממנו, ומאסיבי ממנו, בכמה רמות, ובחצי התקציב.

אין שום סיבה על הנייר, שהאפוקסי לא יעשה את העבודה של הדינמייט (לפחות לא אחת שידועה לי)

בכל אופן, האפוקסי עמיד ב100 מעלות. ולא מפריש ריח, וכדומה.

ויכולת ההדבקה שלו, אסטרונומית.

אני לא רואה שום תכונה ששוללת ממנו את המועמדות.

המשתמש עזב את הפורום.

• תוכן חדש...