Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 4572 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

אני יודע שהשאלה הזויה אבל חבר בארגנטינה חשקה נפשו בכוס תה עם נענע. מגיע מישהו מטעמו לארץ והוא ביקש שאבדוק לו. אני יודע שזה קיים רק בשתיל , ניתן לעלות את זה לטיסה ?

בשלב זה של חיי, אצהיר ללא התחייבות שלעולם לא אעבור לאוטומט כל עוד גופי מתפקד וגפיי נעות כמתוכנן

פורסם

בשלב זה של חיי, אצהיר ללא התחייבות שלעולם לא אעבור לאוטומט כל עוד גופי מתפקד וגפיי נעות כמתוכנן

פורסם

עשה לעצמך טובה - ותבדוק אם מותר להעביר זרעים לארגנטינה - חבל שבגלל שלא ידעת שהזרעים שקנית נגועים באיזו מחלה, תהרוס חצי מהמגוון האקולוגי בארגנטינה. ובנוסף אתה עלול לקבל על זה קנס יפה (אם לשפוט על פי שלטונות המכס האוסטרליים)

פורסם
עשה לעצמך טובה - ותבדוק אם מותר להעביר זרעים לארגנטינה - חבל שבגלל שלא ידעת שהזרעים שקנית נגועים באיזו מחלה, תהרוס חצי מהמגוון האקולוגי בארגנטינה. ובנוסף אתה עלול לקבל על זה קנס יפה (אם לשפוט על פי שלטונות המכס האוסטרליים)

הבחור סך הכל שותל אותם באדניה אצלו. למה שאני אקבל קנס ? אני לא מעביר את הזרעים אלה קונה ומוסר למישהו אחר שמעביר.

פורסם

אם כבר משהו שמפחיד בזה הוא עצם ההעברה של דבר כזה בשדה תעופה שיכול להתפרש כמשהו שלא יכירו או יחשדו שזה משהו אסור\סמים והעיכוב וכו' שיכול לקרות לא נשמע הכי נעים.

so far so good so what

פורסם
הבחור סך הכל שותל אותם באדניה אצלו. למה שאני אקבל קנס ? אני לא מעביר את הזרעים אלה קונה ומוסר למישהו אחר שמעביר.

אתה לא תקבל קנס - אבל חבר שלך שיעביר את הזרעים עלול להתפס.

יש סיבה שבגללה כל צמח \ זרע שנכנס למדינה אחרת צריך להיות בהסגר - דברים כאלו יכולים למוטט מערכות אקולוגיות שלמות סתם כי מישהו רצה עציץ של נענע, ובמקרה נענע היא שיח שמתפשט מאוד במהירות, לחלופין באותה מידה הזרעים יכולים להיות נגועים בחיידקים שהמערכת האקולוגית לא יודעת להתמודד איתם פשוט כי הם לא קיימים בסביבתה.

קח מאמרון קטן בנושא מינים פולשים (אמנם ויקיפדיה אבל סתם כדי שתקבל מושג מה מין פולש יכול לעשות) - http://www.quickiwiki.com/he/%D7%9E%D7%99%D7%9F_%D7%A4%D7%95%D7%9C%D7%A9

פורסם

אני נענע אם אי אפשר להשיג נענע בארגנטיה. בחייאת זומזום, השנה היא 2013.

שיחפש שם - כל מה שכתבה Eowyn הוא נכון ורציני, לא מתעסקים עם העברת זרעים בין מדינות.

אוכל את הכובע שהגיש לי avergel ומודה קבל עם ועדה שלפעמים מחשבים של אסוס מחזיקים מעמד אפילו מעל לשנה שלמה - אם נזכרים לעדכן את ה-bios.

פורסם
עשה לעצמך טובה - ותבדוק אם מותר להעביר זרעים לארגנטינה - חבל שבגלל שלא ידעת שהזרעים שקנית נגועים באיזו מחלה, תהרוס חצי מהמגוון האקולוגי בארגנטינה. ובנוסף אתה עלול לקבל על זה קנס יפה (אם לשפוט על פי תוכנית ממש מלחיצה שרצה בערוץ דיסקברי)

תיקנתי לך :-)

לנושא, קנה זרעים, תן לחבר שלך שיעביר, אבל תבהיר לו שיצהיר על זה בטופס מכס/הגירה שנותנים לו לפני שהוא נוחת בארגנטינה ושאם לא עוצרים אותו שימצא איזה פקיד וישאל אם מותר לו להכניס את זה למדינה. אם מותר, הרוויח, אם אסור והוא הצהיר, משמידים את הזרעים. אם אסור והוא לא הצהיר ותופסים אותו, הוא עלול כמו שאמרה אאווין לקבל קנס שמן.

בנימה אחרת, אני לא חושב שצריכה להיות בעיה עם נענע, היא קיימת בצורה דיי נרחבת בארה"ב תחת השם spearmint ככה שרוב הסיכויים שגם המערכת האקולוגית של ארגנטינה תוכל להתמודד עם עציץ במרפסת.

רגע, שניה, נענע? או נעענע?

8lobBI3-Bk4 דרך יוטיוב
ERROR: If you can see this, then YouTube is down or you don't have Flash installed.

Ford Focus estate ; Subaru XV

פורסם

גם אני מסכים שהסבירות שיתרחש משהו רע לאיזון האקולוגי של ארגנטינה הוא אפסי, אבל זה לא שורש העניין.

בקיצור ולסיכום: אם אפשר להשיג בארץ מַאטֶה, אז אפשר להשיג בארגנטינה נענע/מנטה.

אוכל את הכובע שהגיש לי avergel ומודה קבל עם ועדה שלפעמים מחשבים של אסוס מחזיקים מעמד אפילו מעל לשנה שלמה - אם נזכרים לעדכן את ה-bios.

פורסם

למה שלא יכנס משם לאינטרנט ויזמין לעצמו?

לתגובה רצינית, ראה את הודעתו של gsi16v.
זה משפט שלא ציפיתי לראות בפורום הזה
  • תוכן חדש...