Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 4577 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

זהו לקראת סופש הגברת החליטה שהיא עושה בעיות.

מישהו יודע מה בדיוק הבעיה פה?

פתאום נהיה צבע סגול ירוק אדום עז כזה

לא הזזנו אותה לא קיבלה מכה לא כלום.

2013-12-20 12.55.18.jpg

2013-12-20 12.58.02.jpg

2013-12-20 12.58.16.jpg

פורסם

בדוק שכל החיבורים מאחורי הטלויזיה ומקור האות תקינים. אם הם תקינים - נסה לחבר מקור אחר (ממיר, מחשב וכ'ו). יתכן שהבעיה בממיר.

לפני 5 שעות, David32 כתב:

מה שאתה לא מבין זה שאתה מבזבז את הזמן שלך, את תעבורת האינטרנט שלך ואת אורך החיים של סוויצים במקלדת שלך.

פורסם

טלוויזיית CRT רגילה אני מניח, לא פלזמה ולא LCD ולא LED. קרה גם אצלי. באופן כללי, הקונצנזוס הוא שבמצב כזה זורקים את הטלוויזיה ומשדרגים למשהו דק ומודרני יותר.

מה שעזר אז היה לנתק אותה מהחשמל לכמה ימים ואז להדליק, אבל זה לא מבטיח כלום חוץ מזה שתשב כמה ימים בלי טלוויזיה.

הסיפור חזר על עצמו לפני כחודש - הפעם פתרתי את העניין ע"י הצבת מגנטים חזקים (שנמכרים באיביי בכמה שקלים ליחידה) בפינות המסך ולאורך הרשת. קצת משחק עם המיקום והקיטוב שלהם והטלוויזיה חזרה להראות את הצבעים הנכונים. למרבה ההפתעה, הצבעים כיום בוהקים והתמונה חדה וקונטרסטית במידה שכבר שנים לא ראינו אצלה.

פורסם

דריש - מדובר ב-Regza, אאל"ט מדובר בטלויזיות LCD. סדרת ה-CRT היו Bomba (בהחלט מתאים לממדיהן)

בטלויזיות CRT אכן יש לעתים צורך בהליך הנקרא Degaussing על מנת לפתור בעיה של עיוות צבעים - בדרכך כלל בחלק מהמסך ולא בכולו. שינויים אלה נובעים משינויים שבשדה המגנטי 0למשל כאשר הטלויזיה מועברת ממקום למקום, או שמוצבים או מורחקים מסביבתה רכיגבים בעלי שדה אלקטרומגנטי משמעותי) ולכן המגנטים שהצבת בסמוך למכשיר שלך יעילים. עקרונית פעולת ה-degaussing אמורה להתבצע אוטומטית בכיבוי והדלקה של המכשיר, אבל לעתים הרכיב המבצע אותה מתקלקל ואז אין ברירה אלא לתקן את המכשיר (או להשליכו לאשפה האלקטרונית, כפי שהצעת).

מי שמשתמש במסכי CRT למחשב יכול למצוא את פעולת ה-degaussing בתפריט כיוונון המסך, וביצוע הפעולה יגרום רעד ותחושת "מכה" בצג.

מה שאתה לא מבין זה שאתה מבזבז את הזמן שלך, את תעבורת האינטרנט שלך ואת אורך החיים של סוויצים במקלדת שלך.

פורסם

אכן, על הדגאוסינג כבר דיברנו במקרים קודמים. :-)

לא ידעתי שתופעות כאלה יכולות לקרות גם ב-LCD, אבל אני מניח שזה הגיוני. כנראה שאחד מערוצי הצבע RGB פשוט הפסיק לקלוט והדיאגנוסטיקה צריכה להתחיל מהחלפת כבל וממיר, כפי שכבר נאמר כאן. הייתה לי תחושה שבטלוויזות מודרניות עם אות דיגיטלי זה כבר לא עובד ככה.

פורסם

טוב החלפתי בין הממירים עם הכבלים עם הכל, וגם ניסיתי להחליף בין הכבלים

ו... שום דבר אותו דרק.

מה הלאה? חדש? לא בטוח שיש תקציב.

תיקון כמה זה עולה? ומה בכלל הבעיה פה??

פורסם

בן כמה המכשיר? איזה גודל?

פורסם

40 ומשהו לא יודע בדיוק

קיבלתי אותו מתנה מאחי לאחר שקנה חדשה אני מניח שהיא בת 6 אולי 7 שנים.

זה קרה פתאום ככה אתמול בזמן צפייה ב X פקטור ( אולי זה קשור) :wink:

פורסם

בדוק את יכולותיך הכלכליות. מכשירי "40 מופיעים בזאפ החל מסביב 2000 ש"ח, וזה כולל גנריים ומותגים מוכרים ואיכותיים. לא נכנסתי לפרטי המפרטים. כמוכן מדי פעם יש מבצעים ברשתות שונות - אני נתקל בהם במיוחד בשופרסל דיל - שבהם הטלויזיות נמכרות במחירי רצפה. בעת מבצעים כאלה כל קונה שני יוצא מהחנות עם ארגז גדול.

אישית קניתי לפני כחצי שנה טלויזיה "40 מתוצרת סוני, כנראה מסדרה לפני הכי חדישה, עלה לי 3000 ש"ח ואני (או יותר נכן אשתי) מברכים אותה בזכות תמונה חדה וצבעים חיים וטבעיים (שידורי HD של Yes). אבל, כאמור, מדובר בדגם לא זול וכאשר דבמים בסיסיים עולים סביב 2000 ש"ח ואולי פחות קשה לי להאמין שיש טעם לתקן מכשיר ישן שמן הסתם כבר פחות חד, התאורה האחורית שלו נחלשה ועלות התיקון תהיה עשרות אחוזים ממחיר חדש.

• תוכן חדש...