Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 7921 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

VALVOLINE

את זה אף אחד בטח לא יספר לכם.

למי שלא יודע ,שמן מנוע של וולווליין בעצם הינו שמן ממוחזר ,מידע שהגיע אליי היום לאחר שיחה עם מנהל בכיר בחברה.

מי שחושב לקנות וולוולין בפעם הבאה,שיחשוב פעמיים.

יקר יקר - אבל ממוחזר.

פורסם
VALVOLINE

למי שלא יודע ,שמן מנוע של וולווליין בעצם הינו שמן ממוחזר ,מידע שהגיע אליי היום לאחר שיחה עם מנהל בכיר בחברה.

יקר יקר - אבל ממוחזר.

מי אמר שהאחרים לא ממחזרים ?

איציק

Deepal S05 MAX MY26 272Hp 
   Citroen Berlingo XTR MY17
 1.6
HDi 100Hp Automatic

פורסם

שאלה טובה....

מה שהכי מרגיז זה שהם בעצם לא מזכירים את העובדה שמדובר בשמנים ממוחזרים, כלומר רמאות.

לא יודע, אותי זה מרתיע משום מה.

פורסם
שאלה טובה....

מה שהכי מרגיז זה שהם בעצם לא מזכירים את העובדה שמדובר בשמנים ממוחזרים, כלומר רמאות.

לא יודע, אותי זה מרתיע משום מה.

מי אמר שזו רמאות ?

אני בטוח שאם לא היית יודע לקרוא את הסימנים המוטבעים על פלסטיק (בכלל) לא היה לך שמץ של מושג אם הוא ממוחזר וכמה פעמים הוא כבר מוחזר (פלסטיק אפשר למחזר מספר פעמים לא מבוטל), אז זו גם רמאות ?

ככל שעוברות השנים המטרה היא ליצור כל דבר שניתן למחזר אותו, כמו גם חלקי מכוניות (פח, פלסטיק וכד') וגם נוזלים/שמנים.... מה חשבת שעושים משמן שנאגר בצוברים במוסכים ? קולה ?

איציק

1.6
HDi 100Hp Automatic

פורסם

1. אתה בא לומר לי בעצם שכל השמנים הם בעצם ממוחזרים?

2. נשמע לי תמוהה, חייבים לכתוב על האריזה אם זה ממוחזר או לא כמו שצריך לרשום את סוג הצמיגות,כל מוצר בלי שום קשר,אם הוא ממוחזר,חייבים לציין על גבי האריזה ע"י סימון מסויים או ציור כזה של ממוחזר, על השמנים של וולווליין אין שום זכר לזה ובנוסף אם תתקשר לחברה ותשאל,בחיים לא יאמרו לך שמדובר בשמנים ממוחזרים-זה מידע פנימי ....מסווג.

3. תכלס, אם יש לך שמן של וולווליין שאתה יודע בוודאות שהוא ממוחזר אבל לא מצויין עליו שום דבר שמזכיר את זה,לעומת שמן של ליקוויד מולי שעולה גם פחות או שמן של אגיפ, אתה עדיין היית הולך על הוולווליין אפילו שהוא יותר יקר ושאתה יודע שהוא ממוחזר...? אני לא חושב.

4. לא ניראה לי שכל החברות ממחזרות.

5. אני בחיים לא אקנה שמן שמראש אני יודע שהוא ממוחזר .

6.לגבי תשובתך ,מה עושים עם השמן? מה עושים עם הצמיגים? גם ממחזרים לא? היית קונה צמיג ממוחזר אפילו עם כל הטכנולוגיות החדשות וכל הבלה בלה....אני בחיים לא הייתי נוגע בזה.

פורסם

אז מה אם זה ממוחזר? מה הבעיה?

אני להפך הייתי קונה דווקא ממוחזר כי אותי מעניין יותר לשמור על איכות הסביבה ולא "לצאת פרייאר" על זה שקניתי ממוחזר. אם אנשים לא היו נגעלים היה אפשר למחזר את כל החרא והפיפי למים טובים לשתיה, אבל אם יעשו זאת יקום המון אנשים שיגידו שלהם זה לא מתאים.

בקשר לצמיגים, כן ממחזרים אותם, ראיתי בנשיונאל ג'אוגרפיק, שמישהו המציא איזו אבקה שגורמת לפירוק הקשר בין מולקולות הגומי לבין המגנזיום(אני חושב או שזה היה צורן לא זוכר, נראה לי מגנזיום), ואז ניתן למחזר את הגומי ולעשות צמיג דנדש

עד מתי ספטמבר 08.:(

פורסם

פתאום כולם נהיו חובבי הסביבה,שוחרי הדברים הממוחזרים.

אם אתם מעדיפים לשלם יקר ולקבל ממוחזר - בבקשה ...אני לא.

ד"א, בטיפול הבא,תקנו רק וולווליין,זה ממוחזר,זה יותר טוב לסביבה.

פורסם

אתה ניהלת שיחה עם "גורם בכיר" בוולווליין, אולי תנסה לנהל את אותה השיחה עם כמה גורמים בכירים בחברות אחרות (כמו ליקווי מולי, מוטול וכד') ואז תגיע למסקנות המתבקשות*.

* ייתכן ותאלץ לייצר שמן בעצמך, ראה הוזהרת !

איציק

1.6
HDi 100Hp Automatic

פורסם

0

אני מבין שלא אכפת לך שהילדים שלך יסבלו ואם לא הם אז הילדים של הילדים שלך.

תחשוב מדי פעם צעד קדימה, לא יזיק

עד מתי ספטמבר 08.:(

פורסם

לפי מה שאתה אומר איציק,כולם ממחזרים,כלומר אף יצרן בעולם לא באמת מייצר שמן חדש,אלה הכל בעצם ממוחזר.

ועוד משהו שמתקבל מדברייך,אין הבדל בין ממוחזר לייצור ראשוני?

פורסם
לפי מה שאתה אומר איציק,כולם ממחזרים,כלומר אף יצרן בעולם לא באמת מייצר שמן חדש,אלה הכל בעצם ממוחזר.

ועוד משהו שמתקבל מדברייך,אין הבדל בין ממוחזר לייצור ראשוני?

עדיין לא כולם ממחזרים לגמרי. לפי מעט מאוד נתונים שיש ברשת, אחוז נמוך מאוד ממוחזר (לטענת אחד האתרים, רק 14% חוזר לשימוש ברכבים). אתר אחר אומר שבקנדה משתמשים אך ורק בשמן ממוחזר, כל שאר האתרים של החברות המובילות לא מתייחסים בצורה עניינית לנושא איכות הסביבה, אבל הבודדים שכן מתייחסים מדברים דווקא על אלו שמחליפים שמן בעצמם ומדרבנים אותם לשליך אותו למקום המיועד ע"מ להציל מי תהום.

שמן שממוחזר בצורה טובה ואיכותית יהיה יעיל כמו שמן ביצור ראשוני, בשביל זה בדיוק מעסיקות מיטב החברות הגדולות את מיטב הכימאים לצורך העניין.

נכון לרגע זה, אינני יודע מה סדר גודל מבחינת עלויות בין הפקת שמן "חדש" לבין ממוחזר. גם למחזר שמן זה כסף - ואני בטוח שלא מעט כסף, השאלה היא עד כמה זה כדאי. לצאת בהצהרות כמו שאתה יצאת (שכל השמן של וולווליין הוא ממוחזר ולא כדאי לקנות) זה כמו לטפס לעץ גבוה מאוד ולא לדעת איך לרדת ממנו (או שפשוט קופצים ואז שוברים כמה איברים בגוף, גם זו דרך...)

איציק

1.6
HDi 100Hp Automatic

פורסם
VALVOLINE

יקר יקר - אבל ממוחזר.

מה אכפת לך?

לא ברצינות.

מה אכפת לך מהו תהליך הכנת השמן או מהם חומרי הגלם שלו?

הוא עושה את העבודה? הוא עומד בתקנים מחמירים? הוא עוזר למנוע זיהום של כדור-הארץ?

-כן-

אז מה אכפת למשתמש ממה עשוי השמן הזה.

לי אישית לא אכפת לשים באוטו שלי שמן מעצמות-עוף-מבושלות. אם הוא עומד בתקנים ומדובר במוצר מוכר וטוב למה שיענין אותי ממה הוא עשוי?

המנוע שלי צמחוני?

רון.

-הקריאה הזו שלך נשמעת דמגוגית למדי-

oo==00==00

למכירה אגזוז SEBRING אובלי, כניסה 2.5', פרטים בה"פ

פורסם

אתה נכנס לחנות צמיגים,על המדף שני סוגי צמיגים,אחד מישלין מקורי חדש בתול וליידו מישלין ממוחזר שעולה אותו הדבר,מה היית קונה?

צמיג ממוחזר היית קונה ? למרות שהוא עבר בדיקות בטכנולוגיות בלה בלה בלה...בכל זאת היית קונה?

אם כן אז סבבה לך,אני לא .

מאותה סיבה אני לא אקנה שמן ממוחזר שבמחיר שלו אני קונה שמן בתול,את הממוחזר אני אשאיר לך. משהו חייב לקנות את המקורי לא???!!!

פורסם

אגב, יש גם צמיגים מיוחדים הניתנים לשימוש חוזר (אחרי rethread). משתמשים בהם בעיקר במשאיות וצמ"ה, מכיוון שמחיר של צמיג לרכבים כאלו הרבה יותר גבוה מצמיג לרכב פרטי. וטכנולוגיה היום מספיק מתקדמת כדי לקבוע האם ניתן להשתמש בצמיג פעם נוספת.

בנוסף, קראתי איפשהו, ששמן מנוע המבוסס על שמן ממוחזר יותר בריא למנוע. זה נובע מהתהליך הכימי שעובר על השמן כאשר הוא בשימוש. אני יודע שזה נשמע מוזר....

לב

Spirit In The Dark

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 7921 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

Guest
הנושא הזה נעול לתגובות.
  • תוכן חדש...