Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

פורסטר נפח 2000 או נפח 2500?

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 4562 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

היי חברים,

התקציב שלנו עומד על 55,000 ש"ח ואנחנו מתלבטים בין פורסטר שנת 2007 נפח 2500,לבין פורסטר 2006 נפח 2000.

ראינו כמה רכבים עם ק"מ שנע בין 80,000 ל 130,000 ק"מ במצב ממש טוב.

השאלה המכרעת כאן היא כמובן הדלק..האם יש הבדל משמעותי בין נפח 2000 לנפח 2500? ואיזה דגם מהם הוא הכדאי ביותר?

אנחנו רוצים את הרכב לטיולי שטח קל עד בינוני עם הילדים (לא סלעים וכו') והוא ישמש כרכב שני (נוסעים כ 12,000 ק"מ בשנה).

הייתה לנו התלבטות על הראב 4 אבל בתקציב הזה היא נורא ישנה ומיושנת לעומת הפורסטר.

תודה על העזרה!

:-)
פורסם

אני לא יודע לומר לגבי ההשוואה לאאוטלנדר, בעניין צריכת הדלק, למיטב ידיעתי, ה 2500 (וגם דגם הטורבו) הוא שתיין גדול.

www.car-pad.co.il - טיפים, חדשות, השקות, מבחנים, ועוד. על מכוניות. רק על מכוניות. 

עורך פודקאסט הרכב 'דרייב' . מגיש יחד עם בועז קורפל וקינן כהן.

כתב הרכב של ביזפורטל, אתר הפיננסים. 

פורסם

ה2000 (האטמוספרי) וה2500 (טורבו) אלו שתי מכוניות שונות בתכלית.

הפורסטר האטמוספרי הוא יעיל, אמין, בטיחותי מאוד, עם התנהגות כביש מופתית, תאוצות ממוצעות מינוס ותיבת הילוכים מיושנת ומעט בועטת. בנסיעה רגועה ומשולבת (עיר ומחוץ לעיר) תוכל להשיג צריכה של 1/10-1/11 ק"מ לליטר.

הטורבו, למרות שחיצונית נראה דומה, לא דומה בשום דבר.

הוא מאובזר יותר, וחזק הרבה יותר. דמיין לך מן מכונית ספורט טובה מוחבאת בתוך מרכב SUV.

הוא רגיש יותר (בגלל הטורבו) ופחות סבלן בנהיגת שטח (טורים גבוהים ומהירות נמוכה הביאו להתחממות הטורבו), והוא צורך הרבה יותר דלק (1/7 בהתנהלות יומיומית סבירה).

אם תאוצות ומהירות אינם בסדר עדיפויות גבוה אצלך, בחר באטמוספרי. הוא נותן מענה טוב יותר מכל בחינה.

לגבי האאוטלנדר, אין לי מושג לגבי צריכת הדלק שלו. לדעתי הוא לא יהיה רחוק מהפורסטר. אבל הוא פחות טוב בשטח, ולטעמי האישי גם פחות יפה.

פורסם
תוכל להשיג צריכה של 1/10-1/11 ק"מ לליטר.

אין סיכוי. שאלתי כבר הרבה אנשים לפני שקניתי גרנד ויטארה, וכל מי שיש לו פורסטר בשנים האלו מתלונן על צריכה גבוהה באזור של 1:7 או 1:8. ועוד בעיה לא פשוטה היא הביטוח המקיף. אני לא מעודכן לגבי תעריפים השנה, אבל בעבר זה היה נורא יקר. בלי שום סיבה נראית לעין. ממליץ בחום לבקש הצעה מסוכן ביטוח לפני שאתה קונה. חוצמזה, אחלה אוטו.

פורסם

היהל י את הXT טורבו 2500 חמש שנים,אוטו מטורף בעוצמתו ובכיף שלו,באמת רכב שכיף לנהוג בו ואחד הרכבים שנותנים את התמורה הטובה ביותר לכסף בטח כמשומש לעומת האוטמוספרי שלא מתרסק במחירון באותה מידה ,האוטו זאב בעור של כבש אמיתי.

הרכב שותה דלק בגדול ,יותר נכון בענק,מחשב הדרך מראה כל הזמן ל100 ק"מ 13.7 ליטר שזה 7.3 ק"מ לליטר ,וזה כאשר אשתי נהגה באוטו.שאני נהגתי היה כבר 7 ק"מ לליטר וגם פחות כאשר קצת לחצתי יותר .

מבחינתי הבעיה הגדולה של האוטו הזה זה המנועים של ה2500 סמ"ק טורבו של סובארו,לי הלך מנוע ב60000 ק"מ ,עשיתי קצת שיעורי ביתי וגיליתי לא מעט אנשים שיש להם היסטוריה של בעיות מנוע והחלפת מנוע בק"מ כזה ,לא מעט .

החליפו לי מנוע חדש מהקופסא ושוב ב40.000 ק"מ שוב האוטו התחמם והתגלו בעיות,וזה השלב שהפסדתי תתחת ומכרתי את האוטו שכל כך אהבתי,כי על הדלק הייתי מוכן לשלם אבל להתקע באמצע הכביש וכל הזמן להיות בלחץ לגבי האוטו זה משהו שאני לא מוכן ברכב של אשתי,ברכב שאני נוהג אני דווקא לא מתרגש מזה,אשתי והילדים לא בא לי שיתקעו עם בעיית מנוע באמצע גשם ,בטח באוטו כזה יקר .

הרכב היה מטופל במרכזי לפי שעון שווצרי כך שלא זו הסיבה למי שחושב.

היום במחשבה אחרת הייתי קונה את ה2000 סמ"ק ,חלשה יותר משמעותית ,אבל אמינה הרבה יותר זו המסקנה שלי.

פורסם
איזה שנה הXT שלך היתה יובל?

שמעתי שבעיות כאלו קרו בשנות האלפיים המוקדמות 01-02-03 ושנעלמו ב07 ומעלה לחלוטין

יש תיעוד של התקלות בפורום שלהם http://www.subaruforester.org/vbulletin/

הפורסטר שלי היה 2008 אבל צורה של 2009 .

הכרתי עוד 5 חברה עם אותו רכב ואותה בעיה,שהלך לי מנוע ב60.000 ק"מ חקרתי ובדקתי תאמין לי שעשיתי שיעורי בית.

ואז הוחלף המנוע ונאמר לי שפתרו את הבעיה ,ואז ב40.000 שוב התגלה בעיה ,וזה השלב שנפרדנו לנצח סובארו ואני.

תקנה את ה2000 רגילה ,אחלה אוטו ,הטורבו מפחידה ואתה לא יודע מתי תתגלה הבעיה,הרגשתי כמו בפיאטים שהיו לי שהייתי חייל בסוף שנות השמונים ,כל היום העיניים על הלוח שעונים לראות שהאוטו לא מתחמם לי .

פורסם

מבחינת חווית הנהיגה הפורסטר טורבו ייתן לך יותר מהפורסטר האטמוספרי (2000cc) אך גם צורך יותר דלק ודורש טיפול מוקפד יותר.

הפורסטר האטמוספרי חזק דיו וייתן מענה נפלא לנוחות בכביש ויכולת נפלאה בשטח ברמה משפחתית.

אייל מסובארו

פורסם
הפורסטר שלי היה 2008 אבל צורה של 2009 .

הכרתי עוד 5 חברה עם אותו רכב ואותה בעיה,שהלך לי מנוע ב60.000 ק"מ חקרתי ובדקתי תאמין לי שעשיתי שיעורי בית.

ואז הוחלף המנוע ונאמר לי שפתרו את הבעיה ,ואז ב40.000 שוב התגלה בעיה ,וזה השלב שנפרדנו לנצח סובארו ואני.

תקנה את ה2000 רגילה ,אחלה אוטו ,הטורבו מפחידה ואתה לא יודע מתי תתגלה הבעיה,הרגשתי כמו בפיאטים שהיו לי שהייתי חייל בסוף שנות השמונים ,כל היום העיניים על הלוח שעונים לראות שהאוטו לא מתחמם לי .

ידוע לך מה לגבי 2008 עם צורה של 2008? אני בדיוק לפני רכישה של אחת כזאת ואתה ממש מציל לי את החיים אם זה נכון.

יש תיעוד למחלה הזאת? אפשר לקרוא על זה עוד איפהשהו?

צורה 2009:

2009_subaru_forester_4dr-suv_25x_rqn_evox_1_500.jpg

צורה 2008:

2008_subaru_forester_wagon_25-x_rqn_evox_1_500.jpg

פורסם

אני מכיר את המודלים תאמין לי .

זה אותו מנוע ואותה בעיה ,תברר קצת יותר לעומק בפורומים של סובארו על המנועי 2500 טורבו .

לא יודע מה המחיר של האוטו אבל אני הייתי מפחד לגעת כי אחת הסיבות שאנשים קונים סובארו זה האמינות,ופה אין אמינות כלל.

לו האוטו הזה היה אמין תאמין לי שהייתי משאיר אותו עוד 4 שנים ולא מפסיד 130.000 בארבע וחצי שנים שהיה אצלי ,כי באמת חווית נהיגה ואוטו מפנק מכל הבחינות.

• תוכן חדש...