Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 4615 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

עם כול הכבוד ויש כבוד למכוניות! מה שווה הכול?:mm_nah:

איפה כול הכיף? בלעשות הכול לבד? :mm_yeah:

זה קשה קשה מאוד! אני יודע! ואני בטוח ורואה בפורום ובתמונות שהרבה חברים יודעים!:mm_yeah:

זה לפעמים הורס אפילו משפחות! וזה הכי קשה פיננסי! :2gunfire:

אבל איזה כיף לעבוד על המכונית לאט לאט ואחרי כול דבר שמסיימים איזה כיף!:beerchug:

אבל היום! וכבר זה הרבה שנים שאפשר לטוס לחו"ל ולהביא כול מכונית אספנות מה כיף לבוא ל"השקת רכב אספנות":sleeping:

ושוב אני אומר.. עם כול הכבוד ויש כבוד למכוניות! מה כול כך שווה הכול?:?:

פורסם

לפחות בכל הנוגע למועדון החמש, השקה היא לרכב ששופץ בארץ ולא משנה מה מקורו, יבוא או יבוא מקורי (מפעם)

רכבים מיובאים מעניינים זוכים לקבלת פנים שזה משהו אחר.

אלבום התמוונות של המוסטנג 1966 והפלקון 1960 ושני אוטובוסי הטייגר 1965 ו-1975, ראו כאן:

http://www.flickr.com/photos/benihasp/

פורסם

אי אפשר לאבוד אלינו!

אנחנו "קצת" מבינים אפשר ליראות שפוץ שנעשה בחו"ל!

בני... שוב יש לי כבוד והערכה לכולם!

וברור אני יגיד גם שיש לנו הרבה.. קינאה לאלה שיכולים להביא.

לפני עשרים שנה היה יותר כיף לי ב"השקות" כי כולם היו אותו דבר ומי שכבר היה מוציא הינו :-Dמזה שמחים!

פורסם

אני משפץ רכבים כאתגר אישי. אני נהנה לפתור בעיות שמתעוררות ומוצא בזה סיפוק.

ההשקה זה ממש לא המטרה .

מישהו שמביא רכב משופץ מחו"ל עבד פחות קשה ממשהו ששילם בארץ לפחח + מכונאי + רפד ולא סגר בורג בחייו?

פורסם

שווה, הכל שווה !

יש מי שידיו טובות ועושה בשתי ידיו נפלאות, אם בצד המיכני, אם במרכב או אם ברפדות.

יש מי שמוציא את כל העבודות לבעלי מקצוע, ומחבר בסוף את הכל לכלי רכב שלם ונוסע.

יש מי שמביא מחו"ל, והסיבות לכך מגוונות מאוד. גם במדינות אחרות יש יבוא של כלי רכב קלאסיים בקטגוריות השונות.

אני מניח שמועד תחילת השרשור מתקשר להשקה של המרצדס 190SL של יהודה אליאס ביום שישי האחרון.

נכון שיהודה ייבא את המכונית מארצות הברית, אולם יהודה ייבא את המכונית במצב כל כך רע מתוך מטרה לשפץ אותה בעצמו !

למה מארצות הברית ? יהודה רצה מכונית מדגם זה, ואלו נספרות בארץ על אצבעות כף יד אחת.

המכונית עברה שיפוץ מלא מתחילתה ועד סופה, תהליך שיהודה היה שותף מלא בו בעבודה פיזית עם בעלי המקצוע השונים.

אני יכול להעיד, בתור מי ששיפץ את המנוע של המכונית, שיהודה היה איתי בבית המלאכה, עמד ליד מכונות העיבוד השבבי, והרכיב את חלקי המנוע איתי ביחד, תוך שהוא מהדק בעצמו את חלק מהברגים.

גם חלק מעבודת הרפדות יהודה ביצע במו ידיו, ומבלי להוציא עבודה זו לבעל מקצוע.

כן המכונית הזו היא כיף גדול. נסיעת הבכורה, והנסיעות שיבואו בהמשך שוות את כל התהליך הארוך (מעל שנתיים) והיקר (לא אנקוב בסכומים.)

אז יש כבוד, המון כבוד למי שטורח, ואפילו רק "מייבא" רכב אספנות מחו"ל.

אורן

​מועדון סאאב ישראל - ברצף משנת 1983

משתי פעימות ועד לטורבו

[email protected]

פורסם

השיפוץ של יהודה אליאס 10!

כאשר מדובר ברכבי אספנות מדובר בתחביב וכל אחד מוצא את האיזון המתאים לו כדי להנות והנאה היא המטרה והיא שונה אצל כל אחד ואחד.

שלמה דן גדרון

פורסם

יש שני מונחים שונים במועדון:

"השקה": לרכב ששופץ בארץ ולא משנה אם יובא סמוך לייצורו או כרכב אספנות.

"קבלת פנים": לרכב שיובא מחו"ל ומוצג כפי שהוא.

ע"פ מספר הרישוי שקיבלה המרצדס שהושקה בסוף השבוע שעבר עולה שהיא עברה גיור לפני למעלה משנתיים, ואם היא היתה משופצת כבר זה - היו עושה לה קבלת פנים, מכיוון שזה לא קרה, אני מסיק שכל השיפוץ או לכל הפחות רובו - בוצע בארץ.

וולוו XC40 T3 Momentum (נמכרה)

סקודה קודיאק 1.5 STYLE

טויוטה יאריס קרוס הברידית

פורסם

אני לא מבין למה משהו שמייבא לעצמו רכב אספנות צריך להתנצל על זה?

מה הקטע? זה ממש טיפשי לדעתי. לא זכור לי שההגדרה של אספנות זה ״שפץ בעצמך״.

זה מזכיר לי את הילדים העשירים בבית הספר שהיו מתביישים בזה שהם עשירים כדי לא יצחקו עליהם.

Subaru DL Hardtop 1978 ,Subaru DL station 1979

Triumph harld 1968, Piaggo Vespa SS 1966 with a sidecar

Volkswagen Caddy 1986, Piaggo Vespa Super 1969 with a sidecar

פורסם

לדעתי כל רכב אספנות שמגיע לארצנו הקטנטונת ולא משנה מאיפה ומה מצבו הרי זה מבורך.

ואם הבן אדם הביא רכב במצב רעוע ו "הציל את הרכב" מליהיות תורמת איברים אני מעריך זאת יותר.

אני בטוח שאם היתה דרך לבדוק הייתם מגלים שמרבית הרכבים ששופצו על ידי הבעלים לא נמכרים ,ולעומת זאת שאתה קונה או מייבא רכב משופץ יותר קל לך למכור אותו .

פורסם
עם כול הכבוד ויש כבוד למכוניות! מה שווה הכול?:mm_nah:

איפה כול הכיף? בלעשות הכול לבד? :mm_yeah:

זה קשה קשה מאוד! אני יודע! ואני בטוח ורואה בפורום ובתמונות שהרבה חברים יודעים!:mm_yeah:

זה לפעמים הורס אפילו משפחות! וזה הכי קשה פיננסי! :2gunfire:

אבל איזה כיף לעבוד על המכונית לאט לאט ואחרי כול דבר שמסיימים איזה כיף!:beerchug:

אבל היום! וכבר זה הרבה שנים שאפשר לטוס לחו"ל ולהביא כול מכונית אספנות מה כיף לבוא ל"השקת רכב אספנות":sleeping:

ושוב אני אומר.. עם כול הכבוד ויש כבוד למכוניות! מה כול כך שווה הכול?:?:

ממש לא ברור לי על מה אתה "מקטר".

על זה שניתן לייבא רכבי אספנות,

או על העובדה שעושים השקות,

או על זה שלא "שווה" לבוא להשקות.

בנושא הייבוא - לכל אחד דעה משלו, מי שרוצה מייבא, ומי שלא רוצה לא מייבא.

האם הרכב שלי (מרצדס מודל 1955) שנמצא בארץ משנות החמישים נחשב בעיניך מיובא או ישראלי? ובכן, הוא מיובא - מאחר ומרצדס לא ייצרו בארץ רכבים. הגם שייבאו אותו מזמן מזמן ולא היום. מה ההבדל?

ההשקות כשלעצמן הן רגע שיא והכרה במאמץ השיפוץ, אצל חלק מהחברים (אלו שמעוניינים להשיק את רכבם),

ולכן הם מארגנים לעצמם השקה, ואילו חברים רבים שאינם מעוניינים בחגיגיה "התקשורתית" הזו מסיימים את השיפוץ,

ולא מארגנים לעצמם השקה.

הכל תלוי בהשקפה ובראיית הנושא בעיניו של המשפץ.

אם "שווה" לבוא להשקה או לא - כל אחד מחליט לגבי עצמו. שווה לך - בוא. לא שווה לך - אל תבוא.

יום טוב וחג שמח

אבי נוף

המקום הנכון:

מפגש השרון - מפגש בלתי תלוי לרכבי אספנות - בארומה שפיים.

פורסם
ממש לא ברור לי על מה אתה "מקטר".

על זה שניתן לייבא רכבי אספנות,

או על העובדה שעושים השקות,

או על זה שלא "שווה" לבוא להשקות.

בנושא הייבוא - לכל אחד דעה משלו, מי שרוצה מייבא, ומי שלא רוצה לא מייבא.

האם הרכב שלי (מרצדס מודל 1955) שנמצא בארץ משנות החמישים נחשב בעיניך מיובא או ישראלי? ובכן, הוא מיובא - מאחר ומרצדס לא ייצרו בארץ רכבים. הגם שייבאו אותו מזמן מזמן ולא היום. מה ההבדל?

ההשקות כשלעצמן הן רגע שיא והכרה במאמץ השיפוץ, אצל חלק מהחברים (אלו שמעוניינים להשיק את רכבם),

ולכן הם מארגנים לעצמם השקה, ואילו חברים רבים שאינם מעוניינים בחגיגיה "התקשורתית" הזו מסיימים את השיפוץ,

ולא מארגנים לעצמם השקה.

הכל תלוי בהשקפה ובראיית הנושא בעיניו של המשפץ.

אם "שווה" לבוא להשקה או לא - כל אחד מחליט לגבי עצמו. שווה לך - בוא. לא שווה לך - אל תבוא.

יום טוב וחג שמח

אבי נוף

:mm_yeah: :mm_yeah: :mm_yeah:

פורסם
שווה, הכל שווה !

יש מי שידיו טובות ועושה בשתי ידיו נפלאות, אם בצד המיכני, אם במרכב או אם ברפדות.

יש מי שמוציא את כל העבודות לבעלי מקצוע, ומחבר בסוף את הכל לכלי רכב שלם ונוסע.

יש מי שמביא מחו"ל, והסיבות לכך מגוונות מאוד. גם במדינות אחרות יש יבוא של כלי רכב קלאסיים בקטגוריות השונות.

אני מניח שמועד תחילת השרשור מתקשר להשקה של המרצדס 190SL של יהודה אליאס ביום שישי האחרון.

נכון שיהודה ייבא את המכונית מארצות הברית, אולם יהודה ייבא את המכונית במצב כל כך רע מתוך מטרה לשפץ אותה בעצמו !

למה מארצות הברית ? יהודה רצה מכונית מדגם זה, ואלו נספרות בארץ על אצבעות כף יד אחת.

המכונית עברה שיפוץ מלא מתחילתה ועד סופה, תהליך שיהודה היה שותף מלא בו בעבודה פיזית עם בעלי המקצוע השונים.

אני יכול להעיד, בתור מי ששיפץ את המנוע של המכונית, שיהודה היה איתי בבית המלאכה, עמד ליד מכונות העיבוד השבבי, והרכיב את חלקי המנוע איתי ביחד, תוך שהוא מהדק בעצמו את חלק מהברגים.

גם חלק מעבודת הרפדות יהודה ביצע במו ידיו, ומבלי להוציא עבודה זו לבעל מקצוע.

כן המכונית הזו היא כיף גדול. נסיעת הבכורה, והנסיעות שיבואו בהמשך שוות את כל התהליך הארוך (מעל שנתיים) והיקר (לא אנקוב בסכומים.)

אז יש כבוד, המון כבוד למי שטורח, ואפילו רק "מייבא" רכב אספנות מחו"ל.

אורן

כל כך נכון ובאמת כל הכבוד

* צריך לבצע תמיד ברמה גבוהה יותר מאחרים זהו סימן ההיכר של מקצוען אמיתי

* המקום היחידי שבו הצלחה מופיעה לפני עבודה קשה הוא במילון

* ברגע שאתה מתחיל לדבר על מה שתעשה כשתפסיד, הפסדת

* אל תשקיע בהירהורים על העבר, אך אל תשכח אותו

• תוכן חדש...