Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

סובארו פורסטר עד 30k

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 4594 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

אתה כל הזמן שואל כמה המנוע אמור לעשות ולא מקבל תשובה, כי אין תשובה.

אין נתון שאומר מה אורך חיי המנוע המוצהר. זה יכול להיות 150K ק"מ, זה יכול להיות 300K וגם 600K.

בשנתונים האלה אין הבדל במנוע בין האטמוספרי לטורבו. זה אותו מנוע (בשינויי קדח נדרשים).

ההבדל הוא כמובן הטורבו.

הטורבו הוא מרכיב נוסף שדורש התייחסות, ובשנתונים כאלה יכול לסבול מנזילות או בריחות לחץ.

אני מאוד אוהב את הפורסטר, לדעתי רכב מושלם עבור משפחה מטיילת.

עם זאת, אני חושב שהטורבו מתאים רק למעטים. הרוב יסתפקו ויפיקו הנאה מרובה יותר מהאטמוספרי.

עם כל חיבתי הרבה לפורסטר, אני עדיין בדעה שעדיף לחפש רכב בשנתון גבוה יותר וק"מ נמוך יותר, גם אם אין לו יכולת שטח (וממילא זה לא פרמטר שהצגת ברשימת הדרישות שלך).

פורסם

לרדת בשנתון מ2001 ל2000 זה לא הבדל כזה גדול. יכול להיות שהרכב משנת 2000 יהיה שמור יותר.

לגבי הטורבו, אתן ליותר מומחים ממני לענות.

SUBARU FORESTER SH

ALFA ROMEO 156 TS2.0

פורסם
לרדת בשנתון מ2001 ל2000 זה לא הבדל כזה גדול. יכול להיות שהרכב משנת 2000 יהיה שמור יותר.

לגבי הטורבו, אתן ליותר מומחים ממני לענות.

הבנתי, אני מתכנן להיכנס איתה לת"א לבדוק אצל מכונאי שאני סומך עליו, אז אנסה לראות אותה באותה הזדמנות.

תודה!

אתה כל הזמן שואל כמה המנוע אמור לעשות ולא מקבל תשובה, כי אין תשובה.

אין נתון שאומר מה אורך חיי המנוע המוצהר. זה יכול להיות 150K ק"מ, זה יכול להיות 300K וגם 600K.

בשנתונים האלה אין הבדל במנוע בין האטמוספרי לטורבו. זה אותו מנוע (בשינויי קדח נדרשים).

ההבדל הוא כמובן הטורבו.

הטורבו הוא מרכיב נוסף שדורש התייחסות, ובשנתונים כאלה יכול לסבול מנזילות או בריחות לחץ.

אני מאוד אוהב את הפורסטר, לדעתי רכב מושלם עבור משפחה מטיילת.

עם זאת, אני חושב שהטורבו מתאים רק למעטים. הרוב יסתפקו ויפיקו הנאה מרובה יותר מהאטמוספרי.

עם כל חיבתי הרבה לפורסטר, אני עדיין בדעה שעדיף לחפש רכב בשנתון גבוה יותר וק"מ נמוך יותר, גם אם אין לו יכולת שטח (וממילא זה לא פרמטר שהצגת ברשימת הדרישות שלך).

גם טוב לדעת.. אני כבר הבנתי שאף אחד לא באמת יודע והכל זה תחושה אישית והרבה הימור של רולטה לא משנה איזה אוטו אקח.

כל עוד הפורסטר (בכללי) זה לא בור ללא תחתית בעלויות, אני חושב שאין לי סיבה מספיק טובה לרדת מהנושא, ולבזב עוד ימים יקרים וזמן על חיפושים.. תמיד יימצא מישהו שיגיד שיש החלטה טובה יותר, ואין לזה סוף.

לכן אני לא אנסה להגיע להחלטה דטרמיניסטית, אלא בחירה רגשית יותר, כל עוד היא לא בחירה "רעה", אפילו אם היא לא "הכי טובה" ו/או "הכי נכונה".

משהו שלמדתי במבוא לתורת המשחקים :)

אז, בכללי אתה יכול להגיד שההחלטה ללכת על זו, היא לא טעות פטאלית? אולי לא הכי נכונה, אבל סבירה שאפשר לחיות איתה?

פורסם

בחירה רגשית זה הדבר הנכון. אני בעד!!

השכל לעיתים מסרס את קבלת ההחלטות והופך את החיים שלנו לאפורים.

מבחינה רגשית, לי באופן אישי יש חיבור לפורסטר, ואני מבין שגם לך.

מדובר ברכב שיודע לעשות המון ולא משויץ על זה ברבים. צניעות עם המון יכולת. בלי שואו-אופ מיותר.

מסוג הרכבים שמקרינים המון בטחון עצמי, ללא התלהמות.

גם הפורסטר החדש, על אף שטפח והפך מצועצע מתמיד, מצליח לשמור על ארשת עניינית.

מבחינה שכלית, הפורסטר הוא רכב מעולה למשפחה. קשה למצוא מבחן דרכים שאמר אחרת. יש לו את כל היתרונות של ג'יפון (עבירות גבוהה), עם כל היתרונות של רכב משפחתי (שדה ראיה מצוין, יציבות, בטיחות אקטיבית) בלי לסבול מהחסרונות של רכב שטח (שדה ראיה מצוין לאחור, כניסה ויציאה מהרכב בצורה נוחה).

הפורסטר יעניק לך אמינות גבוהה (רכב פשוט מכנית) ועלויות טיפולים ממוצעות (הטיפולים בסובארו כבר מזמן לא זולים, אבל לא יקרים משמעותית מהממוצע).

מבחינת סחירות, הפורסטר הוא כנראה אחד הרכבים הסחירים ביותר של סובארו היום. רובם נמכרים במחירון ולעיתים אף מעל מחירון.

לפורסטר יש קהל שבוי כמעט. אדם שהיה בבעלותו פורסטר כנראה יחליף לעוד פורסטר ועוד פורסטר.

עם כל זאת, הפורסטר שאתה מחפש הוא כבר בן 12-13.

אלה הפורסטרים מהדור הראשון. על חלקם עבר לא מעט. בין אם זה טיולי שטח תובעניים או שלושה ילדים אגרסיביים במיוחד במושב האחורי, שווה לבדוק כל רכב בשבע עיניים.

צפה לריפודי מושבים מלוכלכים, פלסטיקה רופפת ורועשת, ריפודי גג מוכתמים או פגועים, תקלות חשמל קלות (מנועים בחלונות או במראות).

מבחינה מכנית בדוק את תחתית המרכב לפגיעות ומעיכות, בלאי מואץ של ציריות, פגיעות במערכת הפליטה ונזילות מהדפרציאל האחורי או המרכזי.

המנוע אמין מאוד, וכנראה שתיבת ההילוכים תמות לפניו.

בדוק שבעת נסיעה אין רעידות בהגה או נקישות והחלקות מוזרות בהילוכים.

לפורסטר אין שום "מחלה" ידועה. אבל כמו עם כל רכב, התנהגות אגרסיבית תגרום לבלאי גדול בדפרציאלים, ציריות, תיבת הילוכים והיגוי.

עצה אחרונה בלי קשר לפורסטר:

אני מאמין שהאדם יכול לספר המון על הרכב, הרבה יותר ממה שמכון הבדיקה ידע להגיד. האישיות שלו, ההתנהגות שלו (גם בדברים קטנים, כמו עמידה בזמנים והופעה חיצונית) ואופן הדיבור שלו יכולים להסגיר הרבה על האישיות שלו, ובהכרח על איך שהוא התייחס לרכב.

עם זאת, רכב בן 13 עבר כנראה 3-4 ידיים, ואין סיכוי שהבעלים האחרונים ידעו מי היו הבעלים הראשונים.

פשוט גש לעניין עם שכל ישר, עיניים פקוחות, ובלי לחץ.

פורסם
בחירה רגשית זה הדבר הנכון. אני בעד!!

השכל לעיתים מסרס את קבלת ההחלטות והופך את החיים שלנו לאפורים.

מבחינה רגשית, לי באופן אישי יש חיבור לפורסטר, ואני מבין שגם לך.

מדובר ברכב שיודע לעשות המון ולא משויץ על זה ברבים. צניעות עם המון יכולת. בלי שואו-אופ מיותר.

מסוג הרכבים שמקרינים המון בטחון עצמי, ללא התלהמות.

גם הפורסטר החדש, על אף שטפח והפך מצועצע מתמיד, מצליח לשמור על ארשת עניינית.

מבחינה שכלית, הפורסטר הוא רכב מעולה למשפחה. קשה למצוא מבחן דרכים שאמר אחרת. יש לו את כל היתרונות של ג'יפון (עבירות גבוהה), עם כל היתרונות של רכב משפחתי (שדה ראיה מצוין, יציבות, בטיחות אקטיבית) בלי לסבול מהחסרונות של רכב שטח (שדה ראיה מצוין לאחור, כניסה ויציאה מהרכב בצורה נוחה).

הפורסטר יעניק לך אמינות גבוהה (רכב פשוט מכנית) ועלויות טיפולים ממוצעות (הטיפולים בסובארו כבר מזמן לא זולים, אבל לא יקרים משמעותית מהממוצע).

מבחינת סחירות, הפורסטר הוא כנראה אחד הרכבים הסחירים ביותר של סובארו היום. רובם נמכרים במחירון ולעיתים אף מעל מחירון.

לפורסטר יש קהל שבוי כמעט. אדם שהיה בבעלותו פורסטר כנראה יחליף לעוד פורסטר ועוד פורסטר.

עם כל זאת, הפורסטר שאתה מחפש הוא כבר בן 12-13.

אלה הפורסטרים מהדור הראשון. על חלקם עבר לא מעט. בין אם זה טיולי שטח תובעניים או שלושה ילדים אגרסיביים במיוחד במושב האחורי, שווה לבדוק כל רכב בשבע עיניים.

צפה לריפודי מושבים מלוכלכים, פלסטיקה רופפת ורועשת, ריפודי גג מוכתמים או פגועים, תקלות חשמל קלות (מנועים בחלונות או במראות).

מבחינה מכנית בדוק את תחתית המרכב לפגיעות ומעיכות, בלאי מואץ של ציריות, פגיעות במערכת הפליטה ונזילות מהדפרציאל האחורי או המרכזי.

המנוע אמין מאוד, וכנראה שתיבת ההילוכים תמות לפניו.

בדוק שבעת נסיעה אין רעידות בהגה או נקישות והחלקות מוזרות בהילוכים.

לפורסטר אין שום "מחלה" ידועה. אבל כמו עם כל רכב, התנהגות אגרסיבית תגרום לבלאי גדול בדפרציאלים, ציריות, תיבת הילוכים והיגוי.

עצה אחרונה בלי קשר לפורסטר:

אני מאמין שהאדם יכול לספר המון על הרכב, הרבה יותר ממה שמכון הבדיקה ידע להגיד. האישיות שלו, ההתנהגות שלו (גם בדברים קטנים, כמו עמידה בזמנים והופעה חיצונית) ואופן הדיבור שלו יכולים להסגיר הרבה על האישיות שלו, ובהכרח על איך שהוא התייחס לרכב.

עם זאת, רכב בן 13 עבר כנראה 3-4 ידיים, ואין סיכוי שהבעלים האחרונים ידעו מי היו הבעלים הראשונים.

פשוט גש לעניין עם שכל ישר, עיניים פקוחות, ובלי לחץ.

תודה!

הרכב הוא יד שנייה בלבד, בעלים אחרונים החזיק בו חמש שנים (אשתו נהגה), ובזמן האחרון בעיקר עומד מתת לעץ ורואים שלא בשימוש.

הייתי אתמול במוסך הקבוע שלי, בדקו אותו בשבע עיניים (מכנית), ונתנו רשימת תיקונים בכ 6 אלף ש"ח שכוללת:

-מסרק הגה שנוזל

-מוטות מייצב

-רפידות קדמיות

-צלחות קדמיות

-תותבים למשולשים קדמי

-קורוזיה בחיבורי מע' קירור

-תומך גל הנעה

בנוסף לזה אני צריך להוסיף לו הורדה על מצבר שכמעט מת (כ 600 שח לפי מה שאני מבין), וזוג צמיגים ישנים.

אם יסכים להוריד את כל זה, וההיסטוריה בסובארו אכן מלאה כפי שטוען, אמרו לי ללכת על זה שהאוטו בסדר.

מה שכן ההגה רועד בכ 100 קמש, יש חופש בהגה וצריך כיוון פרונט, אבל לפי מה שהבנתי הרשימה לעיל תסדר את כל אלו נכון?

אגב כמה אמור לעלות כיוון פרונט לרכב כזה? שאוריד במחיר היום בהתאם.

פורסם

ואגב שאלה נוספת שלא ממש מצאתי תשובה ושכחתי לשאול במוסך: לטורבו הזה אפשר לשים מערכת גז? מומלץ?

אם כן, חשבתי לחכות חודש, לראות שלא צצות בעיות לפני שמוסיפים משהו כזה גדול למנוע...

פורסם

אין לי מושג לגבי עלויות לכיוון פרונט.

הגה רועד מעיד על בעיה, פוגע ביציבות וגורם לבלאי צמיגים גדול. לכן חייבים לטפל בזה (תוודא שכיוון פרונט אכן פותר את הבעיה ולא מדובר במשהו חמור יותר).

כך או כך, שקלל בהורדת המחיר לא רק את עלות החלקים והעבודה, אלא גם את עלות הזמן שלך.

לגבי הגז, לא ראיתי רכבי טורבו עם מערכות גז. אני לא יודע אם זה כי אי אפשר טכנית, או בגלל שפשוט לא ראיתי כאלה.

כך או כך, קח בחשבון שמיכל הגז סוגר לך את רוב תא המטען. וזה חסרון גדול ברכב שאמור לשרת משפחה.

פורסם

קח בחשבון שבפורסטר רצויי להחליף 4 צמיגים ביחד ולא רק זוג. זה קשור בעיקר למערכת ההנעה הכפולה הקבועה.

לגבי הסבה לגז, עד כמה שידוע לי לא עושים למנוע טורבו.

SUBARU FORESTER SH

ALFA ROMEO 156 TS2.0

פורסם
קח בחשבון שבפורסטר רצויי להחליף 4 צמיגים ביחד ולא רק זוג. זה קשור בעיקר למערכת ההנעה הכפולה הקבועה.

לגבי הסבה לגז, עד כמה שידוע לי לא עושים למנוע טורבו.

מוזר, כי עכשיו שהתפניתי מעט, הרצתי חיפוש בנושא, וזה הדבר הראשון שעולה לי:

http://www.lpgforum.co.uk/viewtopic.php?f=27&t=12050

אין לי מושג לגבי עלויות לכיוון פרונט.

הגה רועד מעיד על בעיה, פוגע ביציבות וגורם לבלאי צמיגים גדול. לכן חייבים לטפל בזה (תוודא שכיוון פרונט אכן פותר את הבעיה ולא מדובר במשהו חמור יותר).

כך או כך, שקלל בהורדת המחיר לא רק את עלות החלקים והעבודה, אלא גם את עלות הזמן שלך.

לגבי הגז, לא ראיתי רכבי טורבו עם מערכות גז. אני לא יודע אם זה כי אי אפשר טכנית, או בגלל שפשוט לא ראיתי כאלה.

כך או כך, קח בחשבון שמיכל הגז סוגר לך את רוב תא המטען. וזה חסרון גדול ברכב שאמור לשרת משפחה.

אכן אטפל בזה, ואפשר להכניס את המיכל במקום הגלגל הרזרבי, ואת הגלגל לקשור לגג בצורה כלשהי.. מקסימום חיסכון במקום 8)

פורסם

טוב, ביום שישי הוצאתי את ההיסטוריה של הרכב בסובארו.

מעט מפחיד אותי - 11 דפים של היסטוריה! מ 2002.

האם זה סביר, לגיל של הרכב? או שמא זה מעיד על רכב "לימון" שאסור לקחת?

במקרה של לימון, אני אוותר עליה, למרות שדי נמאס לי ללכת ברגל כבר....

למרות שנראה שהבעלים בכלל לא להוט למכור - דחה המשך העניין מיום שישי ליום ראשון.

ההיסטוריה:

https://www.dropbox.com/s/u5klr5nul8itswy/Forester.History.pdf

אגב רועי, האם אתה יכול להסביר לי למה מומלץ להחליף את כל ה 4 צמיגים בבת אחת, ברכב 4X4?

פורסם

לגבי הצמיגים תקרא כאן:

http://www.carsforum.co.il/vb/showthread.php?p=2061948#post2061948

יש הסברים מפורטים.

לגבי ההיסטוריה, זה נדיר לראות רכב משנתון כזה שיש לו היסטוריה מתועדת ממוסך יבואן! מעבר לזה, כמות הדפים בהיסטוריה סבירה ל12 שנים. באופן עקרוני צריך לעשות טיפול פעם בשנה.

יש שם כמה דברים שצריך לבדוק לעומק כמו תאונות, החלפת מנוע?, ביטול כרית אוויר, וכנראה שפיספסתי עוד כמה דברים. קח את האוטו למוסך סובארו וקבל הסברים על כל סעיף בהיסטוריה.

בהצלחה

SUBARU FORESTER SH

ALFA ROMEO 156 TS2.0

• תוכן חדש...