Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 4641 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

שלום לכולם,

השתחררתי לפני 3 חודשים מצה"ל.

אני אחרי פסיכומטרי ועכשיו אני רק מתלבט מה ללמוד (הנדסת תכנה/מדעי המחשב/הנדסת חשמל) - כן אני יודע שהנדסת חשמל זה לא אותו דבר כמו תכנה ומדעי המחשב אבל אני עדיין לא סגור על מה אני רוצה, יותר נוטה לכיוון התכנה.

אני ידוע שניסיון נחשב מאוד חשוב בכל תחום ההייטק וחוץ מ5 יחידות בבית ספר (פסקל, אפילו לא ג'אוה) וקצת למידה עצמית אין לי יותר מדי ניסיון.

חשבתי אולי בשנה הזאת לנסות להיכנס לאיזו חברת הייטק אפילו בתור מתמחה ללא משכורת כדי אולי לצבור קצת ניסיון ואולי אפילו קשרים על מנת למצוא עבודה בתחום בתור סטודנט לקראת סיום התואר.

1)האם מישהו פה מכיר מקום עבודה שאוכל להיכנס אליו?

2)האם מומלץ לדעתכם? (הייתי בשירות קבע שנה וחצי וצברתי כסף בזמן הזה ולכן אני מעדיף את מה שהצעתי מאשר עבודה בתור מתדלק או כל דבר אחר שהוא רק על מנת לחסוך כסף)

3)האם באמת אין שום יתרון בזמן חיפוש עבודה למהנדסי תכנה על פני בוגרי תואר ראשון במדעי המחשב? כולם (גם אנשים מהתחום) אומרים לי שעדיף מדעי המחשב כיוון שבשנה הרביעית אני יוכל פשוט להתחיל לעבוד ולצבור ניסיון במקום לעשות את הפרויקט שבשנה רביעית של הנדסת תכנה ורק אז לצאת לעבודה אמיתית...

אני אחרי הרבה לבטים ואני מאוד מבקש מאנשים ש"שמעו" "הבינו" וכו' לא לבלבל אותי יותר, רק אם באמת אתם מהתחום או יודעים בוודאות עזרו לי בבקשה.

תודה!

פורסם

אני מתחום החשמל ולפחות בתחום הזה, אין כמעט עבודות שאתה יכול להתקבל אליהן בשלב הזה. כלומר יש, אבל זה בדרך כלל לא משהו שיתרום לך לקורות החיים כמהנדס חשמל לעתיד.

במקרה שלך, אם החלטת שאתה רוצה ללמוד הנדסה או מחשבים יש רק פיתרון אחד -

תעשה פסיכומטרי, תקבל את הציון הכי טוב שאתה יכול. ואז תעשה שוב, ותוציא ציון יותר טוב.

תשלים בגרויות חסרות.

תתקבל להנדסה באוניברסיטה מובילה - אוניברסיטת בן גוריון, תל אביב או טכניון.

אם השלמת כבר את שני השלבים תנצל את השנה שנשארה לך עד תחילת הלימודים כדי לחסוך עוד כסף. אתה צריך לפחות 30 אלף ש"ח לשנה ואתה לא תעבוד במשך שנתיים. אם אתה רוצה לצאת מהבית של ההורים ולשכור דירה, להחזיק רכב ולחיות טוב - תכפיל את הסכום הזה.

מחפש סוזוקי ג'ימני סטיישן 1,600 סמ"ק אוטומט

פורסם

היי, תודה על התגובה.

בקשר לפסיכומטרי ובגרויות כרגע אני מתקבל לבן גוריון שזה גם מה שאני רוצה. אז את השלבים האלו עברתי.

מבחינת חיסכון כמו שאמרתי יש לי חיסכון (לא רק מהקבע) ובלי עין הרע אני אוכל לעמוד בהוצאות כפי שזה נראה.

כמובן שאם אני לא אמצא משהו שיעזור לי יותר קדימה כמו בצבירת ניסיון אז אני אתחיל לעבוד ולא אשב שנה בבית...

תודה!

פורסם

בכל מקרה אם אתה מתקבל לאוניברסיטה אתה תצטרך להפסיק לעבוד בשנה-שנתיים הראשונות לפחות. זאת אומרת, אלא אם לא אכפת לך לקבל ציונים נמוכים יחסית כי השנתיים הראשונות עמוסות מאוד.

כיוון שאין לך ניסיון קודם, ידע קודם או זמן לרכוש ניסיון כזה, שנה כעובד זוטר בחברת הייטק לא תתרום לך הרבה.

אבל, שנה זה מספיק זמן כדי ללמוד לבד לתכנת בשפות חדשות, וזה תמיד טוב. תיקח לך איזה פרויקט קטן, לבנות אתר אינטרנט לעסק של קרוב משפחה או משהו. בחינם, כמובן, רק בשביל ללמוד. ככה גם תפתח את הראש לשפות תכנות חדשות וגם אם תיהיה טוב תיהיה לך אחלה עבודה סטודנטיאלית בהמשך.

פורסם

בקשר לשנתיים הראשונות ועבודה הבנתי שבאמת לא כדאי לשלב אבל כנראה שאני עדיין יוכל להסתדר כלכלית.

האמת שתמיד עניינן אותי עניין פיתוח אפליקציה, התחלתי פעם קצת ועזבתי בגלל הצבא, אולי אני באמת אנסה לפתח אפליקציה בשנה הזו...

תודה על הרעיון! בקשר לעבודה סטודנטיאלית התכוונת לדוגמא בפיתוח אתרים בדוגמא שלך?

עוד שאלה קטנה, האם אתה ממליץ אולי לקחת קורס או שניים באוניברסיטה הפתוחה בינתיים כדי להוריד לחץ בשנה ראשונה? משהו כללי כמו אלגברה...

פורסם

כתבת סיפור ארוך ולא ציינת את הדברים הכי חשובים - מה הכישורים שלך, מה הנסיון ובמה אתה בעצם רוצה להתעסק?

יכול להיות שיש לי משהו להציע לך, אבל בשביל זה צריך לדעת אם אתה מכונאי, אלקטרונאי, חשמלאי או כתב טכני...

פורסם

במקרה הטוב תוכל לקחת שני קורסים בפתוחה, כיוון שסימסטר אחד כבר התחיל. בסימסטר הראשון לא מומלץ לקחת יותר מקורס אחד והשני הוא סימסטר קיץ, קצר יותר. זה בהחלט משהו שיכול לעזור לך בשנה הראשונה, שעמוסה מאוד, אבל לא קריטי.

פיתוח אפליקציה זה גם רעיון טוב כדי להעביר את הזמן ולצבור ניסיון.

אבל אם אתה לא בטוח ב-100% שיש לך משאבים לסגור שנתיים בלימודים בלי לעבוד, אני הייתי מתחיל בלחסוך כסף. זה ממש באסה להתכלב בין עבודת הגשה באלגרה למבחן בפיזיקה, רק כי אין לך גרוש על התחת.

פורסם

מבחינת כישורים וניסיון,

מבחינה לימודית 5 יחידות במחשבים לא יותר מזה.

בן 23 בצבא הייתי במשך שנתיים וחצי קצין מחשב - לא תוכניתן אלא אחראי ברמה של תמיכה, תיקונים, קצת רשתות (בימס גם למי שמכיר) וכו...

מאוד אוהב את כל עניין המחשבים, מתעסק מגיל קטן, חומרה תכנה ובכלל חידושים וכל תחום המחשבים.

אוהב מאוד ללמוד (גם לבד) כל מה שבתחום ולומד מהר.

בקשר ללימודים, נראה לי שבאמת אקח קורס בסמסטר הבא כדי להוריד קצת לחץ משנה א, יש גם את העניין של להתחיל בבן גוריון תואר בפברואר אבל אני לא חושב שזה מה שאני רוצה.

פורסם

הזכרת לי נשכחות עם ה"בימס"... :) גם אני הייתי קצינת מחשב, עבדתי בשנה שאחרי השחרור בתמיכה טכנית בבית תוכנה, ואז למדתי מדעי המחשב. בשנה השניה ללימודים כבר עבדתי במשרה חלקית (הדרכתי חוגי נוער שוחר מדע, זה לא היי טק, אבל זה כסף לא רע), ובשנה האחרונה כבר עבדתי במשרה מלאה ב-QA, במקום שאיפשר לסטודנטים לעבוד מהצהריים עד הלילה.

לגבי ההתלבטות בין מדעי המחשב להנדסת תוכנה: מבחינה תעסוקתית, אני לא מכירה מקומות שבהם יש חשיבות מיוחדת לאחד משני התארים האלה. שניהם מועילים באותה מידה לכניסה לעולם הפיתוח. לכן, לטעמי, תואר במדעי המחשב עדיף מהבחינה הפרקטית- גם פחות זמן ללמוד (כניסה מהירה יותר לשוק העבודה), וגם פחות מקצועות הנדסיים כמו פיזיקה ומעבדות למיניהם.

אולי יהיו פה כאלה שיתקנו אותי, ואשמח לשמוע וללמוד.

לגבי עבודה בתחום לפני הלימודים: לא רלוונטי. משרות סבירות בתחום לא מתחילות לפני שתסיים לפחות שנת לימודים אחת עם גליון ציונים משביע רצון, וגם זה המינימום שבמינימום. עדיף לנצל את הזמן ללמידה עצמית, ולעבודה שלפחות תכסה לך את ההוצאות בזמן ההמתנה לתחילת הלימודים, ופחות משנה באיזה תחום.

בהצלחה!

מתניידת בפג'ו 206 1.4 ידנית שנת 2004 ( 1 2 3 4 5 )

פורסם

בתור תוכניתן ומנהל פיתוח, אני ממליץ לך לעבוד במקצוע שצברת בו נסיון בצבא, ליצור קשרים בעולם הפיתוח ולראות איך אתה מתקדם משם לתכנות. לצערי ומנסיון, תואר לא מקנה יכולות פיתוח.

פורסם

היי תודה לכולם,

אז כנראה שאני באמת אלך עם מדעי המחשב ולא הנדסת תכנה לפי הבירורים האחרונים שלי.

אני אמשיך קצת לחפש עבודה בתחום התכנות כדי לצבור ניסיון אך אם לא אמצא אולי באמת אמצא עבודה בהלפדסק או משהו בסגנון...

תודה!

• תוכן חדש...