Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

לעזוב לימודי הנדסה להייטק?

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 4618 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

שלום לכולם,

רציתי לשתף אתכם בהחלטה גורלית שאני עומד לפניה.

השתחררתי לא מזמן, ומיד התחלתי לימודי הנדסת חשמל במכללה (ולא אוניברסיטה) ידועה, ואני בתחילת התואר.

כעת באה בפני הצעה ממשרת הייטק, שכר של 11 + רכב. מה אתם הייתם עושים?

אין אפשרות לשלב לימודי ערב (ממה שאני מכיר, מישהו מכיר משהו נוסף?)

:?:

פורסם

זה תלוי, אתה צריך לפרט יותר במה מדובר.

שים לב שמכללה, לרוב, היא לא המקפצה הכי טובה להייטק, ויכול להיות ש-4 שנים כעובד בחברה יתנו לך מקפצה טובה יותר לעבודה הבאה שלך מאשר 4 שנים של לימודים. מצד שני, במקרים רבים אם אין לך תואר אז יש גבול לאן תוכל להגיע, כי יש עבודות שפשוט לא תעבור בהן את הסינון הראשוני. ומעבר לכך התואר הוא לא רק פיסת נייר אלא אתה באמת אמור ללמוד ממנו משהו...

לכן, טוב תעשה אם תגיד באיזו עבודה מדובר ואיך אתה רואה אפשרויות קידום ממנה.

רוני

BMW 325i E46

שלום, רוכב.

נא לא לבקש ממני גישה לאוף טופיק

פורסם

התשובה של רוני מדוייקת.

נסיון שווה בשוק העבודה לא פחות, ואולי הרבה יותר מתואר של מכללה. עם תואר של מכללה (או בלי תואר בכלל) אתה מאוד מוגבל בהתקדמות שלך - הסיכוי שלך הוא להתקדם דרך העבודה.

:turn-l:
פורסם

תואר אינו רק תואר הוא גם מסלול עבודה לחיים.

באיזה מקצוע תכננת לעבוד לאחר הלימודים ?

האם יש קשר בין המקצוע המתוכנן למקצוע שמצאת בו משרה ?

פורסם

תלוי בניסיון שלך ובמה בדיוק המשרה.

ככלל, בתחום ההיטק ניסיון שווה יותר מתואר. מצד שני אם יש לך ניסיון שכבר היום מאפשר לך להתקבל לעבודה אז התואר רק יוסיף. משכורת של 11 + רכב מן הסתם זה לא משרת פיתוח ולכן תשאל את עצמך האם התפקיד הזה שווה לך כסף מעצם הניסיון שתרכוש בו. אם התשובה היא לא ולצד זה יש לך ניסיון שממילא יאפשר לך להשיג משרה לא פחות טובה בעתיד לא בטוח שהייתי מהר לעזוב את הלימודים.

לימודים לכשעצמם (בפרט במכללות) מוסיפים כשיש לצד זה ניסיון כלשהו.

פורסם

ללא תואר אתה תוך שנים בודדות תעמוד במקום כאשר בעלי התואר יוכלו להתקדם ולעקוף אותך גם בשכר וגם בתפקיד.

אני במקומך הייתי ממשיך ללמוד כמעט בכל מחיר!

הלימודים זו השקעה לטווח ארוך.

תמיד תחשוב קדימה..

אצלי באוטו, יש חצי סיבוב...ששומעים רדיו בלי המצבר.

• תוכן חדש...