Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 4640 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

היי,

אשמח לשמוע קצת חוות דעות בעניין שכן אני מתלבט ביני לבין עצמי לבין אישתי כבר חודש בערך :-)

רק אומר שכיום אני נוסע על שירוקו 160 וחשוב לי לשמור כמה יותר על רמה של איכות גימור בשילוב של הרגשה

ספורטיבית ( ובכוונה אני לא אומר ספורטיבי).

אם יש לכם הצעות אחרות בטווח המחירים הזה אשמח לשמוע.

המאפיינים כאמור:

1. הרגשה ספורטיבית.

2. איכות גימור.

3. חמש דלתות.

4. גיר אוטומטי.

תודה,

אורן

VW scirocco , 1.4 TSI

פורסם

לדעתי מעט מוד אנשים(אם בכלל) יוכלו לתת לך תשובה מדויקת לשאלה. מאזדה 3 מנוע 2 ליטר אין בכלל בארץ, סיאט לאון 1.8 ליטר יש אולי אחת ומעטים נהגו עליה.

אני נהגתי בגרסאות הבסיס של שני הרכבים הללו (לאון 1.2 ליטר, מאזדה 1.5 ליטר) ואנסה לענות לך על סמך זה -

1. הרגשה ספורטיבית: למאזדה יש התנהגות כביש ״תזזיתית״ יותר ותא נוסעים בעיצוב ספורטיבי יותר. ידית בלם היד יושבת קרוב, הכל מרגיש ״קרבי״ והתצוגה העילית מזכירה ממש מטוסי קרב. גם מבחינת נהיגה, הלאון הרבה יותר בוגרת ופחות מהנה במובן הקלאסי. המאזדה מרגישה יותר שובבה.

2. איכות גימור: מצוינת בשני הרכבים.

3. חמש דלתות: לא יודע, נהגתי במאזדה 4 דלתות. בכל מקרה לשני הרכבים יש אכן 5 דלתות :lol:

4. גיר אוטומטי: יחסית לגיר אוטומטי רגיל, למאזדה יש גיר מצוין. הוא מהיר מאוד, מוריד הילוכים בזמן ולא בועט. בקיצור, גיר יפאני טיפוסי כמו שאתה מצפה למצוא. בסיאט יש את ה-DSG החדש. הוא נהדר יחסית לגיר רובוטי וב-99 אחוז מהמקרים הוא מרגיש כמו גיר אוטומטי לחלוטין. אבל עדיין יש לו מוזריות משלו, בעיקר בנסיעה עירונית.

מחפש סוזוקי ג'ימני סטיישן 1,600 סמ"ק אוטומט

פורסם

אמנם לא נהגתי,אבל על פניו המאזדה מציעה חבילה/תמורה טובה מאד,לפחות נסיעת מבחן היא שווה.

הלאון חדשה לגמרי,מאד לא אהבתי את התא נוסעים,כל השאר בהחלט נראה טוב.

פורסם

היי,

1. ביצעתי נסיעת מבחן על הלאון 1.8 ומאוד נהנתי מנהסיעה והנוחות (יחסית ל 18 אינצ') - פתחתי הזמנה על לאון בימי ה"מבצעים" של צ'מפיון.

2. כמו כן ביצעתי נסיעת מבחן על המאדה 5 דלתות -מנוע 1.5 ,

אז המנוע מרגיש מאוד עצל ומרגישים שהרכב רוצה יותר סוסים.

הגיר עובד יחסית טוב לאוטומטי רגיל וגם נוחות הנסיעה בסדר עם ה 18 אינצ'.

הגג מרגיש מאוד נמוך ליושבים מאחור למרות שזה לא כל כך מטריד אותי.

המאזדה על הכביש יוצאת 144(לא כולל מיגון) , הלאון שירינתי בקצת פחות מ 160 על הכביש(כולל מיגון),

כך שיש הבדל של 15K בינהן.

עדיין בדילמה.

VW scirocco , 1.4 TSI

פורסם

אין מה להשוות את הביצועים, הלאון 1.8 טורבו מציגה ביצועים כמעט זהים לגולף gti דור 6 לפני הנוכחי, פשוט חיה רעה. המאזדה מציעה ביצועים פושרים בהרבה ולאור כך שמדובר גם במנוע אטמוספרי לא מוגדש, פער הביצועים בפועל יהיה גדול יותר מהפרש הביצועים התיאורטי.

הפרש המחיר על כן מוצדק ביותר ואולם סיאט יוצאים באופן מסורתי במבצעי מכירות אגרסיביים מתמשכים ולכן צפה שהדבר יקרה גם לדגם ה- 1.8. לרכוש רכב כזה במחיר מחירון זאת פשוט שטות, אלא אם כן מאד בוער לך לרכוש רכב באופן מיידי. 

בתאריך 12.1.2025 בשעה 14:51, Shmelov כתב:

בשורה התחתונה כנראה שגם אתה תקנה טסלה בשלב מסוים ותתאהב.

כרגע אתה משחק אותה קשה להשגה אבל ככה זה בתחילת כל קשר טוב וארוך טווח.

פורסם

אין ספק שהלאון היא בחירה טובה יותר.

גם אני ביצעתי נסיעת מבחן על הלאון ונהנתי מכל רגע.

חייב לציין שלא בדקתי אפילו את המאזדה עקב ביצועים נמוכים. אני מחפש רכב חזק.

נוהג על: Leon SC FR 1.8 TSI צבע לבן

לשעבר: SEAT IBIZA 1.2TSI SC

פורסם

מבחינת ביצועים בקו ישר, אין ספק שהלאון תהיה טובה יותר, בכל מצב.

אם היא בחירה טובה יותר? זה רק אתה יכול להחליט, לפי הדרישות שלך. אם אתה מגיע משירוקו 160, המאזדה תהיה בשבילך עגלה יחסית ובשביל לסחוט ביצועים טובים ממנה תצטרך לעשות את זה בסל"ד שאני לא בטוח שהלאון מגיעה אליו. גם בטוח שלא ממש תצטרך להגיע לשם בלאון כי המומנט שלה אדיר בזכות מנוע הטורבו. המאזדה חלשה יותר, אבל תהיה מהנה יותר בפיתולים ומשחקי אחיזה.

לגבי שאר הדברים, Tzvika-Pick ענה לך בצורה הכי טובה.

מעבר לביצועים, התמורה למחיר במאזדה נראית לי גבוהה יותר. אם אתה יכול לחכות עד שה-3 עם המנוע הגדול תגיע, אני מציע לך להמתין ולערוך עליה נסיעת מבחן. בינתיים אולי הלאון עד אז תצא במבצעים כמו שצ'מפיון אוהבים...

פורסם
מבחינת ביצועים בקו ישר, אין ספק שהלאון תהיה טובה יותר, בכל מצב.

אם היא בחירה טובה יותר? זה רק אתה יכול להחליט, לפי הדרישות שלך. אם אתה מגיע משירוקו 160, המאזדה תהיה בשבילך עגלה יחסית ובשביל לסחוט ביצועים טובים ממנה תצטרך לעשות את זה בסל"ד שאני לא בטוח שהלאון מגיעה אליו. גם בטוח שלא ממש תצטרך להגיע לשם בלאון כי המומנט שלה אדיר בזכות מנוע הטורבו. המאזדה חלשה יותר, אבל תהיה מהנה יותר בפיתולים ומשחקי אחיזה.

לגבי שאר הדברים, Tzvika-Pick ענה לך בצורה הכי טובה.

מעבר לביצועים, התמורה למחיר במאזדה נראית לי גבוהה יותר. אם אתה יכול לחכות עד שה-3 עם המנוע הגדול תגיע, אני מציע לך להמתין ולערוך עליה נסיעת מבחן. בינתיים אולי הלאון עד אז תצא במבצעים כמו שצ'מפיון אוהבים...

נראה שכולם פה בסרט שגם הפעם סיאט תשחוט מחיר ללאון 1.8 ממש בקרוב.

אתם טועים ומטעים.

אין סיבה ולא אחת אפילו לסיאט להוריד את מחיר ה-1.8.

הפעם יש להם פתרונות מלאים, בניגוד לעבר, עם הלאון 1.2 dsg ובקרוב תגיע גם ה-1.4 משודכת לתיבה הנפלאה. בנוסף יש להם את הטולדו.

אין יותר מבצעי בלאגן או כל דבר אחר. מקסימום הנחת סגירה של אלף אלפיים בכדי לסגור לקוח.

פורסם

העובדה שאצל סיאט יש מגוון מנועים, תיבות הילוכים וגימורים לאותו מרכב, עדיין אינה פותרת את ענין פער המחיר הגבוה שבין הדגמים השונים. די לראות בהשוואה את הפערים אצל מזדה או פורד, בכדי להבין שהשאלה מי חי בסרט וגם באיזה, עדיין פתוחה.

פורסם
הפעם יש להם פתרונות מלאים, בניגוד לעבר, עם הלאון 1.2 dsg ובקרוב תגיע גם ה-1.4 משודכת לתיבה הנפלאה.

ממש אחד מפלאי עולם התיבה הזאת.

ולכן אתן לו בכל הכבוד את הזכות להרצות לי על מחזיקי כוסות וגגות שמש, לא יותר מזה.

ZOOM-ZOOM

פורסם

אין סיבה ולא אחת אפילו לסיאט להוריד את מחיר ה-1.8.

יש סיבה - היא נקראת לאון קופרה.

לדעתי כשהקופרה תגיע מחירי ה-1.8 ירדו כי היא תיפול בין הכסאות. זו דעתי.

בניגוד לעבר, עם הלאון 1.2 dsg ובקרוב תגיע גם ה-1.4 משודכת לתיבה הנפלאה.

כמו שומאכר, אני מקווה שאתה ציני...

פורסם
יש סיבה - היא נקראת לאון קופרה.

לדעתי כשהקופרה תגיע מחירי ה-1.8 ירדו כי היא תיפול בין הכסאות. זו דעתי.

כמו שומאכר, אני מקווה שאתה ציני...

לחיות בסרט מבחינתי זה לחשוב שכמו בעבר הלאון 1.8 תימכר ב-119K.

מה נראה לכם, שאת ה-1.2 ימכרו ב-80 ?

גם אני משוכנע שיהיו מבצעים, אבל ממש לא כמו בעבר.

בנוגע לשומאכר, האמת כן, קצת ציני אבל גם רציני.

יש לי 3 רכבים עם DSG, לא מחליף אותם בעד אף מתחרה.

פורסם

לא סתם זרקתי לאויר את מה שכתבתי, פשוט גם אני בעלים של רכב עם תיבה דומה לזו שאצלך (אצלי היא נקראת DCT), ולא מעט אומרים שהיא מתפקדת טוב יותר ביום יום מה-DSG7, ועדיין בפקקים היא לא מושלמת ובמצב רגיל היא לא הכי זריזה בעולם, פרט למצב ספורט (אבל המעבר מאוטומט רגיל לרכב עם גיר כפול מצמדים בהחלט מדהים). מצד שני בנהיגה ספורטיבית אתה שוכח מכל החסרונות והגיר פשוט תענוג :-)

ולכן אתן לו בכל הכבוד את הזכות להרצות לי על מחזיקי כוסות וגגות שמש, לא יותר מזה.

ZOOM-ZOOM

פורסם
לא סתם זרקתי לאויר את מה שכתבתי, פשוט גם אני בעלים של רכב עם תיבה דומה לזו שאצלך (אצלי היא נקראת DCT), ולא מעט אומרים שהיא מתפקדת טוב יותר ביום יום מה-DSG7, ועדיין בפקקים היא לא מושלמת ובמצב רגיל היא לא הכי זריזה בעולם, פרט למצב ספורט (אבל המעבר מאוטומט רגיל לרכב עם גיר כפול מצמדים בהחלט מדהים). מצד שני בנהיגה ספורטיבית אתה שוכח מכל החסרונות והגיר פשוט תענוג :-)

תראה, אני אחד שלוחץ. בדרך כלל נוהג ספורטיבי יותר. אני באמת אוהב את ה-DSG.

אני משוכנע שהלאון החדשה תספק לי את החוויה הרצויה. :twisted:

יתכן שבנסיעות רגועות יותר זה שונה, יצא לי לנהוג בפקקים ואף פעם לא הרגשתי משהו שמפריע לי בגיר או בהחלפת הילוכים.

• תוכן חדש...