Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 4657 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

• תגובות 86
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

תמונות שפורסמו בשרשור

פורסם
אולי סגרו. אבל לפני שנה הם עוד היו שם.

כן, ידוע (כי לפני שנה הוצאתי שם אי אלו אלפי שקלים). סגרו, עכשיו יש רק את זו בשבזי.

למכירה פנסים קדמיים מקוריים חדשים לGTI MKV

My grandfather rode a camel, my father rode a camel, I drive a Mercedes, my son drives a Land Rover, his son will drive a Land Rover, but his son will ride a camel -

Rashid bin Saeed Al Maktoum

פורסם

מכיוון שאני לא מבין בזה כלום והמחיר של סכין כזאת נראה לי מטורף: האם באמת יש יתרון משמעותי על פני סכין שעולה רבע? או שזה כמו היי-אנד אודיו - תשקיע פי 4 ותקבל משהו שנותן 5-10 אחוזים יותר.

BMW 325i E46

שלום, רוכב.

נא לא לבקש ממני גישה לאוף טופיק

פורסם

אני לא יודע לגבי עלות מול תועלת (כרגע, אחרי מה שעשו לסכין שלי היא מביאה אפס תועלת אז היחס הוא מינוס אינסוף) אבל בהתחשב בהיקף השימוש שלי בסכין שף (כל יום, כמה פעמים ביום) הוצאה של כמה מאות (רבות) של שקלים היא סבירה לגמרי.

גם לא מדובר בסט סכינים או משהו, ל99% מהשימוש מספיקה סכין שף אחת. וזה אמור להחזיק עשורים.

למכירה פנסים קדמיים מקוריים חדשים לGTI MKV

My grandfather rode a camel, my father rode a camel, I drive a Mercedes, my son drives a Land Rover, his son will drive a Land Rover, but his son will ride a camel -

Rashid bin Saeed Al Maktoum

פורסם
מכיוון שאני לא מבין בזה כלום והמחיר של סכין כזאת נראה לי מטורף: האם באמת יש יתרון משמעותי על פני סכין שעולה רבע? או שזה כמו היי-אנד אודיו - תשקיע פי 4 ותקבל משהו שנותן 5-10 אחוזים יותר.

האם באמת יש יתרון משמעותי על פני רכב שעולה רבע?

זה מבחינתי אותה שאלה ...

פורסם

האמת גם כשהשחזתי את הגלובלים שלי בלובלינסקי לא הייתי 100 אחוז מרוצה. כלומר, הסכינים היו חדות, אבל היה ניתן לקבל תוצאה הרבה יותר טובה. מאז קניתי סט אבני השחזה, התוצאות הרבה יותר טובות.

פורסם

ללובלינסקי יש גם סניף בנהריה, אם זה יותר נח לך, הגעתון 30 אם אני זוכר נכון, חיפושון בגוגל יגלה לך באופן חד משמעי.

ערוץ היוטיוב שלי: BuildiT - DIY Israel.

אם הייתי טוב במתמטיקה, לא הייתי דופק חשבון כל הזמן.

בתאריך 7.5.2025 בשעה 12:58, Night Driver כתב:

ברווז זה עוף ימי. גם מוח של ציפור וגם זיכרון של דג.

פורסם
האם באמת יש יתרון משמעותי על פני רכב שעולה רבע?

זה מבחינתי אותה שאלה ...

באמת? כי לזה התשובה פשוטה. בוא נשחק משחק: נראה אותך מוצא דוגמא (לכל סוג של רכב) שבה אין יתרון משמעותי לרכב שעולה פי 4.

נניח: מזדה 3 מול ב.מ.וו 335 מאובזרת מהתחת, איביזה קופרה מול פורשה בוקסטר...

כמובן שיש מקרי קיצון של מכוניות שלא שוות את מחירן, אבל הכלל מדבר על הבדלים משמעותיים.

לעומת זאת, קח מערכות אודיו היי-אנד ונראה אותך מצדיק (באופן שיהיה ברור למרבית האנשים) קנייה של מערכת ב-40000 שקלים מול מערכת ב-160000 שקלים.

באותו האופן - יש לי סכין מצוין שעלה לי 100 שקלים. האם אחווה תחושת חיתוך עילאית עם סכין שעולה 500?

BMW 325i E46

שלום, רוכב.

נא לא לבקש ממני גישה לאוף טופיק

פורסם

קודם כל תעלה תמונה של הסכין, דבר שני לא ברור איך שלחת - השחיזו בארץ?

דבר שני, סכין חדשה לא הייתי שולח גם ללובינסקי (גם הם הרסו גם לי סכין של צוולינג!)

כן הייתי שולח אליהם סכין לתיקון אם באמת צריך לבנות שם חורפה (היתה לי דכין דריצק שנשברה בפינה והם עשו חורפה מחדש)

אבל לצערי טרם מצאתי בארץ מקום שאוכל להמליץ עליו שישחיז סכינים ויראו כמו עבודה יסודית ורצינית וגם יחתכו משהו (מלבד צליל שמשחיז רק את הסכינים שהוא מוכר)

כבר קנית סכין שאתה אוהב את האחיזה שלך אז מבחינתי אני נגד ההמלצות שנתנו לך לקנות סכין אחרת גם אם מדובר בשון האלילית

זה הזמן שתקנה אבן דו צדדית טובה (6000@1000) ותלמד להשחיז לבד, ככה אני עשיתי והשחזתי ותיקנתי גם את הסכין שהרסו לי.

מאז יש לי סכינים מבריקות וחדות כתער

לתגובה רצינית, ראה את הודעתו של gsi16v.
זה משפט שלא ציפיתי לראות בפורום הזה
פורסם
באמת? כי לזה התשובה פשוטה. בוא נשחק משחק: נראה אותך מוצא דוגמא (לכל סוג של רכב) שבה אין יתרון משמעותי לרכב שעולה פי 4.

נניח: מזדה 3 מול ב.מ.וו 335 מאובזרת מהתחת, איביזה קופרה מול פורשה בוקסטר...

כמובן שיש מקרי קיצון של מכוניות שלא שוות את מחירן, אבל הכלל מדבר על הבדלים משמעותיים.

לעומת זאת, קח מערכות אודיו היי-אנד ונראה אותך מצדיק (באופן שיהיה ברור למרבית האנשים) קנייה של מערכת ב-40000 שקלים מול מערכת ב-160000 שקלים.

באותו האופן - יש לי סכין מצוין שעלה לי 100 שקלים. האם אחווה תחושת חיתוך עילאית עם סכין שעולה 500?

אי אפשר להשוות סכינים למכוניות ושאר ירקות, זה מתחיל בפלדה, ממשיך בתהליך היצור והחיסום, ונגמר בפוליש.

בסופו של דבר סכינים יקרות ואיכותיות יחזיקו יותר זמן, יתקהו לאט יותר, והחיתוך איתן אכן קל יותר. סתם לדוגמה שאתה חותך עוף, סכין שף איכותית תעבור דרך עצם הרבה יותר בקלות.

-עד כמה שעלולים להתעצבן עלי פה, רוב הסכינים של גלובל הן בינוניות ומתקהות מהר יחסית, עדיף ללכת על משהו של shun או kasumi ושאר החברים מיפן.

פורסם

בגדול,בסכינים, כמו בל דבר אתה משלם על מותג. התהליכים של הפלדות משנים עלויות גם. אני יכול להגיג לך חד משמעית - הצווילינג שקניתי לפני 4 שנים ב350~ הייתה צריכה השחזה מקצועית לעיתים תקופות פי כמה (השחזה ביתי על אבן של חברת צווילינג) ושוטל לעומת סכין שנקנתה (חברה עלומת שם בארץ, ידועה יותר באירופה) ב500 בערך כמעט ולא עברה השחזות, למעט שטול מדי שימוש או שניים , שתי הסכינים עבדו קשה במטבחים ביתיים ומסעדות.

ההבדל המהותי בינהן הוא הבדל דרסטי במשקל ובארגונומיית הידית. הסכין של צוויילינג קלה לעומת הגרמנית השנייה, והארגונומיה של הצויילינג עדיפה טיפה. לעומתה הלהב הרחב והכבד יותר בגרמנית התאים יותר לקיצוצים, אבל פחות לטיפול בבשר לדוגמא. הצוויילינג הפתיעה מאוד בפריסה ועבודות חיתוך עדינות יותר. יש המון משתנים בדברים האלו, אבל להגיד שבשביל סכין מפלדת פחמן עם ידית אבוני הייתי משלם פי שתיים עד שלוש ממחיר של סכין מטבח מקצועית ולא מפונפנת? לא. פעם אולי כן, אבל התפכחתי מאז.

הכי רחוק שהייתי משקיע היום זה בסכין כנראה (למעט השון קן אוניון, מעולם לא החקתי סכין טובה ממנה. הארגונומיה שלה לא נתפסת. חבל שהיא עולה 300 דולר ונשארו ממש מעט מהן בחנויות בעולם) יהיו הסכינים האלו:

http://www.dick.de/en/tools_for_chefs_and_butchers.php?warengruppe=607&sprache=EN&hauptgruppe=34

להגיד שהמחיר של 700 ש"ח שווה אותן? קשה לי להגיד שכן. אבל הן נוחות בצורה יוצאת דופן.

-עד כמה שעלולים להתעצבן עלי פה, רוב הסכינים של גלובל הן בינוניות ומתקהות מהר יחסית, עדיף ללכת על משהו של shun או kasumi ושאר החברים מיפן.

א' גלובל בגדול חברה יפנית, העיצובים אירופאים. הלהבי GS שלהם פנומנלים ולא נופלים מלהבים אחרים שעבדתי איתם. פשוט מתוחמרים בצורה מגוכחת הארץ. יתרון מהותי נמצא בתחום הסניטציה שלהם עקב החישול ביחידה אחת.

לא ממש מובנת לי הבחירה של סכינים יפניות על סכינים ארופאיות מעבר ללהב סנטוקו מול להב שף אירופאי, ששם מדובר על העדפה אישית לטכניקת עבודה. קסומי וקאי שון הן לאו דווקא הבחירה ראשונה שלי בלהבים יפניים, בכלל, אני מוצא את הסכינים שלהם פחות נוחות לעבודה ארוכה, אבל פשוט מדור על ארגונומיה שונה לחלוטין. אגב, יש להבים יפניים שאין תחליף, לטעמי בעיר בתחום הדגים, וחלקית בתחום הבשרף שגםאז, כנראה שלטיפול רציני בקיצוב ופירוק, הייתי הולך על להבים של פ.דיק באופן בלעדי. הן מכוערות בצורה מגוכחת, אבל בנויות מדהים למשימה.

Mazda diesel rat in the making

Stay tuned

פורסם

אני אישית היום כיום ובימינו ועד עולם לא הייתי משקיע יותר מ 1XX₪

מוכן להזדכות על כל המותגים ששפכתי עליהם כסף ולהשאר רק עם הסכין סושי הלא ממותגת שיש לי

אמנם הלהב שלה לא קשה כמו הממותגות היקרות והיא דורשת השחזה תכופה אבל היי, זה להב ״רך״ שמצריך ממש חלקיקי זמן עבודה עם אבן והוא חוזר להיות תער מבריק ולא כמו צוילינג/הנקל/דריצק וש׳ות שכל השחזה נגמרת עם יבלות בידיים

לתגובה רצינית, ראה את הודעתו של gsi16v.
זה משפט שלא ציפיתי לראות בפורום הזה

• תוכן חדש...