Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

מרווח סיכה בקאמשפט

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 4647 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

כרגע אני לא יפרט את כל המקרה כי אולי הוא לא רלוונטי לשאלה אך מעוניין לדעת עם זה תקין:

מדובר על ראש מנוע שחזר משיפוץ ונמצא תקין וכשר לשימוש,

לפי ספר הוראות יצרן מרווח סיכה בקאמשפט של האוטו המדובר צריך להיות בין 0.050-0.089 mm.

אני בדקתי עם פלסטיגייג' ומצאתי שהמרווח סיכה כמעט בכולם הוא אפילו פחות מהמינימום של הוראות יצרן בין 0.025-0.020 שזה ב-50% מתחת למינימום של ההוראות יצרן.

האם בעקבות זה יכול להיות בעיות שימון לקאמשפט ונזק?

טויוטה קורולה 95 גיר ידני 0-100, 10.55 שניות. מקום 1 בקטגוריית ג'ימקאנה ג'וניורס(עד גיל 21), מהאירוע לקידום הספורט המוטורי 4 בלטרון

• תגובות 31
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

תמונות שפורסמו בשרשור

פורסם
כרגע אני לא יפרט את כל המקרה כי אולי הוא לא רלוונטי לשאלה אך מעוניין לדעת עם זה תקין:

לפי ספר הוראות יצרן מרווח סיכה בקאמשפט של האוטו המדובר צריך להיות בין 0.050-0.089 mm.

אני בדקתי עם פלסטיגייג' ומצאתי שהמרווח סיכה כמעט בכולם הוא אפילו פחות מהמינימום של הוראות יצרן בין 0.025-0.020 שזה ב-50% מתחת למינימום של ההוראות יצרן.

שלום

אין לי ספק שבכל מקרה הוראות היצרן הן הקובעות, יתכן שהמשפץ לוקח בחשבון שאחרי הרצה קצרה המרוח יגיע למידה הדרושה.

מעניין מה אומר על זה בית המלאכה ששיפץ? אנחנו עובדים עם מיכאל ראשים בתל אביב, אף פעם לא בדקנו ואף פעם לא

היו לנו בעיות עם העבודה שלהם. ועכשו שאני חושב על זה היו ראשים אחרי שיפוץ שהקמשפט לא הסתובב חופשי במיסבים שלו

ובכל זאת לאדווח על בעיות.

פורסם

תודה רבה על התשובה, ואני כעת מחפש תשובה משמעית, העם מרווח סיכה מתחת למינימום של ההוראות יצרן, יכולות לגרום למצב שאין מספיק מקום לשמן להכנס למייסב ויש שחיקה עד מצב שהקאמשפט נתפס?

טויוטה קורולה 95 גיר ידני 0-100, 10.55 שניות. מקום 1 בקטגוריית ג'ימקאנה ג'וניורס(עד גיל 21), מהאירוע לקידום הספורט המוטורי 4 בלטרון

פורסם
תודה רבה על התשובה, ואני כעת מחפש תשובה משמעית, העם מרווח סיכה מתחת למינימום של ההוראות יצרן, יכולות לגרום למצב שאין מספיק מקום לשמן להכנס למייסב ויש שחיקה עד מצב שהקאמשפט נתפס?

באופן תאורטי התשובה היא כן, לכן הייתי רוצה לשמוע מהי תשובת המשפץ

פורסם

אני לא פניתי עדיין למשפץ, אני עשיתי כל על העבודה על המנוע הפרטי של הרכב שלי, ואני בודק אם לא אני אשם בנזק שקרה לפני שאני מאשים את המשפץ.

דיברתי עם חבר מכונאי שהפנה אותי לאותו משפץ, אומר לי שהמשפץ ראשים עושה רק התאמת שסתומים, החלפת גומיות שסתומים ושטח ראש ובדיקה בלחץ, הוא לא חייב לבדוק לי מרווח שימון בקאמשפט האם אמת בדבריו?

פורסם

הכל תלוי מה הבעיה של הראש ואיזה שיפוץ עןשים לו

תקלות של קמשפט מאוד נדירות ולכו המשפצים לא נוגעים בציר שלו שעל ראש המנוע אלא אם כן עושים ליין לאחר התפסות של קמשפט ואז כמובן דואגים שיהיה מרווח שימון תקין לפי הוראות יצרן

פורסם

מי התאים לך מיסבים לאחר חריטה ? האם מדדת את קוטר הצוואר בעזרת מיקרומטר לאחר החריטה ויש לך את המידה ?

איזה כייף לי :)

פורסם

אני יודע אבל אנשים בפורום רגילים לקרוא ל-Plain bearings מיסבים לכן כתבתי מיסבים ולא קסוות או מיסבי החלקה.

ראה הודעות של מוסך אמ הדרך.

איזה כייף לי :)

פורסם

המשפץ אף פעם לא בודק את מרווח הסיכה מהסיבה שלצורך ההרכבה של הראש יש לפרק שוב את גל הזיזים ואז הוא כבר יסגר במוסך.במידה והקאמשאפט מחוזק אתה יכול לפחות לדעת שהוא כיוון את מרווח הכוסית ועשה עבודה כמו שצריך.

פורסם

האם יתכן שבילבת בין הקסוות של הקאמשפטים?

כל קסווה צריכה לחזור בדיוק למקום שממנה פירקת אותה בדיוק באותו כיוון.

בילבול בין הקסוות יוצר בעיות שימון ואף היתפסות הקאמשפט.

פורסם
המשפץ אף פעם לא בודק את מרווח הסיכה מהסיבה שלצורך ההרכבה של הראש יש לפרק שוב את גל הזיזים ואז הוא כבר יסגר במוסך.במידה והקאמשאפט מחוזק אתה יכול לפחות לדעת שהוא כיוון את מרווח הכוסית ועשה עבודה כמו שצריך.

למה צריך במוסך לפתוח עוד הפעם את הגל זיזים בשביל ההרכבה?

האם יתכן שבילבת בין הקסוות של הקאמשפטים?

כל קסווה צריכה לחזור בדיוק למקום שממנה פירקת אותה בדיוק באותו כיוון.

בילבול בין הקסוות יוצר בעיות שימון ואף היתפסות הקאמשפט.

מה זה קסוות הקאמשפט?

פורסם
למה צריך במוסך לפתוח עוד הפעם את הגל זיזים בשביל ההרכבה?

מה זה קסוות הקאמשפט?

בכדאי לסגור את ברגי ראש המנוע יש לפרק שוב את הקאמשפט במרבית הרכבים,בקשר להתאמת הקסוות הבחור צודק בהחלט וגם יש לשמן אותם לפני ההרכבה.

• ספונסר פורום
פורסם

קצת סדר בדברים:

מרק,לגל הזיזים(camshaft) אין מייסבים כלל, לא מייסב החלקה ולא מייסב כדורי, הוא מסתובב בתוך קדח אלומיניום בראש המנוע.

לפותח השירשור, באיזה צבע המדיד שהשתמשת כדי למדוד את האורך של הפלסטיגייג'? הכוונה היא לא לפלסטיק אלא לדף הנייר עם המרווחים להשוואה עליו, אם התשובה היא אדום( כמעט בוודאות) אז המידות שמדדת הם באינצ' ואז המידות הם בתחום המלצות היצרן.

שנית, אף משפץ ראשים לא בודק את המרווחים אלא אם כן נתפס הקאמשפט.

אולי תואיל בטובך לספר לנו באיזה מנוע מדובר ומה הנזק שנגרם?

אורן

פורסם

הסיפור הוא מאוד ארוך, אם אני יפרט אותו פה יהיה בלבול מאוד רציני על גבי הנושא, תודה בכל מקרה על התשובות.

• תוכן חדש...