Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 4665 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

תודה רבה לכולם.

הוספתם לי הרבה ידע, והפחתתם חששות.

אני מבין שאני עושה ויתור/שינוי של סגנון החיים. אני מתחיל להבין במה הוא יהיה כרוך.

הייתי נורא רוצה להשאר בהרצליה, ורק לשדרג את הדירה למשהו מרווח יותר. (75 מ"ר ברוטו, זה ממש לא נוח ל-4 נפשות).

ההתכנות הכלכלית של מהלך כזה לא ממש קיימת. (אלא אם אזכה בלוטו/טוטו, שגם לכך הסיכויים נמוכים, מאחר ואיני שולח טפסים:lol:).

במהלך הדיונים על קבלת ההחלטה סרקנו ברדיוסים הולכים ומתרחבים סביב הרצליה, והגענו למסקנה שכדי לקבל תמורה שתצדיק את המהלך, רדיוס חדרה זה פחות או יותר הכוון. לעבור לנתניה, למשל, לדירה שהיא קצת יותר מרווחת מהדירה בהרצליה, ועדיין לנסוע 40 דקות לעבודה בבוקר, זה לא עסק. אם כבר אנחנו דנים עצמנו לשעות של פקקים כל יום, אז לכל הפחות שהתמורה תהיה בית פרטי מרווח.

שמענו לא מעט המלצות על פרדסחנה/כרכור כתחליף לבית אליעזר. אני חושש שבישוב קטן כזה רמת החינוך תהיה נמוכה יותר מבעיר גדולה. ובטח שהשינוי מלגור בעיר ללגור במשהו שמוגדר מראש כ"ישוב כפרי" הוא חד יותר.

אולי אני טועה. אם יצא לבדוק את האופציה מבלי לאבד פוקוס על ההחלטה הראשונית, אני אבדוק.

מגורים מעבר לקו הירוק לא באים בחשבון.

הסיבות אינן רק אידאולוגיות. זה גם עניין של הרגשה. תחושה של מגורים בבסיס צבאי (ש.ג, מחסומים, סיורים רכובים סביב גדר הישוב). יש לי קרוב בבית אריה. הוא גם צריך "לתת שמירות" פה ושם. נשמע לי כמו חיים הזויים.

תודה לכולם, בינתיים.

כשיתחילו לעלות תוצאות לחיפושים, אקפיץ את השרשור ואעדכן.

1.  MITSUBISHI  SPACE STAR 1.2 instyle 2018

2. CHEVROLET SPARK LS 1.0 2014

• תגובות 44
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

פורסם

אני אמנם משוחד - יליד חיפה וגר בה כמעט כל השנים, אבל איתי, למשל, את אחותי - אשר עברה מחיפה לתל אביב ואח"כ לבנימינה. ברור לי שמדובר באחד הצעדים החכמים יותר שעשתה. גרה בבית מרווח, הילדים גדלים באוירה נינוחה מאד, מערכת חינוך סבירה לחלוטין והמשפחה מאושרת מהמעבר. ד"א - נסיונה הוא להביא אותי לזרוק בשרשור זה את השאלה על מעבר ליישוב כפרי.

אין לי מושג מה שווי הדירה שלך בהרצליה, אבל ברור לי שאתה יכול לעבור לדירה הרבה יותר מרווחת אם תתרחק מהצנטרום של הפיילה, ואם תבחר נכון את מקום היישוב ילדיך יצאו נשכרים.

לפני 5 שעות, David32 כתב:

מה שאתה לא מבין זה שאתה מבזבז את הזמן שלך, את תעבורת האינטרנט שלך ואת אורך החיים של סוויצים במקלדת שלך.

פורסם
ביקרתי לא ממזמן אצל ידידה שגרה בבית אליעזר.

המקום חור רציני, ממש בית קברות.

ובחורף האחרון שהייתה את הסופה של ינואר, היא לא יכלה לצאת מהבית ולא הלכה לעבודה שבוע וחצי בגלל ההצפות.

ושהיא כן יצאה מהבית, זה היה בסירה, סיפור מצחיק, אשכרה הרשויות סיפקו ספינות גומי ששימשו כמעבורות למי שרוצה לצאת מהאזור.

ידידה שלך שקרנית וחרטטנית.

הצפה של כבישי הגישה היו רק ליום אחד (בעצם, לערב/לילה אחד), וגם אז היה מעבר של רכבים גדולים, וזה בכלל היה אסון שקרה פעם אחת.

אם כלכך בא לך, אני אעלה תמונות מאותו היום של ההצפות של כבישי הגישה, סירות גומי ? לא היה שום סירות גומי, ג'יפים ומשאיות עזרו לאנשים בצרה וזהו.

אני מבית אליעזר, אם תרצה לשאול משהו אתה מוזמן בפרטי.

(לפותח הדיון)

פורסם
ידידה שלך שקרנית וחרטטנית.

הצפה של כבישי הגישה היו רק ליום אחד (בעצם, לערב/לילה אחד), וגם אז היה מעבר של רכבים גדולים, וזה בכלל היה אסון שקרה פעם אחת.

אם כלכך בא לך, אני אעלה תמונות מאותו היום של ההצפות של כבישי הגישה, סירות גומי ? לא היה שום סירות גומי, ג'יפים ומשאיות עזרו לאנשים בצרה וזהו.

אני מבית אליעזר, אם תרצה לשאול משהו אתה מוזמן בפרטי.

(לפותח הדיון)

מחזק את דבריך.

עם כל המחדל שהיה,טרום הסופה,שכונת בית אליעזר היתה מנותקת לפחות מ 24שעות,דרך אגב החורף האחרון השאיר נזקים במקומות רבים,ולא רק בחדרה.."שבוע וחצי לא הלכה לעבודה"..קצת מוגזם...

סעו בצד ימין!!

306XT,307XS,Mito155 HP בעבר

,Giulietta QV. היום

פורסם

בתור תושב בית אליעזר אני יכול רק להמליץ על בית אליעזר, חוץ מהחדשה ששם [ לא שאני גזען ] יש הרבה עולים חדשים כאלה ואחרים ולא ממש נחמד לחיות שם...אני אישית מבית אליעזר הישנה, באמת מקום טוב, יש 2 סופרים, מספרות גברים\נשים קיוסקים דואר וכו' וכו' וכו'.

הכל נגיש אוטובוסים לעיר כל 5-10 דקות, בתי ספר יסודיים\תיכוניים.

אם תרצה אשמח לדבר איתך בטלפון ולענות לכל השאלות שלך, שלח הודעה פרטית אם תרצה.

חג שמח

פורסם

שאלה יותר מעניינית,

לא חשבת אולי להישאר בהרצליה ?

תשכיר את הדירה שלך ולשכור דירה 5 חדרים בהרצליה ?

אם אתה אומר שהדירה שלך בערך 75 מטר ברוטו אתה יכול לקבל עליה בסביבות 3000 ש"ח ?

עכשיו אם תוסיף 3000 ש"ח תוכל למצוא דירה של 5 חדרים בהרצליה,

כמובן שתחסוך את כל ההוצאות של הדךר ופחת ל2 רכבים שנוסעים כל יום הלוך חזור מהרצליה לחדרה,

ואיפה הזמן שלך שמתבזבז על הכביש ? בבוקר 40 דקות זה על הנייר, אבל זה גם יכול להגיע לשעה בבוקר, וכשאתה מסיים בערב זה יכול להגיע ל25-30 דקות של זמן מבוזבז, תכפיל את זה לחודש ול2 רכבים זה יכול להגיע מעל 2000 ש"ח רק דלק בלי פחת, והזמן שלכם שלוש שעות לך ולאשתך ביום על הכביש במקום להיות עם הילדים או לעשות דברים אחרים .

תחשוב על זה...

(אגב אני גם מהרצליה...)

Golf 1.6 DSG 2009

פורסם

נו, אתם רואים?

ידעתי שאם אלחץ טיפה, כל תושבי בית אליעזר יתוודו:lol:.

ב"ה- שנה הבאה מפגש הפורום אצלנו בשכונה. פחמים ובירות עלי.:-P

מסקנות אופרטיביות: כרגע, נתמקד בחיפושים באיזור הותיקה.

למרות כשמו שאמרתי, ממש אין לי בעיה עם עולים חדשים.

יותר מפריעות לי אוכלוסיות שלא בדיוק דוגלות בערך של "חיה ותן לחיות", ומפריע להן למשל שדווקא ביום שישי בערב אני מפעיל ברביקיו וקצת מוזיקה (לא רועשת) לשלושה-ארבעה זוגות חברים. (זה סוג אוכלוסיה שלמשל ביום חול רגיל לא היו אומרות מילה, למרות שאם היו יודעים מה עולה על המנגל וודאי היו מתעלפים...:oops:)

זה ממש לא פוליטקלי-קורקט, אבל אוסיף ואומר, שאני חולק יותר ערכים משותפים עם עולים מחבר העמים מאשר, נניח עם פאקצות צבועות שיער מהרצליה הירוקה.

mx-5

בוודאי שחשבנו על זה.

אחרי כ-15 שנה של מגורים בשכירות, כשנולד הילד הראשון,ובדיוק חודש לפני הלידה החליט בעה"ב היקר שלנו שהוא מוכר את הנכס, החלטנו לעבור לגור בדירה משלנו.

כיום, כ-9 שנים אח"כ, כשהמשכנתא יורדת דרך קבע, אין לי שום חשק לשוב ולתור בין החורבות שאנשים משכירים בהרצליה במחירים מופקעים.

ב-6000 ש' (לשיטתך) אמצא משהו לא משודרג בהרבה ממה שאני חי בו היום.

מה גם שהחשבון הכלכלי לא ממש מדוייק.

הוצ' הרכב שלי מוכרות לי לצרכי מס, מה שאומר זיכוי מיידי על המע"מ, שזה ממש כסף חזרה לכיס, והשאר פשוט מתגלגל במחזור.

והלוואי והחישוב שלך לזמן בדרכים נכון.

אני חושש שזה כפול מזה.

זה המחיר הכבד ביותר של המעבר, ואשתי ואני דנו בו זמן רב לפני שקיבלנו את ההחלטה הזו.

תודה לכל אלה שהציעו עזרה בפרטי.

אני כנראה אנצל אותה כשהחיפושים יתחילו להעלות פירות רלוונטיים.

1.  MITSUBISHI  SPACE STAR 1.2 instyle 2018

2. CHEVROLET SPARK LS 1.0 2014

פורסם

אם אפשר, אני רק שאלה..

איך אפשר לוותר על כל הקניונים, המסעדות, פאבים, בתי קפה ולעבור למקום שאין בו כלום וחייב לנסוע?

אין משהו באמצע? מה עם ראשון בדקת פה דירות אולי?

קומפוננט: מורל דוטק מגבר 1 : JL AUDIO 360.2

מגבר 2 : הייפוניקס BRX 2400.1D סאב : GROUND ZERO GZHW 12SPL

פורסם
אם אפשר, אני רק שאלה..

איך אפשר לוותר על כל הקניונים, המסעדות, פאבים, בתי קפה ולעבור למקום שאין בו כלום וחייב לנסוע?

אין משהו באמצע? מה עם ראשון בדקת פה דירות אולי?

בטווח נסיעה של רבע שעה ועד 25 דקות יש באזור חדרה את כל סוגי המסעדות שרק תרצה,פאבים לא חסר, כנ"ל בתי קפה.

ישנו קניון בחדרה שלא חסר בו כלום.

:wink: if it's not clean enough :arrow: add some elbow grease

**Warning, this post may contain sarcasm ... it's your decision to get upset about it**

בבקשה לא לשלוח לי ה.פ עם שאלות שרלוונטיות לפורום דיטיילינג :nono:

פורסם
בטווח נסיעה של רבע שעה ועד 25 דקות יש באזור חדרה את כל סוגי המסעדות שרק תרצה,פאבים לא חסר, כנ"ל בתי קפה.

ישנו קניון בחדרה שלא חסר בו כלום.

+1

בית אליעזר מקום שקט ושליו, אין מקום יותר טוב מזה לגור בו וכמו שנאמר, מרחק נסיעה ממך יש הכל!

לא צריך לחיות בתוך כל ההמולה והבלאגן.

כשאתה בבית, יש לך שקט ושלווה. אצלי למשל, הרעש היחידי שאני חווה זה אוטובוס שעובר כל 10 דקות לעיר.

חוץ מזה הכל נחמד לי, אני רוצה רעש ובלאגן? מניע את האוטו [ או לוקח את האוטובוס המדובר ] ויוצא לאן שאני רוצה.

פורסם

אוקי אבל אל תחשבו תמיד על המרחק נסיעה. מה יקרה שהילדים שלו יגדלו?

יש לי חבר שגר בגן יבנה, הוא אמר לי אני מוכן לחזור לעלות 4 קומות ברגל, ולגור עם אחי בחדר רק לחזור לראשון.

עכשיו שיש לו רשיון הוא כל יום בראשון או אשדוד, חבר'ה הם לא יכולים לחשוב רק על עצמם אלא גם על הילדים שלהם!

אני ישלי דודים בעופרים, אותו דבר עשרים דקות נסיעה והם במקום עם קניון מסעדות וכו.. אבל בינתיים אין להם רשיון,

ורואים את ההבדלים יש להם הבנה של דברים מאוד קטנה, הרבה מאוד מצבים הם לא ידעו מה לעשות, הם גם הרבה פחות בוגרים לעומת אחי למשל ורואים את זה!

קומפוננט: מורל דוטק מגבר 1 : JL AUDIO 360.2

מגבר 2 : הייפוניקס BRX 2400.1D סאב : GROUND ZERO GZHW 12SPL

• תוכן חדש...