Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 4662 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

שלום לחברי הפורום.

הייתי מעוניין לדעת מה ההבדל בין שילוב הילוך D ל -3 בגיר באוטומט.

ברור לי ש "3" הגיר לא עובר להילוך רביעי בעת הצורך, זאת אומרת נעול עד הילוך שלישי ובD אין מגבלה.

השאלה נשאלת כדי לדעת האם יש חיסכון מסוג כלשהו בנסיעה במצב "3" בנסיעה עירונית?

HYUNDAI SONATA V6 2.5 00 -

HONDA CIVIC 1.8 ES 08-

HYUNDAI TUCSON 016 -

:) MAZDA 6 09

פורסם

לא נראה לי שיש חיסכון, תן לרכב לעשות את שלו, ולמה אתה חושב שבעיר לא נכנס להילוך 4?

במאזדה 6 של המשפחה לפעמים כשמתגלגלים על 40-50 קמ"ש הגיר כבר נמצא בהילוך 5 תלוי בעומס.

טויוטה קורולה 95 גיר ידני 0-100, 10.55 שניות. מקום 1 בקטגוריית ג'ימקאנה ג'וניורס(עד גיל 21), מהאירוע לקידום הספורט המוטורי 4 בלטרון

פורסם

לא מדובר כאן על חסכון, מדובר על עליה או ירידה תלולה שההילוך האחרון לא כל כך מתאים.

אם אתה עולה עליה ומרגיש שהגיר נאבק בין הילוך שלישי לבין הילוך רביעי, אז זה הזמן לשלב ל-"3".

אם אתה יורד ירידה תלולה במהירות יחסית גבוהה, אז כדי לשמור על המהירות ועל הרפידות בלם, אתה מעביר ל-"3" והגיר בולם את הרכב כמעט ללא עלית מהירות נוספת.

כל ההילוכים ברכב (גם השני וגם הראשון) נועדו לשם הסיבות הנ"ל, כדי שיהיה לך אפשרות להוריד הילוך בעת הצורך.

פורסם

בעיר מאוד פרקטי לשלב 3 בגירים טיפשים שלא יודעם לשמור על הילוך בעצמם. זה מקנה בלימת מנוע, מונע מעבר מיותר ושוחק להילוך רבעי ונותן זמינות כוח משופרת הדרושה לתמרון.

הכל כמובן תלוי מסוג רכב וגיר, אבל זה מצב מאוד שימושי בהרבה רכבים ואני משתמש בזה המון. זה חוסך לא רק גיר, אלא גם בלמים.

כיצד לחסוך דלק? להאיץ לאט, לצבור תנופה לקראת עליות, לחזות מהלכים של נהגים אחרים בכביש, לא לעבור על המהירות המותרת, להמנע מגז-ברקס אלא לגלוש כמה שיותר ולהתאים נסיעה לתנאים

פורסם

בצבא, כשעשו לנהגים הסמכה ל GMC לוונדורה/סונומה/ספארי ציינו שבבינעירוני יש לנהוג ב D ובעיר יש להעביר ל "D בריבוע" שזה המקביל של מצב 3.

לדעתי - מיותר לחלוטין ואפשר לנהוג ב D.

פורסם
בצבא, כשעשו לנהגים הסמכה ל GMC לוונדורה/סונומה/ספארי ציינו שבבינעירוני יש לנהוג ב D ובעיר יש להעביר ל "D בריבוע" שזה המקביל של מצב 3.

לדעתי - מיותר לחלוטין ואפשר לנהוג ב D.

נראה לי שעבר הרבה זמן מאז הצבא.

למיטב זיכרוני D בריבוע זה בעצם OD (אוברדרייב).

דרך אגב, אין שחק בשילוב הילוך רביעי, ואם הרכב מעביר לרביעי זה בגלל שככה תיכננו אותו, ולכן ככה הוא יהיה חסכוני יותר.

בסונומה וספארי, למשל, שילוב ל D, 2 או 1 מעלה את הלחץ במערכת כדי לשמור על שימון טוב יותר והצמדה חזקה יותר של הקלאצ'ים\בנד, וכך למנוע שחיקה. רצוי להתמש רק כשיש צורך, למשל עליות קשות, בלימת מנוע בירידות, תחילת נסיעה עם מסע כבד או סתם תחילת נסיעה עם פולגז למטרת פירפור :evil:

• תוכן חדש...