Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

רכב ב20k. בנזין או דיזל?

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 4670 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

שלום,

אני מחפש רכב בתקציב הנ״ל, שאחזיק אותו למספר שנים בתור סטודנט.

מחישובים שעשיתי הקילומטרז׳ השנתי יהיה 11,000 ק״מ (נסיעות מהאוניברסיטה בסופי שבוע הביתה וקילומטרז׳ עירוני נוסף) ללא נסיעות חריגות.

הדילמה היא: רכב בנזין קטן וחסכוני כגון פונטו ספייס (נסועה של 120-200 אלף בכל מה שמצאתי בלוחות) או רכב דיזל לא נפוץ ולא פופולרי שהשוק חיסל את המחירון שלו. לדוגמא פג׳ו 307 דיזל עם 200k שמצאתי סביב ה20k.

מה דעתכם?

אני מתכנן להחזיק את הרכב לתקופה של 5 שנים.

הדרישות הם תחבורה בסיסית וחסכון בהוצאות.

בברכה,

אדיר.

פורסם

לדעתי בנזין,הקמ שלך לא גבוהה ואין הצדקה,אל תשכח שבדיזל יש 2 דברים מאוד יקרים,משאבת סולר והטורבו.

היום: סיטרואן c3 2026 / סיטרואן c3 2024

פעם: פיאט דובלו 2002, פיאט פנדה 2011, רנו קליאו 2012, סיטרואן קקטוס 2016, מיצובישי ספייס סטאר 2014, רנו קליאו 2022.

פורסם

רק בנזין, ורד בשנת הייצור וקנה מכונית שמורה מאוד מבעליה הראשונים, מכונית שטופלה כל ימיה במוסכי רשת היבואן.

אני, כרגיל, ממליץ על רנו מגאן דור ראשון (המחירים הם בסביבות 10K ש"ח למכוניות מ תחילת שנות האלפיים (הדגמים מ-- 2001 עד 2004 עדיפים).

כך ישאר לך כסף לתיקונים במידת הצורך.

המכונית, אם היא שמורה, אמינה, נוחה ובטוחה מאוד. בנהיגה מתחשבת היא גם חסכונית מאוד, אפילו האוטומטית.

אם תמצא 1.400 ידנית, אז בכלל...

בהצלחה, דב

רנו 9 83, רנו 11 87 (5 ש'!), רנו 19 95 (5 ש'!), מגאן 2001 (5 ש'!), סניק 2007 ועכשיו סיטרואן C4 2007.

פורסם

11,000 ק"מ? = בנזין.

ואני אומר זאת כאחד שנוסע על דיזל...

זה לא שהדיזל לא יהיה חסכוני ומשתלם (חלפו ימי האגרה הגבוהה לדיזל) אלא שנדיר למצוא דיזל בתקציב הזאת שמורה וללא ק"מ גבוה. אם היית נוסע הרבה, אז החיסכון היה גבוה יותר ולכן יכול לחפות על בלאי מואץ של הדיזל ועדיין להיות כלכלי. אך בק"מ כמו שלך אם תחפש רכב בנזין ידני עם צריכת דלק 1:13 ההפרש לעומת דיזל יהיה בערך 200 ש"ח +/- לדעתי החיסכון לא מצדיק את ההשקעה בדיזל.

חפש סופר מיני ידנית בנזין ותתאזר בסבלנות, יש הרבה רמאויות בשוק.

פורסם

אני לא הייתי שולל אף אחת מהאופציות. בשנתונים שהומלץ לך עליהם עולה מהתגובות כאילו בנזין נשמר כחדש כל חייו ורק הדיזלים יהיו שחוטים וגמורים. אם תמצא רכב דיזל טוב ושמור עם ק"מ שפוי אין סיבה לשלול. גם רכבי בנזין יש שחוטים לרוב עם רבע מיליון ק"מ וגם שם נהרסים מכלולים. יחד עם זאת, גם אם לא הייתי שולל הייתי מתייחס לדיזל יותר בספקנות בגלל הסיבות שפורטו לעיל

אז: פיאט פונטו 1999 1.2 כ"ס (אוטו זה מטוס)

אז פחות ישן: רנו מגאן 1.6 16V (מכירים אותי במוסך)

אז הרבה יותר קרוב להיום: אופל אסטרה 1.4 טורבו ENJOY PLUS (מה זה סחירות?)

היום: בעיקר רכבת תחתית אבל גם קצת טראם.

• תוכן חדש...