Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 4649 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם
למה לא ?! כי זה אסור ! יבוא אישי זה יבוא אישי, אם "חברה שמתמחה ביבוא אישי" רוכשת עבורך את הרכב זה לא יבוא אישי אלא יבוא מסחרי בכאילו יבוא אישי, אני חושב שהיו כמה שניסוי לתבוע את משרד התחבורה על זה ובגצ קיפל את כל התובעים. מישהו מכיר באמת איזה פסק דין אחד שבגצ אמר שזה מותר ? אם זה מותר עד בגלוי ואם זה אסור אז זה אסור ואז אין לך מה לבכות. אם אתה חושב שיבוא אישי זה משימה לא קלה אז למה בכוח ? מישהו הכריח אותך ?

זה שזה אסור זה נכון. אבל אם מתוך בחירה אני מעוניין לשלם למשהו כדישהתהליך יהיה קל יותר אני לא חושב שיש עם זה בעיה.

לגבי התביעה בהחלט יש לי עילה לתבוע אותם ולדעתי קיים סיכוי טוב שאני אזכה בתביעה, אני לא תובע אותם בגלל שהם שוללים ממני את זכותי הבסיסית ליבא רכב, אלא אני תובע בגלל שירות לקוי, עוגמת נפש ובזבוז כסף.

• תגובות 177
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

תמונות שפורסמו בשרשור

פורסם

לפותח השרשור, תחת הנחה סבירה שברכבך מותקנים פנסי קסנון. מומלץ לבדוק טוב טוב אם יש לו מערכת ALS (יצוב אוטומטי לפנס). זה מחויב בתקינה אירופאית ולא תמיד מופיע במכוניות בתקינה אמריקאית.

אם זה אכן המצב לא תעזור לך החלפת הפנסים והרכב שלך לא יעלה על הכביש בארץ באופן חוקי.

פורסם

גם כשאתה צורך סמים או שירותי זנות אתה משלם למישהו/מישהי כדי להרגיש טוב ... זה עדיין לא חוקי ואם אתה עושה משהו לא חוקי אין לך זכות לבכות שאתה מקבל שירות לא טוב :roll: נראה לי ככה.

אבל תנסה את מזלך מה יכול להיות ...

אגב, את קוד הדגם של הרכב שלך יכולת לדעת לפי מספר השלדה כי הדגם מופיע בתוכו. כנראה ש"המומחים" שלך לא כאלה מומחים. לגבי חופש של שבועיים אתה צודק לגמרי זה באמת לא בסדר ומשרד התחבורה צריך לתת לך שירות וזה בכלל לא צריך לעניין אותך מי בחופש ומי לא. מזל שהבחור לא יצא לחופשת לידה :lol:

מה שכן, חייבים לציין שמאז שעברו לשיטה הזאת של אינטרנט ומיילים זה זורם שם יותר מהר ואני מכיר אנשים שקיבלו רישיון תוך יום או יומיים. פעם היו שולחים עם יונת דואר והיית מחכה חודשיים ואולי היית מקבל :oops:

פורסם
גם כשאתה צורך סמים או שירותי זנות אתה משלם למישהו/מישהי כדי להרגיש טוב ... זה עדיין לא חוקי ואם אתה עושה משהו לא חוקי אין לך זכות לבכות שאתה מקבל שירות לא טוב :roll: נראה לי ככה.

אבל תנסה את מזלך מה יכול להיות ...

אגב, את קוד הדגם של הרכב שלך יכולת לדעת לפי מספר השלדה כי הדגם מופיע בתוכו. כנראה ש"המומחים" שלך לא כאלה מומחים. לגבי חופש של שבועיים אתה צודק לגמרי זה באמת לא בסדר ומשרד התחבורה צריך לתת לך שירות וזה בכלל לא צריך לעניין אותך מי בחופש ומי לא. מזל שהבחור לא יצא לחופשת לידה :lol:

מה שכן, חייבים לציין שמאז שעברו לשיטה הזאת של אינטרנט ומיילים זה זורם שם יותר מהר ואני מכיר אנשים שקיבלו רישיון תוך יום או יומיים. פעם היו שולחים עם יונת דואר והיית מחכה חודשיים ואולי היית מקבל :oops:

אני מנסה להבין למה אתה חושב שאני עושה משהו לא חוקי?

פורסם
אני מנסה להבין למה אתה חושב שאני עושה משהו לא חוקי?

כי אם אתה אומר שאיזה סוכן מייבא לך את הרכב אז איפה היבוא האישי פה ? מה זה שונה מללכת לקנות אוטו מיבואן ? תקרא את החוקים של יבוא רכב. בכל מקרה זה לא משנה עכשיו כי זה לא הנושא העיקרי פה, לפי מה שאתה מתאר הם מגיבים לך מהר וואם אפילו את דגם הרכב שאתה רוצה לייבא אתה לא יודע אז קודם תלמד ותעשה שיעורי בית ואח"כ תבוא בטענות.

ושלא תבין לא נכון, אני אומר עוד פעם, זה שמישהו שם לוקח חופש זה לא צריך לבוא על חשבונך, אתה לא צריך לחכות שהוד רוממותו יחזור מהחופש שלו.

פורסם
כי אם אתה אומר שאיזה סוכן מייבא לך את הרכב אז איפה היבוא האישי פה ? מה זה שונה מללכת לקנות אוטו מיבואן ? תקרא את החוקים של יבוא רכב. בכל מקרה זה לא משנה עכשיו כי זה לא הנושא העיקרי פה, לפי מה שאתה מתאר הם מגיבים לך מהר וואם אפילו את דגם הרכב שאתה רוצה לייבא אתה לא יודע אז קודם תלמד ותעשה שיעורי בית ואח"כ תבוא בטענות.

ושלא תבין לא נכון, אני אומר עוד פעם, זה שמישהו שם לוקח חופש זה לא צריך לבוא על חשבונך, אתה לא צריך לחכות שהוד רוממותו יחזור מהחופש שלו.

עשיתי שעורי בית והגשתי את הבקשה בידיעה שהרכב מיובא ביבוא סדיר, זה שהפקיד במחלקת תקינה החליט שהרכב אינו מיובא ביבוא סדיר לדעתי לא נכון, הרי כשהעלתי את הטענה הזאת בפניי טענ מגוכחת שהרכב אינו תואם לקוד שמיובא ביבוא סדיר. אז שאלתי אותו איפה הקוד הזה אמור להיות? לא היתה לו תשובה, הרי את הקוד קובע משרד התחבורה בארץ .

איך מצליחים ליבא קאמרו? הרי הקמרו ועוד המון מכוניות לא מיובאות באופן סדיר ויש המון רכבים כאלה על הכביש.

אפשר ליבא רכב שאינו מיובא ביבוא סדיר משום מה עם האינפיניטי נראה שעושים לי בלאגן במכוון

פורסם
איך מצליחים ליבא קאמרו? הרי הקמרו ועוד המון מכוניות לא מיובאות באופן סדיר ויש המון רכבים כאלה על הכביש. אפשר ליבא רכב שאינו מיובא ביבוא סדיר משום מה עם האינפיניטי נראה שעושים לי בלאגן במכוון

כתבתי לך את זה קודם. יש הבדל בין אישור יבוא לרישיון יבוא.

אישור יבוא הוא על רכב שמיובא באופן סדיר ויש לו תקינה מסודרת. לכאורה תהליך פשוט יותר.

אני לא יודע מה המצב ברכב שאתה מייבא - כנראה שהוא שונה בתקינה שלו מזה שמיובא ביבוא סדיר. בשביל זה מוציאים רשיון יבוא.

אני מסכים שהמעבר ביניהם אמור להיות פשוט. כנראה שאם היה פשוט, חלק מהפקידים היו מגלים שלא צריכים אותם במערכת.

You can always count on Americans to do the right thing - after they've tried everything else.

W. Churchill

פורסם
עשיתי שעורי בית והגשתי את הבקשה בידיעה שהרכב מיובא ביבוא סדיר, זה שהפקיד במחלקת תקינה החליט שהרכב אינו מיובא ביבוא סדיר לדעתי לא נכון, הרי כשהעלתי את הטענה הזאת בפניי טענ מגוכחת שהרכב אינו תואם לקוד שמיובא ביבוא סדיר. אז שאלתי אותו איפה הקוד הזה אמור להיות? לא היתה לו תשובה, הרי את הקוד קובע משרד התחבורה בארץ .

איך מצליחים ליבא קאמרו? הרי הקמרו ועוד המון מכוניות לא מיובאות באופן סדיר ויש המון רכבים כאלה על הכביש.

אפשר ליבא רכב שאינו מיובא ביבוא סדיר משום מה עם האינפיניטי נראה שעושים לי בלאגן במכוון

אתה טועה, ואתה טועה מחוסר ידיעה או חוסר הבנה בנושא, זה לא שאני רוצה להתנשא אבל יש דברים שאתה לא לוקח בחשבון.

הנושא של רכב שמיובא ביבוא סדיר או לא מאוד פשוט: לכל רכב יש מספר שלדה, בתוך מספר השלדה מצוין קוד הדגם (בד"כ לאחר ארץ היצור וקוד היצרן - באינפיניטי זה מתחיל ב- JN כלומר יפן, ניסן ואח"כ יבוא קוד הדגם).

לכל רכב שמיובא לישראל ע"י היבואנים ע"י יש משהו שנקרא "הוראת רישום" אם זה מיובא בסדיר ע"י היבואן של אינפיניטי אז הוראת הרישום של הדגם הזה קתהיה קיימת במשרד התחבורה לפי קוד הדגם שקבע היצרן (ולא משרד התחבורה קובע את קוד הדגם הטכני). יש יצרנים שמשנים קודי דגם בגלל אבזור, בגלל גיר, בגלל סוג ההנעה ועוד אבל בכל מקרה מי שקובע הוא היצרן - לא היבואן ולא משרד התחבורה, רק היצרן. אם זה רכב שבא מאמריקה אז גם קוד הדגם שלו יהיה לרוב שונה וכאן יש שוני הרבה יותר קריטי וזה בפנסים. כמו שכתב קודם amiger, אם יש לך פנסי קסנון באוטו, זו יכולה להיות בעיה בפני עצמה ואולי בגלל זה אותו בחור ממח' התקינה לא מאשר לך כי זה לא מספיק להחליף קסנון אמריקאי לקסנון אירופאי וצריכה להיות מערכת נוספת שיש ברכבים האירופים ולא תמיד ברכבים האמריקאים. אני חושב שאם היית מביא אינפיניטי מאירופה לא היתה לך בעיה.

חג שמח ...

פורסם
למה לא ?! כי זה אסור ! יבוא אישי זה יבוא אישי, אם "חברה שמתמחה ביבוא אישי" רוכשת עבורך את הרכב זה לא יבוא אישי אלא יבוא מסחרי בכאילו יבוא אישי, אני חושב שהיו כמה שניסוי לתבוע את משרד התחבורה על זה ובגצ קיפל את כל התובעים. מישהו מכיר באמת איזה פסק דין אחד שבגצ אמר שזה מותר ? אם זה מותר עד בגלוי ואם זה אסור אז זה אסור ואז אין לך מה לבכות. אם אתה חושב שיבוא אישי זה משימה לא קלה אז למה בכוח ? מישהו הכריח אותך ?

הדברים שאתה כותב עליהם הם תפיסת משרד התחבורה, שבאה בעקבות לחץ של יבואני הרכב, שלא עמדה במבחן בית המשפט.

http://www.port2port.co.il/?CategoryID=104&ArticleID=72057

לפי בית המשפט אם אתה מיבא לעצמך רכב ונעזר ב"יעוץ חיצוני" הדבר מותר לחלוטין.

התביעה שאתה מדבר עליה(אני מניח) בכלל עסקה בנושא הפנסים האמריקאים שכבר הוסדר ע"י משרד התחבורה עצמו.

באופן כללי הבעיה של משרד התחבורה היא אותם "חברות יעוץ" שמייבאות רכבים ע"י "זהויות שאולות" ומוכרים אותם אחרי שהמכוניות כבר בארץ.

ומילה טובה לישראל כץ שנלחם בעוז לטובת היבואנים הבלעדיים וממשיך רק לדבר ולא לעשות כלום, לטובת היבוא האישי, כדי שכולנו נוכל לקנות מכוניות במחיר מופרז.

פורסם

רק לי נשמע הזוי שפותח השרשור קנה בהוראת משרד התחבורה זוג פנסים במחיר מופקע של 17,000 ש״ח ואז אמרו לו שבלי שום קשר לפנסים הבקשה נשללה??! עזבו את זה שלאחר החקיקה החדשה גם הפנסים לפי התקן האמריקאי זה בסדר.

ואיזה דבר זה שאדם יוצא לשבועיים חופש והכל נעצר? אם ידרוס אותו אוטובוס והוא לא יוכל לעבוד חודשיים... מה? סוגרים את הייבוא האישי עד שאותו פקיד יחליט שהוא רוצה לחזור לעבודה?

לפותח השרשור, יש לך סבלנית יקיר רוח, אני מצדיע לך. מזמן כבר הייתי שובר את הפנסים האלה לאחד הפקידים על הראש.

לצערי זאת המציאות של מדינת ישראל, מדינה בה שמים זין בפנים לאזרח הקטן אשר מנסה לפעול לפי הספר. או שתשלם את המחיר הגניבה של היבואן קרסו או שתשלם את הכסף לסוכנות ייבוא אישי כדי שיוכלו לשחד את אותם פקידים. מי יתן ומדינת ישראל תוכל להתקדם עם כניסת השנה החדשה למדינת עולם שלישי... כי כרגע אנחנו עולם רביעי.

אם פותח השרשור יוכל להגיש תביעה שיעשה זאת. פגעו לו בזכויות יסוד!

פורסם
אתה טועה, ואתה טועה מחוסר ידיעה או חוסר הבנה בנושא, זה לא שאני רוצה להתנשא אבל יש דברים שאתה לא לוקח בחשבון.

הנושא של רכב שמיובא ביבוא סדיר או לא מאוד פשוט: לכל רכב יש מספר שלדה, בתוך מספר השלדה מצוין קוד הדגם (בד"כ לאחר ארץ היצור וקוד היצרן - באינפיניטי זה מתחיל ב- JN כלומר יפן, ניסן ואח"כ יבוא קוד הדגם).

לכל רכב שמיובא לישראל ע"י היבואנים ע"י יש משהו שנקרא "הוראת רישום" אם זה מיובא בסדיר ע"י היבואן של אינפיניטי אז הוראת הרישום של הדגם הזה קתהיה קיימת במשרד התחבורה לפי קוד הדגם שקבע היצרן (ולא משרד התחבורה קובע את קוד הדגם הטכני). יש יצרנים שמשנים קודי דגם בגלל אבזור, בגלל גיר, בגלל סוג ההנעה ועוד אבל בכל מקרה מי שקובע הוא היצרן - לא היבואן ולא משרד התחבורה, רק היצרן. אם זה רכב שבא מאמריקה אז גם קוד הדגם שלו יהיה לרוב שונה וכאן יש שוני הרבה יותר קריטי וזה בפנסים. כמו שכתב קודם amiger, אם יש לך פנסי קסנון באוטו, זו יכולה להיות בעיה בפני עצמה ואולי בגלל זה אותו בחור ממח' התקינה לא מאשר לך כי זה לא מספיק להחליף קסנון אמריקאי לקסנון אירופאי וצריכה להיות מערכת נוספת שיש ברכבים האירופים ולא תמיד ברכבים האמריקאים. אני חושב שאם היית מביא אינפיניטי מאירופה לא היתה לך בעיה.

חג שמח ...

הרי זה ברור שבעיית התקינה היחידה שהיית לי היא הפנסים שאותם רכשתי כבר מזמן. למה ממשיכים לעשות לי את כל הבלטגן הזה?

שים לב כמה זמן עבר מהיום שהגשתי את הבקשה לרשיון יבוא.

כל הבעיה כאן היא לא בסוג הרכב או בתקינה שלו. הבעיה היא שאם ראיתם שהרכב לא מיובא ביבוא סדיר ושכביכול התחלתי תהליף לא נכון, למה בדקו את זה קודם הרי לי אין שום דרך לבדוק אם הקוד רכב תואם.

נתנו לי לשרוף זמן יקר ועד שאמר לי שהתהליך בכלל לא נכון עברתי ייסורים רבים.

פורסם
הדברים שאתה כותב עליהם הם תפיסת משרד התחבורה, שבאה בעקבות לחץ של יבואני הרכב, שלא עמדה במבחן בית המשפט.

http://www.port2port.co.il/?CategoryID=104&ArticleID=72057

לפי בית המשפט אם אתה מיבא לעצמך רכב ונעזר ב"יעוץ חיצוני" הדבר מותר לחלוטין.

התביעה שאתה מדבר עליה(אני מניח) בכלל עסקה בנושא הפנסים האמריקאים שכבר הוסדר ע"י משרד התחבורה עצמו.

באופן כללי הבעיה של משרד התחבורה היא אותם "חברות יעוץ" שמייבאות רכבים ע"י "זהויות שאולות" ומוכרים אותם אחרי שהמכוניות כבר בארץ.

ומילה טובה לישראל כץ שנלחם בעוז לטובת היבואנים הבלעדיים וממשיך רק לדבר ולא לעשות כלום, לטובת היבוא האישי, כדי שכולנו נוכל לקנות מכוניות במחיר מופרז.

אני חושב שפסד הדין הזה בוטל ע"י בגצ אחרי שמשרד התחבורה ערער עליו. לא מוותרים אלה ...

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 4649 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

Guest
הנושא הזה נעול לתגובות.

• תוכן חדש...