Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

פולקסווגן גולף דור 5 2008 מנוע TSI 1400

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 4668 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

שלום, אני מבקש חוות דעת על גולף דור 5, שנת 2008 עם מנוע TSI. 1400

בעבר היה לי גולף דור 5 שנת 2008 עם מנוע רגיל אוטומט בנפח 1600, ו 102 כוחות סוס.

אך לא הייתי מרוצה מהאוטו בגלל הכוח שלו, ולאחר 5 חודשים עם הרכב כבר מכרתי אותו.

אך אהבתי מאוד את הרכב חוץ מהכוח שלו, הוא היה מאוד נוח, יפה, איכותי, התנהגות כביש טובה, ועוד..

אני חושב לחזור לרכב מסוג זה, רק עם מנוע חזק יותר וחסכוני יותר.

הבנתי שמנועי TSI הם חזקים זריזים ודיי חסכונים.

אך בגולף דור 5 משנת 2008 אני חושב שזה המנוע TSI הראשון שלהם, ורציתי לדעת אם אין לו בעיות ידועות כלשהן?

והאם המנוע הזה אמין? (הוא כבר 5 שנים בשוק)

בגדול אני רוצה לדעת איך הרכב מתפקד עם המנוע הזה, האם הוא דיי חסכוני?

האם הוא מספיק זריז וחזק? (בהשוואה נגיד למנוע 2000 FSI 150 כוח סוס שיש לדגמים שם דור 5 משנת 2005-2008?

תודה רבה.

HONDA CIVIC SEDAN 07 1.8 VTEC 140 HP

פורסם
בהנחה שמדובר בדגם 140 כס, מדובר במנוע נהדר עם גיר dsg6 נהדר. היה לי כזה כחול.

תוכל לפרט קצת יותר?

אכן אני מדבר על 140 כוח סוס ו 1400 סמק TSI

המנוע נחשב לאמין? (הוא משנת 2008 כבר עבר מספיק זמן כדי לבחון אותו)

איך הכוח של הרכב? מרגיש מספיק חזק?

מה לגבי צריכת הדלק שלו?

ומזה אומר בידיוק גיר dsg6?

פורסם

לחבר טוב יש כזו.

יש לו את הדגם הפשוט ביותר, ללא הסאנרוף. והוא לא מרגיש איכותי בהשוואה לגולף דור 4.

המנוע נהדר, אם תשים לו צ'יפ בכלל הרכב יהיה טיל בליסטי בתחושה שהוא יתן.

לגבי תקלות, הרכב סובל מחיישנים שהולכים מהר יחסית, וכל תיקון זה אלפייה.

ועד היום קשה למוסכים לאתר תקלה במנוע הזה, למשל שסתום טורבו שהלך לחבר, 3 מוסכים עשו סיבוב על הרכב ואמרו שהוא נוסע נהדר למרות שהטורבו לא פעל, ולא עלו על התקלה ורצו להשאיר את האוטו לכמה ימים.

לא מקצועי.

אם תמצא אחת שמורה תהנה מאוד עם המנוע הזה, יש לו אחלה דחף.

תמיר.

פורסם
קח קרא את זה

אכן קראתי ואין יותר מידי פרטים כי זה היה בתקופה שעוד קניתה אותה חדשה, כמה זמן היא נשארה אצלך? או שהיא עדיין איתך?

איך היא הייתה במשך הזמן אצלך? היו בעיות מיוחדות? היו דברים שלא אהבתה בהתנהגות הרכב?

רשמתה שהיא מרגישה יותר טוב מ מנוע 2000 TSI התכוונתה להיא עם ה 150 כוח סוס? באמת כך התחושה?

צריכת דלק מאוד מעניין אותי לדעת.

אשמח לשמוע דווקא מימך יותר פרטים על הרכב, כי אצלך היא הייתה מההתחלה עוד שלא הכירו את המנוע הזה כאן.

פורסם
לחבר טוב יש כזו.

יש לו את הדגם הפשוט ביותר, ללא הסאנרוף. והוא לא מרגיש איכותי בהשוואה לגולף דור 4.

המנוע נהדר, אם תשים לו צ'יפ בכלל הרכב יהיה טיל בליסטי בתחושה שהוא יתן.

לגבי תקלות, הרכב סובל מחיישנים שהולכים מהר יחסית, וכל תיקון זה אלפייה.

ועד היום קשה למוסכים לאתר תקלה במנוע הזה, למשל שסתום טורבו שהלך לחבר, 3 מוסכים עשו סיבוב על הרכב ואמרו שהוא נוסע נהדר למרות שהטורבו לא פעל, ולא עלו על התקלה ורצו להשאיר את האוטו לכמה ימים.

לא מקצועי.

אם תמצא אחת שמורה תהנה מאוד עם המנוע הזה, יש לו אחלה דחף.

מה הכוונה לצ'יפ? זה משהו שמוסיפים כתוספת למנוע? זה חוקי?

פורסם

אצלי היתה שנתיים, לא עשתה שום בעיה, גם לא לבחורה שרכשה ממני. מה קורה היום אני לא יודע. הרכב צרך 1:14 אם הרגל לא לחצה כל הזמן, הרכב מאוד זריז ביחס לזמנו וגם היום מחוץ לרכבי הקונצרן אין הרבה כמוהו. לי היתה הגרסא המאובזרת. לגבי הגיר - יש שתי גרסאות, של שישה ושל שבעה הילוכים. עד לפני שנתיים הגרסא של השבע היתה עושה בעיות. אבל לך זה לא רלבנטי.

מחפש קבריו לא יקרה שתנייד 2+2.

פורסם
אצלי היתה שנתיים, לא עשתה שום בעיה, גם לא לבחורה שרכשה ממני. מה קורה היום אני לא יודע. הרכב צרך 1:14 אם הרגל לא לחצה כל הזמן, הרכב מאוד זריז ביחס לזמנו וגם היום מחוץ לרכבי הקונצרן אין הרבה כמוהו. לי היתה הגרסא המאובזרת. לגבי הגיר - יש שתי גרסאות, של שישה ושל שבעה הילוכים. עד לפני שנתיים הגרסא של השבע היתה עושה בעיות. אבל לך זה לא רלבנטי.

למה לי זה לא רלבנתי? אז אתה לא ממליץ על גרסת ה 7 הילוכים כן?

הגרסא של ה 7 הילוכים נקראת DSG7 ומה שיש לך עם ה6 הילוכים נקרא DSG6?

איזה דגם בידיוק היה לך, דגם מלא כולל רמת איבזור?

ומזה תיבת הילוכים DSG? מה אומר צמד האותיות האלה? היא מומלצת?

מה לגבי ביטוחים הייתה משלם יחסית יקר לא? הייתה לי גולף דור 5 2008 הייתי משלם ביטוח מקיף כולל הכל הגיע לי מעל 5 אלף

ו 1.14 זה צריכת דלק בעיר או מחוץ לעיר? או משולב? ומזה בשבילך ''הרגל לא לחצה כל הזמן''? נסיע רגילה עם לפעמים קצת קיקים, או מידי פעם רגל קצת כבדה על הגז?

ד''א שלי אכלה 1.8 ואפילו פחות, ממש האוטו היה על הפנים, חוץ מיופי נוחות ואבזור הכל היה על הפנים, שמחתי עד השמיים שהצלחתי למכור אותה במחיר טוב.

איך המנוע מגיב יפה ללחיצות של הגז? קיקים מורגשים כמו שצריך?

אני יכול להגיד לך שהיה לי את הדור 5 1600 עם ה 102 כוח סוס, במהירויות קצת גבוהות הייתי לוחץ קיק לא הייתי מרגיש כלום!

ולמה נותנים כל כך הרבה זמן אחריות על הגיר או שזה על המנוע?

בכללי לפי מה שהבנתי אתה מאוד ממליץ על הרכב כן? ד''א למה מכרתה? ואיזה רכב קניתה במקום?

פורסם

אין לי נסיון עם אף אחת מהשתיים אבל מה אתה מצפה להרגיש כשאתה נותן קיק במנוע 1.6 עם 8 שסתומים שתוכנן בשנות ה 80?

האחריות ל 5 שנים על הגיר. מעבר לזה אין לי מה לתרום.

Casper כתב: "היום יום שני בשבוע. זהו יום הרביעי במספרו שלא נגעתי באוטו.ורק מהמחשבה הזאת עולה אצלי לחץ דם.נראה לי שאלך להחליף ריחן." :roflmao: 30.1.2006 פורום VAG

פורסם
אין לי נסיון עם אף אחת מהשתיים אבל מה אתה מצפה להרגיש כשאתה נותן קיק במנוע 1.6 עם 8 שסתומים שתוכנן בשנות ה 80?

האחריות ל 5 שנים על הגיר. מעבר לזה אין לי מה לתרום.

אז האחריות כבר נגמרה? 5= 13-8

האמת שציפיתי לקצת יותר, זה רק בגלל שחשבתי ש 1600 זה כמו 1600 בהונדה שלי.

שכחתי מ 125 כוחות סוס, ומהויטאק שיש לי בהונדה.

האמת שהזהירו אותי ליפני ואני רציתי ללכת בראש של של ההמלצות

אבל אבא שלי אשם בכל ''מה אתה צריך מנוע 2000 מה אתה עושה מרוצים''

בחיים יותר אני לא מקשיב לו!

פורסם

לדעתי שמור מרחק ממנוע זה, קראתי על יותר מדי בעיות איתו, חפש בפורום ובאינטרנט. המנוע מסובך- משלב מגדש על עם מגדש טורבו, אבל אין ספק שהמנוע בשילוב הגיר מעניקים ביצועים טובים מאד, תוך חסכון יחסי בדלק. מנוע 2 הליטר עם תיבת ההילוכים האוטומטית הרגילה גם בעלת 6 הילוכים יקנו לך הרבה יותר שקט נפשי.  

בתאריך 12.1.2025 בשעה 14:51, Shmelov כתב:

בשורה התחתונה כנראה שגם אתה תקנה טסלה בשלב מסוים ותתאהב.

כרגע אתה משחק אותה קשה להשגה אבל ככה זה בתחילת כל קשר טוב וארוך טווח.

פורסם

אני בספק שאמנון מבין על מה הוא מדבר, לי לא ידועות בעיות במנוע הזה. תקרא מה שכתבתי: לי היה המאובזר. צריכת הדלק במשולב, כשאשתי נהגה. כשאני נהגתי - אהבתי שזה לא אלףששמאות עגלה. יש הבדל בין הגיר הזה, שיושב גם בgti, לבין הגיר dsg7.

לדעתי מומלץ, תנסה לנסוע קצת ותבין.

מחפש קבריו לא יקרה שתנייד 2+2.

• תוכן חדש...