Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 4687 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם
הוא אנטי כי הוא לא הצליח להגיע לשום תוצאה טובה ברכב כנראה, נכון שזה קשה אני כבר שנה לא עושה בניות ומשחק עם הזוויות על המילימטרים בשביל להגיע לחיבור ובמה מושלמת וככה צריך, מי שרץ ישר להתקין ולעשות בניות בלי לבדוק החזרים זווית נפחים וכו' לא יגיע לשום מקום.

כנראה שאת ההבנה והידע לסאונד ברכב אין לו בגלל זה הוא אנטי.

"אין מה לעשות זה לא מערכת של בית לקנות, לחבר, ולשמוע טוב" זה לא קיים ברכב.

אתה מוזמן לבוא למפגש צפון לשמוע מערכות שישנו את דעתך.

הבנה וידע בסאונד ,לא קשור אם הוא ברכב בבית או במקרר ,סאונד זה סאונד. רמקול זה רמקול ומגבר זה מגבר.

הגעתי לתוצאות. אבל לדבר על במה והחזרים זה לא רלוונטי בעליל בסביבת רכב ,זה לא מעשי ,דבר לא ישנה את העובדה שהרמקול שלך יושב על חתיכת פח . דבר לא ישנה את העובדה שלרמקול שלך אין מקום לנשום. דבר לא ישנה את זה ...

אז כן אתה יכול לכוון זוויות ולדבר על במה כמה שבא לך ,הבסיס שלך מסורס מלכתחילה ,מה שאנחנו בעצם עושים ברכב זה לגרום לזבל להישמע קצת פחות זבל ,כמה שפחות זבל. כי הסביבה של הרמקול היא עויינת ,הוא מזייף וכל מה שאתה יכול לעשות זה לגרום לו לזייף קצת פחות - ועל זה אתה נלחם.

אז בפועל אם תשקיע 20 אלף שח ברכב ,זה שווה להשקעה של 5 אלף שח בבית.

אודיופיל ברכב זה לא אודיופיל ,זה ניגוד אינטרסים ,זה לנסות בכוח לעבוד עם משהו שלא אמור היה לעבוד ככה ועקשנות ניצחית להגיע לתוצאות שלא תגיע אליהם כי אי אפשר לשנות את חוקי הפיסיקה.

אני אגיד לך כמו שאמר לי יואב גרא ,זה ישמע טוב מאוד ,אבל זה לא ישמע נהדר.

עכשיו זה קצת מפגר מצידי להגיע לפורום סאונד לרכב ולהגיד שכל הרעיון הוא טיפשי ,אבל אני פה הרבה זמן וגם אני התלהבתי והשקעתי ולמדתי . אבל כשהתחלתי ללמוד על סאונד ולא על שטויות של "סאונד לרכב" הבנתי מה הבעיה ,מה אני מחפש ,ולמה לעולם לא אגיע לזה ברכב.

לנגן 30 הרץ ברכב אתה יכול ? אתה לא יכול. כי זה לא יהיה 30 הרץ ,זה יהיה תדר אחר מלווה ברעשי מתכת.

רמקול לא יכול לתת קיק מהיר בווליום גבוה על 100 הרץ כשהוא יושב על חתיכת פח ,תזוזת הממברנה גורמת לספיידר לזוז גם ,זה קצת כמו מומנט בגלגל. אז הריקוד הקטן הזה שלא רואים בעין של הרמקול גם כשהוא יושב על טבעות עץ ,משנות את התדר.

לא משנה איזה רמקול זה ,שיהיה הרמקול האיטלקי הכי טוב בעולם לרכב ,שיהיה מה שבא לך ,אתה לא מסוגל לתת לו תנאים נורמאליים ברכב והוא יעניש אותך על זה ומה שעצוב זה שהיצרנים יודעים את זה , הם לא מפגרים ... אז הם מעוותים את הגוון בכוונה בשביל לנסות למזער את הנזקים כמה שיותר.

למה מורל רכים ? כי במדידות רואים חור ענק על כל המיד העליון ,חור ענק. זה לא בגלל שהחומרים שהרמקול בנוי מהם לא מסוגלים לעשות זאת ,זה בגלל שמורל בכוונה עשתה זאת בשביל לייחד את עצמה מההמון. זה נשמע טוב ? כמובן ... זה נאמן למקור ? כמובן שלא. זה מעניין "אודיופילים" לרכב ? כמובן שלא ... הם לא מבינים בזה הרי גם ככה ,אדם שנכנס לתחום הסאונד דרך הסאונד לרכב ,לא מודע למציאות ,והיצרנים יודעים זאת.

דבר לא נשמע כמו שהוא אמור להישמע. דבר.

הקומפוננט שלך ברכב לא יכול לנגן 50 הרץ ,כי זה לא יהיה 50 הרץ ,אין לו מספיק אויר מאחוריו כי הוא חנוק בתוך טבעת עץ. זה יהיה תדר אחר ,זה לא יהיה 50 הרץ ,הוא יזייף. בתיבות נורמאליות בבית ,חשוב מאוד לעגל את המאחורי של הרמקול בשביל לתת לו אויר לנשום , זה אשכרא מדיד ואני יכול לשלוף לכם פה גרפים שתראו , אז מה קורה כשהוא חנוק בתוך טבעת עץ מכל הצדדים ? איפה איך שהוא אמור להתנהג ואיפה מה שקורה בפועל ?

עכשיו קח את כל זה ,ותוסיף לזה CABIN GAIN מטורף שהופך את כל העיניין לעוד יותר מטורף.

לשמוע טוב זה דבר אחד ,זה לא חוכמה לשמוע בלי CLIPPING ובלי מריחות באס (למרות שזה לא אפשרי ברכב) ,החוכמה היא להיות נאמן למקור וזה בלתי אפשרי ברכב. בלתי אפשרי. אנחנו לא עובדים פה עם מדע וקשה לחשב דברים,אנחנו עובדים פה עם כאוס מושלם ומנסים לסרס אותו ולגרום לא להישמע "בסדר" .

אז כן זה חמוד לדבר על זוויות ... כשאתה משנה זווית אתה דופק עוד 20 אלף גורמים אחרים שיוצרים לך את הסאונד ברכב ,יש תחום שלם שרוב האנשים שנכנסים לתחום דרך הרכב לא מודעים אליו וזה BAFFLE STEP COMPENSATION. הנצילות שהיצרן אומר היא לא הנצילות האמיתית שמתקבלת ברכב ,הרבה אנרגיה מתבזבזת על עצם העובדה שהרמקול שוב ... מחובר לפח.

אז נצילות ? זרוק אותה לעזעזל ,אין כמעט שום דרך לבדוק נצילות ברכב כמו כמעט כל דבר אחר ... זה נתון חסר משמעות ,כמה שזה נשמע מוזר זאת המציאות ,הנצילות האמיתית אכן תתקבל אם תחבר את הרמקולים למשהו מאוד מאוד קשיח , אני מדבר על 5 ס"מ של MDF ( מידבאסים כן ? לא סאבים ) בשביל לקבל את אותה הנצילות שהיצרן קבע ... וזה גם לא שרמקול עם 92 DB נצילות לדוגמא יהיה יותר נציל מרמקול עם 89 DB נצילות ,כי יכול להיות מאוד שספיידר של ה 89 בנוי טוב יותר ... וכל תזוזה קטנה משפיעה עליו פחות מאשר הרמקול עם ה 92 ,אז במציאות הרמקול עם ה 92 יהיה נציל פחות!

MAKSOMA , "העגלת פורט מוסיף לעוצמה" , ושאר השטויות שרשמת לי בפרטי בליווי ההערות האישיות שלך.

אין לך מושג על מה אתה מדבר ,סאונד זה מטמתיקה ולא ממבו ג'מבו ו"ניסיון אישי" .

העגלת פורט לא מוסיפה לעוצמה ,בתדרים כאלה נמוכים זה לא עושה כלום ,בקושי אפשר למדוד את זה עם מידבאסים ולא סאבים.

כל אידיוט יכול לבנות תיבה עם חור גדול ,ואז תיבה עם חור קטן ולהגיד שהתיבה עם החור הקטן הייתה יותר חזקה.

אם אתה לא מבין את המדע מאחורי זה אתה לא מבין כלום ,אתה לא יודע מה זה בכלל GROUP DELAY ואתה לא מודע לעובדה שברגע שאתה משחק עם התדר כיוון של התיבה אתה גורם לתדרים מסויימים לבוא באיחור על סמך תדרים אחרים ,ואז מה שקורה זה מה שהולך ל 95% מהאנשים בפורום הזה ,באס מזייף לא קשור למציאות ... אבל נשמע טוב.

לא לקח את התרופות שלו.

• תגובות 112
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

פורסם

אהבתי את התשובה, עד לרגע שיר דת לפסים אישיים וזה הרס את המסר שניסיתי להעביר.

טל, תשאיר את הרגשות מאחורי המקלדת.

אפרופו מצאתי תגובה היסטרית שלי בשרשור אחר, אעלה מחר, רק מראה שעברו יותר מעשור וכלום לא השתנה.

B4 2010 - ANY-PHONE + MOSCONI AMAS96 + Pico DSP 8-12 + Stetsom HI.8004 + ScanSpeak D2004 + AlphaSonic 275 + Morel Hybrid602 + Morel CCWR254 + Audison TH10 +

Pioneer TS-X150

C5Aircross - Audsion BitHD + Bcon + Match 2.1amp *2 + Torotech MR2 + Sony XS-162-ES + JL 12TW3

פורסם
אני יודע את זה. כבר נכנסתי איתו לוויכוחים פה. הוא הבנאדם כי אנטי שיש כשזה מגיע לאודיו רכב. ואדי לא משנה כמה ידע יש לו, זה לא מכפר על זה כי כל מה שהוא עושה זה עוקץ ונותן את הדעות של ״למה זה לא יעבוד״.

לא ראיתי אותו מפרגן פה פעם אחת, רק להיפך. אז אל תנסה להגן עליו.

כמו שהוא יודע ללחוץ, כן גם אחרים פה יודעים.

אני מפרגן ,פשוט אין לי על מה ... אם קנית מגבר של GENESIS ב 19 אלף שקל ,אני לא אגיד לך "וואו ! כל הכבוד" אני אחשוב שאתה מטומטם. אז על מה נשאר לי לפרגן פה ? כל הכבוד שיש לך מערכת ב 20 אלף שקל ... מרשים מאוד. כל הכבוד על זה שהגעת ל 150 דציבל עם הסאב ... כל הכבוד. את מי זה מעניין.

אני אפרגן לאדם שיבחר טוויטרים של VIFA ב 30 דולר על פני מורל סופרימו. אני אגיד לו כל הכבוד ,אתה מבין את המדע.

אני אפרגן לאדם שיבנה קרוס פאסיבי עם רכיבים איכותיים , קרוס שלוקח בחשבון את העובדה שהטוויטר לא צמוד למידבאס במקום לחבר אקטיבית .

לא לקח את התרופות שלו.

פורסם

לנגן 30 הרץ ברכב אתה יכול ? אתה לא יכול. כי זה לא יהיה 30 הרץ ,זה יהיה תדר אחר מלווה ברעשי מתכת.

אני יכול... :lol:

אם תרצה גם ניתן לך לשמוע איך נשמע 25 וגם 23 ו22 הרץ...

group delay... זה נושא מעניין בפני עצמו.

תגיד לי מה אתה חושב על הגרך הבא:

1ysa.jpg

Volvo S40 T4 MT

Volvo For Life :-D

פורסם
אני מפרגן ,פשוט אין לי על מה ... אם קנית מגבר של GENESIS ב 19 אלף שקל ,אני לא אגיד לך "וואו ! כל הכבוד" אני אחשוב שאתה מטומטם. אז על מה נשאר לי לפרגן פה ? כל הכבוד שיש לך מערכת ב 20 אלף שקל ... מרשים מאוד. כל הכבוד על זה שהגעת ל 150 דציבל עם הסאב ... כל הכבוד. את מי זה מעניין.

אני אפרגן לאדם שיבחר טוויטרים של VIFA ב 30 דולר על פני מורל סופרימו. אני אגיד לו כל הכבוד ,אתה מבין את המדע.

אני אפרגן לאדם שיבנה קרוס פאסיבי עם רכיבים איכותיים , קרוס שלוקח בחשבון את העובדה שהטוויטר לא צמוד למידבאס במקום לחבר אקטיבית .

אתה פולט כלכך הרבה שטויות, שזה פשוט עצוב. אני מרחם עליך שאתה כלכך ממורמר.

כן אני יכול לנגן 30 הרץ, וגם 25 ללא שום רעשי פח .

לא קניתי מגבר ב20 אלף שקל. כל המערכת שלי מושקעת 20 אלף. ועל מה? שאני עושה דברים מהבסיס למעלה, חשמל ובידוד לפני הכל. אבל על זה אתה לא יכול לפרגן.

על שלושת הסאבים שבניתי כמעט מאפס, ומפרסמתי - אתה פרגנת? לא. אז אל תבלבל את המוח על מה עומד בסטנדרט של פרגון כשאתה בפועל גם לאלה לא מפרגן.

וכל חובב אלקטרוניקה יכול לבנות קרוס פסיבי. על זה אתה עושה וואוו? בחיית עשה טובה ותחזור למערה שלך.

אתה חסר תועלת פה.

פורסם
אתה פולט כלכך הרבה שטויות, שזה פשוט עצוב. אני מרחם עליך שאתה כלכך ממורמר.

כן אני יכול לנגן 30 הרץ, וגם 25 ללא שום רעשי פח .

לא קניתי מגבר ב20 אלף שקל. כל המערכת שלי מושקעת 20 אלף. ועל מה? שאני עושה דברים מהבסיס למעלה, חשמל ובידוד לפני הכל. אבל על זה אתה לא יכול לפרגן.

על שלושת הסאבים שבניתי כמעט מאפס, ומפרסמתי - אתה פרגנת? לא. אז אל תבלבל את המוח על מה עומד בסטנדרט של פרגון כשאתה בפועל גם לאלה לא מפרגן.

וכל חובב אלקטרוניקה יכול לבנות קרוס פסיבי. על זה אתה עושה וואוו? בחיית עשה טובה ותחזור למערה שלך.

אתה חסר תועלת פה.

דוד אתה בטוח לגבי ההחלק המובלט?? :-D

עזוב אותו, הוא Hater! לא משנה מה תגיד לו הוא ישנא אותך ואת מי שעשה אותך.

טל, אולי תבוא למפגש מרכז הקרוב?

סתם שנפגוש אותך, אולי נצליח להראות לך צד אחר של אודיו לרכב.

בטוח שלא נצליח לשנות את דעתך, לא במפגש אחד, אבל אני סבור שנצליח לגרום לך לחשוב טיפה! טיפ טיפונת טיפה אחרת.

אני מקווה...

Volvo S40 T4 MT

Volvo For Life :-D

פורסם

אני בטוח במה שאני אומר. הדבר היחיד שתשמע מבחוץ זה את המגן אוורור של התא מטען זז.

אני מנתק את האור ברקס ואתה לא תשמע שום דבר זז.

פורסם

טל,

אני לא חושב שיש פה מישהו בפורום שחש עצמו "אודיופיל", סה"כ כולם רוצים לשמוע גוון צליל לטעמם

בין אם זה נאמן למקור ובין אם לא ולהנות, כן..., על הדרך מנסים להגיע ל"במה" כלשהיא.

אגב, מדע או לא, לא שמעתי טוויטר VIFA ב30$ שנשמע כמו סופרימו, ובאמת ששמעתי המון אלמנטים.

בכל אופן אם אין לך עניין באודיו לרכב (או בקשקוש\מסחרה או איך שתכנה את התחום) למה אתה כותב??

תבין, אין לי דבר נגדך אבל זה בערך כמו שאני אכנס לפורום שיפורים וארשום שלא חוקי להתקין טורבו\לנסוע יותר מ110 קמ"ש.

פורסם

diforce עכשיו אין לי ספק שאתה לא מבין כלום מהחיים שלך בסאונד תשאר בסאונד ביתי עדיף.

לא קשור למגבר?? לא קשור לHU? :hihi: אני מסכים איתך חלק מהדברים כי אין הרבה מגברים וHU טובים לרכב אפשר אולי לספור אותם על האצבעות וגם זה אולי.

למשל לגבי טוויטרים אני לא מאמין שטוויטרים של רכב יתנו לי צליל כמו הטוויטרים הביתיים ולכן שמתי טוויטרים אולד סקול של YAMAHA ב-30 שקל שמצאתי בשוק.

מגבר רוקפורד כמו שיהיה לך אתה אולי יכול לנגן איתו "את שיר הדרדסים" תפסיק לשחק אותה מבין כי אתה לא מבין כלום.

אם היה לך ציוד SQ טוב הייתי מדבר אחרת, מגבר של רוקפורד T זה לא מגבר בכלל, זה באמת זבל שמשלמים עליו הרבה.

מסכים שבהתקנה סטנדרטית אי אפשר להגיע לשום תוצאה טובה ברכב.

לגבי סאב לתחום ה-SQ פשוט טיפש מי ששם אותו בתא מטען, או מתחת לדש או בין הכיסאות מכוון לשמשה.

אני שמעתי מערכות ב 60,000 ואפילו יותר, וזה היה נשמע כמו בית שימוש אחד גדול.

ושמעתי מערכות ברכב שנשמעות יותר טוב מכל מערכת ביתית ששמעתי איי פעם.

לקנות ציוד זה לא חוכמה צריך לדעת להתאים דברים אחד לשני ולדעת להתקין במיוחד ברכב, לא כל מגבר מתאים לכל רמקול.

אל תגיד לי שניסית הכל כי אתה לא, אין לך מושג בסאונד, אולי יש לך אוזן לשמיע אבל להגיע לתוצאה אין לך את הידע כי אחרת לא הייתה מדבר ככה.

הייתה צריך לשמוע את המערכת שלי ברכב הקודם, ואת המערכת של תלתלי הייתה זורק את כל המערכת בבית שלך לפח ידידי ועובר לגור ברכב.

HU:Grunding GX3800 ,Amp Speakers :Ausidon.Vrx 4.300 SUB:Hertz es 300 old MidBass:Carwales CL6.5 3L MidRange:Carwales CL 3  Tweeter:  Carwales CL1+RIbbon amt

פורסם

האמת שלא חשוב איך תקראו לזה , אודיופיל או כל דבר אחר .

פשוט כיף לנסוע נסיעה ארוכה או גם לעמוד בפקק לפעמים , במיזוג , ולנגן את המוזיקה שאתה אוהב , אם הדגשה על באס או טריבל או מיד או שילוב של כולם או כל דבר אחר שכל אחד אוהב .

לא צריך להיות אודיופיל בשביל לאוהב את התחביב הזה שמעביר הרבה זמן בנהיגה ארוכה או המתנות בפקק וכל אחד יעשה את זה לפי טעמו והעדפותיו .

מי בכלל מחפש את הטייטל הזה אודיופיל ?!:shock:

HU - Alpine 9887 | Speakers - Hertz MLK2

Midbas Amplifier - GENESIS Series 3 dual mono

Twitter Amplifier - GENESIS Series 3 four channel

Subwoofer Amplifier - ROCKFORD 1001BD | Sub - IDMAX

פורסם

טל דבר ראשון אתה מרבה להשתמש במינוח רמקול על פח, שזו בעצם כמעט ההמלצה הכי חמה בפורום- איטום בידוד, ושטר מיני ספוגים, זה נכון שפח עם דיינמאט או כמה שכבות פיבר זה עדיין לא עץ מלא ממיפל קנדי, אבל זה ממש לא "פח עם טבעת עץ" .

מערכת ביתית ב 5k תשמע יותר טוב?, רחוק מהמציאות, יש לי כזו,ומן הסתם אחת ברכב, בבית היא לא מתקרבת לרכב, ועזוב שלדעתי הדינאמיות של הרכב ועצם התנועה מאדירה את המוסיקה.

לסיכום, אחרי הרבה זמן שלא ייצא לי לעשות נסיעה ארוכה ב-י-ל-י-ת-י היום פאקינג חמש שעות ברכב, אודיופיל שמודיופיל, לא מעניינת אותי ההגדרה, נשמע טוב או נהדר? זה ממש לא מעניין.

נ-ה-נ-ת-י מכל רגע, זו המטרה, תענוג צרוף.

SCANSPEAK

פורסם

+1

וזאת המהות של אודיו לרכב , להנעים את הזמן , גם כאשר הנהיגה ממושכת וגם כאשר הנהיגה קצרצרה

מי שאוהב לא צריך הגדרות

HU - Alpine 9887 | Speakers - Hertz MLK2

Midbas Amplifier - GENESIS Series 3 dual mono

Twitter Amplifier - GENESIS Series 3 four channel

Subwoofer Amplifier - ROCKFORD 1001BD | Sub - IDMAX

פורסם

אפשר לאמר שהרגתיי שתי ציפורים במכה אחת?

לצערי, אפשר!

חבל שאנחנו פשוט לא מצליחים לשמור את הדברים האישיים שלנו ושל אחרים מחוץ לחוקי המשחק, פשוט כואב.

ואני מדבר על כל הצדדים, פשוט חבל שבכל פעם שפותחים כאן דיון תיאורטי המלחמה היא בלתי נמנעת.

אז תגידו לי שאני התחלתי את זה, אני בסה"כ זרקתי חתיכת בשר לתוך כלוב נמרים.

תראו מה נהיה כאן.

כואב.

B4 2010 - ANY-PHONE + MOSCONI AMAS96 + Pico DSP 8-12 + Stetsom HI.8004 + ScanSpeak D2004 + AlphaSonic 275 + Morel Hybrid602 + Morel CCWR254 + Audison TH10 +

Pioneer TS-X150

C5Aircross - Audsion BitHD + Bcon + Match 2.1amp *2 + Torotech MR2 + Sony XS-162-ES + JL 12TW3

פורסם

אדי לא חושב שצריך לקחת את הדברים שנאמרו כאן בכזו קיצוניות, אכן ירידה לפסים אישיים היא פסולה, מודה ומוודה שנגררתי לויכוחים כאלו בעצמי.

לגבי מה שהולך כאן, זה קצת טריקי לבוא לאנשים (לא מדבר על עצמי), ולומר להם שעם כל הידע, הניסיון, השקעת הזמן, הממון והתוצאה הלא פחות מ mind blowing שיש אצלהם, הם פשוט מנסים לגרום "לזבל להשמע פחות זבל", ולכן התגובות צפויות.

SCANSPEAK

פורסם
אפשר לאמר שהרגתיי שתי ציפורים במכה אחת?

לצערי, אפשר!

חבל שאנחנו פשוט לא מצליחים לשמור את הדברים האישיים שלנו ושל אחרים מחוץ לחוקי המשחק, פשוט כואב.

ואני מדבר על כל הצדדים, פשוט חבל שבכל פעם שפותחים כאן דיון תיאורטי המלחמה היא בלתי נמנעת.

אז תגידו לי שאני התחלתי את זה, אני בסה"כ זרקתי חתיכת בשר לתוך כלוב נמרים.

תראו מה נהיה כאן.

כואב.

אדי, מה כלכך קשה לפספס? הבנאדם פשוט מזלזל בכל אחד ואחד פה.

כשזה ממנו אז פתאום זה בסדר, אבל כשמישהו עונה לו זה לא?

משכת לדיון הזה וירוס, חיידק.

אל תתפלא שכולם חולים.

• תוכן חדש...