Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 4726 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

בכל פעם בשנים האחרונות שנסעתי לחו"ל ושכרתי רכב, הוצאתי רשיון בינלאומי.

אבל מעולם לא ביקשו לראות אותו.

אני בעוד שבועיים אהיה בהונגריה ונשכור רכב מBUDGET ליומיים עבור נסיעה לאוסטריה.

מישהו יכול להגיד לי האם יש באמת צורך בהוצאת רשיון בינלאומי בממסי או שזה לגמרי מיותר? :roll:

פורסם

השימוש הכמעט יחיד הוא במקרה של תביעה. יש לבדוק בתנאי הפוליסה את הצורך ברשיון כזה ולא לתת לחברת הביטוח פתח להתחמקות.

בשביל 15 ש"ח שזה עולה - לא הייתי מתעסק, בהנחה שלא עולה לך יום עבודה לנסוע לממ"סי או מקום הנפקה אחר.

פורסם
http://he.mot.gov.il/index.php?option=com_content&view=article&id=293:drv-lic-int-a&catid=62:drvlic-il-c&Itemid=83

תוודא עם חברת ההשכרה שהם מאשרים, יש חברות שלא מאשרות בלי רישיון בינלאומי.

בכל מקרה כמו שאתה רואה בלינק שצירפתי, אין עם זה שום בעיה.

לפי הקישור הזה אני מבין שבאוסטריה לא ניתן לנהוג ללא רשיון בינלאומי, נכון?

פורסם

על אוסטריה לא מפורט, ולא שמתי לב שרשמת.

אני שמתי לב להונגריה ושם אין עם זה בעיה, לגבי אוסטריה אתה צריך לבדוק מקומי.

הכי טוב ללכת על בטוח ולהוציא רישיון בינלאומי, זה מהיר קל וזול וחוסך הרבה כאב ראש.

פורסם

טוב שכנעתם אותי, האמת שממסי בתל אביב נמצא 3 דקות הליכה ממני, נטפל בזה בימים הקרובים.

אגב -> מישהו שכר רכב אי פעם דרך האתר economybookings.com?

הביקורות באנגלית עליהם בסך הכל טובות, יש כמה פחות מפרגנות.

בצמוד למלון שלי יש סניף של יורופקאר, סופר מיני מתחילה מ100 יורו ליום דרך יורופקאר ו40 יורו ליום דרך האתר הזה שמקשר לאותו סניף של יורופקאר... אבל ההפרש נראה לי קצת לא בריא :shock:

מישהו מכיר אולי?

פורסם

שמתם לב שבכל העניין ההזוי של הנפקת רישיון מקרטון, גוף מסחרי פרטי נכנס לנעלי המדינה ומנפק איזה מסמך שמתאים לעולם של לפני מאה שנה - והקרטון הזה הוא שמאשר את זכותנו לנהוג בניכר?

לטעמי זה לא פחות מהזוי.

אגב ולמען הסר ספק, גם אני רוכש את הקרטון הזה לפני היציאה מהארץ - לא לוקח סיכון מיותר.

פורסם

לגבי השכרה: לא מכיר את האתר הזה ספיצפית, אבל הזמנתי הרבה פעמים בכל מיני אתרים שונים ומשונים שהיו משמעותית זולים יותר מאחרים. עד היום - אפס בעיות.

תבדוק טוב את כל התנאים, תריץ חיפוש קטן על האתר תראה שאין משהו חריג במיוחד ותזמין.

אם אתה רוצה להיות זהיר במיוחד: לאחר ההזמנה - תיצור קשר עם הסוכנות ממנה אתה אמור לאסוף את הרכב ותוודא שיש על שמך הזמנה עם סוג הרכב והביטוח המתאימים.

תבוא לסוכנות לאיסוף הרכב עם הוואצ'ר המודפס ועם התכתובות המודפסות שמאשרות שיש הזמנה על שמך.

נסיעה טובה, תהנה!

פורסם

אני שכרתי לאחרונה מ http://www.rentalcars.com/

המחיר היה מעולה, רכב של יורוקאר

גם את הביטוח עשיתי דרכם, בשליש מחיר.

החיסרון שבמקרה של תאונה אתה קודם משלם ואח"כ תובע אותם (חברה בריטית) שזה יכול להיות קצת בלאגן.

ההתנסות שלי היתה מאוד חיובית איתם.

קיבלת התראת משתמש בקארספורום - סיבה: שפה לא נאותה אנא חסוך מאיתנו את חוש ההומור הלא מצחיק שלך.
כל מה שעומד בין אדם, לאושר שלו, הוא היכולת להשלים עם כמה עובדות ולהבין שלא שווה להילחם עליהן.
פורסם

1. באוסטריה צריך רשיון בינלאומי. לא נעצרתי אבל יש שם נוכחות של שוטרים בעיירות הקטנות בעיקר. תעשה רשיון בינלאומי, בשביל 15 ש"ח אל תסתכן.

2. שכרתי רכב דרך מ.מ.ס.י (היינו במאי השנה) שעובדים עם יורופקאר. הם ושלמה סיקסט היו הכי זולים לאוסטריה.

פורסם

ההמלצה הכי טובה שאני יכול לתת לגבי שכירת רכב: לסרוק את הרשת ולהשוות מחירים.

יש בכל פעם מבצעים אצל חברה אחרת לזמן נתון ואין כלל אצבע לפיו ניתן להגיד ש-X הכי משתלם.

בעבר לקחתי רכב דרך אופרן (מהווים מתווך בלבד. בארה"ב הם בד"כ עובדים מול נשיונל), סיקסט (שלמה) ואוויס, הפעם דווקא בהרץ מצאתי את העיסקה הכי משתלמת ובמיוחד כאשר השכירות משולמת בכ. אשראי AMEX (יש להם הנחה נוספת).

חשוב לשים לב מה כוללת העיסקה. הפרמטרים החשובים הם:

1. כיסוי ביטוחי - יש להם מונחים שונים (בעיקר לאמריקאים, אך גם לאירופאים) עבור ביטוח גוף, מקיף והשתתפות עצמית (LDW,CDW ועוד). יש לוודא שאתם מבוטחים בכל הדרוש לכם בחבילה שלקחתם.

2. נהגים נוספים - האם כלולים במחיר או שזו תוספת, אם רלוונטי.

3. מיכל דלק - האם יש להחזיר מיכל מלא או ריק (שווי כ-50 דולר)?

4. האם אביזרים נוספים (GPS/כסא תינוק/התקן תשלום אגרה) כלולים, במידה שרלוונטי?

פורסם

במרבית המדינות לא צריך רשיון נהיגה בינלאומי ועדיין אנחנו זורקים כסף עבור פיסת קרטון אנכרוניסטית.

לפני הנסיעה לאירלנד בשבוע שעבר שאלתי את חברת ההשכרה (אופרן/ Europcar במסגרת חבילת כרטיסי טיסה+ רכב של ארקיע) האם הרשיון נחוץ למרות שבאתר משרד התחבורה נרשם כי הרשיון הישראלי תקף באירלנד. התשובה הייתה לא החלטית: אולי המשטרה המקומית תדרוש זאת.

בקיצור, גם אני עשיתי רשיון "שיהיה" . שילמתי 26 ש"ח. איש לא ביקש לראות אותו.

בעבר הרשיון היה מזכה בחברות בממסי ואפשר היה לקבל מפות ושירותים מן הארגון האירופי. כיום יש זכיין אחר אשר רק מנפיק תעודה חסרת ערך.

אגב, ב- europcar גבו ממני מראש 70 יורו עבור מיכל דלק ואפשר להחזיר מיכל ריק. עוד דרך קלה לעשות קופה על המשכירים. הרי אף אחד לא מתכנן להחזיר את הרכב על אדי הדלק האחרונים.

עשיתי חבילת ביטוח הכוללת ביטול השתתפות עצמית עד 2000 יורו. בנוסף מחייבים את כרטיס האשראי ב- 1200 יורו אשר משמשים עירבון אם יש ברכב נזק כלשהו(!).

GPS ניתן בתוספת תשלום של כ-9 יורו ליום. לקחתי איתי מהארץ מכשיר עם מפות אירלנד (ועליו טענתי מראש אתרים מתוכננים).

תכנת igo עבדה היטב אם כי אחרי שהתרגלתי ל- waze היא פחות ידידותית.

אגב, הנהיגה באירלנד היא חוויה מאתגרת , אולי אפתח שרשור נפרד בנושא.

פורסם

המפקד - ההערות שלך רלונטיות למדינה ואולי חברה מסויימת. תנאי הביטוח משתנים ממדינה למדינה, מחברה לחברה ומשנה לשנה. למשל - בפעימים ששכרתי בגרמניה (סיקסט) מחיר השכירות כלל את כל הרחבות הביטוח. לעומת זאת באיטליה (יורופקאר, לני כ-9 שנים) ההשתתפות העצמית היתה לא פחות מ-5,000 אירו (והיה מדובר בפיג'ו 307SW, לא איזה רכב יוקרה) - כמובן שהשלשתי בידי הסוכן עוד 20 אירו ליום כדי לצמצם את ההשתתפות העצמית למשהו נסבל.

לגבי הרשיון הבינ"ל - אני טורח לרכוש אותו למרות שמעולם לא התבקשתי להציגו. האזהרה היא ששוטר מקוימ שאינו שולט באנגלית עלול לתקש אותו כיון שלמעשה המסמך הוא תרגום של הרשיון למשהו כמו 10 שפות. בכל מקרה - לא מדובר ברשיון, לקרטון אין לכל ערך בלי הפלסטיק המקורי.

לפני 5 שעות, David32 כתב:

מה שאתה לא מבין זה שאתה מבזבז את הזמן שלך, את תעבורת האינטרנט שלך ואת אורך החיים של סוויצים במקלדת שלך.

• תוכן חדש...