Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 4727 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

הרכב הוא c 200 Cdi שנת 2005 עם קילומטראז׳ גבוה.

אין לי מידע מדוייק כמה בדיוק היות ובסיוע חברי הפורום גיליתי שהוחלף לוח המחוונים. בכל אופן, כרגע מופיע לי כ370,000 ק״מ.

השמן האחרון בו השתמשתי היה W 5-40 maguin, וארצה לספר לכם (גם בעקבות קריאה בפורום והתעמקות נוספת כולל פנייה ליצרן) שרבים מהשמנים שלו הם למעשה חצי סינטטיים ולא סינטטי מלא - בעוד המוכרים בחנויות מתעקשים אחרת. השמן עבד מצוין, אך הכעיס אותי שרימו אותי (וודאי שבאיכות - ושמתי במנוע שמן באיכות פחותה :x ), גם אם מתוך בורות.

בכל אופן, ניסיתי לבדוק המלצות אחרונות כולל מחירים, אך תוצאת החיפוש בפורום מוצגת ברצף שנים לא סביר ובקפיצות - 2013, 2005, 2010 וכיו״ב ללא אפשרות לתחום בתאריך...

עקרונית, אני מעוניין בשמן איכותי בדרגת 5/40w או אחרת, במחיר של עד 200 ש״ח לערך לגלון - ונמכר בשרון (כ״ס/רעננה/ה״ש/טירה/פ״ת וכיו״ב).

בנוסף, אשמח לקבל הסבר על דרוגי האיכות כאשר אני בודק את הפרסום על המוצר, בכדי לדעת מה התקן המתקדם יותר.

בתודה מראש על העזרה.

פורסם

אני בכלל לא בטוח שצריך שמן סינטטי למנוע דיזל הזה. שמן מינראלי 15W40 זה מה ששמים בדרך כלל במוסכים (אם אני לא טועה גם במוסכי חברה - בדוק את הנושא הזה). שמן מינראלי סופח היטב פיח ומנועי דיזל מייצרים הרבה פיח, כך ששימוש בשמן מינראלי מובן לי.

כיצד לחסוך דלק? להאיץ לאט, לצבור תנופה לקראת עליות, לחזות מהלכים של נהגים אחרים בכביש, לא לעבור על המהירות המותרת, להמנע מגז-ברקס אלא לגלוש כמה שיותר ולהתאים נסיעה לתנאים

פורסם

למה שימוש בשמן סינטטי מלא לא מובן לך? הרבה שמנים מתאימים גם למנועי דיזל וגם לבנזין. שמן סינטטי זהו שמן "שמהונדס גנטית". אתה חושב שלא הוסיפו לו תכונת ניקוי?

מה שכן, יש לבדוק באם השמן מתאים גם למנועי דיזל עם קולט חלקיקים במידה ויש כזה ברכב. לא כל שמן מתאים ויש שמנים ספציפיים למנועים כאלה.

"אני מתחפש לטיפת שמן במערכת ההנעה ומתחיל לזרום בתוך כל הצינורות, השסתומים והקופסאות ואז אני מאתר את התקלה"

ישראל טילן, המיתוס והאגדה, מגדולי מהנדסי ישראל.

פורסם

אני לדיזל שלי השתמשתי בשמן יעודי למנועי דיזל ולא כזה שהוא גם וגם. גם וגם לעיתים קרובות זה שמן לבנזין שאפשר להשתמש בו גם לדיזל. השתמשתי בשמן האיכותי ביותר שעומד בכל התקנים וסטנדרטים, בהתאם לזאת המנוע תמיד שקט ועובד מושלם.

אני לא אוהב לעשות ניסויים על כל מיני הכלאות מוזרות שמהונדסות גנטית. אבל, כל אחד והשיקולים שלו.

השמן שצריך לשים, זה השמן ששמים למוניות במוסכי חברה. זה שמן שהוכיח את עצמו ואליו מוניות של מרצדס עוברות מיליוני קילומטר.

מעבר לזה, אני ממש לא ממליץ לשים שמן בצמיגות נמוכה יותר ממה ששמו בעבר וזה עוד מנוע שעשה קילומטרז' - אז בכלל.

יש כל מיני חבר'ה נחמדים שחושבים שהם יודעים מה הכי מתאים לרכב שלהם ושמים ברכבים בני 20 שנה שמן 5W30 כי זה שמן איכותי. אחרי זה מתפלאים למה המנוע שלהם דופק ואוכל שמן ודלק ביחס של 1:1. כאשר המנוע נעשה די שחוק דרוש שמן צמיג, כי אחרת יש לחץ שמן נמוך ונגרם יותר נזק מאשר תועלת אפילו עם שמן סופר משוכלל.

כיצד לחסוך דלק? להאיץ לאט, לצבור תנופה לקראת עליות, לחזות מהלכים של נהגים אחרים בכביש, לא לעבור על המהירות המותרת, להמנע מגז-ברקס אלא לגלוש כמה שיותר ולהתאים נסיעה לתנאים

פורסם

יש משהו כאן שאני מאוד מסכים איתך לגביו. רכב עם מנוע מיושן (מבחינת גיל לא מבחינת מצב מכני) דורש שמן המתאים לדורו. לא הייתי הולך לשים ברכב ישן (שנות ה80 ומטה) שמן חדש ומודרני מהמילה האחרונה בעולם השמנים.

"אני מתחפש לטיפת שמן במערכת ההנעה ומתחיל לזרום בתוך כל הצינורות, השסתומים והקופסאות ואז אני מאתר את התקלה"

פורסם

לשאלתכם/התחבטותכם, המוסכים ונהגי המונית משתמשים בחצי סינטטי בלבד, גם היות והם עושים את הנסועה הזו בתוך כחודש-חודשיים ומייד מחליפים...

לי מן הסתם, זה פחות מתאים ואני רוצה משהו טוב יותר לרכב שלי.

יש המלצות ספציפיות לשמן סינטטי מתאים ואיכותי?

פורסם

לא להשתמש בשמן חצי סינטטי!! רק סינטטי מלא!

גם ברכב שקניתי מעולם לא שמו שמן חצי סינטטי - רק מלא.

כבר שלוש שנים שאני משתמש ב-Liqui Moly במיכל הסגול 5W-40 בתקן 229.3.

http://www.liqui-moly.de/liquimoly/produktdb.nsf/id/en_1306.html?Opendocument&land=GB&voilalang=e&voiladb=web.nsf

פורסם
לשאלתכם/התחבטותכם, המוסכים ונהגי המונית משתמשים בחצי סינטטי בלבד, גם היות והם עושים את הנסועה הזו בתוך כחודש-חודשיים ומייד מחליפים...

לא קשור, נהגי מונית משתמשים בשמן ששמים להם בחברה (או מוסך אחר שיודע איזה שמן נכון לשים). שמן חצי סינטטי ללא שום בעיה מחזיק שנה אם לא חרגת מקילומטרז'. אני מבין אם אתה לא רוצה להחליף שמן במשך 5 שנים אז אתה צריך סינטטי.

לי מן הסתם, זה פחות מתאים ואני רוצה משהו טוב יותר לרכב שלי.

איך אתה קובע מה שאתה שם זה "משהו טוב" לרכב שלך? שמן שמוכיח את עצמו במשך מאות אלפי קילומטר בשבילי זו הוכחה שהוא "משהו טוב". יש חבר'ה שאוהבים לשים לרכב שלהם שמן "משהו טוב" וקורה להם בדיוק מה שסיפרתי קודם בשרשור: קורה משהו רע למנוע.

אני לא יכול להגיד באופן חד משמעי מה תיהיה התוצאה של שמן בצמיגות לא כמו ששמים בחברה, אולי דווקא התוצאה תיהיה טובה, אבל התוצאה יכולה להיות תלויה מהרבה גורמים: למשל בלאי מנוע ומרווחים שיש במייסבים. צריך לקחת גם בחשבון שלאקלים שונה יש המלצה לצמיגות שונה של שמן. בארצות חמות יש יצרנים שממליצים על שמן צמיג יותר.

בין שמנים המאושרים על ידי יצרן עבור המנוע 646 יש שמנים בצמיגויות שונות, כולל 15W40, 15W50 וגם 0W40, 5W40, 10W40 ועוד. יבואן כניראה עושה שיקול בהתאם לאקלים.

פורסם

Tzvipper, אסביר מעט ואדגיש שזה הסבר ולא פוסט שאמור לעורר ויכוח:

הידיעה ביחס לנהגי המונית ושימושיהם נובעת מטיפולים שוטפים במוסך בו הרוב המוחלט של לקוחות המוסך הם נהגי המוניות ועמם אני גם משוחח. העניין הוא שהם סומכים לחלוטין על המוסכניק ואני סומך יותר על עצמי היות וומצאתי שיש והידע שלי רחב משלו בנושאים מסויימים אותם בדקתי. המוסכניק מחליף שמנים וכיו״ב עפ״י מה שמתאים וחסכוני (לנהגים ולו) ע״מ שיהיה לו מוסך משתלם ותחרותי ולאו דווקא עפ״י ידיעה של מה הטוב ביותר. למרות שהוא בעל מקצוע טוב, לצערי, בחלקים הטכניים הוא פחות מעורה או מתעניין.

החלפת השמן ברכב שלי נעשית לפי הוראות היצרן וקפדנית אף מזה ולכן אני מעוניין בסינטטי. ביחס לצמיגות, כבר בדקתי בזמנו באתר היצרן והצמיגות שבחרתי מתאימה לארצנו. אני מעוניין בסינטטי כמובן כדי לשמור על הרכב שלי עם המוצר הטוב ביותר שידי משגת אך איני יודע מספיק ביחס למותגים, מחירים ואת דרוג ואיכות השמנים הטובים ביותר שניתן לקנות לרכב טורבו-דיזל בארץ.

לאחר כל זאת, אני עדיין זקוק להמלצות למותגים, דרוג איכות ומחירים מכל מי שהשיב כאן (ותודה) ומכלל חברי הפורום - ביחס לשמן סינטטי מתאים ולקנייה באיזור השרון/ מרכז.

מישהו יכול להמליץ?

פורסם

איך אתה קובע מה שאתה שם זה "משהו טוב" לרכב שלך? שמן שמוכיח את עצמו במשך מאות אלפי קילומטר בשבילי זו הוכחה שהוא "משהו טוב". יש חבר'ה שאוהבים לשים לרכב שלהם שמן "משהו טוב" וקורה להם בדיוק מה שסיפרתי קודם בשרשור: קורה משהו רע למנוע.

איך אתה מוכיח אם שמן מוכיח את עצמו או לא? מילא, אחי רוכב על אופנועי שטח ששם מחליפים בוכנה, רינגים ועוד כל מיני דברים כל X שעות של רכיבה. הוא השתמש בשמן מנוע אחד מאז הטיפול האחרון. הוא פתח את המנוע. הבוכנה שחוקה אך נקייה מפיח, ראש מנוע נקי, שסתום כוח נקי, פתח פליטה נקי. אז כן, הוא יכול להוכיח שהשמן שהוא משתמש בו הוכיח את עצמו.

חלילה אני לא מתנשא עליך כלל וכלל אבל איך אתה יכול להוכיח ששמן הוא איכותי והוכיח את עצמו?

גיסי נסע בפיאסטה שנת 89 בזמנו. הוא לא החליף לא שמן, לא מצתים ולא פילטרים במשך 3 שנים רצוף. האם השמן הוכיח את עצמו?

Tzvipper, אסביר מעט ואדגיש שזה הסבר ולא פוסט שאמור לעורר ויכוח:

הידיעה ביחס לנהגי המונית ושימושיהם נובעת מטיפולים שוטפים במוסך בו הרוב המוחלט של לקוחות המוסך הם נהגי המוניות ועמם אני גם משוחח. העניין הוא שהם סומכים לחלוטין על המוסכניק ואני סומך יותר על עצמי היות וומצאתי שיש והידע שלי רחב משלו בנושאים מסויימים אותם בדקתי. המוסכניק מחליף שמנים וכיו״ב עפ״י מה שמתאים וחסכוני (לנהגים ולו) ע״מ שיהיה לו מוסך משתלם ותחרותי ולאו דווקא עפ״י ידיעה של מה הטוב ביותר. למרות שהוא בעל מקצוע טוב, לצערי, בחלקים הטכניים הוא פחות מעורה או מתעניין.

החלפת השמן ברכב שלי נעשית לפי הוראות היצרן וקפדנית אף מזה ולכן אני מעוניין בסינטטי. ביחס לצמיגות, כבר בדקתי בזמנו באתר היצרן והצמיגות שבחרתי מתאימה לארצנו. אני מעוניין בסינטטי כמובן כדי לשמור על הרכב שלי עם המוצר הטוב ביותר שידי משגת אך איני יודע מספיק ביחס למותגים, מחירים ואת דרוג ואיכות השמנים הטובים ביותר שניתן לקנות לרכב טורבו-דיזל בארץ.

לאחר כל זאת, אני עדיין זקוק להמלצות למותגים, דרוג איכות ומחירים מכל מי שהשיב כאן (ותודה) ומכלל חברי הפורום - ביחס לשמן סינטטי מתאים ולקנייה באיזור השרון/ מרכז.

מישהו יכול להמליץ?

רק הערה קטנה: היצרן קובע את צמיגות השמן תוך כדי התחשבות בטמפרטורת המנוע וכמובן במערכת הקירור של הרכב. השאיפה של היצרן היא כמובן לקרר את המנוע ביעילות כי פחות חום זאת אומרת פחות חיכוך ובלאי ופחות הפסדי כוח. כמו כן, ככל שהצמיגות נמוכה יותר כך ההתנגדות לזרימת השמן במנוע נמוכה יותר.

למרבה הפתעתי, הצמיגות המומלצת ליונדאי סנטה פה משנת 2011 זה 5W-20. אז כפי שאתה מבין, הריצה הטבעית של הנהגים בארץ לשים 10W-40, 5W-40 כאופציה סטנדרטית היא מיותרת.

פורסם
איך אתה מוכיח אם שמן מוכיח את עצמו או לא?

מנוע שהחזיק 700~900Kק"מ על שמן הזה - בשבילי זו הוכחה.

• תוכן חדש...