Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 4724 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

יש לי קיה ריו 5 דלתות האצ'בק שנת 2012, ואני ממש מאוכזב מהיצועים ובעיקר מצריכת הדלק הגרועה. יש לי אפשרות לעשות טרייד אין עם מיצובישי תמורת הספייס סטאר החדשה ולא להוסיף כסף. הבנתי שצריכת הדלק שלה מדהימה, זה נכון? האם שווה להחליף?

למישהו יצא לנהוג עליה?

פורסם

כן, לי יצא לנהוג עליה. במקרה גם יצא לי לנהוג על הריו האצ׳בק, לאבא שלי יש אחת כזאת בליסינג.

מבחינת צריכת הדלק אתה תרגיש שיפור משמעותי. הספייס סטאר חסכונית הרבה יותר. מכל שאר הבחינות, אתה הולך אחורה.

מחפש סוזוקי ג'ימני סטיישן 1,600 סמ"ק אוטומט

פורסם

תלוי.

אנשים משוכנעים שאם מדובר ברכב עם מנוע קטן אז הוא חסכוני בדלק בעוד שלמעשה הם לא תמיד מפנימים שהכל מתחיל ונגמר בנהג.

נהגתי בספייס סטאר (עם הגיר הרציף) סופשבוע שלם, כמעט רק בבין-עירוני, בעדינות ובמהירות החוקיות. במעמד התדלוק ולפי שיטת המדידה הישנה והמדוייקת הצריכה עמדה על קצת למעלה מ 21 ק"מ לליטר מרשימים. אם הייתי לוחץ ומתחרע עליה כמו נהג ליסינג ממוצע אני משער שהצריכה הייתה 14 ודרומה באותו תוואי הדרך.

לעניינו של רכב, הספייס סטאר לטעמי סובלת משורה של ליקויים שלא זה המקום לפרט אותם. עם כל הכבוד לצריכת הדלק הפנומנלית, אם הייתי בהתלבטות של ריו מול ספייס סטאר הייתי מעדיף את הריו בלי לחשוב פעמיים.

איתמר

פיי צביקה אתה זריז...

"מדינה מפותחת היא לא מדינה בה העניים נוסעים ברכב פרטי אלא מדינה בה העשירים נוסעים בתחבורה ציבורית"

פורסם

יתכן והרכב חסכוני (כמעט כל הרכבים מלבד הרנו פלואנס דיזל רחוקים מלהיות חסכוניים) ויתכן ולא. הגעתי כבר למסקנה שכל הרכבים כמעט עושים אותו דבר ולכן כבר עדיף להתפנק ברכב גדול

בכל מקרה הרכב זול ומרווח , מצד שני לנהוג בו די הפחיד אותי , הרגשה של חוסר שליטה ברכב מבחינת היגוי ויציבות ולכן אני לבסוף לא רכשתי את הרכב , אחרי זה הקליאו אכזבה אותי מבחינת צריכת דלק ואני עובד עצות מה לרכוש..

פורסם
יתכן והרכב חסכוני (כמעט כל הרכבים מלבד הרנו פלואנס דיזל רחוקים מלהיות חסכוניים) ויתכן ולא. הגעתי כבר למסקנה שכל הרכבים כמעט עושים אותו דבר ולכן כבר עדיף להתפנק ברכב גדול

בכל מקרה הרכב זול ומרווח , מצד שני לנהוג בו די הפחיד אותי , הרגשה של חוסר שליטה ברכב מבחינת היגוי ויציבות ולכן אני לבסוף לא רכשתי את הרכב , אחרי זה הקליאו אכזבה אותי מבחינת צריכת דלק ואני עובד עצות מה לרכוש..

אני בדיוק במצב שלך. גם אני התאכזבתי מצריכת הדלק של הקליאו החדשה. נראה שלי שבסופו של דבר אשאר עם הקיה ריו, לטוב ולרע

פורסם
תלוי.

אנשים משוכנעים שאם מדובר ברכב עם מנוע קטן אז הוא חסכוני בדלק בעוד שלמעשה הם לא תמיד מפנימים שהכל מתחיל ונגמר בנהג.

נהגתי בספייס סטאר (עם הגיר הרציף) סופשבוע שלם, כמעט רק בבין-עירוני, בעדינות ובמהירות החוקיות. במעמד התדלוק ולפי שיטת המדידה הישנה והמדוייקת הצריכה עמדה על קצת למעלה מ 21 ק"מ לליטר מרשימים. אם הייתי לוחץ ומתחרע עליה כמו נהג ליסינג ממוצע אני משער שהצריכה הייתה 14 ודרומה באותו תוואי הדרך.

לעניינו של רכב, הספייס סטאר לטעמי סובלת משורה של ליקויים שלא זה המקום לפרט אותם. עם כל הכבוד לצריכת הדלק הפנומנלית, אם הייתי בהתלבטות של ריו מול ספייס סטאר הייתי מעדיף את הריו בלי לחשוב פעמיים.

איתמר

פיי צביקה אתה זריז...

תודה רבה! חשבתי ללכת על איביזה חדשה TSI, אבל לא משתלם לי כלכלית להוסיף (22 אלף שקל). אשאר עם הריו וזהו

פורסם

הריו זה אוטו שכיף להיות בו, אבל לא לנהוג בו. זו מהות העניין. מאובזרת, יפה, מרווחת, מאוד פרקטית. אבל כשאתה נתקל בין שילוב של מנוע חלש יחסית וצריכת דלק גרועה, זה מבאס את התחת.

פורסם
כן, לי יצא לנהוג עליה. במקרה גם יצא לי לנהוג על הריו האצ׳בק, לאבא שלי יש אחת כזאת בליסינג.

מבחינת צריכת הדלק אתה תרגיש שיפור משמעותי. הספייס סטאר חסכונית הרבה יותר. מכל שאר הבחינות, אתה הולך אחורה.

קראתי גם את המאמר המצוין שלך על הריו. קלעת בול אחד לאחד. זה אוטו מעולה אם לא נוסעים בו.

פורסם

הפוסט הזה הוא בדיוק ההתלבטות שלי

חושב על ריו 2012 לעומת ספייס סטאר חדשה.

כמה גרועה צריכת הדלק בריו? כמה ק"מ אתה עושה לליטר דלק במשולב בין עירוני או עירוני?

האם אתה נוהג עם רגל כבדה או יותר על הצד הרגוע?

פורסם

יש הרבה דברים שיכולים לבאס ברכב, צריכת דלק וביצועים הם בהחלט שניים מהם. אבל אתה צריך לזכור שגם הביצועים של הספייס סטאר לא טובים בהרבה (אם בכלל) מהביצועים של הריו שיש לך עכשיו. וזה לא שאם תקנה איביזה TSI תקבל שילוב של ביצועים עם צריכת דלק נמוכה. אם תלחץ בשביל להרגיש את הטורבו צריכת הדלק תעלה משמעותית ואפילו תעבור את זאת של הריו.

בכלל, צריכת דלק וביצועים זה לא משהו שהולך ביחד. ואם כבר זה הולך ביחד, זה בדרך כלל ברכבים יקרים משמעותית (היברידיים, דיזלים וכו'). פיתרון זול יותר יהיה להקנות לעצמך הרגלי נהיגה חסכוניים יותר.

מחפש סוזוקי ג'ימני סטיישן 1,600 סמ"ק אוטומט

פורסם
הפוסט הזה הוא בדיוק ההתלבטות שלי

חושב על ריו 2012 לעומת ספייס סטאר חדשה.

כמה גרועה צריכת הדלק בריו? כמה ק"מ אתה עושה לליטר דלק במשולב בין עירוני או עירוני?

האם אתה נוהג עם רגל כבדה או יותר על הצד הרגוע?

לפי מה שקראת פה ולפי הבירורים שעשיתי, הספייס סטאר בעייתית מאוד בכל מה שקשור ביציבות על הכביש, כך שכדאי לך להוריד אותה מהפרק. הריו אוטו מפנק ופרקטי מאוד, אבל לא מומלץ לחובבי הנהיגה, ואני כזה. יחסית אני לא נוהג רגוע ומגיע לצריכה משולבת של 1.9 או 1.10. אם תסע ממש רגוע תגיע מקסימום ל1.12- ותגיע הביתה ממש לאט. מה שכן, יש לה התנהגות כביש טובה בכבישים בן עירוניים. היא מאוד יציבה על הכביש ומרגישה בוגרת, זה יאמר לזכותה. האבזור הוא ללא תחרות בסטגמט.

אם אתה מחפש אוטו שעושה את העבודה הריו בשבילך. אם אתה חובב נהיגה, הוא מש לא.

פורסם

אני נוהג היום על 206CC שנת 2002 , חשבתי לשדרג רכב ובלב חשבתי שדגם חדש יחסוך לי בדלק.

נתוני יצרן בדלק של 206CC משולב זה בערך 13 והרכב עושה 1 ל 11. היום הרכבים החדשים עם נתוני יצרן מדהימים ובפועל גרועים ברמות מטורפות.

זה מה שעברתי בחודש האחרון:

א. מיצובישי ספייס סטאר - רכב שנראה ממש טוב , מרווח מאוד (מרווח רגליים טוב , הרבה יותר מהקליאו) , נראה קצת זול.

חווית נסיעה מזעזעת , הרגשתי לא יציב לראשונה בחיים בתוך רכב. מלבד ההיגוי הכל היה בסדר אני חייב לציין ככה שמי שיכול להסתדר עם הגה מנותק ולא מענינת אותו חווית נסיעה הרכב סבבה. אני מעריך שהרכב יעשה 1 ל 14.

ב. רנו קליאו : רכב צפוף לרגליים, מסך מגע ומסביבו פסלטיק בוהק שמשאיר טביעות אצבעות , צריכת דלק איומה(בתוך העיר 1 ל 7) , אחיזת כביש בינונית,לא נוח לשבת מאוחר.

המסקנה די ברורה , להשאר עם ה 206CC , היגוי מדויק , יציבות , צריכת דלק סבירה , אין הפסד כספי כי אין למחיר לאן לרדת

ג. סקודה יטי : פשוט כייף , החלטתי לוותר בסוף משיקולי הסתגלות לרכב גדול (חניה וכו') וגם משיקולים כספיים אבל באמת שהיה כייף.

ד. פורד משנת 2008 של חבר , את האמת אחלה רכב .. ממש כייף לנהוג.

לסיכום :

מכוניות ישנות לרוב יותר מהנות לנהיגה ואף לפעמים יותר חסכוניות ממכוניות חדשות , נראה כי כיום נתוני יצרן זה תרמית לעומת העבר. ההיגוי החשמלי דפוק לגמרי ועוד..

לעומת זאת עדיין יש הפתעות , ולכן אני ממליץ לכל אחד לפני שקונה רכב ושואל שאלות לגביו , לעשות גם נסיעת מבחן ולא להתעצל , לפעמים 2 דקות נסיעה מספיקות (ספייס סטאר). ובלי שום קשר ב 70000 לקחת ספייס סטאר חדש זה פשוט מציאה למי שמוכן לסבול , אני פשוט לא מוכן לסבול בשביל מחיר מאוד אטרקטיבי לרכב חדש עם אחריות וצריכת דלק נמוכה

פורסם
אני נוהג היום על 206CC שנת 2002 , חשבתי לשדרג רכב ובלב חשבתי שדגם חדש יחסוך לי בדלק.

נתוני יצרן בדלק של 206CC משולב זה בערך 13 והרכב עושה 1 ל 11. היום הרכבים החדשים עם נתוני יצרן מדהימים ובפועל גרועים ברמות מטורפות.

זה מה שעברתי בחודש האחרון:

א. מיצובישי ספייס סטאר - רכב שנראה ממש טוב , מרווח מאוד (מרווח רגליים טוב , הרבה יותר מהקליאו) , נראה קצת זול.

חווית נסיעה מזעזעת , הרגשתי לא יציב לראשונה בחיים בתוך רכב. מלבד ההיגוי הכל היה בסדר אני חייב לציין ככה שמי שיכול להסתדר עם הגה מנותק ולא מענינת אותו חווית נסיעה הרכב סבבה. אני מעריך שהרכב יעשה 1 ל 14.

ב. רנו קליאו : רכב צפוף לרגליים, מסך מגע ומסביבו פסלטיק בוהק שמשאיר טביעות אצבעות , צריכת דלק איומה(בתוך העיר 1 ל 7) , אחיזת כביש בינונית,לא נוח לשבת מאוחר.

המסקנה די ברורה , להשאר עם ה 206CC , היגוי מדויק , יציבות , צריכת דלק סבירה , אין הפסד כספי כי אין למחיר לאן לרדת

ג. סקודה יטי : פשוט כייף , החלטתי לוותר בסוף משיקולי הסתגלות לרכב גדול (חניה וכו') וגם משיקולים כספיים אבל באמת שהיה כייף.

ד. פורד משנת 2008 של חבר , את האמת אחלה רכב .. ממש כייף לנהוג.

לסיכום :

מכוניות ישנות לרוב יותר מהנות לנהיגה ואף לפעמים יותר חסכוניות ממכוניות חדשות , נראה כי כיום נתוני יצרן זה תרמית לעומת העבר. ההיגוי החשמלי דפוק לגמרי ועוד..

לעומת זאת עדיין יש הפתעות , ולכן אני ממליץ לכל אחד לפני שקונה רכב ושואל שאלות לגביו , לעשות גם נסיעת מבחן ולא להתעצל , לפעמים 2 דקות נסיעה מספיקות (ספייס סטאר). ובלי שום קשר ב 70000 לקחת ספייס סטאר חדש זה פשוט מציאה למי שמוכן לסבול , אני פשוט לא מוכן לסבול בשביל מחיר מאוד אטרקטיבי לרכב חדש עם אחריות וצריכת דלק נמוכה

אני מנסה להביא מה הרציונל להשוות 206CC (רכב "ספורט" צעצוע חמוד) לספייס סטאר (גילוי נאות רכשתי אחת כזו לפני שבוע)

לא נראה לי שהייתי מחליף 206CC במצב טוב בספייס (אבל גם לא הייתי רוכש כזו)

זה גם מה שהיה הזוי בביקורת של טופגיר (קטלה את הרכב) צריך להשוות תפוחים לתפוחים.

כל המיני ומיני+ (מיקרה וספלאש) מרגישות "הזוי" עם הגה חשמלי מנותק, כי הן מיועדות בעיקר לנסיעות עירוניות, זה בידיוק מה שאתה רוצה כשאתה "שובר הגה" כל שנייה בגלל שWAZE זיהה פקק (נוסף) שאתה רוצה להתחמק ממנו.

בתור אחד ששנמך מסיויק משפחתית לפני כמעט שלוש שנים לI10 בשביל צריכת דלק ווהתבאס(אותה צריכת דלק בתאכלס), הזדמנות לשדרג לספייס בלי תוספת ענקית היתה מעניינת.

הרכב מרגיש יותר נוח וכיף לנהיגה מהI10 האיטי והכבד, וזהו. מעבר לזה למרות שנהנה מנהיגה, לא נהנה מנהיגה בארץ(90% פקקים 10% עצבים)

והI10 קיבלה בטופגיר ציון דיי גבוהה...לך תבין?(אותו נוח לשימושים שלי, אבל לא טוב יותר מספייס)

הכי חשוב להתאים את הרכב לצרכים שלך ולכיס שלך, ולשפוט אותו ככזה.

הספייס תשרת אותי כרכב עיקרי בשנה-שנתיים הקרובות ואז תהפוך לרכב משני, וזה התאים לי כמו כפפה ליד.

דרך אגב כמעט בטלתי את הקנייה בשביל הריו..לפחות מבחינה הצריכת דלק איזה מזל!

פורסם

יונדאי וקיה הם רכבים מאוד מאכזבים בכל הנוגע לצריכת דלק.

היצרנים מטעים את הצרכנים בכוונה תחילה עם נתוני צריכת דלק בתנאי מעבדה ואיכשהוא מצליחים לשכנע את האנשים שהם נוהגים במעבדה ולא בתוך עיר...

נתוני היצרן לפנדה שלי, למשל, מראים צריכה של 1:18. בפועל אני משיג איתה 1:15 בהתנהלות חיפאית יומיומית. 1:20 מחוץ לעיר בלי הרבה בעיות.

בנתוני היצרן של הקיה ריו משיגים 19.6 מדהימים ובפועל מקבלים אולי חצי.

פורסם

אכן, התנהגות כביש של ספייס סטאר זה הדבר היחיד שמנע ממני לקחת אותה במקום פיאסטה 2012 ידנית שלי. לא מסוגל כבר לסבול את הפיאסטה הזאת. ממש שמחתי כשספייס סטאר הגיעה. אחרי נסיעת מבחן, הבנתי שצריך להמתין עוד. לצערי, לא התרחקה הרבה ממייקרה.

• תוכן חדש...