Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 4740 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

פורום דיטיילינג יקר שלום.

ראשית, מה קרה לשפה העברית? לא יכולתם למצוא שם לא-לטיני לפורום שלכם? נקיינים? פרטניים? אסתטיקנים?

שכחו מזה.

ובכן, אודה ואתוודה שבימים כתיקונם דיטיליינג מעניין אותי כקליפת השום. אבל אל תעלבו, גם מכונאות מעניינת לי ת'תחת רוב הזמן, ועוד הרבה תחומים מעולם הרכב. כמו במכונאות, לא ממש מעניין אותי איך עושים את זה, כל עוד התוצאה היא לשביעות רצוני. במקרה הנדון - לא מעניין אותי הדיטיילז של הדיטיילינג, אבל מעניין אותי שזה יצא טוב.

לאחרונה קניתי אוטו בן 3 שטיפלו בו היטב מבחינת ניקיון ולכן גם אחרי שבועיים של נהיגה בגשם, בוץ ולכלוך הוא עדיין נראה יחסית נקי (חוץ מהיתושים). אני מניח שמדובר בציפוי מסוים שפשוט עושה את העבודה. הנה דוגמית:

1001492_654064681284089_1118134220_n.jpg

ואחרי ההקדמה, לשאלות. רק אזכיר לפני כן שלא מעניין אותי להשקיע פי 5 בשביל לקבל תוצאה טובה ב-5%. אני רוצה שזה יהיה נקי, וזהו.

1. עד כמה יש חשיבות לסבון בו אני משתמש? קניתי סבון של חברה מוכרת אבל לא התעמקתי בפרטים.

2. קניתי כפפת מיקרופייבר פשוטה. היא לא משאירה הרבה סבון על הרכב אבל נראה שהיא עושה את העבודה. בסדר? לא בסדר?

3. קניתי חומר ייעודי לניקוי הג'נטים. זה שפריצר שמשאירים שתי דקות ואז מנגבים. עבד מעולה אבל השאיר טונות של שחור על הכפפה, ועל הציפורניים שלי... :wink:

4. ווקס מומלץ למישהו שלא מחפש משהו מביצי קוויאר בלוגה עם נגיעות קראנובה ונצנצים?

5. באיזה חומר להשתמש בשביל להמשיך את האפקט של הטיפות שיורדות מהפח והלכלוך שפשוט נעלם מעצמו? סוג של אוטם?

6. עוד משהו שאני צריך?

תודה

רוני

BMW 325i E46

שלום, רוכב.

נא לא לבקש ממני גישה לאוף טופיק

פורסם

לדעתי תתחיל עם אופטימום ONR.

מנקה בכלי קלות ומשאיר מראה מבריק.

לחישוקים יש תכשיר של sonax שעושה עבודה טובה ללא השקעה בשפשופים מיותרים.

אוטם, אני משתמש באופטימום אופטיסייל ומרוצה.

מתאים מאד למי שלא רוצה להשקיע הרבה זמן בישום

פורסם

רוני, מניסיון - קנה את הקיט הזה, יש בו את כל מה שנחוץ לטיפוח ושמירת הצבע - בהשקעה סבירה של זמן וכסף.

תוסיף על זה מגבת לייבוש כמו ה- WATER MAGNET ותכשיר לניקוי החישוקים (מנקים אותם בהתזה ואח"כ עם מברשת - ולא עם כפפה) - ואתה מסודר בעלות של פחות מ- 100$.

יהיו לך חומרים ל:

שטיפה

פלסטלינה

פוליש

ואקס

חלק מהחומרים בערכה מגיעים בכמות מזערית, אבל ממש לא ניראה לי שתעשה לרכב פלסטלינה יותר מפעם אחת.

שפשוף נעים!

פורסם

מנקודת מבט של מישהו עם קצת ניסיון, ושלא חשוב לו אם יש השתקפויות אם שמים פנס גדול בזוית מסויימת. אני אתן לך את הנק' מבט שלי - למרות שיש מי שיחלוק עליי כאן.

1. הסבון לא ממש חשוב. שנים השתמשתי בסבון רגיל של בית (הוואי וכו') - הכל היה פיקס והצבע נשמר שנים רבות. מטעמי "שלא ייקרה משהו" עברתי לסבון ייעודי לרכב - יש חברות טובות שמוכרות סבונים במחירים מעולים. בוא נגיד את זה ככה: כל עוד זאת חברה ששמעת עליה ויש ציור של אוטו על הקופסא והמחיר הגיוני (מה זה הגיוני? אני לא משלם מעל 25 ש"ח לסבון ובארץ אני משיג אחלה שמפו לרכב במחיר הזה -בפעם האחרונה השתמשתי בCARPLAN עם וקס - לא משהו שהייתי הופך חצי אירופה לחפש - כמו שאמרתי כל שמפו לרכב יעשה את העבודה.

http://carplan.co.il/sg_products~5~3.htm

2. בסדר בסדר....

3. החומרים האלה הם חומצות/ממיסים חזקים. הכי טוב - להשפריץ לתת לזה קצת לעבוד ואז עם מברשת לשפשף ולפרק את הלכלוך ואז לשפוך הרבה מים. בד"כ לא צריך אפילו ניגוב. הג'אנט יוצא מנצנץ.

4. ווקס מומלץ, איכותי וקל ליישום זה הקארפלאן אוטופיניש - carplan autofinish.

אבל תכף אני מגיע לנק' הסופית שלי.

5. אתה רציני?! איכזבת אותי.

6. ככה- האמת היא שפעם הייתי ממשפשפי המכוניות, אבל לאט לאט הבנתי איפה אנחנו חיים ומה תפקיד הרכב - אז להלן הסוד שלי - אני לוקח את הרכב פעמיים בחודש לשטיפה ידנית. בטוח שגם לכם יש כזאת. אחרי זה אתה יכול לעשות באמצעות פוליש פשוט תיקונים במקומות של שריטות קטנות ואז לקנות ווקס בתרסיס - למרוח - ופיניטוס. עשית דייטלינג ב-15 דק' בלי לשבור את הראש.

ווקס מומלץ בתרסיס הוא הווקס של מגווירס - ultimate wax.

פוליש מומלץ מאוד הוא ה-T-CUT של CARPLAN שמגיע בצבע הרכב ועוזר מאוד לטשטש שריטות קצת יותר עמוקות.

מוצרים זולים, טובים, פשוטים לשימוש וסוגרים את הפינה לאנשים כמונו.

פורסם

1. רוב הסבונים יעשו את העבודה, מטרתו של סבון היא לנקות ועל כן הייתי ממליץ על סבונים שבעיקר מנקים ופחות על סבונים שמבריקים או מוסיפים ווקס.

2. ככפות צמר מייצרות פחות סווירלס (ברמת התיאוריה), אם עובדים בעדינות ושוטפים את הכפפה לאחר כל פאנל לא תיהיה שום בעיה.

3. שים לב שהחומר לג'אנטים הוא ללא חומצה אחרת לאחר X שימושים הג'אנט שלך יראה אחרת (לא יותר טוב), כמו כן עבוד עם כפפות תמיד.

4. כל ווקס מהרשימה שמופיעה בפוסט הזה

5. אוטם או ווקס, או שילוב של שניהם, או אחד מהם ומדי פעם תחזוק של QD/ספריי ווקס.

6. היות ואתה אוהב רכב נכי ופחות רוצה להשקיע עבור התוצאה תשקול לרכוש אוטם מסוג coating (יחזיק כמה שנים) ואולי אף לפנות לאיש מקצועו עבור היישום שלו.

7. בהצלחה רוני :)

:wink: if it's not clean enough :arrow: add some elbow grease

**Warning, this post may contain sarcasm ... it's your decision to get upset about it**

בבקשה לא לשלוח לי ה.פ עם שאלות שרלוונטיות לפורום דיטיילינג :nono:

פורסם
אחחח.... למה אצלנו אין כאלה מקומות חנייה שמחמיאים למכונית?

זהו, שגם אצלי אין. זה צולם בשוויץ. האוטו שלי חונה עכשיו בחניון התת קרקעי והמאוד לא סקסי של הבניין שלי. ראה תמונה למטה (אחרי הניקיון).

רוני, מניסיון - קנה את הקיט הזה, יש בו את כל מה שנחוץ לטיפוח ושמירת הצבע - בהשקעה סבירה של זמן וכסף.

תוסיף על זה מגבת לייבוש כמו ה- WATER MAGNET ותכשיר לניקוי החישוקים (מנקים אותם בהתזה ואח"כ עם מברשת - ולא עם כפפה) - ואתה מסודר בעלות של פחות מ- 100$.

יהיו לך חומרים ל:

שטיפה

פלסטלינה

פוליש

ואקס

חלק מהחומרים בערכה מגיעים בכמות מזערית, אבל ממש לא ניראה לי שתעשה לרכב פלסטלינה יותר מפעם אחת.

שפשוף נעים!

נשמע טוב, למרות שכתוב שזו ערכה לחידוש הצבע ואת זה אני לא ממש צריך... בכל מקרה, אבדוק את העניין. מתאים לי לקנות קיט ולא חומרים בנפרד, פחות התעסקות.

בנוגע למברשת - באמת מצחיק שלא חשבתי על זה.

מנקודת מבט של מישהו עם קצת ניסיון, ושלא חשוב לו אם יש השתקפויות אם שמים פנס גדול בזוית מסויימת. אני אתן לך את הנק' מבט שלי - למרות שיש מי שיחלוק עליי כאן.

1. הסבון לא ממש חשוב. שנים השתמשתי בסבון רגיל של בית (הוואי וכו') - הכל היה פיקס והצבע נשמר שנים רבות. מטעמי "שלא ייקרה משהו" עברתי לסבון ייעודי לרכב - יש חברות טובות שמוכרות סבונים במחירים מעולים. בוא נגיד את זה ככה: כל עוד זאת חברה ששמעת עליה ויש ציור של אוטו על הקופסא והמחיר הגיוני (מה זה הגיוני? אני לא משלם מעל 25 ש"ח לסבון ובארץ אני משיג אחלה שמפו לרכב במחיר הזה -בפעם האחרונה השתמשתי בCARPLAN עם וקס - לא משהו שהייתי הופך חצי אירופה לחפש - כמו שאמרתי כל שמפו לרכב יעשה את העבודה.

http://carplan.co.il/sg_products~5~3.htm

2. בסדר בסדר....

3. החומרים האלה הם חומצות/ממיסים חזקים. הכי טוב - להשפריץ לתת לזה קצת לעבוד ואז עם מברשת לשפשף ולפרק את הלכלוך ואז לשפוך הרבה מים. בד"כ לא צריך אפילו ניגוב. הג'אנט יוצא מנצנץ.

4. ווקס מומלץ, איכותי וקל ליישום זה הקארפלאן אוטופיניש - carplan autofinish.

אבל תכף אני מגיע לנק' הסופית שלי.

5. אתה רציני?! איכזבת אותי.

6. ככה- האמת היא שפעם הייתי ממשפשפי המכוניות, אבל לאט לאט הבנתי איפה אנחנו חיים ומה תפקיד הרכב - אז להלן הסוד שלי - אני לוקח את הרכב פעמיים בחודש לשטיפה ידנית. בטוח שגם לכם יש כזאת. אחרי זה אתה יכול לעשות באמצעות פוליש פשוט תיקונים במקומות של שריטות קטנות ואז לקנות ווקס בתרסיס - למרוח - ופיניטוס. עשית דייטלינג ב-15 דק' בלי לשבור את הראש.

ווקס מומלץ בתרסיס הוא הווקס של מגווירס - ultimate wax.

פוליש מומלץ מאוד הוא ה-T-CUT של CARPLAN שמגיע בצבע הרכב ועוזר מאוד לטשטש שריטות קצת יותר עמוקות.

מוצרים זולים, טובים, פשוטים לשימוש וסוגרים את הפינה לאנשים כמונו.

1. טוב לדעת.

2. :lol:

3. אחלה

4. סבבה

5. כזה אני, מאכזב :-P

6. כן, יש לנו שטיפה ידנית. צריך להזמין תור כמה שעות מראש, לשבת שם שעתיים ולשלם בסוף 150 שקלים מינימום. רק בשביל שטיפה...

תודה לכולם על העצות!

2013-07-20 15.14.00.jpg

BMW 325i E46

שלום, רוכב.

נא לא לבקש ממני גישה לאוף טופיק

פורסם

נשמע טוב, למרות שכתוב שזו ערכה לחידוש הצבע ואת זה אני לא ממש צריך...

רוני, הצבע ברכב שלי במצב כמעט חדש, אלה החומרים שהזמנתי בעבורי ובעבודה של 3-4 שעות שיפרתי מאוד את מראה הרכב, השתמשתי בכל החומרים שבערכה.

פלסטלינה (יש שם כמות של 25 גר' לפעמיים מקסימום) תוריד לך את המנדבושקס שנדבקו אל הצבע וכאלה יש בוודאות.

הפוליש בשימוש עם פדים ידניים הוא מאוד עדין ואין לי ספק שהוא ישפר את מצב הצבע של רכב בן שלוש, אפילו אם הוא שמור.

ואקס, מדובר בחומר נחמד - הקל ביותר שאי פעם עבדתי אתו.

כל החומרים האלה קיימים בערכה.

השיפור מורגש ומביא לאזור ה- 95% - יחסית במינימום מאמץ, בהמשך הדרך תידרש רק לשטיפה ומידי פעם לוואקס.

פורסם

דורקי לפי מה שהבנתי (רוני תקן אותי אם אני טועה) הוא לא מחפש דיטיילינג אלא שהאוטו יהיה נקי.

בשביל זה מספיקים שני דליים (כן שניים), כפפה (הכי טוב שתיים), שמפו, ומגבת ייבוש. מפה אתה יכול לעלות אם אתה רוצה.

(לי למשל לשטיפה בסיסית יש בנוסף מגבת פיקרופייבר פשוטה לניקוי ספי הדלתות, מגבת לשמשות, מגבת לחומר של הדשבורד ומגבת לפלסטיקים החיצוניים, ולפני השטיפה אני מרסס ONR לריכוך הלכלוך)

לגבי אוטם\ווקס, אוטם זול וטוב FK1000P, ווקס טוב (לדעתי) ולא יקר של מגווירס liquid gold class, אני די אוהב אותו הוא פשוט ליישום, נותן מראה טוב, ולא מאוד יקר (40 ש"ח לקצת יותר מ-100 מ"ל, זה לא יקר).

ווקס יחזיק פחות זמן מסילנט אבל ייתן מראה יותר עמוק וחי (אלא אם גן אתה מיישם גם גלייז שלפי מה שהבנתי אתה לא רוצה), מה שכן אני לא יודע מה ההשפעה של המלח על הווקס (אני מאמין שהסילט יתמודד עם זה).

נ.ב. הג'אנטים שלך צבועים נכון ? כי יש חומרים שלא מומלצים לשימוש על ג'אנטים צבועים.

Renault Clio sport 2001 - Sold

תקשיב מה דניקס אומר לך.

פורסם

אם הבנתי את רוני נכון אז הוא מחפש הנחיות לדיטיילינג-לייט ולא הנחיות לשטיפת הרכב.

אין לי ספק שלשטוף רכב הוא יודע.

פורסם

האמת אני יותר דיברתי על הפוליש והפלסטלינה שנועדו בעיקר כדי לתת תוצאות יותר טובות (בתחום הנראות, למרות שגם בעמידות), אני חושב שהוא יכול להסתפק בשטיפה טובה ואוטם, מעבר לזה זה רק שיפור התוצאות (וזאת גם העבודה הקשה).

Renault Clio sport 2001 - Sold

תקשיב מה דניקס אומר לך.

פורסם
גרמת לי לחפש בגוגל הגירה לאוסטרליה , הגירה לאנגליה , הגירה לקנדה.

סעמק איך יוצאים מפה ?

מה רע לך בראשון?:wink:

פורסם
זהו, שגם אצלי אין. זה צולם בשוויץ. האוטו שלי חונה עכשיו בחניון התת קרקעי והמאוד לא סקסי של הבניין שלי. ראה תמונה למטה (אחרי הניקיון).

תסלח לי שאני לא מרחם עליך.. :) הבניין שלך זה לפני או אחרי הגשר מעל הנהר בשטרסבורג? :)

מה רע לך בראשון?:wink:

תראה את התמונות מהטיול של sronis ותבין:

http://www.carsforum.co.il/vb/showthread.php?t=484742&page=4

• תוכן חדש...