Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 4749 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

אצלי בפונטיאק יש שרשרת ולא רצועה.

האם לא צריך להחליף שרשרת לאחר X זמן? הרכב עוד מעט בן 22.

*pontiac tempest 1992 V6 3.1 liter

Pontiac - we are driving excitement

פורסם
יש לזכור שיצרני הרכב מרוויחים הרבה מאוד גם מכל שנות הטיפולים שהרכבים צריכים והחלפים שלהם,

לכן יש אינטרס כפול, 1.יותר זול לייצור, 2.צריך להחליף כל זמן מסויים ושני אלו יכניסו יותר כסף ליצרן,

כמובן שיש ניגוד והוא אמינות וטיפולים גדולים שזה שיקול גדול אצל הצרכנים היום

טענה לא רצינית, בשנים האחרונות איכות חלקי הטיימינג (יענו חגורות ומותחנים ) עלתה משמעותית עד כדי החלפה

של פעם ברבע מיליון קילומטר או אף 300K, עלות הטיפול והרווחים ליצרן זניחים כשמדובר במרווח טיפולים כזה.

פורסם
בפונטו דור ראשון, יש מנוע FIRE.

אם נקרעת שם רצועת טיימינג - לא קורה כלום, בוודאות !

מנוע ה-FIRE הרבה יותר ותיק - עוד מימי האונו.

ולגבי הכותרת - שרשרת תזמון היתה קיימת לפני חגורת תזמון, אבל כנראה שהיצרים מצאו יתרונות לחגורה ולכן שיטה זו הפכה נפוצה. כקוריוז אציין שזכורה לי בעמימות תמונה של שרשרת תזמון בספר ההוראות של הפיאט 600 שאבי רכש ב-1964.

לפני 5 שעות, David32 כתב:

מה שאתה לא מבין זה שאתה מבזבז את הזמן שלך, את תעבורת האינטרנט שלך ואת אורך החיים של סוויצים במקלדת שלך.

פורסם

יש לי דפים טכניים, אני יחפש ורק אם כתוב שצריך אני יכתוב פה.

לדעתי לא צריך להחליף (גם אצלי בקוואליר 95 לא מוזכרת בשום מקום השרשרת).

לפותח השרשור.

לדעתי הנצילות והעברת כוח מרצועה יותר טובה (לא למדתי מכונות, אני לא יודע במדיוק, רק מניסיון בשטח!).

כמו שאמרו, יש מגמת מעבר לרצועת קוולר באופניים, וגם באופנועים, וראיתי משהו סטייל ארלי-דייוידסון מנוע 1.2L לפחות, והייתה לו רצועה!

שרשרת דורשת תחזוקה ושימון, קצת לכלוך וחוסר שימון והיא לוקחת הרבה אנרגיה על עצמה (זה אני יודע מהאופניים, כל 60 ק"מ חייב לטפל בה, אם לא זה כאילו אתה מדווש על בוץ').

ברכב, לא שמעתי ולא ראיתי בשום מקום משהו על התחזוקה של השרשרת (קח בחשבון שהיא יושבת במקום סגור ומוגן, ולדעתי גם טבולה בשמן.)

עוד דבר זה הטיפול של המשאבת מים, רוב הפעמים שיצא לי לראות, היא הולכת קצת לפני הטיימינג ככה שאתה עושה טיפול לשתיהם ביחד.

פורסם

בדרך כלל מחליפים שרשרת באיזור ה300,000KM. לגבי הפונטיאק אני לא יודע, אבל מניח שגם שם זה ככה.

VW MK5 Golf 2.0TDI

• תוכן חדש...