Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

פוסטים מומלצים

פורסם

זה שונה כשאתה טכנאי אלק' בגדוד. החיים בד"כ טובים יחסית שם, השעות נוחות, העבודה לא רעה.

ליאור

מאזדה 3 2.0 "ספיריט" 2020

בתאריך 12.5.2021 בשעה 13:54, יבגניפ כתב:

באמת. אני אוהב אותך כמו שאתה.

יבגני כבר לא אוהב אותי 😭

• תגובות 32.2 אלף
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

• locomotive

3548

• rupni

2410

• SlowRide

2157

• Danix60

1767

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

תמונות שפורסמו בשרשור

פורסם (נערך)
בפליאו יש פחמימות, פשוט טבעיות וללא גלוטן (תפו"א, סלק, גזר וכדומה). מצד שני, יש אנשים שזה לא משביע אותם.

מאיפה מקבלים פחמימות?

לפי מה שאני הבנתי, בסופו של דבר הפליאו זה כמו אטקינס.

מקריאה קצרה באינטרנט, אין קו אחיד לדיאטת פליאו, יש הרבה זרמים בעניין הזה ולכן גם מי שרוצה ללכת על הדיאטה הזאת, לא יודע בעצם מה מותר ומה אסור לאכול שם. יש אתרים שמציינים איסור מוחלט על אכילת מוצרי חלב, ויש אתרים שמתירים אכילת מוצרי חלב אבל עם אחוז שומן גבוה. יש אתרים שאוסרים על חלק מהירקות, ויש כאלה שמתירים אכילת ירקות מכל סוג ללא הגבלה.

גם לגבי הקיטניות, יש כאלה שאוסרים ויש כאלה שמתירים במידות שונות או בתנאים שונים (הנבטה).

דיאטה בעייתית ולא אחידה.

ושאלה קטנה להכנת ממולאים.

מה הסיכוי להכין אותם על המנגל או על פלנצ'ה בבית?

עריכה אחרונה על ידי ToMeR

some people need a high five

in the face

with a chair

פורסם
דיאטה בעייתית ולא אחידה.

כי אתה אמור להתנסות במאכלים האלה (שנמצאים תחת סימן השאלה) ולראות איך זה משפיע עליך.

למשל לחלק עגבניות יזרמו, לחלק הם יעשו בעיות.

How'd you get so strong mcduck?

- By lifting money bags

פורסם

סתם לדוגמה, תפוח אדמה שבחלק מהאתרים נחשב לפחמימה ולכן יש איסור מוחלט לאכול אותו, כאשר באתרים אחרים מותר.

נתתי דוגמאות של מותר ואסור, לא של התנסות.

זה מאכלים שנמצאים תחת סימן שאלה כי אין קו אחיד לדיאטה. אם ככה, מה הדיאטה פה? מה מיחד אותה אם הכל זורם לי ואני אוכל הכל?

כמו כלב.

זה שמור לפולנים

in the face

with a chair

פורסם

אם יש לך כבר מקצוע שהצבא יכול להשתמש בו ועשית בו יג' כנראה שלא יזרקו את המקצוע הזה לפח ויתנו לך תפקיד שכל בול עץ אחר יכול לעשות כמו שלישות, אבל יכולים להציב אות בסופו של דבר ברמת הגדוד (אני לא מדבר על גדוד קשר) ואז בנוסף לעבודה היומיומית שאף פעם לא נגמרת שם תעשה גם מטבחים ושמירות בסופ"שים הרבים שתסגור.

אם הייתי יכול הייתי מזדווג עם הרכב הזה ומרבה אותו.

פורסם
זה מאכלים שנמצאים תחת סימן שאלה כי אין קו אחיד לדיאטה. אם ככה, מה הדיאטה פה? מה מיחד אותה אם הכל זורם לי ואני אוכל הכל?

אם הכול זורם לך ועושה לך טוב ואין אצלך הבדל בין לאכול מוצרים עם גלוטן לאכול בלי גלוטן, ואם מוצרי חלב סבבה לך, ואם אתה בלי משקל עודף ואם אתה באמת מרגיש אנרגטי ואתה כמעט ולא חולה (במחלות כמו שפעת וכו') ואם אין לך דלקות בגוף ואם ואם ואם וכול זה בתנאי שאתה אוכל רגיל / תחת דיאטה אחרת אז באמת אין לך סיבה אמיתית לנסות פליאו או שמליאו או דיאטת בייקון.

מה מייחד אותה? הרעיון של לאכול דברים שאכלו לפני המהפכה החקלאית.

- By lifting money bags

פורסם

לגבי דיאטות, למדתי על בשרי שרוב הדיאטות "הממותגות" עובדות מהר אבל לא שוות לטווח הארוך.

את כל מה שמורידים במהירות מעלים עם ריבית.

צריך לסגל תזונה נכונה בתור אורח חיים ועדיף בעזרת איש מקצוע שבמספר בדיקות פשוטות יכול להתאים תפריט לכל אחד.

זה קשה

זה לוקח המון זמן עד שרואים תוצאות.

ולהרבה אנשים זה לא מתאים כי כולם רוצים תוצאות ועכשיו.

אבל ברגע שמתרגלים לזה אי אפשר לחזור אחורה.

גיבוב \ פריקת עצבים - עבודה.

יש אנשים שפשוט אסור להם להיות חלק מחברה, צריכים לסור אותם בתא מבודד.

למה?

יש בחור שאני עובד איתו,

קצת רקע, בחברה בה אני עובד פעם הצוות (הנוכחי) היה מחולק לשתיים, צוות פיתוח וצוות תחזוקה.

אני הייתי חלק מצוות תחזוקה.

בפועל מה שהיה זה שהצוות פיתוח בונה את הכלים שאנחנו היינו משתמשים בהם מול הלקוחות, בגדול.

קרה מה שקרה והחליטו לחבר את שתי הקבוצות ביחד ומהיום כולם עושים הכל, לכאורה אחלה.

אבל,

מי שבנה את רוב הכלים זה בחור שאין לו את היכולות לתקשר עם בני אדם (ואת זה אני אומר בתור מיזנטרופ).

הקוד שלו כתוב בבלאגן אטומי, בנוי תלאי על תלאי על קומבינה, לא עשו עליו איזה code review אפילו פעם אחת.

בתצורה הקודמת, שדברים נשברים היינו שולחים מייל ומקבלים תיקון.

היום, כל פעם שיש בעיה צריכים לשרוף חצי יום בלשבת לנסות להבין מי נגד ומי וחצי יום בלשבת לפטור את זה (כמובן אם אותו בחור יד ביד).

כל התהליך הזה מביא לי את החלסטרה , כי פשוט אי אפשר לעבוד ככה.

היום הוא גם הטיל פצצה שהוא עוזב עוד שבועיים וזה אומר שכל הבלאגן שלו ניהיה הבלאגן של כולנו.

זה שהוא עוזב עוד שבועיים זה אומר שהוא לא יספיק לעשות חפיפה מספקת לאומלל שיקבל את המשימה הזו על עצמו.

ובעצם נשאר כולנו עם "העכבר" ביד וננסה לפענח מי נגד מי.

נראה לי אני מקבל אולקוס..

בסוף אני אחזור להיות כאן שוב לבד.

יש לך את זה ביותר פולני? :-D

בלוג קרינה חשוב! [URL]http://terrorkrina.blogspot.ie/[/URL] :lol:

פורסם
אם יש לך כבר מקצוע שהצבא יכול להשתמש בו ועשית בו יג' כנראה שלא יזרקו את המקצוע הזה לפח ויתנו לך תפקיד שכל בול עץ אחר יכול לעשות כמו שלישות, אבל יכולים להציב אות בסופו של דבר ברמת הגדוד (אני לא מדבר על גדוד קשר) ואז בנוסף לעבודה היומיומית שאף פעם לא נגמרת שם תעשה גם מטבחים ושמירות בסופ"שים הרבים שתסגור.

זה הוא בכל מקרה יעשה, מטבחים ברוב המקומות לא (אם כי יש מקומות שבהם כן יעשה) ושמירות בוודאי שיעשה בכל מקום שיהיה בצבא.

דוד חדשות רעות לגבי המשרה, עד שענו לי מה-HR אמרו לי שכבר איישו אותה.

ליאור

מאזדה 3 2.0 "ספיריט" 2020

בתאריך 12.5.2021 בשעה 13:54, יבגניפ כתב:

באמת. אני אוהב אותך כמו שאתה.

יבגני כבר לא אוהב אותי 😭

פורסם
אם הכול זורם לך ועושה לך טוב ואין אצלך הבדל בין לאכול מוצרים עם גלוטן לאכול בלי גלוטן, ואם מוצרי חלב סבבה לך, ואם אתה בלי משקל עודף ואם אתה באמת מרגיש אנרגטי ואתה כמעט ולא חולה (במחלות כמו שפעת וכו') ואם אין לך דלקות בגוף ואם ואם ואם וכול זה בתנאי שאתה אוכל רגיל / תחת דיאטה אחרת אז באמת אין לך סיבה אמיתית לנסות פליאו או שמליאו או דיאטת בייקון.

מה מייחד אותה? הרעיון של לאכול דברים שאכלו לפני המהפכה החקלאית.

כשאני אומר דיאטה אני מתכוון למשטר תזונה, לא רק להורדת משקל.

הרעיון של לאכול דברים שאכלו לפני המהפכה החלקאית אומר בעצם ללא מוצרי חלב וללא קיטניות.

מצד שני כמו שאמרתי, בחלק מהאתרים טוענים שמותר לאכול גבינות וקטניות בזמן שבאתרים אחרים אוסרים אכילה של אותם הדברים.

או שפתאום אסור את כל הירקות אלא רק חלק

in the face

with a chair

פורסם
מאיפה מקבלים פחמימות?

לפי מה שאני הבנתי, בסופו של דבר הפליאו זה כמו אטקינס.

מקריאה קצרה באינטרנט, אין קו אחיד לדיאטת פליאו, יש הרבה זרמים בעניין הזה ולכן גם מי שרוצה ללכת על הדיאטה הזאת, לא יודע בעצם מה מותר ומה אסור לאכול שם. יש אתרים שמציינים איסור מוחלט על אכילת מוצרי חלב, ויש אתרים שמתירים אכילת מוצרי חלב אבל עם אחוז שומן גבוה. יש אתרים שאוסרים על חלק מהירקות, ויש כאלה שמתירים אכילת ירקות מכל סוג ללא הגבלה.

גם לגבי הקיטניות, יש כאלה שאוסרים ויש כאלה שמתירים במידות שונות או בתנאים שונים (הנבטה).

דיאטה בעייתית ולא אחידה.

ושאלה קטנה להכנת ממולאים.

מה הסיכוי להכין אותם על המנגל או על פלנצ'ה בבית?

אני לא בטוח שייתן תוצאה טובה. ממולאים צריכים להתבשל היטב,מכיוון שהם עבים. או בתוך נוזל בסיר, או עם איזה רוטב בתנור. ייתכן ויש דרך לבשל אותם על מנגל כך שהחלק הפנימי יתבשל, אבל מעולם לא ניסיתי.

בקשר לפליאו, יש את הבלוג של הבחור שהחל עם השיטה הזו. זו לא דיאטה, זו דרך חיים שהוא סיגל לעצמו. אין אצלו פעם מותר ופעם אסור. זה שאתה נתקל ב"איסורים" שונים, זה כי ככה זה האינטרנט. בגרסה המקורית שלו, אתה אמור לצרוך מה שצרך האדם הקדמון (תפו"א, סלק, גזר, אורז אם אני זוכר נכון). כל אלו פחמימות לא מעובדות ומותר לצרוך אותן. אטקינס זה משהו אחר. יש בלוג של דעאל שלו שנקרא "מר קדמוני". אתה מוזמן לקרוא שם. הבחור בכלל היייטקיסט בן 40.

בקשר לדיאטות, תוצאות מוצלחות אפשר להשיג משילוב של דברים שמתאימים לך משיטות שונות. בפליאו יש המון דברים מצוינים, ובאופן כללי הקו של צריכה טבעית ולא מעובדת הוא מצוין, ויכול רק להועיל הן להרזיה והן לבריאותך.

גילוי נאות - אני ממש לא חי בסגנון האדם הקדמון. אני כן לוקח משם דברים שמתאימים לי (למרות שבזמן האחרון אני אוכל הרבה זבלה :) ).

"you know how they are, they are babies, their mind is made up before anyone says anything."

South park, S23E07 PC babies.

פורסם

זה מה שחיפשתי, את הדיאטה המקורית רק שלא מצאתי, כל אחד סיפר משהו אחר על הדיאטה הזאת.

ולפי מה שאתה מספר, לפני 10 שנים עשיתי דיאטת פליאו (אצל דיאטנית של קופת חולים ופשוט קראו לזה דיאטה רגילה). באותה השנה ירדתי 30 קילו ואז הפסקתי.

מאז העלתי כ-10 קילו וגם זה לאורך אותם 10 שנים.

in the face

with a chair

פורסם (נערך)
דוד חדשות רעות לגבי המשרה, עד שענו לי מה-HR אמרו לי שכבר איישו אותה.

Then it's not meant to be.

כשאני אומר דיאטה אני מתכוון למשטר תזונה, לא רק להורדת משקל.

הרעיון של לאכול דברים שאכלו לפני המהפכה החלקאית אומר בעצם ללא מוצרי חלב וללא קיטניות.

מצד שני כמו שאמרתי, בחלק מהאתרים טוענים שמותר לאכול גבינות וקטניות בזמן שבאתרים אחרים אוסרים אכילה של אותם הדברים.

או שפתאום אסור את כל הירקות אלא רק חלק

אני יודע. אבל אין שום סיבה שמישהו שטוב לו יעבור למשטר תזונה אחר.

שים לב שיש גם Primal של מרק סיסו, שזה די פליאו רק עם עוד כמה תוספות (כמו שמנת או גבינות).

מהשנה שהתנסתי בזה והייתי בקהילות אנשים מגוונים ומוצאים מה טוב להם ומה רע להם.

יש גם את החברה שאני פחות מתחבר אליהם, ואלה הם החברה שמתחילים לחשב דברים ויחסים ומה לא ואז הם יגידו לך לא לאכול את האגוז הזה כי יש בו הרבה אומגה 6 וזה דופק את המאזן ובלה בלה בלה.

הנקודה היא שיש את הרעיון, מפה כול אחד בוחר ברמה שלו. כמה הוא רוצה לדבוק במטרה הזאת. יש אנשים יגידו שהם לא רוצים לאכול nightshades ויש אנשים שלא אכפת להם מזה (אני ביניהם). עוד אחד מהנקודות של פליאו זה שאתה צריך למצוא מה טוב לך (תחת guidelines מסויימים).

סתם לדוגמא, בתקופה הטובה שלי לא הייתי צורך מוצרים עם גלוטן באופן קבוע (האמת שגם עכשיו לא), אבל מתוך ניסוי וטעיה גיליתי שלאכול קצת גלוטן מדי פעם זה בסדר לי, הגוף מצליח להתמודד. אבל לאכול הרבה עושה לי לא טוב (ובהרבה אני מתכוון לחצי משפחתית).

ובוא נדבר דוגרי, אנשים שהם יותר משוחררים ירשו לעצמם לאכול מאכלים שהם לא ממש נחשבים פליאו אבל שלא מזיקים להם.

טוב איבדתי את עצמי קצת באמצע, זה קורה לי.

יש לי גם בעיה עכשיו להגדיר את עצמי כאוכל פליאו בגלל מספר סיבות שביניהם העובדה שכשאני התחלתי היו אנשים שהציקו לי לגבי זה ועכשיו הם אובססיביים ופנאטים לגבי פליאו ומתנשאים על הדרך וזה נורא נורא מפריע לי.

ולפי מה שאתה מספר, לפני 10 שנים עשיתי דיאטת פליאו (אצל דיאטנית של קופת חולים ופשוט קראו לזה דיאטה רגילה). באותה השנה ירדתי 30 קילו ואז הפסקתי.

לא אכלת מוצרים מדגנים? אכלת שומן בכמות "גדולה"?

ניקו, על איזה בלוג אתה מדבר (חוץ מדעאל)?

עריכה אחרונה על ידי David32

- By lifting money bags

• תוכן חדש...