Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

פוסטים מומלצים

פורסם

אני קורא את הספר 'נפילת ברלין' של אנתוני ביוור ובדיוק עצרתי בקטע שהיטלר התקשר לסוכן מכירות של פולקסוואגן

להזמין ממנו כמה רכבי שטח [השם רשום בספר ואם מישהו ירצה אביא, זה איזה 'קיבמלדבוורר' משו], הקיצר פולקסוואגן

פישלו בהזמנה ושלחו לו 12 במקום 100 או משהו, והיטלר נדפק. אז הנה, לפעמים הפשלות של פולקסוואגן יוצאות טוב.

אחד הדברים שהספר הזה מזכיר הוא כמה בלאגאן היה אצל הנאצים, בלגאן צבאי רגיל, כמה אגו במטה שהוביל

להחלטות הרות אסון ועוד. יש נטייה לפאר ולהאדיר את הסדר הגרמני - הוא אכן קיים ובולט, אבל בשגרת הלחימה

הם מצטיירים כמו כל צבא מבולגן רגיל, וגם חייהם של החיילים המסכנים הללו היו כפופים [במיליונים...] לקפריזות טפשיות.

The first one to get angry loses

• תגובות 32.2 אלף
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

• locomotive

3548

• rupni

2410

• SlowRide

2157

• Danix60

1767

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

תמונות שפורסמו בשרשור

• חברי המעגל הראשון
פורסם

כשמשוגע שאי אפשר לחלוק עליו מוביל את העסק תמיד יהיה בלאגן.

היטלר היה פוליטיקאי מעולה אבל מבחינה צבאית הוא לא הבין שום דבר.

אומרים שהעתיד הוא אנרגיה סולארית, אז עברתי לסולר.

פורסם

סיוויק, במלחמה התוהו ובוהו שולט ביד רמה, אם יצא לך לשרת בזמן מלחמה אתה בטח מודע לזה. תוסיף לזה את יכולת\רמת התקשורת של אותה תקופה לעומת היום ותבין כמה קשה להבין מה קורה בזמן המלחמה.

פורסם

אכן סלואורייד והאראנזה, אלא שבנוסף גם גרינג והימלר וכל מיני בורמנים למינהם היו די

פסיכים [מן הסתם, אפשר לומר], ודפקטים מבחינה צבאית\ניהולית, תחת השפעת תרופות למינהן

[גם היטלר]. זה אכן מקרה של פסיכי בראש הפירמידה שנשען על פסיכים תחתיו, לצד קצינים

מבריקים ומוכשרים שברובם לא היו נאצים אידאולוגיים [אולי לאומנים בחלקם כן] שנדחקו לרוב

בגלל שהיו אנשי צבא טובים.

ירון נחום תודה

פורסם
אני קורא את הספר 'נפילת ברלין' של אנתוני ביוור ובדיוק עצרתי בקטע שהיטלר התקשר לסוכן מכירות של פולקסוואגן

להזמין ממנו כמה רכבי שטח [השם רשום בספר ואם מישהו ירצה אביא, זה איזה 'קיבמלדבוורר' משו], הקיצר פולקסוואגן

פישלו בהזמנה ושלחו לו 12 במקום 100 או משהו, והיטלר נדפק. אז הנה, לפעמים הפשלות של פולקסוואגן יוצאות טוב.

אחד הדברים שהספר הזה מזכיר הוא כמה בלאגאן היה אצל הנאצים, בלגאן צבאי רגיל, כמה אגו במטה שהוביל

להחלטות הרות אסון ועוד. יש נטייה לפאר ולהאדיר את הסדר הגרמני - הוא אכן קיים ובולט, אבל בשגרת הלחימה

הם מצטיירים כמו כל צבא מבולגן רגיל, וגם חייהם של החיילים המסכנים הללו היו כפופים [במיליונים...] לקפריזות טפשיות.

אחרי שהיטלר החליט שהוא שר הצבא והרמטכ"ל וכו' - הוא לקח מספר החלטות טיפשיות (שהמפקדים הבכירים והמנוסים שלו, לא היו לוקחים).

אפשר כמובן להתווכח אם תוצאות המלחמה היו משתנות, אבל אין ספק שלו שמע היטלר לעצות מפקדיו (מבחינתנו טוב שלא שמע) - המלחמה היתה לפחות מתארכת.

הן לא יכול להיות שראש הממשלה/הנשיא/הקנצלר מתערב בכל החלטה צבאית לפרטי פרטיה.

לדעתי גם זה גרם לסדר הגרמני להתמוסס.

גם סטאלין בסוף הבין שיש לסמוך על המפקדים הבכירים (שלו) ולתת גם להם שיקול דעת והשפעה ישירה על תוצאות הלחימה.

alfa 156 2.5.

פורסם

אכן חולגי.

אחת להמון זמן אני קורא ספר מלחמה, זו תמיד טעות שבדיעבד

רק מעצימה את המיזנתרופיות שלי והרתיעה מפני אנשים נחרצים,

פוליטקאים, אנשים שבטוחים שיש "אמת" ושהיא אצלם, טפו, ג'יפה

פורסם (נערך)
אכן סלואורייד והאראנזה, אלא שבנוסף גם גרינג והימלר וכל מיני בורמנים למינהם היו די

פסיכים [מן הסתם, אפשר לומר], ודפקטים מבחינה צבאית\ניהולית, תחת השפעת תרופות למינהן

[גם היטלר]. זה אכן מקרה של פסיכי בראש הפירמידה שנשען על פסיכים תחתיו, לצד קצינים

מבריקים ומוכשרים שברובם לא היו נאצים אידאולוגיים [אולי לאומנים בחלקם כן] שנדחקו לרוב

בגלל שהיו אנשי צבא טובים.

זה הראשון:

http://simania.co.il/bookdetails.php?item_id=41538

זה שני:

http://simania.co.il/bookdetails.php?item_id=107725

לא תצטער. מבטיח.

עריכה:

שכחתי את זה:

http://simania.co.il/bookdetails.php?item_id=9581

פחות קשור לנושא הגרמני, אבל מאוד מעניין.

עריכה אחרונה על ידי ניקו פ.

"you know how they are, they are babies, their mind is made up before anyone says anything."

South park, S23E07 PC babies.

פורסם

תודה על ההמלצות, חברים, אבל באמת,

אחת להמון זמן אני קורא ספר מלחמה, זו תמיד טעות,

ובאמת גם ככה בלי סטאלין ואיתלר בני האדם הם יצורים די בעייתיים.

=

היום נעלם מאוף טופיק המדריך הזעיר שהכנתי על זכרון המטמון של גוגל, כלומר, מה...?

מה, המדריך שלי טויח ? האם כעת אני צריך לגלוש אל זכרון המטמון של גוגל

כדי לקרוא את שכתבתי על זכרון המטמון של גוגל ?

אני מניח שזו תקלה כלשהי [?] כי לא נראה לי שמוחקים ומעלימים תכנים-

ודאי כאשר הם לא בעייתיים, ודאי ללא הסבר או הודעה אפילו

שמא יש לכם, חברי הפורום הוותיקים, תובנה בנושא ?

הרי אפשר למצוא "עותק שמור" של תוכן שנמחק גם בחיפוש גוגל הרגיל,

כשלוחצים על המשולש הקטן שמשמאל לכתובת בירוק,

זאת אופציה מובנית של תוצאות החיפוש בגוגל, לא סוד

פורסם

שששש...... אל תזכירו פה את התיקן, שלא ימחק פתאום הגיבוב.

אם הייתי יכול הייתי מזדווג עם הרכב הזה ומרבה אותו.

• תוכן חדש...