Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

שמני מנוע של MOTUL, מאיפה?

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 4682 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

אז מה זה בעצם פירוש צירוף האותיות האלו " SAE " ?

ואם אני באמת אשתמש בשמן ללא הצירוף הזה יכול להיגרם נזק למנוע ?

• תגובות 45
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

פורסם

" SAE " - זה מדד הצמיגות של השמן , כגון 10W-40 או 5W-40 .

ערכי הצמיגות נקבעיםו ע"י ה S.A.E, איגוד מהנדסי הרכב בארה"ב, לכן ערכים אלה מצויינים כ- SAE על מיכל השמן.

לדוגמה: SAE 10w40. המושג צמיגות מתייחס למאפייני ההיצמדות והזרימה של חומר הסיכה.

בד"כ על המיכל רשום רק 10W-40 וברור שזה לפי תקן SAE , במפרט הטכני זה ירשם .

השמנים הרשומים מעלה עומדים בכל התקנים הנדרשים .

כל שמן מצויין כך -

" SAE " - מדד הצמיגות .

ACEA (איגוד יצרני רכב אירופאי).

" API " - API – מכון הנפט האמריקאי AMERICAN PETROLEUM INSTITUTE

מציין את סוג המנוע אליו תוכנן השמן ואת איכות השמן,

: סימון S מיועד למנועי בנזין בעוד שסימון C מיועד למנועי דיזל .

אפשר כי השמן יתאים גם למנועי בנזין ולדיזל , על המיכל ירשם הן S ו C .סיווג שירות ה-API הנוכחי הוא SL SM SN .

המציין את דירוג איכות השמן במבחנים שונים .( לא תמיד התקן הגבוה יותר מתאים לכל רכב , יש להסתכל על דרישת היצרן )

אם אתה רוצה קצת להתעמק בנושא יש אתרים די טובים.

http://www.api.org/certification-programs/engine-oil-diesel-exhaust-fluid/~/media/files/certification/engine-oil-diesel/publications/engine-oil-guide-2010-120210.ashx

http://www.kewengineering.co.uk/Auto_oils/oil_viscosity_explained.htm

http://www.valvoline.co.il/img/uploads/products/12856912459079.pdf

אייל .

עצמאי בשטח - 1 מטר מהצד.

• שבועיים מאוחר יותר ...
פורסם

או קיי ... אני באמת לא מבין מה זה החוסר מבחר שמנים הזה שיש בארץ !

דברתי עם כל הספקים של VELVOLINE שגרים באיזור שלי ( כרמיאל, חיפה ) ופשוט אין להשיג את הMAXLIFE 10W40 ???

WTF ?? :shock:

משהו אולי יודע מאיפה אפשר להשיג ???

פורסם

התקשר ליבואן valvoline.co.il 1700-701-767 , ושאל אם יש כרגע שמן MAXLIFE 10W40 זמין בארץ .

ובקש עזרה במציאת השמן באזור שלך .

יש להם פילוח במחשב להיכן הם מכרו מוסכים/חנויות - בקש שיבדקו אם יש מוסך או חנות באזור שלך והאם יש שם שמן .

בד"כ הם עוזרים ומפנים למקומות אשר יש ברשותם שמן .

אייל .

עצמאי בשטח - 1 מטר מהצד.

פורסם
מה העקשנות הזאת ברכב הזה הולך 5W40

כן אני יודע , אבל עד היום הרכב טופל ב 10w40 אז נראה לי עדיף להמשיך בקו הזה, חוץ מזה

שגם במוסך מורשה רנו ממלאים ברכב הזה 10w40 ובמגאן ii אחרי שנת 2008 ממלאים 5w40...

אולי בגלל השינוי במנוע שבוצע מ2008 ? לך תדע ....

פורסם

אין שום בעייה לרדת ל5W40 גם ברכב שכל חייו נסע ב 20W50.

אתה יותר ממוזמן לעשות חיפוש בפורום ולהבין למה.

איתמר

"מדינה מפותחת היא לא מדינה בה העניים נוסעים ברכב פרטי אלא מדינה בה העשירים נוסעים בתחבורה ציבורית"

פורסם

עדכון קטן ,

דברתי עם היבואן של VELVOLINE והוא הפנה אותי לחנות אחת בכרמיאל ואמר שאפשר גם לשלוח לחנות אחת בחיפה,

בקשתי ממנו שישלח 2 גלונים (3.75 ליטר כל אחד ולמגאן 2 צריך 4.9 ליטר ...).

הלכתי לחנות בכרמיאל , חנות קטנה עם מוכר זקן , ואכן היה לו את הMAX LIFE 10W40 אבל כשהסתכלתי על התאריך ראיתי 2007!! ועל בקבוק של הליטר בכלל היה 2004 !!!!!

ובחנות בחיפה הגיע המשלוח , נסעתי לראות וראיתי 2010 ! , ואני בכבודי ובעצמי הוצאתי את הגלונים מהקרטון של היבואן ....

אז ככה :

- האם 2010 זה תקין או שהוא ישן מידי ??

- והאם זה המשלוח האחרון של היבואן,2010 ? או שהוא עושה קומבינה על החנויות ??

פורסם

ההתעקשות שלך למצוא שמן ספציפי שאין בו שום דבר מיוחד הזוייה בעיני :roll:

איתמר

"מדינה מפותחת היא לא מדינה בה העניים נוסעים ברכב פרטי אלא מדינה בה העשירים נוסעים בתחבורה ציבורית"

פורסם

:-D :-D

מה כ"כ הזוי ?

בסה"כ חיפשתי שמן 10W40 שעונה על דרישות היצרן ושלא יהיה איזה שמן זול שיגרום נזק בטווח הארוך.

אז בהתחלה רציתי את הMOTUL אבל הבנתי שאי אפשר להשיג, אז אחרי המלצות בפורום ומחברים הבנתי שהMAX LIFE ייתן אחלה מענה ואולי גם ישתיק את רעש המרימים ההידראולים ....אז, זה לא שאני מתעקש אני פשוט רוצה מוצר איכותי !

פורסם
עדכון קטן ,

דברתי עם היבואן של VELVOLINE והוא הפנה אותי לחנות אחת בכרמיאל ואמר שאפשר גם לשלוח לחנות אחת בחיפה,

- האם 2010 זה תקין או שהוא ישן מידי ??

- והאם זה המשלוח האחרון של היבואן,2010 ? או שהוא עושה קומבינה על החנויות ??

התקשר ליבואן ושאל , תאריך תפוגה .

אייל .

עצמאי בשטח - 1 מטר מהצד.

פורסם

לפי הספר אין בעייה עם שמן מ 2010, כבר דיסקסנו על זה שאורך חיי מדף של שמן הוא לפחות חמש שנים, מרבית היצרנים טוענים שאין פגות-תוקף כלל אם השמן אוכסן בתנאים נאותים.

זלאטניק, תהרוג אותי למה אתה מחפש שמן שאין בו שום דבר מיוחד. זה שמן שמיועד לרכבים עם קילומטרז' גבוה, וגם לזה אני לא יודע כמה הייתי מאמין.

חפש לך שמן סינטטי מלא בצמיגות 5W40 (ולא 10, מספיק כבר עם השטות הזאת) שעומד בתקנים שדורש היצרן וסע לשלום. השרשור הזה כבר נגרר על פני חודשיים ואני מאוד מתקשה להבין למה.

איתמר

פורסם
ההתעקשות שלך למצוא שמן ספציפי שאין בו שום דבר מיוחד הזוייה בעיני :roll:

איתמר

מצטרף גם כן. אני לא מבין מה ההתעקשות על השמן הספציפי הזה. אלא אם כן.....

"אני מתחפש לטיפת שמן במערכת ההנעה ומתחיל לזרום בתוך כל הצינורות, השסתומים והקופסאות ואז אני מאתר את התקלה"

ישראל טילן, המיתוס והאגדה, מגדולי מהנדסי ישראל.

• תוכן חדש...