Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 4753 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם
כמה אנרכיסטים ימניים אתה מכיר?

דני

אוקי, אני יושב בעזריאלי משועמם ויש לי שעתיים לחפור...

אז בוא נחפור.

בוא נצא קצת מההגדרות של ימין ושמאל שיש לנו פה במדינה, כי זה דבילי.

בהגדרה הקלאסית, השמאל מאמין בכוח של הממשלה בארגון החיים הכלכליים ובכלל, וכך הוא שואף להביא לאיזון, על ידי חלוקת משאבים ממשלתית מרוכזת.

באותה הגדרה, הליברליזם הימני מאמין בכוח קטן יותר של הממשלה ובחופש של הפרט על פני המערכת.

לפיכך, טכני, הימין יותר קרוב לאנרכיה.

רק תסתכל מה קורה ארה"ב.

הימין מלא ברדנקים שאוגרים נשקים בשביל שיגיע היום שבו הם יפילו בכוח את הממשלה ויחזירו את הכוח לעם.

גם פה בארץ זה קורה, שהימין הקיצוני של בעצם לא מאמין בסמכות המדינה ובחוקים שלה, כי יש רעיון מעליה.

נערי הגבעות כפי שהזכיר חברנו המלומד הרב שמייר שליט"א, הם חבורה של אנרכיסטים מהימין, שאם היו יכולים היו פשוט מפרקים את הממשלה ומכריחים את כולנו לחיות לפי הצורה שהם רוצים, כלומר באנרכיה, אבל תחת התפיסה שלהם.

בנוסף, השמאל בהגדרה הקלאסית שלו (לא הבולשיט שעשו במדינות קומוניסטיות כושלות), מאמין בזכויות ובלתת חיים טובים ומוסריים לכל האנשים.

מי שנמצא בשמאל אולי הוזה לפעמים, אבל הכוונות טובות.

דווקא הדבילים האנרכיסטים האלו הולכים לגמרי נגד הדעות של השמאל והם לא באמת חלק לגיטימי מהמחאה, אלא קבוצת שוליים עם אג'נדה של הרס, ואולי אפילו של הפללה של פעילים בחד"ש כי הם נגדם.

• תגובות 130
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

פורסם
בנוסף, השמאל בהגדרה הקלאסית שלו (לא הבולשיט שעשו במדינות קומוניסטיות כושלות), מאמין בזכויות ובלתת חיים טובים ומוסריים לכל האנשים.

מי שנמצא בשמאל אולי הוזה לפעמים, אבל הכוונות טובות.

דווקא הדבילים האנרכיסטים האלו הולכים לגמרי נגד הדעות של השמאל והם לא באמת חלק לגיטימי מהמחאה, אלא קבוצת שוליים עם אג'נדה של הרס, ואולי אפילו של הפללה של פעילים בחד"ש כי הם נגדם.

ממש, אבל ממש לא.

רגל וחצי, 4 כ"ס.

מדוע לא כדאי לקנות פרארי:

אין תא מטען (כן, כן).

פאקינג אביר בסיאט לבנה.
פורסם
כן, כי ראינו מה הפגנות שקטות וחלוקת פרחים לשוטרים עשו, נכון? לא שאני בעד אלימות, להפך - אני לא חושב ששריפת מכוניות סטייל יוון ישנו משהו, אבל אני חושב שלפעמים קצת יותר אסרטיביות יכולה להיות טובה.

ולגבי כן או לא חד"ש, זה שמישהו לבש או לא לבש חולצות של חד"ש ונהג בצורה מסויימת, ממש לא משליך על הכלל, משפטים כמו שנשמעים יותר ויותר (לצערי) בפורום הזה ובכלל לאחרונה לגבי מצביעי שמאל/מרצ/חד"ש, דווקא כן עושים הכללה כאילו כולנו (כן, גם אני נמנה עליהם) כאלו.

מצטער, אבל אם לדעתך זו "קצת אסרטיביות" אתה חתיכת אידיוט. אם זה היה קורה לי הייתי רומס את דוושת הגז מבלי למצמץ בכלל. מבחינתי זריקת לבנה לכיווני, שעלולה לפגוע לי בראש, שוות ערך לנסיון לרצח.

.Your average Notepad

פורסם

1. הפניה לשרשור ההפגנה, אולי תראה את מי שתקף אותך:

http://j14.org.il/articles/51570

http://j14.org.il/articles/51492

שים לב שהם לבשו חולצות של עצירת גזל הגז, לא של רק"ח, לא שאני מגן על רק"ח או על אנרכיסטים אלימים אבל זה רק בכדי שתבדוק אם מה שאתה זוכר מדויק או לא.

IMG_97231.jpg

2. דני, אנרכיסטים ימניים? המממ.....בא נראה...

אחד שרצח את ראש הממשלה, אחד שזרק רימון על הפגנת שמאל ורצח את אמיל גרינצוויג, אחד ממושקף (שלימים הפך לראש ממשלה) שהביא אוניית נשק וסרב להסגיר אותה לידי ממשלת ישראל הריבונית, אחד משופם (שלימים הפך לראש ממשלה) שרצח יהודים שעמדו בדרכו ולא הסכים עם הדעות שלו, מחתרת ט.נ.ט, ד"ר גולדשטיין, עמי פופר, עוד כמה אלפים בנער הגבעות, עוד כמה אלפים מפגינים אלימים שתוקפים שוטרים כששוטרים מפנים ישובים/התנחלויות/צריף על גבעה תחת החלטת ממשלת ישראל הריבונית ולסיום כמובן, מתועבי תג מחיר, שימותו אמן!

שנעצור כאן או שאני אמשיך?

כי יש עוד הרבה מאיפה שאלו באו, הרשימה ארוכה, הפנקס פתוח והיד רושמת.

מחפש חלפים יעודיים לאימפרצה סטיישן ניו אייג'.

אשמח לדעת אם מישהוא מכיר אחת בפירוקיה.

פורסם

וכאלה שגם ירו באנשים שקפצו מאוניה בעודם בים. אה, הם מהמחנה ה"נכון". טעות שלי.

בכ"א, הסיפור עם אלטלנה "קצת" יותר ארוך מסתם סירוב למסור נשק ל"ממשלה ריבונית".

רגל וחצי, 4 כ"ס.

מדוע לא כדאי לקנות פרארי:

אין תא מטען (כן, כן).

פאקינג אביר בסיאט לבנה.
פורסם

מבלי להיכנס לויכוח מי היה צודק ב"אלטלנה" - העובדות הן שממשלת ישראל הייתה בצד של "התותח הגדול" ו"אלטלנה" הובילה נשק לכח שאינו שייך לצבא הרשמי של המדינה.

מפנה אותך שוב לקריאת המושג אנרכיה ולהבין שפעולה נגד לגיטימיות השלטון (שוב, בלי להיכנס לעניין של פעולה צודקת או לא) היא אנרכיה לשמה.

פורסם

בגירה תודה על התמונות!

רובם הם מהחלק השני של התארגנות הבזויה הזו בכיכר ציון.

הזכרון שלי מאד צלול.

החלאות שתקפו והיו אלימים לבשו חולצות אדומות של הפועל (יענו קומוניסטים) ושל חד"ש.

והם באמת היו מיעוט בגלל זה אני זוכר אותם בכזה בירור.

בלוג קרינה חשוב! [URL]http://terrorkrina.blogspot.ie/[/URL] :lol:

פורסם

בכל חברה יש רדיקלים.

המחאה החברתית עוסקת בעקרון.

אם תפסול כל עקרון, כל רעיון, רק בגלל המצאות גורמים קיצוניים, שונאים ואלימים, תשאר עם מספר מועט מאוד של דברים להאמין בהם.

אם בעיניך אותם חלאות שסיכנו אותך ואת האנשים סביבך מייצגים את כל אותה קבוצה שתומכת בהורדת עלויות המחייה בארץ, אני חושש שאתה טועה.

מה חתימה? תתפשטי!

פורסם

הלוואי והמחאה החברתית הייתה עוסקת בעיקרון, העיקרון מאד צודק. למן תחילתה היא עוסקת בעיקר בפוליטיקה.

I feel like I'm missing pieces of sleep
A memory fades to a pale landscape
You were an extinction, a desert heat
A blind illness of my anxiety

ZC6 | JB43 | 932

פורסם

לא יודע מה הלך בירושלים ומי עמד מאחורי האלימות שם. בכל מקרה, כמובן שמגיע להם להענש (ולהדרס על ידי נהג חביב פחות).

תכלס, גם אם אני מזדהה עם חלק מהרעיונות שמאחורי המאבק החברתי, בחיים לא אלך להפגין בגלל אנשים מהסוג הזה ובגלל שמפגיני המחאה (לפחות בשנה שעברה) בחרו לדחוף לקדמת הבמה דמות מגוחכת כמו דפני ליף.

תודה יבגני. הרסת לי את באטמן לתמיד.
פורסם
בכל חברה יש רדיקלים.

המחאה החברתית עוסקת בעקרון.

אם תפסול כל עקרון, כל רעיון, רק בגלל המצאות גורמים קיצוניים, שונאים ואלימים, תשאר עם מספר מועט מאוד של דברים להאמין בהם.

אם בעיניך אותם חלאות שסיכנו אותך ואת האנשים סביבך מייצגים את כל אותה קבוצה שתומכת בהורדת עלויות המחייה בארץ, אני חושש שאתה טועה.

הייתי בהפגנות בקיץ שעבר נגד יוקר המחייה.

וזה בדיוק למה אני כבר לא שם וממש לא בעד ההפגנות הללו.

השורה התחתונה היא, שהפגנות האלה לא עשו כלום חוץ מלסדר אחלה ג'ובים למנהיגים שלהם (ע"ע גברת ליף, ואדון שמולי, שאני לא יודע עד כמה אתה מכיר את פועלו, אני מאד ממליץ לך לחפש סיפורים עליו.)

בקיצור המפגינים האלה הם דמגוגים ותו לא.

פורסם

אתה באמת חושב שיש בעייתיות שבראש מחאה של מעמד הביניים (לכאורה) הועמדה בת עשירים שגדלה בכפר שמריהו ואמא שלה מנהלת בכירה במל"ל, היא עצמה הרגישה מספיק בנוח לטעון להשתמטות מצפונית אך לא להתגייס מטעמי בריאות (הכל אליבא דויקיפדיה) והכל התחיל מכך שלא יכולה הייתה כסטודנטית להרשות לעצמה דירה במרכז מטרופולין (בולשיט)? :lol: :lol: :lol:

וברצינות - מעמד הביניים באמת בבעיה בישראל, המחיה גבוהה, מחירי המזון שערוריה וזוג עם ילדים שמנהל רמת מחיה סבירה פלוס לא יכול לחסוך הלכה למעשה או לקנות דירה בלי עזרה משמעותית. הכל נכון. אלא שהמחאה לא באמת עסקה בזה ומי שהיה לו זמן לעשן במאהלים עשה את זה כי לא באמת היה צריך לעבוד באותו זמן.

I feel like I'm missing pieces of sleep
A memory fades to a pale landscape
You were an extinction, a desert heat
A blind illness of my anxiety

ZC6 | JB43 | 932

פורסם

תשמע חן, אההה, רומן, סליחה, לרגע התבלבלתי בניכם,

אם היו בארץ 17 מחאות במקביל, הייתי מקבל את הפינוק של "זאת מונהגת ע"י X, זאת האג'נדה לא מתאימה לי, זאת של מעשני סמים" אבל מאחר ומה שיש זאת רק מחאה אחת, אז לשלול אותה מהיסוד בגלל קשקשת ממבו-ג'מבו של אינטרסנטים זה לא רק חבל, זה גם לשפוך את התינוק ביחד עם המים.

ובשביל להראות לך עד כמה עובדת פה פרופגנדה אדירה כנגד המחאה, תראה איך יצרו תפישת עולם מעוותת לחלוטין שאפילו לפה פלשה, רוצה דוגמא? היא ממש מעליך, שאל את נייט-סטוקר איזה גוב כ"כ נהדר הוא רומז שדפני ליף קיבלה, מעניין אותי לשמוע.

תתכונן לתשובה בסגנון של "אה, התבלבלתי, התכוונתי לסתיו שפיר".

מחפש חלפים יעודיים לאימפרצה סטיישן ניו אייג'.

אשמח לדעת אם מישהוא מכיר אחת בפירוקיה.

פורסם

בלי ציניות

תודה על התיקון!

ולרגע בגירה שלא תחשוב שיש לי איזה שהיא אג'נדה נסתרת, ואני בעצם מקבל תמלוגים מביבי.

אני כן חושב שהמחאה הזו שהתחילה בתור משהו לגיטימי והלכה לאיבוד.

• תוכן חדש...