Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

כרמל - הדוכסית שלי

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 4578 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

• תגובות 257
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

תמונות שפורסמו בשרשור

פורסם

היי יוני,

שרשור מרתק וכתיבה משובחת.

האמת, משהו הפריע לי בקריאה ולא הבנתי מה. לכן, שבתי וקראתי בשקידה מההתחלה, ובסוף קלטתי מה באמת מטריד אותי.

הענייין פשוט - נושא המזון. תגיד לי, מה עובר על הירושלמים כאשר הם יורדים לשפלה? חוש הטעם נרדם? ההיגיון הגסטרונומי נופל חלל? שמת לב כמה פעמים החמצת כוסת קפה מלאות, או שדילגת על מרק משובח, או אפילו לא נהנית ממש מאוכל רחוב????

אני אומנם לא קיבלתי מינוי רשמי כאחד מששת הקוראים הנאמנים ולכן אני מגדיר את עצמי כקורא "על תקני" או כקורא ב"מינוי משנה", ועדיין, אנא קח את הנושא הגסטרונומי לתשומת ליבך. לא יעלה על הדעת שלא נדע מה טעמו של מרק תימני בסוף יום מפרך.

אם במקרה תגיע לאור-יהודה ואם במקרה ישחררו אותי מפינת החי בה אני כלוא לאחרונה, אקח אותך לחוויה גסטרונומית מקומית שתשאיר לך רצון לחזור לשפלת החוף לעיתים קרובות יותר ולאו דווקא בגינה של הדוכסית.

שלומי

פורסם
היי יוני,

שרשור מרתק וכתיבה משובחת.

האמת, משהו הפריע לי בקריאה ולא הבנתי מה. לכן, שבתי וקראתי בשקידה מההתחלה, ובסוף קלטתי מה באמת מטריד אותי.

הענייין פשוט - נושא המזון. תגיד לי, מה עובר על הירושלמים כאשר הם יורדים לשפלה? חוש הטעם נרדם? ההיגיון הגסטרונומי נופל חלל? שמת לב כמה פעמים החמצת כוסת קפה מלאות, או שדילגת על מרק משובח, או אפילו לא נהנית ממש מאוכל רחוב????

אני אומנם לא קיבלתי מינוי רשמי כאחד מששת הקוראים הנאמנים ולכן אני מגדיר את עצמי כקורא "על תקני" או כקורא ב"מינוי משנה", ועדיין, אנא קח את הנושא הגסטרונומי לתשומת ליבך. לא יעלה על הדעת שלא נדע מה טעמו של מרק תימני בסוף יום מפרך.

אם במקרה תגיע לאור-יהודה ואם במקרה ישחררו אותי מפינת החי בה אני כלוא לאחרונה, אקח אותך לחוויה גסטרונומית מקומית שתשאיר לך רצון לחזור לשפלת החוף לעיתים קרובות יותר ולאו דווקא בגינה של הדוכסית.

שלומי

ראשית, תודה...

האוכל במדינה אחרת אינו דומה לאוכל בירושלים... אולי אלו בלוטות הטעם שרגילות לאכול רק בגובה מסויים, אבל מי מבין ששת קוראיי שמכיר אותי, רואה עליי שאני חובב מזון, והרבה (מידי) ממנו.

יש במרחק הליכה את אלוף השווארמה, שהוא בהחלט יודע להכין שווארמה לא רעה בכלל, יחסית למישהו שאין לו גנים ירושלמיים ואין לו מושג מזה אש תנור....

על הנושא הגסטרונומי דובר בעת התנעת המנוע - "אין אוכל עד שלא מתניעים", מאז אומנם חלפו להם מספר פעמים, והדוכסית אפילו נסעה בכוחות עצמה, אבל האוכל, נו שוין....

ואני בהחלט אנצל את ההזמנה שלך!!! תודה!

אלבום השיפוץ של הלמברטה שלי

יש עוד למברטה (עם סירה) העומדת מפורקת לחלוטין.

משפץ גם כרמל דוכס בפיברקלאב... =]

ואפילו יש גם טריומף הראלד המשתפצת לה אט אט...

פורסם
ראשית, תודה...

האוכל במדינה אחרת אינו דומה לאוכל בירושלים... אולי אלו בלוטות הטעם שרגילות לאכול רק בגובה מסויים, אבל מי מבין ששת קוראיי שמכיר אותי, רואה עליי שאני חובב מזון, והרבה (מידי) ממנו.

יש במרחק הליכה את אלוף השווארמה, שהוא בהחלט יודע להכין שווארמה לא רעה בכלל, יחסית למישהו שאין לו גנים ירושלמיים ואין לו מושג מזה אש תנור....

על הנושא הגסטרונומי דובר בעת התנעת המנוע - "אין אוכל עד שלא מתניעים", מאז אומנם חלפו להם מספר פעמים, והדוכסית אפילו נסעה בכוחות עצמה, אבל האוכל, נו שוין....

ואני בהחלט אנצל את ההזמנה שלך!!! תודה!

איך אמרו חזל

מציון תצא תורה

ומתימני לא תצא אגורה :)

רענן אוהב אותך :)

אין עוד מלבדו חבר צוות פיברקאלב יעוץ בשיקום רכב אספנות

יצור צינורות ברקס ממתכת במחיר לכול כיס ניקוי חול עד גודל גנט

פורסם

אין רגע דל.... או סקנדל או פסטיבל, כאשר המטרה היא לייצר כמה שיותר פסטיבלים.

אז שוב נסעתי למחסן לעבוד על האוטו. אציין כבר בתחילת דבריי, לטובת המודאגים - לא, לא אכלתי כלום בכל יום העבודה הזה, חוץ מפרוסת עוגה אצל נילי, שבאה עם כוס נסקפה, ואני עדיין בחיים בשביל לספר על זה.

יום העבודה הוקדש לסיום פירוק של החלק האחורי, כמו גם נקיון וסדר, ואם יהיה מספיק זמן, אזי גם הרכבות של הציר האחורי.

עם תחילת יום העבודה, פורק מיכל הדלק.

צינור הדלק התאחה לו עם המיכל, ולאחר שכל הנסיונות לפרק את מיכל הדלק מבלי לפגוע בצינור עלו בתוהו, הוחלט על חתך קטנטן באורך של כעשרה סנטימטרים בצינור הדלק, ע"מ לשחררו בקלות.

לאחר שהמיכל פורק, התחלנו לנקות אותו, מבפנים ומבחוץ. לאחר הנקיון, נצפו מספר חורים קטנים, דווקא בחלקו העליון של המיכל. היות ולא היה מיכל דלק במחסן, הוזעק ישראל, אשר פירק לפני זמן לא רב רום כרמל, עם מיכל דלק.

החסרון הוא שמיכל הדלק של הרום, שונה מהותית ממיכל הדלק של הדוכסית, כך שכבר יותר פשוט יהיה לסתום את החורים במיכל הקיים, מאשר לעשות את ההתאמות בין שני המיכלים.

לפני שנאמר נואש, ישנו עוד מיכל דלק (מחובר לכרמל דוכס) במקום אחר, וצריך להגיע אליו ע"מ לבדוק את מצב המיכל, כאשר אני מקוה שזה יקרה עוד השבוע.

בולמי הזעזועים האחורים של הדוכסית כבר אינם תקינים, ושניים תקינים הוצאו במקומם מהמחסן (מישהו אמר בולמים של טויוטה היילקס - אין ספק ששובינסקי הקדים את זמנו).

ניקוי של הבולמים ולאחר מכן צביעה שלהם באדום בוצעו באופן מיידי.

הושפרץ חצי מיכל של מסיר שומנים על תחתית הרכב, ולאחר מספר דקות, נשטף היטב עם גרניק. לאחר מכן, באמצעות שפכטל, נעשה נסיון נוסף להורדת שכבת הג'יפה מהחלק האחורי, וכאשר ירד מה שירד עם השפכטל, הושפרץ גם החלק השני של מסיר השומנים על תחתית הדוכסית, ונשטף שוב באמצעות הגרניק.

לו מסיר השומנים היה עושה עליי את אותה העבודה שהוא עשה על הדוכסית, אין ספק שהייתי יכול לאכול כפי יכולתי. אפילו הייתי מוכן להתקלח באמצעות גרניק.

השילדה הושחזה עד שהמתכת בהקה ולאחר מכן נצבעה בהמרייט (כן, אני מודע לכך שהמרייט זה שם של מותג, אבל מבחינתי - זה כמו ג'יפ) שחור של נירלט. איני עושה פרסומת, ואיני יודע כמה זמן יחזיק ההמרייט הזה ובאיזו איכות הוא, אבל הוא מתייבש ממש מהר, וכמעט אין נזילות וטפטופים איתו - פשוט כייף לעבוד איתו.

בין לבין, מוטות בלם היד פורקו, נוקו, הושחזו ונצבעו, כך שכעת הם עובדים באופן תקין. לאחר התייבשות הצבע, הורכבו המוטות על הציר האחורי, ביחד עם משאבות ברקס אחוריות, סנדלי הברקס והתופים, וכעת הכל עובד באופן מושלם.

צינורות הברקס הקשיחים לא הגיעו אתמול, ולכן הם לא הורכבו על הציר האחורי (באופן מפתיע), וזאת גם הסיבה שהציר האחורי לא הורכב בחזרה על הדוכסית כבר אמש.

בסוף עוד יתברר לי שהדוכסית הזאת יכולה לא רק לנסוע, אלא גם לעצור, ובאופן תקין.

ע"מ שאוכל לכתוב כאן כי בכ"ז הורכב משהו משופץ חזרה על הדוכסית, הרכבתי את החלק העליון של הבולמים האחוריים...

לטובת הספקנים, אך לא רק לטובתם, הנה מספר תמונות מצומצם אשר יספרו את הסיפור באופן הרבה יותר מוצלח ממני.

993619_10151724344519522_1519489110_n.jpg

1070065_10151724344999522_2014467103_n.jpg

1074414_10151724345574522_960818751_o.jpg

1074593_10151724346044522_789990983_o.jpg

1015434_10151724346429522_677907260_o.jpg

981769_10151724347404522_2106055544_o.jpg

1076959_10151724347799522_795699731_o.jpg

470966_10151724346709522_2066804805_o.jpg

פורסם

היום אחרי שסיימתי ליצר את צינורות הבלם נסעתי לרענן חיש מהר הם הורכבו

בלי לחשוב פעמים הורם הבק אקס אחר כבוד וחזר למקומו שהוא נקי וטוב

ואת זה יוני עוד לא יודע

אז קצת תמונות

IMAG3877.jpg

IMAG3880.jpg

IMAG3884.jpg

IMAG3887.jpg

אין עוד מלבדו חבר צוות פיברקאלב יעוץ בשיקום רכב אספנות

יצור צינורות ברקס ממתכת במחיר לכול כיס ניקוי חול עד גודל גנט

פורסם

אכן הפתעה נעימה בהחלט ארגנו לי רענן ואריה...

לאחר שסודר הציר האחורי, נשארו עוד מעט דברים לסדר / לשפץ, ע"מ להעביר את האוטו טסט...

מע' הדלק -

מיכל הדלק - נדע בסופ"ש מה קורה איתו... במקרה הגרוע ביותר, ניסע עם בקבוקי ספרייט מלאים בדלק על הגג, ככה אני גם חוסך בדיקה / תיקון / החלפה של משאבת הדלק.

מע' ההיגוי -

החלפת גומיה של ההגה הנמצאת בקיר האש.

מע' החשמל -

החלפה של תיבת הפיוזים לתיבה יותר אמינה וסגירה סופית של המע' הזאת.

מבחינת קוסמטיקה, תוך כדי תנועה, ולאחר שיהיה רשיון רכב בתוקף, כולל בדיקת כל המנעולים, הידיות, הצירים והצרות.

את הבעיות הללו אני מאוד מקוה לסיים בקרוב, אך עוד חזון למועד, בעיקר היות ואיני יודע מה קורה עם מיכל הדלק...

פורסם
אכן הפתעה נעימה בהחלט ארגנו לי רענן ואריה...

לאחר שסודר הציר האחורי, נשארו עוד מעט דברים לסדר / לשפץ, ע"מ להעביר את האוטו טסט...

מע' הדלק -

מיכל הדלק - נדע בסופ"ש מה קורה איתו... במקרה הגרוע ביותר, ניסע עם בקבוקי ספרייט מלאים בדלק על הגג, ככה אני גם חוסך בדיקה / תיקון / החלפה של משאבת הדלק.

מע' ההיגוי -

החלפת גומיה של ההגה הנמצאת בקיר האש.

מע' החשמל -

החלפה של תיבת הפיוזים לתיבה יותר אמינה וסגירה סופית של המע' הזאת.

מבחינת קוסמטיקה, תוך כדי תנועה, ולאחר שיהיה רשיון רכב בתוקף, כולל בדיקת כל המנעולים, הידיות, הצירים והצרות.

את הבעיות הללו אני מאוד מקוה לסיים בקרוב, אך עוד חזון למועד, בעיקר היות ואיני יודע מה קורה עם מיכל הדלק...

לפי דעתי כדאי לך לייצר מיכל דלק חדש ולפתור את הבעיה ל-40 שנה הקרובות.

בהעלותי::smilecolr:hihi:

Ford cortina mk5 1982 2100cc

Ford focus 2013 titanum

פורסם
לפי דעתי כדאי לך לייצר מיכל דלק חדש ולפתור את הבעיה ל-40 שנה הקרובות.

הכל שאלה של עלות / תועלת.

מה תהיה העלות של מיכל חדש שכזה?

פורסם

"שבת בבוקר, יום יפה,

אמא שותה המון קפה,

אבא קורא המון עיתון,

ולי יקנו המון בלון"

אז זהו... שלא...

עוד לפני שהצאצאים התעוררו, ברחתי מהבית, בלי קפה, בלי עיתון, נכנסתי ליפנית ופשוט נסעתי אל הדוכסית.

הקרירות הירושלמית התחלפה באחת בלחות של מישור החוף, ועוד בטרם תספיק היפנית למחות על מר גורלה, הגענו לדוכסית, והנה היא שם, ממתינה על ארבעה גלגלים. ארבעה צמיגים חדשים מונחים עליה, והיא עומדת לה בכוחות עצמה, לבד לבד, כמו ילדה גדולה בת 40 כמעט.

אבן קטנה מונעת ממנה להתלגל ברחבי המחסן של פיברקלאב, וכאשר אני מזיז אותה מעט הצידה ונוגע קלות בדוכסית, היא מתחילה להתגלגל לכל עבר כאומרת: "סע לשלום, המפתחות בפנים". הרצון להתניע אותה ולהתחיל להסתובב איתה ברחובות השקטים של שבת בבוקר, נעצרים ברגע בו אני נזכר כי אין נוזל בלמים במערכת, ועדיף יהיה לעצור את הדוכסית בכוחות עצמה ולא ע"י רכב אחר, חלילה, מה גם שיש עוד עבודה לעשות.

הדבר הראשון שנעשה היה להחליף את תיבת הפיוזים הישנה נושנה, זאת עם החלודה וארבעת הפיוזים מזכוכית. היא הוחלפה באחת לא חלודה (ושגם לא תחליד), גם היא עם מקום לארבעה פיוזים, אבל דור אחד או שניים יותר מתקדמים.

לאחר החלפת תיבת הפיוזים, נעשה נסיון לראות מה עובד ומה לא.

יש אורות!

אפילו אורות דרך טובים למדי (או שאולי היתה זאת השמש?) כמו גם אורות חניה, מלפנים וגם מאחור ואפילו אור למספר.

יש עדיין מה לעשות עם מערכת החשמל, אבל בסה"כ, עושה רושם כי בעיות החשמל העיקריות (הווה אומר - כלום לא עבד) נפתרו בקלות יחסית ע"י חיבור הצמה והחלפת תיבת הפיוזים.

אני חושב שעצם זה שהכל עובד, ועדיין נשארו לי חוטי חשמל עם פלוס, אומר כי היצרן טעה.

לאחר מכן הוחלפו תושבות המנוע. תושבות המנוע מוחזקות ע"י שלושה ברגים (לכל בורג יש אום המהדק אותו), כאשר שניים מתוכם מחברים את התושבת לשילדה, ועוד בורג אחד היוצא מהגומי של התושבת עצמה, ומתחבר למנוע.

כמובן שאי אפשר שהכל יילך בקלות מידי, ואחד הברגים היוצאים מהגומי של התושבות הסתובב לו בתוך הגומי, כך שלא היתה אפשרות לפרק את האום. מייד נכנס לפעולה ידידנו המסור.

לא מסור devoted כי אם מסור saw (היכול להיכתב גם משור), אם כי הוא של רענן, אז הוא בטוח מסור המשור הזה.

לאחר העבודה עם המשור, הוחלפו התושבות בקלות יחסית.

בין לבין, רוקנה פחית של שמן ברקס (או בשביל להיות פוליטקלי קורקט - נוזל בלמים) לתוך מיכל השמן, ע"מ שיתחיל להתנקז לו האויר מהמערכת וע"מ לבדוק שאין נזילות.

בנוסף, נעשה נסיון לחבר בין כבל בלם היד לבין המנופים המוצבים על הציר האחורי.

מבט אל מתחת לדוכסית מראה שישנה נזילה של נוזל בלמים (מישהו אמר שמן ברקס?). מסתבר שבטעות אחד מהניפלים של אחד הצינורות נשכח פתוח בטעות. מפתח 11 פתוח, פתר היטב את הבעיה. שטיפה של כל האיזור וייבוש באמצעות לחץ אויר מנעו, כך אני מקוה, נזקים לצבע או לכל דבר אחר העשוי "להיאכל" ע"י נוזל הבלמים.

לפתע, אני שומע קול מצהלות ילדים, ומייד לאחר מכן צעקות, ריבים ושאר חיות שילדים עושים בינם לבין עצמם. אני אומר לעצמי, "אח, איזה מזל ששלי נמצאים בירושלים, הרחק מכאן. אני ממש לא מקנא בהורים שלהם עכשיו. נמלטתי מהם רחוק, ובזמן".

אז זהו.... מסתבר שהמחסן של פיברקלאב לא מספיק רחוק, ואלו הילדים שלי (לפחות כך אשתי טוענת) שעושים את הרעש...

עשו לי הפתעה, ואשתי הגיעה עם הילדים ועם א.בוקר הכוללת בייגלה שנקנה במאפייה לפני כשעה ומחצה, אשתנור עדיין חמים (ללא לחות של המרכז כמו גם ללא שינוי שם ללאפה), זעתר, ירקות חתוכים, טחינה מעשה ידיה של אשתי ועוד מספר דברים טעימים וטובים...

הצעתי לרענן להצטף לא.בוקר, או לפחות לטעום משהו, והוא אמר שפחות מג'חנון - הוא לא אוכל....

למען הסר ספק, הכל נגמר, אז אין מה לבוא למחסן של פיברקלאב ולבקש טחינה. סורי.

לאחר שכולם המשיכו להם לטיול לנחל אלכסנדר, ניתן היה להוציא אויר מכל הניפלים לניקוז אויר במערכת הבלימה, לכוון את בלם היד ולסמן V על מערכת הבלימה. כעת יש סיכוי גדול שהדוכסית תעצור בכוחות עצמה ללא עזרה חיצונית. זה רק סיכוי גדול ולא בוודאות שהיא תעצור בכוחות עצמה, כי יש מצב שהנהג בה ישכח ללחוץ על דוושת הבלם מרוב התרגשות...

נראה היה כי דוושת הקלאץ' (המצמד) נמצאת מאוד מאוד גבוה, הרבה יותר מהגובה של דוושת הבלם, ולא היינו (רענן, אני רק הבטתי) בטוחים האם היא תעשה את תפקידה כראוי. לאחר בדיקה שלה ראינו שיש שם משהו לא בסדר, ולכן היא פורקה. הסתבר כי הפיסטון (בוכנה) שלה לא עושה את עבודתו נאמנה, וזאת עקב חיבור הפוך של C-CLIP.

הפיכה שלו אל הצד הנכון, איפשרה לבוכנה (פיסטון) לעשות את המהלך כראוי, ולאחר ההרכבה שלה חזרה למקום, גם גובה הדוושה הסתדר לו.

בסה"כ התקדמות גדולה נרשמה היום בדרך להחזרת הדוכסית אל הכביש, ומתחילים לראות את סוף הדרך (הדוכסית תצא סוף הדרך).

• תוכן חדש...