Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

כרמל - הדוכסית שלי

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 4578 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם
הדיווחים המושלמים שלך נהדרים ומוסיפים נופך של תגלית ומגוון צבעים לשיפוץ.

עוד קורא נאמן נדמה לי שיש כבר מניין!

מניין , חחחח , יוני כבר יכול לייסד כת :lol:

אלוף צפון אמריקה בפינג פונג כיס !

• תגובות 257
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

תמונות שפורסמו בשרשור

פורסם

כתיבה מרתקת,מזכיר לי ששפצתי את הלארק,הלכתי מדרום תל אביב עד צפונה ברגל בין רחובותיה של תל אביב,הגעתי למקום בו רכשתי שסתומיי יניקה לרכב,ועוד אביזרים,ממש מרגש לטייל בעיר בין חנוית החלפים הישנים,עוברים חווית,נכנסתי לחנויות ותיקות,זכורים לי מדפים מלאי חלקים של ענתיקות,גם ללארק היו שם חלקים,אצל רפאל החרט חרטתי את ראש המנוע,ברחוב סלמה ושם היה דוכן של פלאפלים,לאחר שהבאתי לו שני ראשי מנוע שאחד מהם נפסל על ידו הראש השני בסדר אוכל לעשות ממנו משהו,וכך אכן היה,תמשיך לספר חווית מדהימות גם שנתראה בארבע עיניים,כבר רואה בדימיוני את הרכב מושק בטובייה,למועדון פיברקלאב וכל מועדון החמש תהיה סיבה טובה להגיע לטוביה.

עופר בן צבי

פורסם

הרגשתי כמו צ'ארלי בממלכת השוקולד, רק של מסטיקים...

גומיות בתנור במגוון צורות ומרקמים, הכנה של פלטות גומי במכשיר ענק להכנת פסטה, חום אימים של מאפיה, והריח... אוח הריח... לו רק ניתן היה להעביר את הריח אל ששת קוראיי....

לפתע אני קולט שחן מדבר איתי כבר איזה חמש דקות, ואין לי בכלל מושג על מה, ואני אומר לו: "אתה שם לב שאני לא מרוכז, אני פשוט עומד כאן, מסתכל סביב ומתפעל".

מה זאת אומרת? אז מה זה הריח הזה של הגומי?

יופי של כתיבה! תמשיך ככה ואל תשמיט אף פרט.

יש צורך רק בחמש אצבעות כדי לנהל את הגלקסיה, ורק בשלוש־עשרה אצבעות על מנת לשלוט ביקום. -- דוד אבידן

פורסם

ראשית, תודה רבה לכל המגיבים. אתם עושים לי חשק לא רק להמשיך לכתוב, אלא גם להמשיך לשפץ.

באמת באמת תודה רבה - כייף לי לקרוא את התגובות! :oops:

היום קיבלתי תמונה - ישירות לפלא'...

אומנם תמונה קטנה, בודדת ונחמדה, ומתחתיה הכיתוב:

"יוני מורכבת ולא נוזלת"

במילים אחרות, שישה גמדים (ורענן ענק אחד! עם לב ענק עוד יותר), החזירו את משאבת המים של הכרמל מהשיפוץ, הרכיבו אותה, מילאו מים, סובבו אותה ובדקו שאין נזילות...

סידרו לי עונג ערב שבת...

946842_10151701036504522_1699901117_n.jpg

אלבום השיפוץ של הלמברטה שלי

יש עוד למברטה (עם סירה) העומדת מפורקת לחלוטין.

משפץ גם כרמל דוכס בפיברקלאב... =]

ואפילו יש גם טריומף הראלד המשתפצת לה אט אט...

פורסם

הצלם והגמד

רענן מכונאי הבית של פיברקלאב

IMAG3758.jpg

IMAG3756.jpg

אין עוד מלבדו חבר צוות פיברקאלב יעוץ בשיקום רכב אספנות

יצור צינורות ברקס ממתכת במחיר לכול כיס ניקוי חול עד גודל גנט

פורסם

כל הכבוד ממש מרתק.

תענוג לקרוא את עלילות יוני בעיר הגדולה / הרחוקה.

איך אתה מצליח להחזיק מעמד בנסיעות הארוכות האלה. לא היתי שורד מרוב געגוע לדוכסית.

תמשיך כך, בהצלחה!

ממתין להמשך

מתי נראה את הדוכסית מחתימה דרכונים ?

Renault 4 - 1969

Renault 4 - 1974

http://www.milons.co.il/renault4

פורסם
כל הכבוד ממש מרתק.

תענוג לקרוא את עלילות יוני בעיר הגדולה / הרחוקה.

איך אתה מצליח להחזיק מעמד בנסיעות הארוכות האלה. לא היתי שורד מרוב געגוע לדוכסית.

תמשיך כך, בהצלחה!

ממתין להמשך

מתי נראה את הדוכסית מחתימה דרכונים ?

הדוכסית תגיע לירושלים אך ורק לאחר שהיא תקבל הזמנה לעשות כן, בשלושה העתקים, אחרי הכל, היא אינה מפשוטי העם, אלא דוכסית.

אני מאוד מקוה לסיים השבוע להרכיב בחזרה את כל הפרונט, או אז אוכל להתחיל לעבוד על החלק האחורי, בו יש צורך בהחלפת משאבות הברקס (כבר נמצאות אצלי), וכן בחריטה של הדראמים והתאמת סוליות לסנדלי הברקס.

בנוסף, אם לא יהיו הפתעות, יפורק הציר האחורי, וכן יפורקו קפיצי העלים ויישלחו לניקוי חול.

מעבר לכך, כפי שבוודאי זכור לששת קוראיי, יש לי בעית חשמל לא קטנה (צמת החשמל המרכזית נחתכה בשני מקומות, ואני לא סגור על זה שאני יודע לאן כל חוט מתחבר), ועדיין לא ברור לי איך לעזאזל אני מתגבר על זה בכוחות עצמי, ללא חשמלאי מקצועי (או בעזרת כזה - רק שאני לא מכיר כאלו העושים ביקורי בית, בטח ובטח לא באיזור מחסן פיברקלאב).

רק לאחר פתרון כל הבעיות הללו, אוכל לשקול להוציא לה דרכון, ע"מ להתחיל ולהחתים אותו בכלמיני מקומות בעולם הרחב.

אפשרות נוספת היא להעלות את הדוכסית על כרכרה, ולקחת אותה לירושלים אחר כבוד, עם נהג צמוד, ולעבוד עליה בזמני החופשי, אך עדיין לא נפלה החלטה על כך. אם האפשרות הזאת תקרום עור וגידים, זה יקרה בשבוע הבא או בזה שלאחריו.

פורסם

עוד יום שלם של עבודה הושקע בדוכסית החביבה...

לא אלאה אתכם בפרטים שוליים כגון השכמה בשעות בלתי סבירות בעליל, החתמת דרכונים במחסום עופר (הפעם העדפתי שלא להשתרך בתור הארוך להחתמת הדרכון בשער הגיא ונסעתי מ- 443) ועוד כהנה וכהנה זוטות.

הרי מה שמעניין את ששת קוראיי זה השיפוץ בפועל (למרות שיש מצב שלו הייתי מתרכז בדברים סביב, גם ששת קוראיי היו הולכים להם לרעות בשדות זרים) ולא הזוטות.

אם כבר קמתי כה מוקדם, למה שאהיה היחיד?

אי לכך ובהתאם לזאת, נסעתי לברך את אבא של אריה בבוקר טוב, ועל הדרך לקחת ממנו את החלקים שאריה עשה להם ניקוי חול, אולי זה להיפך, באי לקחת את החלקים ועל הדרך אמרתי לו בוקר טוב (מי זוכר מה קרה בכאלו שעות מוקדמות?).

החלקים אותם לקחתי היו הקפיץ של בולם הזעזועים (ד"א, יש למישהו מכווץ קפיץ של דוכס בטעות, או שלא בטעות?), צלחות ברקס קדמיות (לפני החריטה) וכן תופי בלימה של הגלגלים האחוריים (הם יצאו מהמחסן של פיברקלאב, ואלה שנמצאים על הדוכסית יועברו למחסן - ע"מ לקצר תהליכים).

הגעתי אל הדוכסית שלי, ובעודי מכניס את הדברים מהבגאז' של היפנית לכיוון האוטו, אני שומע "בוקר טוב".

מרים את הראש, ורואה את ישי עומד לידי.

בעוד אני מתעשת מהשעה המוקדמת בה אנו נפגשים, הוא אומר לי "הבאתי דברים ליד הקפה".

הבנתי את הרמז, נכנסתי לבגדי עבודה, אחזתי במפתח 17, והלכתי להכין לנו קפה.

בעודנו משלימים פערים, הגיע גם רענן למחסן, ואף הוא זכה בכוס קפה של בוקר.

לאחר החלק האומנותי, ולאחר שישי הלך (תבוא שוב, והפעם בבגדי עבודה!!), התחלתי לתת יחס גם לדוכסית. אומנם היא לא רוצה קפה, אך יש לי הרגשה שהיא כבר רוצה להתעורר מהתרדמה הארוכה שלה, ולשוב לחרוש את כבישי ארצנו היפה.

הבטתי בעבודתם הנפלאה של זוג גמדים אשר עבדו על האוטו בהיעדרי, והרכיבו את בוסטר הבלם, את צינורות הברקס הקשיחים וכן סידרו את דוושת הקלאץ', ובדקו כי המערכת הזאת עובדת.

ראשית התחלתי במשאבת המים הסוררת.

אמנם אין נזילה במשאבה, אבל גם אין תקשורת בין המשאבה עצמה לבין הפולי שלה, עקב "קייל" לא מתאים.

אותו קייל יושב על הציר המרכזי של המשאבה, ומהווה למעשה את מה שמסובב את הפולי, כאשר המשאבה מסתובבת. הקייל הקודם לא עשה את עבודתו נאמנה (בבדיקה, רק הפולי הסתובב ולא המשאבה) והיה צורך להחליפו באחר.

לאחר שהוחלף הקייל בחדש, תוצאת הבדיקה לא השתנתה כלל, ועדיין לא היתה כל תקשורת בין הפולי למשאבה עצמה. הוצאה של הפולי גרמה לנפילתו של הקייל ולבזבוז של מספר דקות יקרות ערך של בוקר קריר יחסית בחיפוש אחר חתיכת מתכת בצורה של חצי עיגול, בעובי שלושה מילימטר ובאורך של כסנטימטר - הלא הוא הקייל.

גם נסיום ההרכבה השני הביא לאותה תוצאה - איבוד של מספר דקות יקרות ערך של בוקר קריר יחסית, היות וגם אז הקייל לא עשה את עבודתו, ולאחר הוצאת הפולי הוא נפל ארצה.

נעשה נסיון נוסף, הפעם עם פולי אחר, תוך כדי זה שמכניסים את הקייל מעט באלכסון. והנה זה עובד... המשאבה מסתובבת לה יחד עם הפולי - הפולי מסתובב לו יחד עם המשאבה, והכל טוב ויפה, חוץ מדבר אחד...

זה פולי אחר... לא הפולי של המשאבה של הדוכסית שאליו כבר מחובר המאוורר...

אז מה עושים כעת?

מחליפים את הפולי לפולי המקורי? מלבישים מאוורר על הפולי הזה? זורקים את הקייל לקברה של סבתו של שובינסקי?

הבחירה היתה באפשרות הראשונה...

אך אבוי!!!

הוצאה של הפולי תגרום בהכרח(?) לבזבוז של זמן קריר יקר ערך בחיפושים על הרצפה אחר הקייל.

לפיכך, ידים הושמו מתחת למשאבה, מתוך מטרה ללכוד את הקייל, בטרם הוא יגיע ארצה. אך לאחר שהוצא הפולי החליפי, התברר כי הידיים נותרו ריקות... גם צליל של מתכת הפוגעת בכביש לא נשמע. לפחות היה לנו איזה קול מבשר רעות, אך הקייל הערמומי גם את זה מנע מאיתנו.

בטרם נבזבז זמן יקר, הבטנו אל תוך הפולי, והנה מונח לו שם, מדושן עונג, הקייל הממזר. מביט עלינו וצוחק לו להנאתו כאומר "סידרתי אתכם".

הפולי המקורי חזר, הקייל נכנס למקומו מעט באלכסון, ועל המבט הזה שהוא נתן לנו, הוא קיבל עונש להישאר במקום במשך שנים רבות. עכשיו נותר רק לא לוותר לו על העונש הזה...

הרדיאטור הוחזר למקומו (הוא היה בזוית ע"מ שנוכל ל"שחק" עם משאבת המים), הצינורות חוברו, המים מולאו, והנה - מזה שם? נזילה קטנטנה?

לא ולא!

הכל עובד ותקין.

ניתן לסמן V על מערכת המים.

היות ואני כבר כעת לא ממש עובד בצורה תקינה, אמשיך את הסיפור מחר (אני מקוה), רק אעלה תמונה של הבוסטר עם משאבת הברקס מותקנים במקומם וכן של מערכת המים סגורה.

לילה טוב!

1048990_10151709886609522_2079872878_o.jpg

1025730_10151709891924522_30375086_o.jpg

פורסם

הצלחתי לגרד היום שעה פנויה ונכנסתי לראות את האתר הנוסטלגי הזה.

לא וירטואלי , אמיתי.

ביקרתי את הדוכסית , רענן ויוני.

המקום , שאני אישית מכיר עוד מילדות , העבודות שמתבצעות , קבלת הפנים , ממש כיף גדול.

רענן ויוני אירחו אותי למופת ואם הייתי נשאר עוד טיפה רענן כבר היה תוקע לי ביד מברשת פלדה כי בזמן הזה אפשר לקדם עוד משהוא.

הדוכסית במצב מצוין , מעוררת נוסטלגיה אמיתית במראה וגם בריח.

עוד רבה הדרך אבל אני בטוח שכולם נהנים מכל רגע.

תמשיכו ככה. מבטיח לבוא שוב.

ישי

עריכה :

מבלי לתאם עם יוני כתבנו שנינו את חוויות היום ופרסמנו באותו זמן.

קיבלתי את ההזמנה

ישי

" בוא ניסע, ניתן למחלה לעבוד, נחזור עם מיכל ריק " . בגעגוע לישראל ז"ל

פורסם
איפה משגים עוד רענן כזה?

משהו מכיר את הטלפון של המדענים ששכפלו את דולי הכבשה? - רן

רן,

הכרתי את אבא שלו כשהיה מדריך לענף ההדרים בבית ספר חקלאי פרדס חנה, שם למדתי...

איש מדהים. טוב לב, סבלני, מקצוען... עד היום אני זוכר איך עושים "הרכבה" של זן אחר על גזע.

התפוז נפל בדיוק קרוב לגזע...

תורת היחסות, מיוחסת לאלברט איינשטיין. ההסבר, שלי!

לפני שאתה עונה "חרא" לשאלה, מה שלומך, חשוב רגע מה זה "חרא", בשביל בן אדם שסובל מעצירות!

פורסם
רן,

הכרתי את אבא שלו כשהיה מדריך לענף ההדרים בבית ספר חקלאי פרדס חנה, שם למדתי...

איש מדהים. טוב לב, סבלני, מקצוען... עד היום אני זוכר איך עושים "הרכבה" של זן אחר על גזע.

התפוז נפל בדיוק קרוב לגזע...

את אבא של רענן ראיתי פעמיים, אך מעבר לשלום, לא יצא לי לדבר איתו.

אין ספק שהתיאור שנתת לו, תופס גם אל רענן במלוא המובן.

פורסם

לאחר שסומן וי על מערכת המים, ניתן היה להתפנות ולטפל בדברים אחרים.

לאחר שהקפיצים, התופים האחוריים והצלחות הקידמיות חזרו מניקוי החול, היה זה הזמן לצבוע אותם, ולתת להם להתייבש, לפחות עד הצהריים, בטרם יועברו הצלחות והתופים (במחולות) לחריטה.

עד שיגיעו בטריניונים שהוזמנו בחול (טריניון - החלק הנמצא בתחתית המשולש ומחובר מאחורי המוט עליו יושב הגלגל הקדמי, והוא זה שמאפשר למעשה את התנועה מעלה מטה של הגלגל הקידמי), פורקו להם שני טריניונים תקינים ממשולשים שנמצאו במחסן, והחלקים שלהם הועברו אחר כבוד לדוכסית.

לאחר ההרכבה, נצבעה שוב המערכת בשחור...

חשמל...

זה מצריך ממני הרבה דיוק, והרבה חשדנות, ובגלל חוט אחד לא במקום, פתאום יכולה להידלק מנורה בסין, ודבר זה עלול לגרור אחריו השלכות כלכליות חובקות עולם.

לפיכך, ולמען השמירה על המטרה, פורקה צמת חשמל אשר נמצאה במחסן, ומהחוטים שלה, הורכב החלק החסר בצמה של הדוכסית, והיא חוברה לה יחדיו. כאשר יהיה מצבר, נוכל לדעת האם אכן נדלקת לה נורה בסין, או שמא הדוכסית תעדיף להדליק דווקא נורה ביורק.

נכון לעכשיו, ועל סמך תחושת בטן, ובעיקר בעקבות שחוט ירוק לבן בצד אחד של החתך, חובר עם חוט ירוק לבן בצד השני של החתך, וכן הלאה, עושה רושם כי לא צפויה התרגשות כלל עולמית מחיבור המצבר של הדוכסית, והדלקת האורות (כמו גם ההתרגשות) תהיה רק במקום אחד, מקסים ומיוחד, אי שם בחדרה.

פורקו וחודשו התפוחים העליונים כמו גם התפוחים אשר מחזיקים את המוט המייצב, נעשו התאמות אחרונות לגומיות של המוט המייצב (אותם הגומיות אשר נלקחו ממפעל המסטיקים של משפחת פרחי) ולאחר זמן מה, גם הן הורכבו על המוט המייצב, והמוט עצמו הורכב באופן חלקי על הדוכסית. מפאת שעת הערב, לא הורכב המייצב עד תום.

היות ובשלב הראשון, המטרה היא להעביר את הדוכסית טסט, הוחלט על כך שלא ייעשה ניקוי חול לג'אנטים, אלא הם רק יושחזו ותיעשה להם צביעה בספריי אבץ (מה שנקרא "גילוון קר").

לפיכך, ניגשתי אל השכנים וביקשתי את סליחתם על הרעש שעומד להיות להם, ופשוט ישבתי והשחזתי, עד אשר ניתן היה לצבוע את הג'אנטים, ולא את החלודה והלכלוך שעליהם.

המשימה שנותרה כעת היא לסיים את החלק הקדמי של הדוכסית (רציתי לכתוב שכעת יש לסיים את הפרונט של הדוכסית, אבל זה לא נשמע פוליטקלי קורקט), ע"מ לעבור ולטפל באחוריה החביבים.

היות ומותחי הקפיצים נעדרו מהמחסן, לא ניתן היה להרכיב את בולמי הזעזועים, הרי הקפיצים אמורים להיות מסביב לבולמים, כפי שניתן לראות התמונות.

עצם זה שאי אפשר להרכיב את הבולמים אומר שאין אפשרות לסיים את הרכבת המשולשים, ולכן אין אפשרות לסיים את החלק הקדמי, אך כולי תקוה כי זה יקרה כבר בפעם הבאה שאגיע אל הדוכסית.

981362_10151709888159522_1624822284_o.jpg

1071144_10151709889379522_1503476280_o.jpg

1048999_10151709888754522_1423299856_o.jpg

1053441_10151709891364522_1850798980_o.jpg

1009611_10151709890909522_1410634257_o.jpg

740385_10151709889959522_420695106_o.jpg

966022_10151709890334522_851633923_o.jpg

• תוכן חדש...