Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

מאזדה 3 2009. הכותרת נערכה

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 4756 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

שלום:-)

אנחנו זוג צעיר עם תינוק שמעוניין לקנות רכב. חשוב לנו בעיקר אמינות ובטיחות.

הלכנו לבאדג'ט ולקחנו לבדיקה מאזדה 3 2009(צורה ישנה) עם 94,000 ק"מ. הצעת המחיר היא 51,000 ש"ח.

צירפתי את ממצאי הבדיקה בקובץ המצורף.

בבדיקה נמצאו מספר ליקויים שהמוכר אמר שיתוקנו:

1. תושבת מנוע
  2. החלפת מצבר
  3. תיקון מערכת כריות אוויר
  4. רפידה לתחתית התא האחורי

בבדיקה הבודק כתב בסעיף המרכב על תאונות, אך בפועל אמר לנו שהכוונה היא גם לשריטות.

בנוסף האוטו צריך לעבור טסט עד ה15 ליוני, אבל באדג'ט כבר משלמים עבורי את האגרה ומכינים את הרכב.

יש משהו בבדיקה שלדעתכם הוא גם כן חשוב שלא התייחסתי אליו?

לדעתכם ההצעה משתלמת ומתאימה?

או בקיצור-כדאי לקנות? :)

aa.jpg

פורסם

יש לי עוד כמה שאלות קשורות:

עד כמה זה חשוב שאני אתעקש שהוא יבצע את הטסט, ולא שאני אבצע אותו לאחר הקנייה?

איך אני יכול לדעת האם הרכב שימש נהג יחיד בליסינג ולא יותר?

הנציג של באדג'ט אמר שהעברת הבעלות קורית רק שבועיים אחרי הקנייה שבה אני מעביר אליהם את הכסף. הוא אמר משהו על זה שזה לוקח זמן עם העברת הטפסים וכל זה. ראיתי ברשיון הרכב, שכתוב בסעיף "תנאים והגבלות" ש

"הרכב משמש להשכרה/החכר

שעבוד לבנק הפועלים"

עד כמה זה מקובל דבר כזה ברכישה מחברות ליסינג?(והאם זה מעיד שהרכב שימש להשכרה ולא לליסינג?)

תודה מראש!

פורסם

איך 2009 וצורה ישנה? 09 אמורה להיות הצורה החדשה לא?

בכל מקרה לרכב יש נזק בקורת הרוחב הקדמית, ונראה שהוא עבר יותר מתאונה אחת. אני הייתי מוותר עליו. מאזדה 3 יש בכמויות, ואפשר למצוא פריט יותר שמור ויותר בזול.

"you know how they are, they are babies, their mind is made up before anyone says anything."

South park, S23E07 PC babies.

פורסם

ב2009 יש במקביל גם את הצורה החדשה וגם את הישנה.

ממה שקראתי כאן בפורום, פגיעה בקורת רוחב קדמית זה לא פגיעה בטיחותית אלא משנה רק מבחינת מחיר. אם כך, כמה אני עוד אמור להוריד את המחיר?

למיטב ידיעתי המחיר שקיבלתי הוא יחסית נמוך, לא?

פורסם

המצב ממש לא סביר לשנתון, והמחיר גבוה מידי גם לרכב במצב טוב מזה.

יש מאזדה 3 כמו חול. המחירים בתחתונים. אין שום סיבה להתקדם עם הרכב הזה, בשום מחיר, ובטח לא במחיר הזה.

באיזה סניף הייתם?

תבקש אוטו אחר, ותבקש לראות היסטוריה שלו לפני שאתה הולך לבדיקה על חשבונך.

הסוכנים לא אוהבים לעשות את זה (זה המון עבודה) אבל אם תתעקש- תקבל.

המאזדה שלי (בחתימה) נקנתה מבאדג'ט לפני שנתיים, היו להם לא מעט שחוטות שם, אבל הסוכן סינן אותן עבורי ומצא לי אחת שמורה.

אם זה רלוונטי מבחינת מיקום- פנה לטדי מסניף באדג'ט הרצליה.

1.  MITSUBISHI  SPACE STAR 1.2 instyle 2018

2. CHEVROLET SPARK LS 1.0 2014

פורסם
יש לי עוד כמה שאלות קשורות:

עד כמה זה חשוב שאני אתעקש שהוא יבצע את הטסט, ולא שאני אבצע אותו לאחר הקנייה?

איך אני יכול לדעת האם הרכב שימש נהג יחיד בליסינג ולא יותר?

הנציג של באדג'ט אמר שהעברת הבעלות קורית רק שבועיים אחרי הקנייה שבה אני מעביר אליהם את הכסף. הוא אמר משהו על זה שזה לוקח זמן עם העברת הטפסים וכל זה. ראיתי ברשיון הרכב, שכתוב בסעיף "תנאים והגבלות" ש

"הרכב משמש להשכרה/החכר

שעבוד לבנק הפועלים"

עד כמה זה מקובל דבר כזה ברכישה מחברות ליסינג?(והאם זה מעיד שהרכב שימש להשכרה ולא לליסינג?)

תודה מראש!

הי

בבדיקה כתוב מעיכות בקורות מה שיכול להעיד על קצה שלדה.

ממליץ לך לבקש מהסוכן מכירות שיחשוף בפניך את הסטוריית הטיפולים כולל כל התיקונים הקוסמטיים שהרכב עשה (ותתעקש על זה, אין מצב שיש מעיכה בקורה והרכב לא עבר תיקון במוסך.)

לגבי שאר השאלות:

-העברת בעלות: (כמעט) כל הרכבים של חברות הליסינג משועבדים לבנק.(לא באמת חשבת שיש לחברה כסף מזומן לרכוש כל כך הרבה רכבים). בחוזה שאתה חותם עליו ברגע המכירה החברה מתחייבת לבצע העברת בעלות תוך 21 יום. זה עניין שגרתי וקיים בכל העסקאות, אין לך מה לדאוג.

כאשר ברשיון כתוב "השכרה/החכרה", מדובר בדרך כלל על ליסינג. רכב שהיה רק בהשכרה יופיע לו ברשיון "השכרה" בלבד.

פורסם

היי

תודה על כל התגובות.

אני רק רוצה להבדיל בין 2 דברים:

השפעת התקלות על בטיחות הרכב

מחיר הרכב

השאלה שלי היא האם התקלות שמצוינות הן כאלו שעלולות להשפיע על בטיחות הנסיעה ברכב ואז בוודאות אני מוותר על הרכב, או רק משנות מבחינת המחיר ואז יש עניין של התמקחות.

מה אתם אומרים?

פורסם

כן, גם על בטיחות. כל חלק שנפגע (מעיכות כמו שכתוב בבדיקה), יישבר יותר בקלות מאשר ברכב ללא המעיכות.

"you know how they are, they are babies, their mind is made up before anyone says anything."

South park, S23E07 PC babies.

פורסם

זה יהיה חוסר אחריות לומר שאין משמעות בטיחותית כלל.

בכל רכב מודרני, ההתנהגות של אזורי הקריסה תהיה שונה ממה שתכנן היצרן במכה השניה.

יש כיפוף בקורה (לא משנה איזו קורה ולא משנה איפה בקורה)? זה אוטומטית הופך להיות החלק החלש, שיקרוס בעת הפעלת עומס יתר/מומנט על הקורה. מכאן, שההגנה הפאסיבית תהיה שונה משמעותית מהמתוכנן/ממה שיצא במבחני הריסוק.

בד"כ, לא מייחסים לכיפוף בקורת הרוחב הקדמית משמעות קריטית בהתנהגות הרכב.

אבל אפילו מהנדס רכב לא יחתום לך שהרכב יתנהג כמו רכב שלא נפגע.

בטח שלא חבר פורום, שאפילו לא ראה בעיניו את הכיפוף.

מה שהחברים מנסים לומר זה, שיש כ"כ הרבה מאזדות (ועוד מליסינג) בשוק הישראלי, שמיותר להתעסק עם אחת פגועה.

(ועזוב את השלדה עכשיו. המצב הכללי שמשתקף מהבדיקה מצביע על רכב שננהג בזלזול והוזנח).

אהיה בוטה, ברשותך-בחצי מההצעה שקיבלת הייתי שוקל קניה.

נכנסות בתקציב שלך הרבה הצעות מאד מעניינות. אני לא פוסל את ה-3 (עובדה, יש לי אחת :-)), אבל יש דגמים שיתנו לך יותר תמורה לשקל, גם מ-3 מדוגמת, אז על אחת כמה וכמה מאחת, שהיא ,בכל הכנות- פשוט שחוטה.

פורסם

היי

כמובן שאני לא מבקש מאף חבר פורום להתחייב שלא יהיו לי בעיות ברכב :), רק שאלתי לדעתכם.

לפי כל דבריכם, נשמע שזה רכב שכדאי להתרחק ממנו.

לגבי מחיר - אני עדיין לא מבין איך אתם אומרים שניתן בקלות למצוא יותר זולים - מצ"ב צילום מסך מיד 2 שבו חוץ מכמה מזדות בודדות, מבקשים על השאר 60000 ש"ח ומעלה. גם לפי מחירון יד 2 משוקלל(עם ק"מ וליסינג), הרכב אמור לעלות 55000.

natco, אשמח לדעת אילו דגמים עדיפים בעינך מבחינת תמורה(עדיפות לרכבים שניתן לקנות מחברת ליסינג) . במידה וזה דורש פתיחת שרשור אחר, תגידו ואפתח :)

mazda3.png

פורסם

אתה נעול על מזדה 3? העברתי לא מעט קילומטרז' עם אחת כזאת(צורה חדשה), לא הכי נוחה, מזגן די חלש וצרכנית דלק לא קטנה.

אם אתה סגור על רכישה מליסינג אז אמליץ לך מניסיוני על אלדן, שם לא תמצא רכבים עם בעיות שלדה, מכיוון שהם מתחייבים בבדיקה, ואם נמצאת בעיה בשלדה העסקה מתבטלת והם נושאים בעלות הבדיקה. שם גם אתה מקבל שנת אחריות על מגוון מכלולים, שזה פלוס רציני.

הרכב שנרכש היה בראבו 2009 מדגם מאגניפיקו, הדגם המפואר, עם המון תוספות, רכב חסכוני, חזק ומרשים וכל זה עלה בסביבות ה44K. יישור קו לאחר בדיקה על חשבונם, מה גם שאם אתה לא מעוניין ברכב, אתה יכול להחזיר אותו עד לתקופה של חודש מרגע חתימת החוזה.

בכל מקרה, בהצלחה.

''גם דברים פשוטים יכולים להיות טובים'' - אביה בת ה-10

CBR600RR-sold

z-750-crashed

wrx run by ecutek-sold

פורסם
natco, אשמח לדעת אילו דגמים עדיפים בעינך מבחינת תמורה(עדיפות לרכבים שניתן לקנות מחברת ליסינג) . במידה וזה דורש פתיחת שרשור אחר, תגידו ואפתח :)

ככה, בשלוף, בהתחשב בנתונים (משפחתית, חסכונית ואמינה) ובתקציב:

מיצובישי לנסר החדשה- די דומה בכל הנתונים למאזדה, אבל זולה משמעותית, כך שתוכל לקנות שנתון מתקדם יותר/לדרוש רכב עם ק"מ נמוך יותר/להשאיר כסף בכיס לחופשה בכרתים.

פורד פוקוס- חסכונית ומרווחת יותר. אמינה לא פחות.

סוזוקי ליאנה- מכוערת, וקצת פחונית בהרגשה, אבל רכב אמין,חסכוני,מרווח וזול בצורה מפתיעה

שברולט קרוז- מאובזרת ומרווחת יותר. אמינות מצויינת, מחיר רכישה נמוך (אם תלך לUMI CERTIFIED תוכל לבחור אחת מיד ראשונה פרטית משנתון זהה למאזדה, או יוצאת ליסינג עם ק"מ גבוה יותר אך משנתון מתקדם יותר).

כל הרכבים בUMI הם עם אחריות ויש מימון בדיוק כמו בחברות הליסינג. להבדיל מבחברות הליסינג, אלו בד"כ רכבים שטופלו במוסך היבואן מיומם הראשון, וכל ההיסטוריה של כל הרכבים פרושה לעיניך.

פנה לתומר מסניף ראשל"צ, הוא דאג לנו רק לאחרונה לקרוז שיצאה מצויין בבדיקה שביצענו (תמורת אופטרה בטרייד) בעסקה טובה, גם לאחר התשלום. העסק שלנו מחליף אצלו אישית את כל הרכבים כבר יותר מעשר שנים, ומעולם לא היו שום בעיות.

גם דברים שהתגלו אחרי הרכישה - טופלו.

פורסם
היי

כמובן שאני לא מבקש מאף חבר פורום להתחייב שלא יהיו לי בעיות ברכב :), רק שאלתי לדעתכם.

לפי כל דבריכם, נשמע שזה רכב שכדאי להתרחק ממנו.

לגבי מחיר - אני עדיין לא מבין איך אתם אומרים שניתן בקלות למצוא יותר זולים - מצ"ב צילום מסך מיד 2 שבו חוץ מכמה מזדות בודדות, מבקשים על השאר 60000 ש"ח ומעלה. גם לפי מחירון יד 2 משוקלל(עם ק"מ וליסינג), הרכב אמור לעלות 55000.

מה שמבקשים ומה שמקבלים זה הבדל שמים וארץ.

סע לסוכנויות ותיווכח בעצמך. 40 עד 50 % ממחיר מחירון עם אחריות. בדוק.

לגבי שברולט קרוז - אני ממליץ לא להתקרב. רכב כבד מאוד וצרכן דלק מסיבי.

עד כדי כך שהמאליבו מנוע 3500 צורכת כמוהו

בו בטח ליבי ונעזרתי

פורסם

פוקוס חסכונית?

אני כמעט בטוח שאתה מדבר על הפוקוס של שנת 2009, זאת מהדור הקודם שלאחר מתיחת הפנים,

ואם אני באמת צודק אז אפשר להגיד עליו לא מעט דברים אבל היא לא חסכונית.

הרכב הזה כבד וצורך לא מעט דלק.

פותח השרשור.

תשמע, אני גם מתעניין ברכישה של מאזדה 3 ואני יכול להגיד לך שבקציב שלך

ייכנסו לך אופציות הרבה יותר טובות ואתה גם יכול להשאיר בכיס עוד כמה שקלים.

אם כבר אתה מתמקד במאזדה 3 בצורה הישנה יותר אז תנסה לרדת בשנתון אחד, למודל 2008 ותראה

מחירים נוחים הרבה יותר.

שלומי.

• תוכן חדש...