Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 4781 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם
פורסם

הן הרנו 30 והן ה 20 יובאו לארץ בייבוא סדיר.

30 אחת היתה שייכת לשמעון מזרחי, שעקב קשרי משפחה תמיד נסע ברנו מפוארות, ולמיטב ידיעתי נמצאת היום במוסך במרכז הארץ, ממתינה לשיפוץ.

להערכתי, לא שרדה אף 20 או 30, ואני בספק אם ישנה מכונית כזו עם רישוי תקף.

VOLVO 144 73'- 82 (!) HP.

15.7 קג"מ ב 2300 סל"ד נשמע טוב יותר.:-)

פורסם

סקירה ממש מעניינת.

אין ספק לדעתי - אם כבר, אז כבר - רק רנו 30.

ממה שאני זוכר יש רנו 20 אצל אדם פרטי, שניסה למכור אותה בסכום לא מבוטל.

פורסם

כרגיל אצל חן, מעניין וקולח.

אילן, למה אם כבר אז 30? למה בכלל?

שתי המתחרות מבית היו מעניינות יותר(CX, 604), שלא לדבר על המתחרות מאיטליה(לנצ'יה גאמא, 130, אלפא 6), גרמניה ואפילו בריטניה(רובר SD1).

אחרי הול-סאטיס, מישהו ברנו סוף סוף הבין שהם לא יודעים לפצח את הגן שנקרא מכונית יוקרה, שזה בסדר. לא כולם חייבים לייצר מכוניות יוקרה.

עם רגל בחוץ... :beerchug:

פורסם

תודה על הסקירה, כבר שכחתי מהרנו הזו.

תמיד הפאסאט הזכירה לי רכב אחר- עכשיו אני נזכר למה. הנה הפאסאט:

5064909925_4c1e0c662a_b.jpg

תודו שזה ממש דומה.

פורסם

אחרי הול-סאטיס, מישהו ברנו סוף סוף הבין שהם לא יודעים לפצח את הגן שנקרא מכונית יוקרה, שזה בסדר. לא כולם חייבים לייצר מכוניות יוקרה.

גם בפיג'ו וסיטרואן הגיעו למסקנה דומה, שלא להזכיר את היצרנים האיטלקים.

בתחום מכוניות הסאלון\פאר, שמרבית המכוניות בסגמנט הזה נמכרות בגרמניה וארה"ב, השליטה הגרמנית כמעט מוחלטת.

מאז הסיטרואן CX מנוחתה עדן והלנצ'יה תמא, אף מכונית סאלון שאינה גרמנית לא זכתה להצלחה, כשנתוני המכירות של הפיג'ו 607 והאלפא 166 די מביכים.

VOLVO 144 73'- 82 (!) HP.

15.7 קג"מ ב 2300 סל"ד נשמע טוב יותר.:-)

פורסם
מאז הסיטרואן CX מנוחתה עדן, והלנצ'יה תמא, אף מכונית סאלון שאינה גרמנית לא זכתה להצלחה, כשנתוני המכירות של הפיג'ו 607 והאלפא 166 די מביכים.

וזאת עוד לפני שדיברנו על סיטרואן C6 או לנצ'יה תזיס :oops:

מעניין כמה קרייזלר 300 בתחפושת(לנצ'יה תמה) יימכרו השנה באירופה. האם אלו יהיו כמה מאות או אלפים בודדים.

פורסם
גם בפיג'ו וסיטרואן הגיעו למסקנה דומה, שלא להזכיר את היצרנים האיטלקים.

בתחום מכוניות הסאלון\פאר, שמרבית המכוניות בסגמנט הזה נמכרות בגרמניה וארה"ב, השליטה הגרמנית כמעט מוחלטת.

מאז הסיטרואן CX מנוחתה עדן, והלנצ'יה תמא, אף מכונית סאלון שאינה גרמנית לא זכתה להצלחה, כשנתוני המכירות של הפיג'ו 607 והאלפא 166 די מביכים.

אני חושב שמכוניות סאלון עומדות בראש בזכות ולא בחסד. אי אפשר על פלטפורמה הנעה קדמית להוציא רכב פרמיום. רכב פרמיום צריך לכלול גירסאות בכירות עם מנוע חזק. עם הנעה קדמית לא סימטרית זה קצת בעיה. הנעה קידמית לא סימטרית מתאימה למיין סטרים של רכבים לא חזקים ולא יקרים.

גם כאשר יצאה קרייזלר בתחפושת מבית לנציה, הרוב לא ירצו להיות שפני ניסיונות ולקחת משהו חדש.

שוק רכבי סאלון מאוד שמרני.

הגרמניות רכשו את המוניטין במהלך שנים רבות בכך שהרכבים שלהם תמיד לא פחות ממעולים ולא מאכזבים.

אודי דווקא יוצאת דופן מאט, אבל אצלם זו הנעה קדמית סימטרית ובדגמים החזקים כפולה.

כיצד לחסוך דלק? להאיץ לאט, לצבור תנופה לקראת עליות, לחזות מהלכים של נהגים אחרים בכביש, לא לעבור על המהירות המותרת, להמנע מגז-ברקס אלא לגלוש כמה שיותר ולהתאים נסיעה לתנאים

פורסם
אני חושב שמכוניות סאלון עומדות בראש בזכות ולא בחסד. אי אפשר על פלטפורמה הנעה קדמית להוציא רכב פרמיום. רכב פרמיום צריך לכלול גירסאות בכירות עם מנוע חזק. עם הנעה קדמית לא סימטרית זה קצת בעיה. הנעה קידמית לא סימטרית מתאימה למיין סטרים של רכבים לא חזקים ולא יקרים.

גם כאשר יצאה קרייזלר בתחפושת מבית לנציה, הרוב לא ירצו להיות שפני ניסיונות ולקחת משהו חדש.

שוק רכבי סאלון מאוד שמרני.

הגרמניות רכשו את המוניטין במהלך שנים רבות בכך שהרכבים שלהם תמיד לא פחות ממעולים ולא מאכזבים.

אודי דווקא יוצאת דופן מאט, אבל אצלם זו הנעה קדמית סימטרית ובדגמים החזקים כפולה.

אתה חושב בתבניות - ומנסה להתאים אליהן את המציאות, מה שלא תמיד עובד.

במשך שנים אודי סבלו מלחימת הגה מרגיזה, על אף הנעה קדמית סימטרית. להבדיל, אני יכול לתת לך אינסוף דוגמאות של מכוניות חזקות עם מנוע רוחבי וציריות שונות באורכן שהורידו את הכח לגלגליהן הקדמיים למופת.

ולעניין הלנצ'יה תמה, אותה קרייזלר 300 בתחפושת, אירופאים לא יקנו אותה, כי;

-קרייזלר 300 אינה תואמת את הטעם האירופי השמרני במכוניות סאלון

-כל ילד באירופה יודע שלנצ'יה הולכת לגיליוטינה ב-2015

-אנשים לא אוהבים שעובדים עליהם, כשל-X קוראים Y וכל כך ברור שהוא עדיין X. השיטה הזו היתה מקובלת בארה"ב עד שנות התשעים, אך גם שם כבר לא משתמשים בה (badge engineering)

אחלה מכונית, דרך אגב (הקרייזלר).

פורסם

זה לא תוניות אלא עובדות, כי ככה מתנהל שוק של הרכבים האלו, גם אם קשה לך לקבל זאת בסופו של דבר אתה מסכם בעקיפין את מה שכתבתי בתגובה שלך.

לגבי מכוניות הנעה קדמית חזקות, הנעה אחורית וכפולה עם חלוקת מומנט לטובת הסרן האחורי יש הרבה יותר חזקות בייצור סדרתי. כך שעדיף לחסוך ויכוח מיותר.

גם רכב גדול עם הנעה קדמית ומנוע רוחבי יש הרבה בעיות נוספות, כמו למשל רדיוס סיבוב.

הקרייזלר מבוססת על פלטפורמה של מרצדס, אכן מדובר על רכב מעולה ומרשים במחיר נמוך יחסית למרצדס.

כיצד לחסוך דלק? להאיץ לאט, לצבור תנופה לקראת עליות, לחזות מהלכים של נהגים אחרים בכביש, לא לעבור על המהירות המותרת, להמנע מגז-ברקס אלא לגלוש כמה שיותר ולהתאים נסיעה לתנאים

פורסם

504L אתה ממש מעצבן....

איבדת את הנשמה ???

למה רנו 30 ?? - בגלל הprv, אני ממש אוהב אותו ויש לי רכב כלשהו עם prv

זה מנוע מיושן אך שש עלי קרב... מאוד גמיש ומהיר תגובה.

ובכלל, מה משנה לנו שהיצרנים הצרפתיים או האיטלקיים לא מוכרים בכמויות מכוניות יוקרה??

אולי המכוניות הגדולות שהם מייצרים נועדו למיצוב ולתדמית.

וגם אם זה נכון, אין זה אומר שהן לא מקבלות תכנון והשקעה נכונים.

מי שרוצה שיקנה לו a6 ויקפץ לו בסבל

מי שרוצה שייקנה לו c6 וישוט לו בהנאה

מניסיון שתיהן מתקלקלות כמעט באותה מידה

בראשונה אתה מתפלא ונבוך עם כל תקלה

בשניה אתה יותר סלחני כי ציפיותיך נמוכות יותר

אבל ברגע שהתחלת לנסוע אתה מגלה שני עולמות שונים.

פורסם

יש לך סיטרואן XM? שתף אותנו בתמונה. אני אוהב את הצורה של הרכב הזה ואת הסאלון שלו.

C6 היא כמו משפחתית משודרגת והיא בהתאם לזה גם בנויה על פלטפורמה של מכונית משפחתית C5, זה בכלל לא אותה ליגה כמו A6 שבנויה על פלטפורמה נפרדת המתאימה לסטטוס שלה (וזה למרות שהקונצרן מאוד אוהב אוניפיקצייה). סאלון ברכבים האלו זה משהו שאי אפשר להשוות בכלל, אני מקווה שאתה מבין שA6 זה שחקן מליגה אחרת לגמרי.

מי שרוצה נוחות של סיטרואן כל שאר היתרונות והערכים של רכב פרמיום גרמני קונה מרצדס עם AIR MATIC.

אני התרשמתי לא לטובה מהמתלים לC5 - אפשר לקבל עם הרכב הזה מחלת ים כי הוא כל הזמן מתנדנד. נהגתי גם בS קלאס עם מערכת מתלים הזאת וגם נסעתי בביויק פארק אבניו, אני לא אהבתי למרות שבמרצדס המתלים מכויילים טוב יותר מבשאר הרכבים שנהגי בהם.

אני מניח מי שיקנה A6 הוא לא יחשוב שהוא מקפץ אלא יעריך מוצקות גרמנית. אבל זה בסדר, אני גם לא אוהב אודי.

הבעיה שאי אפשר להשוות בין רכבים גרמניים שמתחרים בינם לבין עצמם לבין השאר שבונים גם מכוניות מעולות ולפעמים מנסים להתחרות עם רכב כזה או אחר, אבל אין להם פלטפורמה מתאימה לבניית רכב מתאים. גם אלה רכבים שבנויים לראש אחר, יש כאלה שאוהבים ומעריכים ויש כאלה שלא ירדו מהמרצדס/אודי/במוו שלהם לטובת משהו חדש ולא מוכר.

הבעיה של יצרנים כמו סיטרואן שהם לא קונסיסטנטיים ולכן לא מצליחים ליצור לעצמם נישה משמעותית בשוק.

עצוב מאוד שמישהו יקנה רכב כזה ומראש יהיו לו ציפיות נמוכות. רכבים האלו צריכים להיות אמינים מאוד יחסית כי עולים הון. לצערי זה כימעט לא קורה, מרצדס מבחינה הזאת יוצאת דופן לטובה.

פורסם
504L אתה ממש מעצבן....

איבדת את הנשמה ???

ממש לא - אבל ברנו 30 אני לא מוצא שום נשמה, להבדיל מכמה ממתחרותיה.

אין לי שום בעיה עם המנוע - כל עוד הוא מותקן באלפין רנו A310, פז'ו 604 או 504 קופה.

ובכלל, מה משנה לנו שהיצרנים הצרפתיים או האיטלקיים לא מוכרים בכמויות מכוניות יוקרה??

אולי המכוניות הגדולות שהם מייצרים נועדו למיצוב ולתדמית.

וגם אם זה נכון, אין זה אומר שהן לא מקבלות תכנון והשקעה נכונים.

זו פשוט עובדה הסטורית, לא מעבר לזה. נתתי דוגמה למספיק מתחרות לא גרמניות שמדליקות אותי יותר מהרנו 30.

מי שרוצה שיקנה לו a6 ויקפץ לו בסבל

מי שרוצה שייקנה לו c6 וישוט לו בהנאה

על זה אין לי ויכוח איתך. אודי ממש לא עושות לי את זה.

ובאיזה גובה הציפיות ברנו 30?

אבל ברגע שהתחלת לנסוע אתה מגלה שני עולמות שונים.

וברגע שתיסע ברנו 30 תגלה עולם שלישי, עולם של מכוניות בנאליות שממש לא עושות חשק :lol:

פורסם

חן, מעניין וכתוב בחן רב כרגיל, מכוניות אלו זכורות לי כ-"אפורות" כאלו שהיו, עברו מהעולם וכמעט אף אחד לא זוכר אותן (חוץ ממך :-)).

ראובן, חבר מועדון אלפא רומיאו קלאסיק ישראל

בפייסבוק: ALFA ROMEO CLASSIC ISRAEL

נפגשים בימי שישי ביכין סנטר פ"ת החל מ-16:30

• תוכן חדש...