Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 4787 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם
אם אני לא טועה זה לעכב את התשלום של המשכנתא לתקופה מסוימת.

בכל אופן אני גם אומר שלקחת 800K מבלי לדעת מה העתיד צופן זה די מסוכן. אתה לא עובד בעבודה קבועה, אתה רק מתחיל ללמוד. הרבה דברים יכולים להשתנות בתקופה שתבוא ואתה עלול למצוא עצמך ללא יכולת להחזיר את המשכנתא. גם מכירת הבית לא תמיד תציל אותך, לפחות לא במיידית.

אל תשכח שלא בטוח שתמצא עבודה ישר, לא בטוח שתקבל שכר שיספיק לכם על מנת שתוכל לעמוד בהוצאה של הבית.

בנוסף, אם ההכנסה תרד בחצי, קרי ל-7.5K, לשלם 3.5K נשמע מטורף. להשאיר 4 אלף לזוג צעיר לכל ההוצאות נראה לי לא ריאלי.

אף פעם לא יודעים מה צופן העתיד... מה נעשה? נחייה בשאלה עד הקבר? לכן אני לוקח החזר נמוך של 3.5 ולא מסתכן עם 5.5.

גם אם לא אמצא עבודה, להרוויח את ה6-7 כהנדסאי מכונות מתחיל באינטל(כבר התקבלתי לשם, אבל בסוף נשארתי עוד שנה בצבא) תמיד אוכל, או בעבודות אחרות.

הכנסה של 7.5 פחות 1700 ולא 3500(אני אשכיר יחידת דיור), כך שהלסתדר עם 5800 בחודש אפשר בתור התחלה.

עד מתי ספטמבר 08.:(

• תגובות 30
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

תמונות שפורסמו בשרשור

פורסם

זה נשמע כאילו אתה מנסה לשנכנע אותנו כדי שיהיה לך פידבק חיובי . אני אומר לך שוב , לקחת סכום כסף גדול, עם עתיד לא ברור זה מתכון לבעיות ענקיות . לא יקרה כלום, עם תגורו בשכירות עוד קצת עד שתסיים ללמוד , תתקבל לעבודה , ואז תדע בטוח למה אתה מסוגל . אחרת לא לעמוד בתשלומי משכנתא , הוצאה לפועל , פשיטת רגל זה מאוד לא נעים , וכן זה גם הורס משפחות. חלילה אני לא מאחל לך את העתיד הזה אבל תחשוב קצת קדימה , ותעשה הכול בשכל כדי שתוכל לנשום ברווחה אצלך בבית ולא להיות חנוק כול הזמן. מקווה שנתתי לך קצת חומר למחשבה. יש בגוגל המון אנשים שעשו כמוך שלא יודעים מה לעשות תשב ותקרא קצת זה יאיר את פנייך. בהצלחה!

If you're a DJ, whether you're a local DJ or a superstar, if you pull a crowd and you give people a great night with your music then you're #1 anyway. Armin van Buuren

פורסם

אתה מדבר על אפשרויות יפות ונחמדות, ומה יקרה אם העתיד לא יהיה כל כך ורוד?

א' אף אחד לא הבטיח לך שום הכנסה. זה שאתה יכול וגם אם רוב הסיכויים זה יקרה, אתה עדיין לא יכול להסתמך על זה.

משכנתא זו אחת ההתחייבויות (אם לא ה-התחייבות) הכי רציניות בחייך. להתחייב לסכום ענק מבלי רשת בטחון זה סיכון שאני לא בטוח שאתה רוצה לקחת במיוחד בגיל כזה צעיר.

בדקת אפשרות של החזרת משכנתא לפני הזמן? האם יהיה קנס?

עוד דבר - מי אמר לך שאתה בטוח תשיג שוכר ליחידת דיור? ואם היא תצריך שיפוץ כלשהו/משהו אחר יצוץ, מה תעשה אז?

אתה משאיר לעצמך מרווח מאוד קטן של אפשרויות תמרון. במצב כזה, שוב, לקחת 800 אלף על הגב זה קצת ריסקי.

אתה צודק, לעולם לא תדע מה צופן העתיד. אך תסכים איתי שאדם עם תואר, שעובד במקום עבודה מסוים כבר פרק זמן רציני, יש לו ותק וניסיון - יש לו הרבה יותר בטחון לקחת משכנתא, במיוחד בהשוואה אליך - אדם שעדיין לא התחיל את הקריירה שלו ואף נכנס בקרוב לתקופה קשה של לימודים. (המון דברים בלתי צפויים, המון הוצאות, לא בטוח שתוכל לעמוד ברף ההכנסות שאתה מציב לעצמך)

עצה שלי - תמיד תתכנן לפי המקרה הגרוע ביותר. תבדוק מה יקרה אם לא תצליח להרוויח כמו שאתה מתכנן, תבדוק מה יקרה אם הנכס לא יושכר, תבדוק מה יקרה אם יצוצו הוצאות גדולות בפתאומיות. אם אתה מצליח לשרוד במצב גרוע אז אתה יכול לקחת סיכון. אם לא, זה פשוט להסתמך על מזל וזה כבר עלול לסכן אותך.

פורסם

בנוגע לריביות, חלוקה והסכום עצמו - לא מעניין אותי.

אני נותן +1 לזה ש: אל תעבור החזר של 3500 שח לחודש, על אחת כמה וכמה אם אתה מתכנן ילד או שניים בעתיד.

אם המצב שלך יהיה מספיק טוב ותוכל אפילו לחסוך כסף בגלל ההחזרים ה"קטנים", תדאג שתהיה לך האפשרות להפקיד סכומי כסף ולחסל חלק מההלוואה\ות. למחזר, סביר להניח, תמיד תוכל.

תתחיל מקטן ואז תראה מה קורה הלאה, החיים מלאים בהפתעות והוצאות.

איציק

Deepal S05 MAX MY26 272Hp 
   Citroen Berlingo XTR MY17
 1.6
HDi 100Hp Automatic

פורסם

אני מצודד באיציק לאור התמונה שאתה מציג למרות שאני ממש נגד "מריחת" המשכנתא.

אבל יש לי שאלה נוספת, האם זו דירה שתספק אתכם ב-20 שנה הקרובות או שזו רק תחנה בדרך למעלה?

המחשבון שלי אומר (בהנחה מאוד מקלה שהריבית המשתנה כל 5 שנים תשאר זהה למצב היום ב-25 שנים הקרובות) שהתשלום הראשון שלכם יהיה 3750 ש"ח, התשלום הנמוך ביותר קצת יותר מ-3K ש"ח והתשלום הממוצע 3.5K ש"ח.

קח בחשבון שעל ה-800K ש"ח שאתה לוקח אתה מחזיר בסופו של דבר לבנק 1.1M ש"ח.

סתם לשם השוואה, במסלול שאדון פיטץ' הציע לך תחזיק לבנק רק 1M אבל החיסרון הוא החזר יחסית גבוהה של 5.5K ש"ח (ודי קבוע).

ז"א, אם אתה קונה את הדירה שלך כרגע ב-1.2M בעוד 20 שנה "שילמת" עליה 1.5M וזה עוד לפני הוצאות ותוספות (לא ציינת האם מדובר בדירה חדשה או דירה ישנה שדורשת שיפוץ).

כפי שאתה רואה, לא מדובר פה בהשקעה כלכלית בטוחה. אם יש לכם כרגע פתרון דיור עדיף לשמור את הכסף אצלכם ולהשתמש בו רק כאשר באמת תצטרכו אותו (לדוגמא ברגע שהיחידת דיור תתחיל להיות קטנה עליכם).

אלעד רוזנקר, טלפון 0524626633.

ניתן להתקשר להתייעץ בכל הקשור ברכבי אספנות ואופל בפרט (בעיקר ישנים).

פורסם

אין לי מושג איך אישרו לך משכנתא של 800K ש"ח עם הון עצמי של 250K ש"ח אבל זה לא נושא השרשור (אבל זה דיי מסביר את הריביות היחסית גבוהות).

אם המיקום מתאים לך כמו שציינת על גודל הדירה אז בגדול מדובר ב"עיסקה טובה".

יהיה לך הרבה יותר קל "להיכנס לתחום" בעוד כמה שנים כאשר ההון העצמי שלך יהיה גדול משמעותית.

יש לי הרגשה (ואני מקווה שאני טועה) שאתה ממהר להספיק את הרכבת.

הסיבה שאני רושם את זה כי אין שום הצדקה לרכישת הדירה בשלב זה:

א) המשכנתא שקבלת/תקבל לפי הפרטים שמסרת ממש לא אטרקטיבית.

ב) אין לך שום בעיה עם דיור כרגע (חוץ מעניין של כבוד).

ג) המצב הכלכלי שלך הוא בגדר משתנה בכמה שנים הקרובות וזה סיכון מיותר להיכנס להתחייבות בשלב זה.

תמיד אפשר לחיות לפי המוטו "יהיה בסדר, נסתדר". אבל מה יקרה אם לא תמצא דייר? מה יקרה כתשרצו ילדים(ילדים=אישה שפחות יכולה לעבוד ולתרום לכלכלת הבית ובנוסף הגדלת הוצאות)?

אלעד רוזנקר, טלפון 0524626633.

ניתן להתקשר להתייעץ בכל הקשור ברכבי אספנות ואופל בפרט (בעיקר ישנים).

פורסם
זה נשמע כאילו אתה מנסה לשנכנע אותנו כדי שיהיה לך פידבק חיובי . אני אומר לך שוב , לקחת סכום כסף גדול, עם עתיד לא ברור זה מתכון לבעיות ענקיות . לא יקרה כלום, עם תגורו בשכירות עוד קצת עד שתסיים ללמוד , תתקבל לעבודה , ואז תדע בטוח למה אתה מסוגל . אחרת לא לעמוד בתשלומי משכנתא , הוצאה לפועל , פשיטת רגל זה מאוד לא נעים , וכן זה גם הורס משפחות. חלילה אני לא מאחל לך את העתיד הזה אבל תחשוב קצת קדימה , ותעשה הכול בשכל כדי שתוכל לנשום ברווחה אצלך בבית ולא להיות חנוק כול הזמן. מקווה שנתתי לך קצת חומר למחשבה. יש בגוגל המון אנשים שעשו כמוך שלא יודעים מה לעשות תשב ותקרא קצת זה יאיר את פנייך. בהצלחה!

הסיבה שאני רושם את זה כי אין שום הצדקה לרכישת הדירה בשלב זה:

א) המשכנתא שקבלת/תקבל לפי הפרטים שמסרת ממש לא אטרקטיבית.

ב) אין לך שום בעיה עם דיור כרגע (חוץ מעניין של כבוד).

ג) המצב הכלכלי שלך הוא בגדר משתנה בכמה שנים הקרובות וזה סיכון מיותר להיכנס להתחייבות בשלב זה.

תמיד אפשר לחיות לפי המוטו "יהיה בסדר, נסתדר". אבל מה יקרה אם לא תמצא דייר? מה יקרה כתשרצו ילדים(ילדים=אישה שפחות יכולה לעבוד ולתרום לכלכלת הבית ובנוסף הגדלת הוצאות)?

+100 לשניכם!

מחפש חלפים יעודיים לאימפרצה סטיישן ניו אייג'.

אשמח לדעת אם מישהוא מכיר אחת בפירוקיה.

פורסם
יש הון עצמי של כ250 אלף. מדובר בבניית בית פרטי אשר יספיק גם אם וכאשר יהיו ילדים.

אם כך הסיכון עוד הרבה יותר גדול. צריך להביא בחשבון עוד כמה עשרות אחוזים תוספת, כלומר אם אתה מתכנן על הוצאה של 1.15 מיליון ש"ח עליך להביא בחשבון שעד שהבית יהיה מוכן למגורים תזקק לפחות ל-1.4 מיליון. וזה באופן גס מאד.

לפני 5 שעות, David32 כתב:

מה שאתה לא מבין זה שאתה מבזבז את הזמן שלך, את תעבורת האינטרנט שלך ואת אורך החיים של סוויצים במקלדת שלך.

פורסם

במצב כמו שתיארת זה נשמע כמו זוג צעיר שקצת קופץ מעל הפופיק שלו, מצב שגרם להרבה זוגות לפשוט את הרגל.

אני לא יודע על איזה אזור מדובר אבל נשמע שזה לא במרכז לפי הכסף שיש להשקיע על בית פרטי, הסכום שיש לך יכול להספיק להתחלה של בית קטן(3 חדרים) שכרגע אין לך שום צורך יותר מזה, תגדל , תרחיב את המשפחה לאט לאט, תלמד כמה עולה לך להחזיק משפחה באורך החיים שלך וכאשר תגיע למצב שבו תחליט שהדירה כבר אינה מספיקה לך, תעשה את החושבים עם אשתך האם יש לכם את היכולת לשפר דיור בלי להחנק.

אתה נמצא עם סכום התחלתי מכובד כנראה לאזור הדיור שבו אתה מחפש ככה שאין לך שום סיבה להתחיל את החיים עם משכנתא של 800 אלף בלי שום ידע על כמה החיים יקרים.

בכל מקרה בהצלחה.

פורסם

אגב, כן, שכחתי לציין שאם זה בית חדש/דירה חדשה ההוצאות יהיו הרבה יותר גבוהות מהעלות הבסיסית של הבית. גבוהות בכמה מאות אלפים(מניסיון שלנו שאנחנו בתהליך כזה כרגע).

מה שאומר שהמשכנתא שלך אמורה לכסות את עלות הבית + לפחות 200 אלף בצד. במיוחד אם זה בית פרטי ואתה בוחר את כל החומרים ומה שמסביב.

פורסם

בדיוק מה שכתבתי לפני שלושה פוסטים.

אני רכשתי דירה ונכנס לתהליך שיפוץ. האומדן הראשוני עמד על 150 אש"ח. כרגע אהיה מרוצה אם יסתכם ב-350 אש"ח, וזה בהסתמך על העברת מרבית הריהוט מהדירה הקיימת, ולפני בניית מעלית (אומדן ראשוני 150 אש"ח, אבל טרם נכנסתי לפרטים כיון שהשיפוץ הגדול גורם לי לדחות את ההוצאה).

פות"ש - נראה לי ש"לקפוץ מעל הפופיק" הוא understatment למצבך. עם הון עצמי כה קטן אתה צפוי להסתבכות רצינית. נראה כי כדאי לך לדחות את ההוצאה עד שמצבך הכלכלי יתייצב, ומאידך עד שתדע היכן אתה רוצה להתגורר בטווח הרחוק, הרי יתכן מאד שבעוד 3-4 שנים, אחרי סיום לימודיך, תמצא עבודה או סיבה אחרת לעבור למרחק של 100 ק"מ מהנוכחי.

לפני 5 שעות, David32 כתב:

מה שאתה לא מבין זה שאתה מבזבז את הזמן שלך, את תעבורת האינטרנט שלך ואת אורך החיים של סוויצים במקלדת שלך.

• תוכן חדש...