Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 4787 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

שמע, אתה בגילי. ואני מניח שהרצון לסגור את העניין מוקדם, כל עוד "אפשר" (מחירים יעלו עוד יותר, אין ילדים, ההורים יכולים לעזור וכד') הוא גדול.

גם אני רוצה לסגור את עניין הדירה מוקדם, אבל אני מונחה מסיבות כלכליות גרידא (אולי כי אני בניגוד אליך רווק, שלא קרוב לחתונה+4), ולכן אני מחפש מ-2008 עסקה "כדאית".

מה שקרה בזמן הזה, הוא שההון העצמי שלי גדל ב-250 אלף. אך המחירים עלו ביותר מ-300 אלף. כך שאני במרדף אחרי הזנב של עצמי כל הזמן.

כפי שהראו לך בשרשור הקודם שלך, המצב כיום אינו נורמאלי. ונובע מריבית מאוד נמוכה (כסף זול), ורווח גדול (שחרור קרקע איטי + חמדנות הקבלנים).

אתה מניח 2 הנחות בסיס, מאוד משמעותיות, שאני אישית לעולם לא הייתי מניח:

1. שאבא שלה ישלים בניה "בכסף קטן".

2. שתוכל לעמוד בהחזר המשכנתא שלך, שהיא במימון מאוד גבוה, בזמן שהריבית תעלה + אתה תלמד + אשתך אולי תוכל לתת פחות.

אני הייתי מניח 2 הנחות אחרות:

1. זה תמיד יעלה יותר ממה שתיכננת. תמיד.

2. משכנתא היא לכל היותר 60% מימון, עם החזר של לכל היותר 33% מההכנסה הקבועה שלי.

במצב שאתה מציג, לא תוכל לסיים את התשלום העיקרי לפני 25 שנים. תחשוב שאתה מתחייב לשלם ממחר 3.75K לפחות (ריבית הפריים בשפל, ריבית בנק ישראל בשפל. עוד 5 שנים כנראה המצב יהיה אחר. תשלם 5K אבל זה יחשב כאילו אתה עדיין מחזיר 3.75K בגלל הריביות והתמהיל שלך) למשך 25 שנים!

אני לא הייתי מוכן להתחייב לזה, ואתה? (עם לימודיך, האישה, המשפחה הצעירה וכו').

המקסימום שאתה יכול לעשות, כפי שאמרתי, היא או לקחת גרייס כך שתתחיל מתשלום של 3.75K ואז תעלה לרמה של 5.1K אחרי הלימודים.

או להתחיל מ-5.1K ולהשכיר (לתת למישהו אחר לשלם עבורך), לפחות עד שתסיים את הלימודים.

גם תשלום של 3.5K וגם המסלולים שבחרת + ההנחה של הבניה של אבא שלה - זאת האמ-אמא של הקפיצה מעל הפופיק. וגם זה בלשון המעטה.

משכנתא זה קל

• תגובות 30
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

תמונות שפורסמו בשרשור

• תוכן חדש...