Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 4797 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

שלום,

היום לאחר העבודה רציתי להכנס לרכב כהרגלי. קודם כל השלט לא פתח את הנעילה (למרות שהשלט תקין - היה אור בשלט). פתחתי את הרכב עם המפתח אבל לא הצלחתי להתניע (לא היה בכלל רעש של סטרטר) ושמתי לב שגם האורות לא עובדים.

למזלי יש לי כבלים ובדיוק הגיעו אנשים ברכב שחנה לידי - התניעו לי את הרכב עם הכבלים ונסעתי הביתה.

לאחר שהגעתי הביתה - כיביתי את המנוע וחיכיתי מספר דקות שלאחריהן הרכב התניע ללא בעיה וגם נעלתי את הרכב ע"י השלט.

הרכב עלה לכביש ב 31.8.2011 - האם המצבר עדין באחריות?

יכול להיות שזו בעיה אחרת ולא שהמצבר מת? במידה ומחר בבוקר הרכב יתניע כרגיל האם לדעתכם יש צורך ללכת למוסך מורשה בכל אופן על מנת לוודא שהכל תקין?

תודה לעונים

פורסם

גשי למוסך מורשה.שיבדקו את המצבר ויבדקו טעינה תקינה.בד"כ על מצבר יש שנתיים אחריות אך רוב היבואנים לא יעשו בעיות גם אם עברו קצת יותר משנתיים.

עדכני בתוצאות ,שנדע מה שוות 7שנות האחריות של קאיה.

סעו בצד ימין!!

306XT,307XS,Mito155 HP בעבר

,Giulietta QV. היום

פורסם

חזרתי לעדכן:

בבוקר הרכב התניע אבל בכל זאת נסעתי למוסך היבואן השלושה בתא.

כמו תמיד היו מאוד נחמדים, בדקו את הרכב ואכן אמרו שהמצבר סיים את חיייו.

מסתבר שעל המצבר יש רק שנה אחריות.

בגלל שההצעת מחיר שלהם היתה גבוהה מאוד ממחירי המצברים - החלפתי את המצבר במקום אחר, בתקווה שיחזיק מעמד יותר זמן הפעם.

פורסם

כשאתה אומר "בדקו את הרכב" - למה הכוונה?

האם בדקו טעינה? האם בדקו זליגה וצרכן זרם פרזיטי? מצב של אין חשמל בכלל יכול להעיד על פריקה מלאה של המצבר, וזה יכול להתרחש או לאחר אי שימוש ממושך מאוד ברכב או במקרה של זליגה חשמלית (לרוב של איזה אביזר בהתקנה מקומית) שגמר את המצבר.

הייתי מתעקש על ביצוע שתי בדיקות אלו לפני שתמצא את עצמך שוב ללא מצבר.

איתמר.

"מדינה מפותחת היא לא מדינה בה העניים נוסעים ברכב פרטי אלא מדינה בה העשירים נוסעים בתחבורה ציבורית"

פורסם
חזרתי לעדכן:

בבוקר הרכב התניע אבל בכל זאת נסעתי למוסך היבואן השלושה בתא.

כמו תמיד היו מאוד נחמדים, בדקו את הרכב ואכן אמרו שהמצבר סיים את חיייו.

מסתבר שעל המצבר יש רק שנה אחריות.

בגלל שההצעת מחיר שלהם היתה גבוהה מאוד ממחירי המצברים - החלפתי את המצבר במקום אחר, בתקווה שיחזיק מעמד יותר זמן הפעם.

חבל מאד

אני מציע לך להגיד להם בפה מלא שבושה וחרפה שהם מבקשים ממך כסף.

רכב באחריות שמגיע לתקן תקלה זה בושה לבקש כסף או להפנות אותך למישהו אחר.

מצבר מקורי לרוב זה המצבר שמחזיק הכי הרבה זמן (בדרך כלל 5 שנים) .

New - Acura NSX 573BHP of Hybrid Awesomeness

Old - Cadillac CTS-V V8 6.2 562 BHP

Older Subaru legacy 3.6R AWD limited

Oldest - Volvo S60 AWD 240 BHP haldex 4X4

פורסם

מצבר מקורי לרוב זה המצבר שמחזיק הכי הרבה זמן (בדרך כלל 5 שנים) .

המצבר המקורי אינו עשוי מזהב ואין לו סגולת קסם לאריכות ימים. יש מדי פעם מצברים שמתקלקלים לאחר תקופה קצרה. זה קורה.

אבל, יכול להיות גם שיש ברכב בעיה שגרמה נזק למצבר, ואם זה כך אז גם החדש יפגע בקרוב. לכן אני מצטרף להמלצה של איתמר.

דני

פורסם

איתמר - קודם כל אני בחורה. וכשאני אומרת בדקו את הרכב אני מתכוונת שאיש השירות לקח את הרכב, הכניס אותו למוסך ולאחר כחצי שעה שבה היתי בחדר ההמתנה אמר שהמצבר גמור (השתמש במונח אחר שאני לא זוכרת אותו).

לצערי אני לא מבינה מספיק בתחום המצברים והחשמל של הרכב כדי לדרוש בדיקות כאלה שאני לא באמת מבינה עד הסוף מה הן אומרות (יכלו גם להגיד לי שהן בוצעו בלי שאדע אם אכן זה קרה או לא), לכן בתחום זה אני סומכת על מה שאומר המוסך. מה גם שבשבילי להגיע למוסך כרוך בהפסד של ימי עבודה ודבר שהוא כלל לא פשוט.

לגבי "צרכן זרם פרזיטי" - לא ביצעתי שום התקנות, גם לא חיישני רוורס - לכן קשה לי להאמין שבזה מדובר.

לפני שהחליפו לי את המצבר ביצעו בדיקה ע"י חיבור כבלים למכשיר מסוים שמודד זרם (אם אני לא טועה במצבר) והמכשיר הראה על תקול (בחלק הממש תחתון של הסקלה).

maphisto - אני מציעה לך פעם הבאה שתקנה רכב חדש ויומיים לאחר מכן תכנס לתוך בור בכביש ויתעקם לך הג'אנט לגשת למוסך המורשה ולדרוש להחליף את הגלגל, אחרי הכל יש אחריות :roll:

ובאמת כמה שהיתי רוצה להתעצבן על היבואן, יש חלקים מסוימים שיש עליהם אחריות של שנה, אחרים 3 שנים ואחרים 7 שנים.

וסיפור קצר שאבא שלי סיפר לי - בשנת 93 קנה ג'סטי חדשה והמצבר המקורי הלך אחרי פחות משנתיים. המצבר שקנה לאחר מכן החזיק מעמד 5 שנים. כנראה שמצברים זה באמת עניין של מזל.

שבוע טוב לכולם :-D

פורסם

maphisto - אני מציעה לך פעם הבאה שתקנה רכב חדש ויומיים לאחר מכן תכנס לתוך בור בכביש ויתעקם לך הג'אנט לגשת למוסך המורשה ולדרוש להחליף את הגלגל, אחרי הכל יש אחריות :roll:

ובאמת כמה שהיתי רוצה להתעצבן על היבואן, יש חלקים מסוימים שיש עליהם אחריות של שנה, אחרים 3 שנים ואחרים 7 שנים.

וסיפור קצר שאבא שלי סיפר לי - בשנת 93 קנה ג'סטי חדשה והמצבר המקורי הלך אחרי פחות משנתיים. המצבר שקנה לאחר מכן החזיק מעמד 5 שנים. כנראה שמצברים זה באמת עניין של מזל.

שבוע טוב לכולם :-D

לדעתי האישית יש הבדל בין כניסה לבור ושבירת ג'אנט (או פיצוץ צמיג) שזה נזק שהאשמה בו ברורה (וגם אז לדעתי אם זה רכב חדיש היבואן יכול לבוא לקראת הלקוח בהנחה משמעותית) לבין מצבר שמסיים את חייו.

היום שקונים מצבר בעל שם מקבלים לפחות 24 חודשי אחריות (שזה אומר שהיית מקבלת מצבר חדש\מחודש במקום) .

ולדוגמה האישית שממנה שאבתי את העצה אליך , היה לי פג'ו 306 שאחר גמר האחריות התקלקל מחשב הכריות אויר (רכיב שבזמנו רצו 5000 שח עליו) המוסך המורשה שבו טופל הרכב אמר לי שאין כזה דבר שאני אשלם על זה, הוא עוד לא נתקל ברכב כזה צעיר שרכיב כזה מתקלקל ( רכיב חשמלי כן ) וקיבלתי את התיקון באופן מלא ללא תשלום .

כל מה שאני הצעתי לך זה בכדי לעזור לך ולא להיות לך לרועץ.

New - Acura NSX 573BHP of Hybrid Awesomeness

Old - Cadillac CTS-V V8 6.2 562 BHP

Older Subaru legacy 3.6R AWD limited

Oldest - Volvo S60 AWD 240 BHP haldex 4X4

פורסם

מצבר מסוף 2011 נחשב מצבר צעיר שאמור לעבוד עוד הרבה זמן. על מה קיה נותנת 7 שנות אחריות? תבדקי את חוברת האחריות ותראי האם יש התייחסות למצבר. לא רק שהם לא באים לקראת הלקוח הם גם מפקיעים מחירים וגורמים ללקוחה לקנות ממקום אחר? אולי זה חוקי (מבחינת חוק יש אחריות שנה) אבל בהחלט מסריח ולא יפה מצדם. אל תתפתי להצגות בנוסח "נציג נחמד", מצידי שלא יהיה נחמד, רק שייתן שירות כמו שצריך. עם נחמדות לא הולכים למכולת.

אצלי רכב משנת 2008 ואני נוסע על המצבר המקורי. הרכב מניע בנגיעה גם אחרי נסיעה של 60 ק"מ וגם אחרי שלא זז ארבעה ימים (בחורף היה קצת קשה לו, הסטרטר הסתובב חלש אבל עדיין עבד כמו שעון).

ומה הקשר לבור בכביש? במקרה כזה תובעים בתביעות קטנות את בעל השטח. בחורף שעבר התפוצצו לי 2 צמיגים ותבעתי בבית משפט בנצרת. מה הקשר לאחריות? גם המצבר נפל לבור?

פורסם

לפני שהחליפו לי את המצבר ביצעו בדיקה ע"י חיבור כבלים למכשיר מסוים שמודד זרם (אם אני לא טועה במצבר) והמכשיר הראה על תקול (בחלק הממש תחתון של הסקלה).

זה נשמע כמו בדיקה למצבר, שהראתה שהוא "גמור". הבעיה היא שהבדיקה הזו לא מסבירה למה המצבר גמור - בגלל תקלה פנימית במצבר או בגלל בעיה במערכת החשמל של הרכב. לכן יש שתי בדיקות נוספות:

1. בדיקת טעינה - האם הרכב מטעין את המצבר כראוי.

2. בדיקת זליגה - האם יש תקלה שפורקת את המצבר כל הזמן.

דני

פורסם
על מה קיה נותנת 7 שנות אחריות? תבדקי את חוברת האחריות ותראי האם יש התייחסות למצבר.

אחריות מהיבואן על מצבר אחרי שעבד שנתיים ? למה שתהיה.

so far so good so what

פורסם

בחיים לא נתקלתי במצבר שנגמר לאחר שנה של שימוש, אלא אם מדובר בזליגה של חשמל במערכת הרכב, מוזר מאוד.

בכל אופן איך באמת בדקו את הרכב? מה בדקו במצבר? בדקו זליגת חשמל במקרה?

Opel Adam S 2017

פורסם
בחיים לא נתקלתי במצבר שנגמר לאחר שנה של שימוש

אני כן. רכב ליסינג מסוג "פיאט בראבו". המצבר הוחלף באחריות ללא שום תיקון במערכת החשמל של הרכב, ומאז אין בעיה. כלומר: אכן המצבר התקלקל לאחר בערך שנה. קורה.

גם מנכ"ל "טלרון" (יבואני מצברים) טען כאן בפורום שיש אחוז מסויים של תקלות, גם במצברים מאיכות טובה.

דני

פורסם

מסכים עם maphisto,

מבחינת החוק היבש אנשי קאיה צודקים, הם שמו לך מצבר זול של חברה X שנותנת רק שנת אחריות.

מבחינת היבואן, אלו המקומות שהוא אמור לבוא לקראת הלקוח ולתת אקסטרה שירות. אני הייתי מנסה לפנות אליהם לקבל פיצוי כלשהו(הנחה על טיפול לדוגמה), להסביר שאת מאוד מאוכזבת מרמת השירות וכו וכו' בד"כ זה מיישר אותם, במיוחד יבואן כמו זה של קאיה שנחשב כאחד טוב בניגוד לקרסו/צ'מפיון.

לגבי 7 שנות אחריות,

זה חל על מנוע גיר וציריות, אני גם די בטוח שזה לא חל על כל החיישנים של המנוע אלא רק על המכאניקה.

מעניין לקרוא את כתב האחריות.

• תוכן חדש...