Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 4780 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

שלום לכולם.

כבר כחודשיים אני נוהג ברכב כשיש לי במיכל מים שמן(לפי איך שאני מזהה את החומר). דיברתי עם כמה חברים וכולם הצביעו על זה שכנראה הראש מנוע גוסס. אני אישית חשבתי שהמיכל פשוט מלוכלך.

האם שווה לתקן? האם זו באמת הבעיה?

תודה.

פורסם

תופעה מוכרת ב 205 , שמן במים או בלשון העם "טחינה"

מצריך הורדת ראש מנוע ושיפוצו.

אני עשיתי את זה בעבר ל 205 עלה לי 3000 ש"ח אצל אחד המומחים בפורום

כמובן שהרכב המשיך להתחמם, למרות שהמזגן לא עבד ,וכל מערכת הקירור הוחלפה.

הפתרון היה למכור אותו ולחזור ליפנית.

פורסם

שמן במים :

א. בתיבה אוטומטית , יש אפשרות שנפרץ קולר שמן גיר לרדיאטור .

ב. ברכב שיש מעבר מים לפילטר שמן {לצורך קירור השמן}, או לחילופין שמן{מנוע} לקולר ברדיאטור[בדגמים בודדים] , יתכן ונפרץ..

תבדוק אם יש קצף בפקק מילוי שמן מנוע, בדוק במדיד גם כן ..

איזה מים אתה ממלא ברדיאטור?

גם לכם קרה שנתקעתם בלי דלק ? :roll::?

פורסם

הגיר הוא ידני.

בפקק אין קצף, אלא סוג של לכלוך.

במדיד גם אין קצף.

אבל רמת השמן ירדה משמעותית מאז הפעם האחרונה שמיליתי שמן, לפני כחודשיים. כרגע הוא עומד על חצי.

פורסם
הגיר הוא ידני.

בפקק אין קצף, אלא סוג של לכלוך.

במדיד גם אין קצף.

אבל רמת השמן ירדה משמעותית מאז הפעם האחרונה שמילאתי שמן, לפני כחודשיים. כרגע הוא עומד על חצי.

אין קולר בפזו 205 מודל 94, ובאם רמת השמן ירדה בצורה משמועותית לאחרונה, סביר מאד להניח שקיים מעבר שמן למים באזור הסליבים, דבר המחייב פירוק ראש מנוע.

בברכה

צביקה

צביקה נפטר בדצמבר 2016 ועזב אותנו לעולם טוב יותר. יהי זכרו ברוך

ליצירת קשר, בנושא קרבורטורים בלבד , פנה לנייד בלבד:054-4861318

פורסם

לפי התיאור שלך

אפשר להבין שיש מעבר בין השמן למים .

אם אכן זה שמן וחסר לך שמן.

אבל אולי תנסה לשטוף את המערכת שלא יהיה שמן

ואז תעשה בדיקה נוספת כדי להיות בטוח.

פורסם

מהי העלות הממוצעת של בדיקה כזו במוסך?

לי אין את הידע הטכני ואת הסיכון לפרק את ראש המנוע לבד כי זהו הרכב היחיד ברשותי והוא דרכי היחידה להגיע למקום עבודתי.

פורסם

הי

לדעתי כדאי לשטוף היטב את מערכת הקירור למלא נוזל חדש , להשלים שמן. ולהתחיל לנסוע ביקורת יום יומית ואולי פעמים ביום. אולי תאתר מהיכן הבעיה . על תקפוץ למסקנות ראש מנוע וכד הרכב רכב מאוד ישן וחבל על כספך.

בדוק פני כן.

בהצלחה.

שבוע טוב.

פורסם

בכל מקרה שמן מנוע שמגיע למערכת הקירור גורם לנזקים לצינורות, סותם את הרדיאטור וגורם להתחממות מנוע תלוי עד כמה המצב חמור עד שזה יקרה אבל זה יקרה עד שתטפל בבעיה.

במקודם או במאוחר הצינורות של נוזל הקירור במנוע יהפכו לרכים כמו מסטיק ובשלב מסויים הנוזל קירור יפרוץ דרכם.

פורסם

חבל לרוקן את המים ולשים נוזל חדש (עבודה לחינם)

מעבר השמן למע' הקירור לא יפתר מעצמו.

או שתטפל בבעיה (שיפוץ ראש)

או שתתחיל לחסוך כסף לרכב אחר ותמשיך לסוע בפג'ו עד שתתפגר

פורסם

טוב, דיברתי עם המוסך, לפיו אין מה לעשות והוא לא ממליץ להחליף ראש מנוע ברכב כזה ישן.

אז אני מתחיל לחפש רכב חדש עד שזה ימות.

בכל מקרה תודה רבה לכם. ותקפצו לנושא שלי בייעוץ קניית רכבים! :p

פורסם

המלצה מאוד ״מעניינת״ קיבלת מהמוסך שלך...

ראש מנוע ב-205 זה לא סיפור מסובך או יקר במיוחד. אם שאר הרכב תקין, יהיה חבל להשבית אותו בשביל תיקון של 1,500₪.

מחפש סוזוקי ג'ימני סטיישן 1,600 סמ"ק אוטומט

פורסם

ראש מנוע ב205 זה הדבר הכי לא מסובך שיש.

בזמנו החלטתי לנסות לעשות את זה לבד בחצר, עם מעט ייעוץ ועזרה משכן לא רק שהצלחתי, אלא שנסעתי איתו לא מעט מאז והוא נמכר והבעלים הנוכחיים עוד נוסע עם אותו ראש שאני עשיתי.

צריך רק לדעת מה עושים, וכמה כלים הכרחיים שאפשר להשאיל אפילו (אני השאלתי ממכר)

חבל לזרוק רכב על זה.

• תוכן חדש...